Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Sto li se trudite... El znaju, nek znaju, uvek postoji tezi nacin...

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

:)

Послато са HUAWEI Y300-0100 уз помоћ Тапатока

Meni vec 6 meseci radi 5 kartica na v1000. Za sve moze da se kaze-crci ce, i za 1 karticu po rigu. To nije argument. Ako izadju jaci algoi, dodas jos jedno napajanje. Necu unapred da uracunavam i placam nesto sto mozda i ne dodje. Po toj logici, za 5 karti sto trose po 120w treba 1200W napajanje, koji vam je djavo.
Ja sam ti dao argumente ali ignorises. imas algoa koji vec trose kartice kao scrypt tako da je pitanje vremena kada ces se seliti na te algoe ali ok pici kako znas. Ja samo govorim iz ugla opreza, sigurnije investicije i smanjenja potencijalnih rizika.

Ne treba se igrati, 4 moze ali 5 je mnogo za 850w

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

Ja sam ti dao argumente ali ignorises. imas algoa koji vec trose kartice kao scrypt tako da je pitanje vremena kada ces se seliti na te algoe ali ok pici kako znas. Ja samo govorim iz ugla opreza, sigurnije investicije i smanjenja potencijalnih rizika.

Nisi dao argumente, dao si generalizacije. Takodje, nisi se osvrnuo na komentar kako u slucaju na prelazak na zahtevniji algo moze lako da se doda/zameni napajanje (ukoliko uopste dodje do takvog algoa, sto je pitanje).

ja planiram da guram 4x 470 sa 750w :) racunam grafike trose 600w (a ne trose) + 100w ostale komponente (a i one ne trose toliko) ostaje luft 50w, napajanje je 93% efikasnosti sto mu dodje oko 700w prave snage, ali sam uvek za to da je bolje imati 200w lufta.

Aman ljudi vec je spominjao goldi cini mi se da grafike iako malo trose u nekom slucaju mogu da povuku i do 200w zato se nemojte igrati i eksperimentisati

Nema sanse 200. To ni na jednom testu nisam video,niti na svojim rigovima,potrosnja varira od 1620 do 1770w. Kad stavim 5 470 na v1000, pokazuje oko 650w potrosnje,ne varira vise od 30-40w na gore nikad (ponekad padne nize kad ne rade na 100% grafike).

Sudeci po revjuvovima,pik za 470 je do 155w, za 480 do 180w. S tim sto nikad nece sve karte pikovati u istom trenutku, jer taj pik traje 10tak milisekundi. Niti karta sa -100mV i -15 power limit moze da trosi vise od 130W i to u piku.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
@fing baš si uporan. Ljudi su platili silna napajanja 1200W razumi da nikome nije lako priznati da je napravio grešku, pa ni njima :)
Ne znam, svako ima svoju računicu.
Napajanja velike snage je teško realno opravdati, ali ako će to učiniti da ljudi mirnije spavaju onda je samo to već dovoljan razlog.

Tako je Klingonci i ostali nick-ovi, dokazite im da na LC 6550 moze komotno da se poteraju 4 kartice i da se moze kopa NOS bez problema i ako je onima drugima sto kupuju GolemA napajanja sto se spustaju na vas nivo i ulaze u polemiku ko da im je jako bitno da vam pomognu...

Poslednja izmena:
bolje 2x 750w nego jedno od 1000w, lakse se prodaju a i cena im je dosta pristupacnija, kupovina napajanja od 300e za jedan rig je cista ******stina, za te pare mogu da se uzmu 4 napajanja od 850w a kako vreme ide sledeca generacija grafickih kartica nece prelaziti 100w potrosnje.
ali neko gleda da je sve to cakum pakum (novo) ja sam vise za opciju iskljucivo nove grafike i napajanje a moze i polovno napajanje staro 5-6 meseci dobijes za 40% nizu cenu od prodajne naravno sa garancijom, i eto lepo ustedis za jos jednu grafiku.

Ljudi,pustite prazne price,dajte matematiku. Ko moze da objasni kako za 4x470 undervoltovane mora 1000w napajanje minimum,msm ako vas pare svrbe samo cepajte....

jos ako mere iz gpuz :D

nego imam ja server napajanje 2.88KW, koliko kartica moze na njega, trenutno tera 6 krti?

Dve plafon,gasi to dok ne pogoris :D

Ti nesicu mozes da poteras ceo rudnik od bar 30 kartice...
811c2bb97d21b254307b751edb5c7e36.jpg

Ovo ti je kod mene na 18gpu-a a ako ti ovi pro likovi urade undervolt jos 10 gpua lagano...

Poslednja izmena:
6x270
6x7950/70
6x380
Mislim da je fotka u momentu kopanja ETH...
Rig u kotlarnicu...

Poslednja izmena:
Zanimljiva "rasprava"...neki zaboravljaju da mnogima oprema (i pare) nisu na dohvat ruke pa "kad izadje novi algo dokupiš napajanje"...jeste, dokupiš, al' dok ti stigne prošlo par dana (ako imaš sreće) a isplativost tog algoa pala i opet si izvisio...da ne govorim o neoptimizovanosti programa za rudarenje (ili minera kako neki kažu) kad ti CPU povuče max jer radi na 97-100%...
Takodje se zaboravlja da mnogi nisu u IT struci pa imaju problem i sa flešovanjem karti a kamoli nečim ozbiljnijim...ne gleda se sve iz VAŠEG ugla i takvi saveti su jako opasni...po druge!

Drago mi ja da ovo i drugi citaju pa neka zakljuce iz mojih postova neke stvari.

Zanimljiva "rasprava"...neki zaboravljaju da mnogima oprema (i pare) nisu na dohvat ruke pa "kad izadje novi algo dokupiš napajanje"...jeste, dokupiš, al' dok ti stigne prošlo par dana (ako imaš sreće) a isplativost tog algoa pala i opet si izvisio...da ne govorim o neoptimizovanosti programa za rudarenje (ili minera kako neki kažu) kad ti CPU povuče max jer radi na 97-100%...
Takodje se zaboravlja da mnogi nisu u IT struci pa imaju problem i sa flešovanjem karti a kamoli nečim ozbiljnijim...ne gleda se sve iz VAŠEG ugla i takvi saveti su jako opasni...po druge!

Ti koji nisu u IT struci ne treba da se petljaju u nesto sto ne znaju. Odnosno ako ne znaju, nek plate nekom ko zna i uzivaju. Slazem se sa stavom da je bolje projektovati sistem sa rezervom snage. Isto tako predlazem svima koji su u mogucnosti da na vreme nabave makar jedan merac potrosnje struje i makar jedan rig/karticu pri ruci...I kad krene novi algo, puste na testnoj masini i onda vide gde su. Merac nije skup, 20-30e, a moze vas spasiti od velike glavobolje.

Koliko vidim kod nas sem v850, raidmax 1200 i onog sugavog cheiftec 1000w nema bas neki preveliki izbor napajanja....\mi smo razmisljali o evga 1350w ali smo videli da je to jako testko kupiti preko da dodje u srbiju i da je bar koliko toliko normalna cena....

Inace licno dajem prednost napajanjima sa domacim garancijama...

Sa alija sam porucio o adapter za kacenje dva napajanja na plocu(da ne mora nista da se prespaja na ploci)..narucio sam da probam (iako mi imamo jedan rig koji radi sa prespajanjem dva napajanja i radi = iako ja nisam bas ljubitelj takvih resenje)...

Kad spominjenje dva jeftinija napajanja od 750-850 koja imate na umu? sigurno ne v850 pretpsotavljam jer je skup? Ja sam pre svega gledao napajanja u emmiju..sta odatle predlazete ili sa drugog mesta?

Da rezimiram(i za ostale koje ovo zanima) ja vidim da imam tri razmisljanja>

1. neko super jako 1200w+ napajanje za 5/6 470/480...ovo prakticno ne moze da se kupi kod nas koliko vidim nego preko madjara ili online..a online nigde ne videh da salju u Srbiju a da je cena prihvatljiva(da ne izadje ko dve 470 kartice :))
2 v850 nategnuto do 5x 470..ili mozda 4x470
3. dva jeftinija 750/850w napajanja ...koja napajanja u tom slucaju? I da li je prespajanje sa adapterom dodatno sigurnije? ako ga je neko koristio..na aliju kosta 5$ adapter

Kartice cemo udervolotava i menjati bios ako treba...

Ljudi,pustite prazne price,dajte matematiku. Ko moze da objasni kako za 4x470 undervoltovane mora 1000w napajanje minimum,msm ako vas pare svrbe samo cepajte....

ti ili jesi nedokazan ili se pravis, lepo sam ti rekao ako imas muda pusti rig na scrypt i ti i ostali filozofi sa 3 karte i malo vise pa da onda nastavimo razgovor

Ti koji nisu u IT struci ne treba da se petljaju u nesto sto ne znaju. Odnosno ako ne znaju, nek plate nekom ko zna i uzivaju. Slazem se sa stavom da je bolje projektovati sistem sa rezervom snage. Isto tako predlazem svima koji su u mogucnosti da na vreme nabave makar jedan merac potrosnje struje i makar jedan rig/karticu pri ruci...I kad krene novi algo, puste na testnoj masini i onda vide gde su. Merac nije skup, 20-30e, a moze vas spasiti od velike glavobolje.

Sve stoji osim boldovanog jer ne poseduju svi "avione, kamione, milione" da bi mogli platiti stručnjake. Ljudi pokušavaju da zarade/nabudže mašine sa što manje ulaganja i traže savet pa se zbog toga i vodi ova "rasprava"...

Ali nije poenta da ulozis najmanje pa da ti ne radi za 4,5,6 meseci...ovo je dugorocan posao i ko ga tako shvati moze napraviti sebi nesto. Pandan tome je i kupovina nekvalitetnog proizvoda za male pare pa se pokvari za mesec dana. Evo kupio sam neke slusalice za 10 evra i ne radi leva posle 1 mesec. Sada sam uzeo sonijeve i mislim da necu imati problema. Mislim svi to znamo ali usteda nije uvek najbolje resenje narocito sto je ovo budzevina.

Vrh Dno