Šta je novo?

AliExpress (FAQ u prvom postu)

Ne, ja sam u drugoj situaciji, pa sam ja podigao paket. Dva paketa su mi stigla naručena 11.11.
Pa kako drugoj :-D u istoj smo...meni je pisalo po kodu da je danas stiglo u postu u savskoj..otisao sam tamo i on kaze od ponedeljka ako ti je danas bio taj status i tamo me za svaki slucaj potrazio i video da nema

Pa meni je stigla cedulja u sanduče. Tako drugačije...

Dok je ranije bila carina u Savskoj mogao si odmah da podigneš paket tamo. Sada je premeštena u Zemun, pa si tamo trebao da ideš.
Dakle na carini si trebao da podigneš. Posle carine ide u glavnu poštu koja je u Savskoj. Ranije oba bila na istoj adresi, ali je carina bila na drugom spratu pa si tamo podizao, a kad uzme poštar onda ide u poštu, pa onda u lokalnu poštu).

Stigao mi je ovaj bežični miš Rapoo koji je neko ovde preporučio, ali sa njim nije došao i bežični adapter.
Da li imate preporuku za neki jeftini?
Ili makar šta da kucam u pretragu a da odgovara ovom mišu?

Morao je da ti stigne... Pogledaj da nije utaknut o donju stranu miša... Ako nema javi kinezu i traži da ti pošalje...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pazi stvarno :D
Gde su ga i oni sakrili, u delu za baterije, nikad ne bih primetio.

Hvala ti puno :)

I, kakav je pacov?

Ma ćuti, sad nemam ni baterije, a i sat je prestao da mi radi... Sutra moram kupiti dve, dok ne nabavim punjač i punjive baterije.
Jel ima neko predlog za to?

Mislio sam da napravim sutra "whitebox" (iz znatiželje) pa ću slikati miša i okačiti tada.

Uglavnom, lepo leži u ruci, po dužini je za jedan centimetar manji od A4Tech Bloody V7, a po širini su tu negde. Lagan je (bez baterije), materijal je dobar, onaj gde ide dlan i prsti je matiran i veoma prijatan. Levi i desni dugmići su dobri i glasni kao i V7, bočni su gumeni i meni prijaju i tihi su. Skrol mi se čini da je malo ulevo namešten i ima neki šupalj zvuk dok se koristi (kao da šušti) ali nije glasan. Po telu je bilo sitnih ogrebotina, kao i na slajderima (kao da je korišćen, a nije), na šta sam video u opisu da su se neki žalili.

Sve u svemu, za 3$ ja sam zadovoljan (ovako, dok ga još nisam probao). Ja sam ga uzeo samo za upravljanje iz kreveta dok je ekran na TV-u (uglavnom gledanje filmova).
Devojka je oduševljena i kaže da joj savršeno leži u ruci, pa možda uzem i njoj jedan za laptop.

Poslednja izmena:
Za 3$ dok radi BEZICNI je super :)
A adapter je obicno i sakriven tako negde.

Ja nikako da porucim te Rape, sad moram, dobih nove kupone :)

Ma ćuti, sad nemam ni baterije, a i sat je prestao da mi radi... Sutra moram kupiti dve, dok ne nabavim punjač i punjive baterije.
Jel ima neko predlog za to?

Mislio sam da napravim sutra "whitebox" (iz znatiželje) pa ću slikati miša i okačiti tada.

Uglavnom, lepo leži u ruci, po dužini je za jedan centimetar manji od A4Tech Bloody V7, a po širini su tu negde. Lagan je (bez baterije), materijal je dobar, onaj gde ide dlan i prsti je matiran i veoma prijatan. Levi i desni dugmići su dobri i glasni kao i V7, bočni su gumeni i meni prijaju i tihi su. Skrol mi se čini da je malo ulevo namešten i ima neki šupalj zvuk dok se koristi (kao da šušti) ali nije glasan. Po telu je bilo sitnih ogrebotina, kao i na slajderima (kao da je korišćen, a nije), na šta sam video u opisu da su se neki žalili.

Sve u svemu, za 3$ ja sam zadovoljan (ovako, dok ga još nisam probao). Ja sam ga uzeo samo za upravljanje iz kreveta dok je ekran na TV-u (uglavnom gledanje filmova).
Devojka je oduševljena i kaže da joj savršeno leži u ruci, pa možda uzem i njoj jedan za laptop.

Немој због миша куповати пуњач и батерије, не троши он толико. Ја имам Logitech M175, једна батерија на годину дана.

Ti imas srece... ja za obican programming trosim na 1-3 meseca 2 baterije, a za igranje odu na nedelju i manje :)

Nije samo zbog miša, on će se najmanje koristiti. A trebaju i bratu, pa bolje to nego na par meseci da uzimam po par komada Varta/Duracell od 100 dinara po komadu.
Računam da će baterije biti oko 20€, a punjač oko 30€, pq bi mi se posle par godina isplatilo.

Poslednja izmena:
Ti alfaunits najbolje da imas neki adapter utaknut u tog misa :D

Pa ja koliko cujem na Logitechu nekom za igranje ljudima ode za nekoliko sati?:)

20e za bateirije - mnogo bre... 40$ za 12 komada Eneloop PRO, a jeftinije su one obicne (meni za misa vise znaci PRO). Imas kod nas i punjac + baterije 4 komada (doduse samo AA, vrrrrlo retko sa AAA) za 20e +/-

Pa meni je stigla cedulja u sanduče. Tako drugačije...

Dok je ranije bila carina u Savskoj mogao si odmah da podigneš paket tamo. Sada je premeštena u Zemun, pa si tamo trebao da ideš.
Dakle na carini si trebao da podigneš. Posle carine ide u glavnu poštu koja je u Savskoj. Ranije oba bila na istoj adresi, ali je carina bila na drugom spratu pa si tamo podizao, a kad uzme poštar onda ide u poštu, pa onda u lokalnu poštu).

Hmm...jel moze malo detaljnije obavestenje za nas neupucene? :)

Znaci mozes paket da preuzmes odmah na carini, tj. ne moras da cekas da ti ga 'istumbaju' postari do tvoje lokalne poste?

Znaci...koji status na 'tracking' cekam? I kada se pojavi taj status idem gde? U Zemun? Gde u Zemun tacno (adresa koja)? I...kad se pojavim, pretpostavljam na salteru kazem...sta? "Na trackingu mi pise da je posiljka broj **** spremna za preuzimanje?" Ili im samo dam licnu kartu i kazem da imam posiljku koju bih da podignem?

I...ako treba nesto da se plati, jel placam odmah tu na tom (pretpostavljam) salteru? Ili ide ona prica "uplatnica, racun taj, uplatite na racun pa dodjite nazad na salter"?

Aj' malo u detalje kako to ide. :)

Hvala

Poslednja izmena:
Pa ja koliko cujem na Logitechu nekom za igranje ljudima ode za nekoliko sati?:)

20e za bateirije - mnogo bre... 40$ za 12 komada Eneloop PRO, a jeftinije su one obicne (meni za misa vise znaci PRO). Imas kod nas i punjac + baterije 4 komada (doduse samo AA, vrrrrlo retko sa AAA) za 20e +/-

Pratim temu za punjače, pa vidim da su skoro hvalili neki sa eBay-a za 30$, zato sam rekao tu cenu. Pominju razne funkcije, a ja se ne razumem, ali znam da bih voleo da uzmem neki kvalitetniji kako bi mi i on trajao duže a i baterije.
Jeste da neću ni približno puniti kao oni tamo (imaju fotoaparate, pa čitam da pune neki i po 12 baterija na mesec dana), ali bolje da uzmem nešto kvalitetnije, kad već uzimam.

Uglavnom bi mi trebale AA, i 6-8 AAA (za daljinske upravljače).

Koji to komplet je 20€? Koji punjač i baterije ti imaš i kako si zadovoljan istim?

Hmm...jel moze malo detaljnije obavestenje za nas neupucene? :)

Znaci mozes paket da preuzmes odmah na carini, tj. ne moras da cekas da ti ga 'istumbaju' postari do tvoje lokalne poste?

Znaci...koji status na 'tracking' cekam? I kada se pojavi taj status idem gde? U Zemun? Gde u Zemun tacno (adresa koja)? I...kad se pojavim, pretpostavljam na salteru kazem...sta? "Na trackingu mi pise da je posiljka broj **** spremna za preuzimanje?" Ili im samo dam licnu kartu i kazem da imam posiljku koju bih da podignem?

I...ako treba nesto da se plati, jel placam odmah tu na tom (pretpostavljam) salteru? Ili ide ona prica "uplatnica, racun taj, uplatite na racun pa dodjite nazad na salter"?

Aj' malo u detalje kako to ide. :)

Hvala
Jeste, možeš da preuzmeš pošiljku direktno od carine, ne mora da ide preko poštara.

U Zemun nisam išao, jer mi je daleko, ali dok je centar bio u Savskoj bio sam par puta. Adresu u Zemunu možeš da izguglaš, to je sortirni centar carine. A bilo je prošle godine često u novinama.

