Ja sam ti dao argumente ali ignorises. imas algoa koji vec trose kartice kao scrypt tako da je pitanje vremena kada ces se seliti na te algoe ali ok pici kako znas. Ja samo govorim iz ugla opreza, sigurnije investicije i smanjenja potencijalnih rizika.Meni vec 6 meseci radi 5 kartica na v1000. Za sve moze da se kaze-crci ce, i za 1 karticu po rigu. To nije argument. Ako izadju jaci algoi, dodas jos jedno napajanje. Necu unapred da uracunavam i placam nesto sto mozda i ne dodje. Po toj logici, za 5 karti sto trose po 120w treba 1200W napajanje, koji vam je djavo.
Ja sam ti dao argumente ali ignorises. imas algoa koji vec trose kartice kao scrypt tako da je pitanje vremena kada ces se seliti na te algoe ali ok pici kako znas. Ja samo govorim iz ugla opreza, sigurnije investicije i smanjenja potencijalnih rizika.
Zanimljiva "rasprava"...neki zaboravljaju da mnogima oprema (i pare) nisu na dohvat ruke pa "kad izadje novi algo dokupiš napajanje"...jeste, dokupiš, al' dok ti stigne prošlo par dana (ako imaš sreće) a isplativost tog algoa pala i opet si izvisio...da ne govorim o neoptimizovanosti programa za rudarenje (ili minera kako neki kažu) kad ti CPU povuče max jer radi na 97-100%...
Takodje se zaboravlja da mnogi nisu u IT struci pa imaju problem i sa flešovanjem karti a kamoli nečim ozbiljnijim...ne gleda se sve iz VAŠEG ugla i takvi saveti su jako opasni...po druge!
Ljudi,pustite prazne price,dajte matematiku. Ko moze da objasni kako za 4x470 undervoltovane mora 1000w napajanje minimum,msm ako vas pare svrbe samo cepajte....
Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока
Ti koji nisu u IT struci ne treba da se petljaju u nesto sto ne znaju. Odnosno ako ne znaju, nek plate nekom ko zna i uzivaju. Slazem se sa stavom da je bolje projektovati sistem sa rezervom snage. Isto tako predlazem svima koji su u mogucnosti da na vreme nabave makar jedan merac potrosnje struje i makar jedan rig/karticu pri ruci...I kad krene novi algo, puste na testnoj masini i onda vide gde su. Merac nije skup, 20-30e, a moze vas spasiti od velike glavobolje.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari