Šta je novo?

Kurirske službe i paketomati

Napisao sam da se odnosi na situaciji kada ja plaćam robu i kurira, druge me nisu interesovale inače bih pitao i za njih [emoji6]

sent from SM-G900F

Da li je neko imao iskustva sa kurirskom sluzbom Star? Vidim da se dosta reklamiraju

Ne znam jel neko pominjao Team Express, stiglo mi je nesto pre neki dan preko njih, platio sam 180din, za nesto sto obicno placam 300-350 dinara. Mislim da su najjeftiniji trenutno.

To je neki promo period.
Da privuku kupce.
Posle ce cenama da se približe ostalima.

Treba mi informacija da li nasa posta daje tracking code koji ce vaziti i izvan nase zemlje tj moci cu da pratim posiljku i ako ode iz nase zemlje? PRe nekoliko meseci sam slao nesto u USA i samo sam mogao da pratim do izlaska iz zemlje...ali je to bila obicna posiljka i izasla me je oko 1000 dinara...da li EMS prati izvan nase zemlje?

Nije problem u našoj pošti, nego USA više ne daju informacije, da li ne skenira pošiljke ili je neki drugi problem nemam pojma. Ali već jedno godinu dana se ne može pratiti kada pošiljka stigne u USA, ranije je normalno funkcionisalo.
Za EMS ne znam.

Za EMS bi trebalo da radi a ne znam sto je to tako..mogao mi je ispasti veliki problem jer je lako kupac tad mogao reci da mu posiljka nije stigla i da izgubim

Jel aks ima neki rok za isporuku, ili kad stigne stiglo je?

Prekljuce mi je poslat paket, juce ujutru dobijem poruku obavestenja da ima posiljka za mene, i ako nisam u mogucnosti da je primim da pozovem.
Negde oko 14h pozovem broj iz poruke i jos me covek nagrdi sto zovem taj broj ako mogu da primim posliljku :)
Naravno posiljka nije stigla, a nema je ni danas.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

nemoguce da ne postoji bas nikakav rok za isporuku, i da niko nista ne mora da ispostuje...
pa kakva je to onda firma?

Meni je tako kasnio paket dva dana i ništa ni izvinjenje ni obrazloženje. Srbija.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Moje prvo iskustvo sa Beksom (kao kupac) -- ocena nula!
Poslat mi je paket iz NS za BG u utorak sistemom "danas za sutra". Dobio sam ga u BG posle 12 urgencija telefonom tek u subotu (posle 4 dana).

- Pojavila se greška u jednoj cifri mob. telefona odštampanoj na paketu (prodavac kaže da je samo copy/paste moje podatke u njihovu formu), ali pored mob. broja bio je i fiksni. Prvi dan neisporučen jer "nisu mogli da me nađu" (netačan mob), a fiksni nisu zvali.
- Ispravim mob preko kol-centra, ali niko to ne upiše na paket, on opet ode (i dobio sam ga na kraju sa pogrešnim brojem mob fona), i opet se vrati u magacin jer me "nisu našli", iako stoji i fiksni.
- U petak paket ode na povratak u NS kao "neuručiv" i dobrim tajmingom poziva i službe reklamacija uspem to da stopiram i obećaju isporuku istog dana. Nije stigao, opet u magacin jer sam "nedostupan".
- U petak uveče obećaju da je paket kod mene "first thing in the morning" u subotu, u 14h nazovem, kažu - vaš paket nije ni na dostavi, ni u magainu, ne znamo gde je, verovatno neko nije skenirao bar kod!
- Zovem u 15h (kraj radnog vremena) službu reklamacija, kažu "vratio se u magacin, ne znamo zašto". Prvi put tad su mi se izvinili i rekli da danas (subota) ne rade više isporuku i da će me zvati u ponedeljak i doneti u vreme koje mi najviše odgovara. Odmah dajem vreme jer znam kad sam kod kuće, ali oni će ipak zvati da "dogovore" vreme unapred. Pukne mi film, danima sedim kod kuće, jer mi je kol-centar svaki dan govorio "budite do kuće, vaš paket je za dostavu do 16h", a posle 16h bi govorili "budite kod kuće, vaš paket je za dostavu do 19.30h". A ne stigne nikad.
- Konačno, u subotu mi lakne jer znam da sam miran za vikend, odem na večeru u drugi deo grada i zove Beks kurir "kod vas smo za manje od 5min". F*uck you! Ipak sam napustio večeru, uzeo taksi i otišao da preuzmem jer nisam njihove laži više mogao da slušam.
- Zanimljivost: prilikom preuzimanja ne daju ništa da potpišem, tražim priznanicu da sam platio i preuzeo robu, "mi tako ne radimo". Oni su joke! I još traže da siđem ispred ulaza da se ne penju gore (onda ja nosim kabasti paket). :mad:
- Trivia: pet puta su službenice rekle "zovemo vas za manje od 1h da vam damo povratnu info kad će paket biti (ili neće biti) na isporuci", od 5x samo jednom su se javili, i to u subotu, da kažu da će u ponedeljak, i onda su 3h kasnije isporučili paket!
- Na paketu je postojala odštampana napomena: "pozvati 2h unapred".
- Operaterka "kol-centra" mi je rekla: ako ne možete da čekate (4. dan isporuke) dođite lično da preuzmete!

Preneo sam utiske prodavcu, veoma fin čovek, izvinjavao se, on je potegao svoje "veze" u Beksu jer dosta šalje preko njih pa je upoznao ljude i javlja mi: "čuo sam se sa kurirom koji radi dostavu i kod koga je trenutno paket, sigurno donosi za par sati" i -- paket se vrati u magacin. Kaže mi da je njegovo iskustvo sa drugim službama još gore i napominje: najgore je sa velikim gradovima, posebno BG i centrom BG, tu kasni, a kad je neko selo stigne na vreme bez problema.

Ne sumnjam da postoji i dobra Beks priča, ali nikad više ne želim da radim sa njima! :wave:

Haha pa ja jos uvek nisam dobio paket preko aks o kome sam gore pisao, a poslat je iz bg za bg

Ova *****@ncija košta i živaca i para (slučaj @owim, uzeo taksi i napustio večeru). I posle sličnih komentara 100% sam siguran da nikad više neću koristiti ništa drugo sem post ekspresa, oni ispadoše još i najjeftini.

Ne znam da li je to pravilo ili je samo do Beograda, ali BEX je UŽAS!

Paket poslat u petak i trebao je da dođe u subotu.

Čekao ja celu subotu i ništa. Rekoh, ajde, stići će u ponedeljak.

Čekao u ponedeljak do 16h i kad sam video da ne stiže pozovem kol centar i oni mi kažu da je kod vozača i da će stići tog dana (ponedeljak). Naravno, nije stigao.

Danas je utorak. Oko 11h pogledam na sajtu preko broja za praćenje i vidim da je kurir napisao status za ponedeljak "Primalac odlozio za jedan dan, 28.11.2016. (17:55)". A niti me je iko zvao niti daj Bože. Zovem ja opet centar i kažem im da je kurir to napisao a da nisam kontaktiran, i pitam kada će paket. Žena na telefonu mi kaže da je jutros pokupio paket vozač i da mi stiže danas. Čekao sam do malopre, i kad sam video da ga još nema pozovem opet centar i opet sve ispričam, dok mi ona ponavlja to treći put istu priču.
Rekao sam joj da ja čekam 3 dana isporuku i da mi već dva dana pričaju isto a od pošiljke ništa i da mi kaže ako su zauzeti pa da ja dođem kod njih i to preuzmem, jer ne mogu i četvrti dan da presedim kući čekajući kurira. Ona opet peva istu pesmu da će biti danas.

Isporuku vrše valjda do 18h. Ako ne donesu do 17:30 ja ću ih zvati opet, ali stvarno ne znam šta više da kažem.
Da tražim broj telefona kurira? Ili da zahtevam da idem kod njih da preuzmem? Kome da se žalim... Stvarno ne znam šta više da radim.

Morao sam da se raspravljam sa operaterkom, da tražim nadležne, da bi ona odlučila da pozove vozača. Vozač me je par minuta posle poziva operatera pozvao i rekao da je u ulici ispod moje (dakle i peške je mogao da je donese za par minuta da je hteo) i da će doneti za 5 minuta.
Kad je doneo pitao sam ga zašto do sada nije doneo rekao mi je da su mu danas dali 130 pošiljki. Kada sam mu odgovorio da ja moju ne čekam od danas nego već treći dan ništa nije rekao.

Eto, to je moje iskustvo sa BEX-om...

Inače, drugi paket koji je juče naručen oko 12h je poslat AKS-om i stigao danas u 10:11.

^ Video si i moje Beks iskustvo, 5 dana cekanja, 12 poziva kol-centru, od toga 2x službi za reklamacije - danima sedeo kod kuce i čekao paket ("čekajte, stize za sat-dva" večito). Na kraju mi nisu doneli ni do vrata stana, vec trazili da sidjem ispred ulaza. Nisu mi dali priznanicu da sam predao novac koju sam tražio. Niko se nije izvinio. Lagali su me. Nikad vise Beks.

Do sad sam sa Bex imao korektno iskustvo. Nazalost, poslednje slanje paketa je to sve bacilo u vodu. To jos uvek traje, od proslog cetvrtka. Prvo su pored ispravnih podataka primalaca, poslali u pogresan grad. Sutra dan je kurir zvao primaoca da se nadju na nekom putu jer ne moze naci tu adresu. Covek otisao do mesta zbora, da bi mu kurir rekao da nema paket za njega. Do dana danasnjeg se ne zna gde je paket. Ako vec tvrde da ga nisu izgubili, neka mi vrate, kad vec ne mogu da isporuce primaocu. Tuga jedna

Čitao sam iskustva owim-a, ali sam se nadao da neće i mene tako zadesiti. Nisam mogao ništa da uradim jer pošiljalac bira kurirske službu. Da sam mogao, BEX ni u ludilu ne bih izabrao.
Paket bih brže dobio da sam peške lično išao po njega do prodavca i nazad...

Za koliko zatvaraju firmu? Ja kažem do nove godine.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Šta ima u ponudi, ja nešto i nisam puno slao od kako je City Express prestao da radi sa "privatnim licima", par puta sam slao preko Post Express-a ali to je komplikacija od slanja do podizanja para.
Jel ima neka adekvatna alernativa City Express-u, u smislu "pozoveš ih, uzmu paket, donesu pare" bez ikakvih komplikacija?

:wave:
BeX, bar u SDu su za svaku preporuku.

Sent from my D5503 using Tapatalk

Haha pa ja jos uvek nisam dobio paket preko aks o kome sam gore pisao, a poslat je iz bg za bg

Dobio sam paket.
Od zemuna do novog beograda za 7 dana, kaze imali su dosta isporuka
Na racunu pise usluga danas za sutra.

Kakve veze ima ratel sa kurirskim sluzbama?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Хм, тек сад на њиховом сајту видим да су стварно надлежни тачније имају службу за поштанске услуге.

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

Kurirske sluzbe su bile u nadleznosti RAPUS-a, ali izgleda da su se oni pripojili Ratelu, tako da je @balsa u pravu...

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

post ekspres ...ako nista donesu do stana...kod Beksa sam uvek morao silaziti do auta tj kombija

Nazad
Vrh Dno