Šta je novo?

GeForce GTX 1060 Thread

Lepo isprati onaj video sto sam okacio. Mora da ti pokaze hw kad pokrene video. A sto se tice venta instaliraj msi afterburn i podesi ga kako hoces

Nisi obrisao stare ATI drajvere, deinstaliraj ih, sa CCleaner pobrisi registry, restartuj komp.
Prvo ručno izbacio, pa pobrisao foldere, onda pokrenuo u Safe mode-u onaj driver uninstaler, pa on očistio i sada i CCleaner odradio posao, na kraju restartovao. To je izgleda do ovog filma.

Da li bi neko mogao da proba da ga skine i vidi jel može on da pusti?
Ima ga na rutracker-u, evo link: http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=4602634

@hunder
Probaću i to, samo da odradim 3dMark prvo, mada sumnjam da je do konkretno ovog fajla. Mora da ima nešto što moj kompjuter ne može da reprodukuje (Flac, bitrate, 444, 10-bit...). Zato bi mi najviše značilo da na nekoj sličnoj grafičkoj (ili slabijoj) neko proba i kaže da sigurno može.
Podešen je H/W iako to ne prikazuje (jer menjanjem istog izlazi poruka da je upaljen ili ugašen u levom gornjem delu ekrana, iako dole na liniji ne prikazuje). Verovatno zbog procesora koji ide na 100% pa sve zakoči.

Poslednja izmena:
Ajde Vuce, bas me zanima, probaj ovo sa rutrackera...

Jel imas jes neki video da probas. Probaj ove samsung 4k hdr klipove. Ako ti oni rade sve ce ti raditi.

Koje?
Probao sam Sony_Alpha_7R_II_video-test-4K i on normalno radi.

I 3dmark mi izbacuje rezultate od 4.800 i prijavljuje grešku sa objašnjenjem "Time measurement data not available. The validity of the result cannot be determined."
Jeste vreme bilo podešeno loše (kad sam gasio kompjuter da menjam grafičku, pa je vreme bilo 45 minuta unazad), ali sam ga apdejtovao i ponovo pokrenuo test i opet je bila ista stvar.

Prvo ručno izbacio, pa pobrisao foldere, onda pokrenuo u Safe mode-u onaj driver uninstaler, pa on očistio i sada i CCleaner odradio posao, na kraju restartovao. To je izgleda do ovog filma.

Da li bi neko mogao da proba da ga skine i vidi jel može on da pusti?
Ima ga na rutracker-u, evo link: http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=4602634

@hunder
Probaću i to, samo da odradim 3dMark prvo, mada sumnjam da je do konkretno ovog fajla. Mora da ima nešto što moj kompjuter ne može da reprodukuje (Flac, bitrate, 444, 10-bit...). Zato bi mi najviše značilo da na nekoj sličnoj grafičkoj (ili slabijoj) neko proba i kaže da sigurno može.
Podešen je H/W iako to ne prikazuje (jer menjanjem istog izlazi poruka da je upaljen ili ugašen u levom gornjem delu ekrana, iako dole na liniji ne prikazuje). Verovatno zbog procesora koji ide na 100% pa sve zakoči.

Evo ja sam kod sebe probao film sa link-a i ne moze se gledati, sve secka i koci.

Kada bi ga skinu za pocetak, krenulo lepo do 70% sad bremza ctavu civilizaciju....

Evo kod mene ne radi. Hw se ne pali. Kod ovog ripa je sve divlje i zbudzeno. Krene on super 30tak sekundi i pocne da stuca.

Nesto tu nije dobro kod tebe, trebalo bi da radi ...kod mene na obe masine radi, instaliran Media Player Classic HC samo.

Ne znam sta je upitanju ali moguce je da je do programa, jer ja koristim Pot Player. No nije ni bitno, ovo sam iz znatizelje isprobao.