Ne znam kako idu statusi za praćenje, ali čekaš onaj koji označava da je prošao carinski pregled. To je onaj koji ako se javi istog dana kada je paket i stigao na carinu znači da ti neće naplatiti pdv/carinu. Sigurno imaju šalter, poneseš ličnu kartu i kažeš da je stigao paket za tebe, da je po broju danas prošao carinski pregled i zamoliš da ga preuzmeš. Daš im ličnu kartu, oni tebi traže novac na ruke, potpišeš se, daju ti paket i to je to.

Stigao i meni miš ali izgleda neispravan :(
Kada sam ubacio bateriju zasvetleo na sekund i ugasio se i od tada nista.

Jel se instalirao adapter na kompjuteru?
Uradi on/off pa ga odmah spusti na sto (bez ikakve podloge) i mrdaj. Uradi tako par puta, pa javi.

Stigle su mi neke stvari od 11.11 i to sve 3 stvari za koje sam imao tracking brojeve, jos 10tak stvari do 5 dolara nije imalo brojeve i oni nisu dosli. Sta mislite jel mogao da uzme postar ili se jednostavno potrefilo da su ove sa tracking brojem brze dosle

Potrefilo se.
Meni stigle 3 bez broja, a ostao je jedan sa brojem i još 4-5 sitnica bez broja.

Meni nista jos nije stiglo od 11.11 :) Koliko vidim nisu jos ni na granici :) a pise mi nesto The item is pre-advised. Mislim nije mi to nikad do sada bilo, kupio sam u prodaji proizvod, bio je na lageru. A ovo ispada kao da sam unapred nesto kupio... Videcemo

Meni nista jos nije stiglo od 11.11 :) Koliko vidim nisu jos ni na granici :) a pise mi nesto The item is pre-advised. Mislim nije mi to nikad do sada bilo, kupio sam u prodaji proizvod, bio je na lageru. A ovo ispada kao da sam unapred nesto kupio... Videcemo
ako je NL posta onda za jedno 10 dana na carini.

Sent from my K6000 Pro using Tapatalk

Moze li neko da mi rastumaci ovo.

OXMVHVS.jpg

Razumem, 26. bila subota.... 27. nedelja...'ne rade'. Danas (28. nov) ponedeljak i dalje nemam status update. Sta se desava?

Hvala

Prilozi

• rsnl.jpg
    rsnl.jpg
    119.5 KB · Pregleda: 95
Pa tek će sutra da ti bude status za danas, osim ako ne krene pošiljka sa carine, onda se odmah apdejtuje status.

Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk

Cekaj, ovi (jutarnji) statusi za 23-24-25-26 novembar, su statusi za prethodni dan? Ja sam stekao utisak da je status rano ujutru, nesto gde se misli 'da, paket je jos kod nas u ovom momentu', a ne 'paket je juce bio kod nas'. I da zatim, ako istog dana krene sa carine da ga odmah update-uju. Malo je nelogicno da mi danas javlja sta je bilo juce.

Meni je tako javljalo, danas za juče... Sve dok ne krene od njih pa se onda zaređa više statusa...

Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk

Hoću preko alija da poručim 50kom nečega (daljinci neki, nebitno) kao fizičko lice.
Imam u ponudi free shiping DHL-om, naravno računam da plaćam PDV 20% i carinu 10%.
Vrednost je u randgu $200USD bez tih troškova.

Pitanje je: mogu li ja kao fizičko lice da uzmem 50 kom nečega ako uredno platim carinu i pdv?
Ima li tu još nekih papira / procedure ili sl? :)

Sent from my Nexus 5 using Tapatalk

Uglavnom bi mi trebale AA, i 6-8 AAA (za daljinske upravljače).
Koji to komplet je 20€? Koji punjač i baterije ti imaš i kako si zadovoljan istim?
Ja sam uzeo Panasoic CC17 i 4xAA (AA sam prodao posle, meni ni za sta ne trebaju bukvalno). Imao sam pre toga onaj najobicniji MQN04. Primetno je bolji, svaku bateriju se vidi da ponaosobo gleda koliko joj treba punjenje, sto je ipak bitno, ne mogu uvek da gledam da drzim po dve iz istog uredjaja koriscene zajedno bas :). I gasi cim napuni bateriju. Jednom je i imao indikator da na jednoj bateriji nesto ne valja, kao da se prepunila na MQN04, sto je izgleda tacno, jer kada sam je iskoristio i vratio na punjenje, lepo je dopunio.

Imas taj combo za 2800rsd gde god hoces, mozda ima i za manje, nisam nesto gledao trenutne cene. To je bolje nego na nkon-u ili eBayu da se poruci cak :(

@Dj_losmi, nema sanse! Jos pogotovu daljince :) Ako imas radnju, moze ti DHL to prebaciti preko nje (ne mora da bude tvoja), samo je bitno da nije nesto za sta ce reci da mora atest - onda si ga nagrabusao :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno