Šta je novo?

Kopernikus internet provajder i kablovska televizija

Evo ja naprimer cesto proverama brzinu na speedtestu... Ne vidim sta je cudno u tome... Al kod mene je za sada sve normalno :D

30/3 nista nije menjano moram da ih zovem da vidim kad ce da dodju da odradimo to sto izvode besne gliste da uzmem 1 karticu i 2 STB +6k godisnje moram da im placam... Dzabe im to sto su mu duplirali brzinu kad je upload "1.78" skoro 50 puta manja...

Poslednja izmena:
Ne mogu da editujem ovaj gore post...

@Dolazim - upload je kod svih / većine kabl operatera u toj razmeri spram download-a. A ovo oko kartica, zar ne ide jedna kartica u jedan STB? Imaju neke STB što šeruju kartice?

Kopernikusov STB uredjaj, barem oni koje su do sada davali, ne koristi kartice. Kartica ide u CI modul.

Poslednja izmena:
@rzanac

Za cega onda sluzi slot za karticu sa strane dole?

Poslednja izmena:
Odlično pitanje.

1a.jpg 1b.jpg

Kao što sam već ranije napisao,novi boksovi će imati cryptoguard kodiranje i biće upareni kako sa boksom tako i sa CAM modulom.
Imaju Usb i Lan priključak.Za usb mislim da je u funkciji za Lan nisam siguran.
Sve to kreće od nove godine ,zajedno sa paketima.
Još je rano pričati o paketima,cenama i o ukidanju analogije.Sve je još otvoreno.

Poslednja izmena:
HDMI, iskreno, odakle ti sve ove informacije?

Sent from "Alcatel OT Easy db"

Kao što sam već ranije napisao,novi boksovi će imati cryptoguard kodiranje i biće upareni kako sa boksom tako i sa CAM modulom.
Imaju Usb i Lan priključak.Za usb mislim da je u funkciji za Lan nisam siguran.
Sve to kreće od nove godine ,zajedno sa paketima.
Još je rano pričati o paketima,cenama i o ukidanju analogije.Sve je još otvoreno.
@HDMI
Jel to proverena informacija i od nekoga iz Kopernikusa ili ..., posto planiram da predjem u Kopernikus (NET + TV + ako puste i fixni) pa bi mi znacilo da znam sve pojedinosti oko novih paketa, brzina i ugovora!
Pozz!

Kažem da je još sve otvoreno.
Prvo treba videti da li će ugasiti skroz analogiju.
Drugo ako je ugase onda treba praviti digitalne pakete tipa osnovni srednji ,najači.
Jedno je sigurno, a to je da će najpovoljnije biti za one koji potpišu ugovor na dve godine.
Korisnik bira da li hoće box ili cam modul ili oba u varijanti ako ima više televizora.
Nema potrebe sada puno razmišljati već čekati naredne informacije.

Poslednja izmena:
Ko potpiše ugovor sa kopernikus kablovskom na dve godine,dobiće najbolju ponudu i cenu tipa arena+sk+hd + premijum filmske pakete gratis na par meseci free.
Ide to svojim tokom i sve se radi da korisnici budu zadovoljni sa novom digitalnom ponudom.Nikome valjda nije u interesu da gubi korisnike.

Poslednja izmena:
Ako planiraju da gase analogni signal to im nece biti dobar potez... Skoro svi koje poznajem imaju po 3 televizora u kuci, ja takodje... Sto mu izadje jos dodatnih ~500din mesecno na trenutnu pretplatu + instalaciona taksa :laugh:
Nadam se da ce smisliti nesto da nebi gubili korisnike.

Ako ukinu analogiju,svi dobijaju boksove ili cam module.

Poslednja izmena:
Ako ukinu analogiju,svi dobijaju boksove ili cam module
Pazi, pre i li kasnije kod svih operatera ce se ukinuti analogija i to nam je neminovnost.Kazu da se ukidanjem analognog signala dobija jos vise prostora za digitalni signal u koaksijalcu!
I to je meni ok, ako cemo imati vise digitalnih kanala i brzi NET!:wave:

Poslednja izmena:
Isto tako nema više ni divljaka koji ometaju signal i nikome ne plaćaju ništa.

Poslednja izmena:
Svako će dobiti onoliko boksova ,koliko ima televizora ako se ukine analogna,pa ne vidim gde je tu problem.
Žal za analognom može imati samo onaj ko je ili prikačen na divlje ili onaj ko prosleđuje svoj signal preko terase,verande,vešernice tom takozvanom divljaku,a takvih nažalost ima baš dosta.

Poslednja izmena:
Neće se to desiti jer nemaju para za STB-ove koji će zastareti kad dođje HEVC ili će korisnik reci imam 5 televizora pa podeliti STB

Budi bez brige ima dovoljno novih boksova,a podelu komšijama slobodno zaboravi u varijanti da se potpuno ukine analogna,ako se uopšte i ukine.
Već sam napisao da još ništa nije konačno odlučeno, ali su zato boksovi,camovi,kodiranje,određeni paketi spremni.Sve to se valjda radi da korisnici budu zadovoljni,da imaju bolji kvalitet slike i tome slično.

Poslednja izmena:
Provajderi kao Kopernikus zaslužuju divlje korisnike jer su i sami divljaci.

Tesko da ce ta prica sa paketima biti gotova do nove godine.Po meni kopernikus nema ponudu kanala od kojih bi pravili pakete,naravno neracunajuci tu sportske kanale,pa koje ce kanale da stave u filmski paket,one pinkove kanale koji ni dinar ne vrede ! A kako ce u mestima gde nije kompletirana dtv ponuda da nude pakete?

Nadam se da ce i sa internetom biti lepih vesti (pogotovo upload). Sto manje divljih prikljucaka to manja agregacija. Znaci moguc veci i stabilniji protok. Tako da tu borbu podrzavam.

Nadam se da ce i sa internetom biti lepih vesti (pogotovo upload). Sto manje divljih prikljucaka to manja agregacija. Znaci moguc veci i stabilniji protok. Tako da tu borbu podrzavam.

Koji divlji priključci za net? O čemu ti pričaš? Za net se ne menja ništa.

Nazad
Vrh Dno