Evo kod mene ne radi. Hw se ne pali. Kod ovog ripa je sve divlje i zbudzeno. Krene on super 30tak sekundi i pocne da stuca.

Kod mene ide preko procesora 80%-100% i grafa 30%, kod klinca na kompu procesor 100% graficku nisam gledao

Hunder, koja je tvoja konfiguracija ?

I5 6600k i gtx1060
Ovaj film ima nesto sto filteri ne prepoznaju i ne ne pale akceleraciju. Cpu nebi smeo preko 30% da ide

Ne moze ni kod mene, ne dobija HW.

to ne treba uzimati jel tako

Pa ne, iako su testovi da kazem prihvatljivi za referentnu kartu, i dalje je to 80+ stepeni u igrama uz ozbiljnu buku.
Gledaj Windforce ili onu MSI Armor(280eur), nista preko ne treba.

Poslednja izmena:
Mislis da necu nista dobiti ako uzmem msi gaming x?

Pa dobices, kvalitetniju kartu svakako, bolje hladnjenje, backplate, malo vise out of box klokove(u konacnici nebitno), vrh proizvod sve u svemu, u nacelu kvalitetnija sveobuhvatna izrada.
Samo ako mene pitas, to ne vredi 45e vise od gorepomenutih modela, iz prostog razloga sto su i oni gore jako dobre karte. Ja recimo imamo Asus Dual GTX 1060, uzeo ovde od kolege sa foruma, od svih tih jeftinijh nereferentning modela, verovatno najmanje kvalitetna, sigurno najtoplija (po nekom mom poredjenju sa ortakom 8-10 stepeni toplija u igrama od MSI armora), izrada takodje nista posebno, ali ekstremno tiha sto je meni najvaznije i meni je ona sasvim ok. Uzeo sam zbog cene i domace garancije(ne Alti, to ne racunam zbog iskustava sa doticnim sugradjanima).
Ako vec zelis nesto vise za isti novac kao taj Gaming X imas Gigabyte Extreme gaming(dakle 325e). Nek se jave kolege, neki su uzeli tu kartu i kazu da je vrh, i koliko sam ja gledao, najbolji model GTX 1060 karte kod nas.
Mada u tvojoj siguaciji ja bih ostavio 45-50e u dzepu uzeo GA Windforce ili MSI Armor, zavisi koja je dostupna.

Poslednja izmena:
Ko ima problem da na 4k lg tv dobije 2560x1440p sa 60hz bez da pali deep color koji pravi haos, treba samo da manuelno u nvidia podesavanjima ukuca rezoluciju i hz. U igricama se dobija 60hz koji su inace zakljucani na 30hz. Eto mozda nekome pomogne ;)

GTX 1060 ARMOR 6G V1
GTX 1060 ARMOR 6G OCV1

Inno3D GTX 1060 Gaming OC 6G

Gainward GTX 1060 Phoenix 6G
Gainward GTX 1060 Phoenix GS 6G

Koju od ovih modela?

Koje su cene?

Vidim ima izlisan INNO3D GeForce GTX 1060 6GB Compact za 255 e ali treba proveriti.

GTX 1060 ARMOR 6G OCV1 sam spakovao u konfiguraciju za drugara i kartica je korektna.

Cene ima neke po kp ali morao bi da kontaktiram nekoliko njih.

Svima salji upit za sve, iako nemaju oglas za nesto mogu da nabave. Pa lepo uporedis i preseces, ako si kesh ukiselio :)

Gainward Phoenix ima najbolje hlađenje, ako su cene slične rekao bih da je najbolji izbor (uz napomenu da uzima 3 slota na ploči).

U cemu je bolja GS od obicne Feniks verzije?Znam da na gs nije moguce OC memoriju.

Sent from my m2 using Tapatalk

Igram se sa Giga Extreme gaming varijantom, i stvarno je odlicna. Hladjenje je dosta bolje nego na obicnoj windforce/G1.

Nazad
Vrh Dno