Šta je novo?

GeForce GTX 1070 (Ti) Thread

Još nešto, razlika između Asus Strix O8G i 8G nije samo u klokovima kao što mnogi misle, OC ima max 200W PL, a obična samo 170W, isto kao moja FE.

I najbitnije...kod Pascal karti temperatura je SVE, dakle birati top kuler, pa tek onda PL, faze, PCB itd.

Moja čak i na 32°C ima drop od 13Mhz, mislim da to sve govori. Što bolji kuler ima karta, to će viši i konstantniji biti clock.

Palit i Gainward su odlične karte, vrhunski i tih kuler i dobro odmeren BIOS.

Poslednja izmena:
Uspeo sam sa prednjim intake fanom u 12c sobi da dovedem temp na 20c idle, oba cpu i gpu. Opalim H1 gde grafa ide na 60c, ono 48c max nakon 45min. Eto resenja.. :d Al izmrzo ko pi'ka.

Kod mene je 23°C idle...zazimilo malo. :)

Untitled.jpg

Inače, flešovao sam MSI SeaHawk X BIOS koji ima nešto viši base clock i 200W Power Limit vs 170W kod FE. PCB je identičan i naravno sve radi savršeno.

Kod mene je 23°C idle...zazimilo malo. :)

Pogledajte prilog 214634

Inače, flešovao sam MSI SeaHawk X BIOS koji ima nešto viši base clock i 200W Power Limit vs 170W kod FE. PCB je identičan i naravno sve radi savršeno.

Jesi radio test stabilnosti i jesi li proverio imas li napredak u performansama? Da li si dobio vece mogucnosti za OC?
Onaj bios sto si meni predlozio, za njega znam od kad se pojavio ali mnogi koji su ga probali nisu imali nikakav uspeh, imas rezultate na oc forumu.
Uprkos vecim clock-ovima karta podbacuje u rezultatu. Ja jos uvek razmisljam da li da flash-nem pa sta bude.

Znam, pratim redovno, ali većina radi cross flashing i prijavljuju više klokove i pad performansi sa T4. Nisam video nikoga sa Asus Strix pod vodom i Asus T4, zato sam ti rekao da probaš.

Probao sam sve 1070 BIOS-e osim za Galax i KFA2 jer imaju specifičan voltage controler. I ista stvar kao kada npr. stave Asus T4 na EVGA 1080 FTW, veći OC ali niže performanse klok za klok.

Jedino MSI radi kako treba i ima iste performanse klok za klok u odnosu na FE. Identičan PCB, samo što je MSI povećao PL za Sea Hawk, dakle legalno modovan FE BIOS.

Preporučujem svakom ko ima FE, EVGA SC, Gainward/Palit Dual i sl. da flešuje ne ovaj, nego MSI Aero OC BIOS, jer takođe ima 200W PL, samo neka obrate pažnju na rpm ventilatora na kartama bez turbine.

Dobio sam to da je sada VRAM stabilan do +800, može i preko za bench, pre je bio stabilan do +700 i moglo je jedva do +800 za bench.
GPU clock je sada zakucan na 2126MHz @1.062V što se tiče PL, samo može da ima drop zbog temp, npr. ako čip pređe 42°C, ali meni uglavnom radi u rasponu od 35 do 38 stepeni pod opterećenjem, tako da nema dropova(prvi je na 32-34°C i posle nema do 42°C).
Pre je max power u GPU-Z išao do 105-110%(od 112%), sada oko 90-95%(od 105%), ali opet prvi test u Fire Strike-u natera kartu da udari u PL, znači malo je i 200W kada se nategne.

Držim je na 2101/9400 bez diranja napona(pre je moglo 2101/9200 ili 2088/9400) za 24/7 upotrebu. Može i 2114/9400, ali nisam detaljno testirao stabilnost.

Poslednja izmena:
Jel ima neki dobar BIOS za GTX 1070 Strix 08G :)

@KOLOS

Sve u svemu koliko vidim u mom slucaju nije vredno cimanja jer cu na vodi svakako dobiti bolje mogucnosti.
Ne verujem da cu sa modovanim biosem uspeti da dosegnem 2.2 Ghz i preko a to bi mi bio cilj.
Koliko vidim, najbolje performanse i rezultati se i dan danas postizu sa referentnim kartama.

Sacekacu da narucim prvo block i one nastavke da mogu da skidam grafiku sa sistema kad hocu, posto veoma cesto imam nesto na testu.

Kod moje karte na vazduhu sa turbinom na 80%, max clock je bio 2114, pa se vremenom stabilizije na 2025-2050 na 75-80°C, ali uz stalno variranje frekvencije zbog PL-a i temperature. Sada je 2126 konstantno, može i [email protected] ili [email protected] ako ne diram VRAM.

Tvoj bolji primerak karte, koja sada ide na 2126 pa se stabilizuje na 2100(60-65°C), bi na vodi trebalo lagano da ide na 2139 zakucano, ako je držiš ispod 40°C.

Poslednja izmena:
Vidi se da si usao u materiju sa Pascal-om nema sta. To je to. Te frekvencije i jesu. To je ok, tako nesto i ocekujem ali vezano za custom bios, na to sam mislio, sa njim ne verujem da cu uspeti da probijem 2.2 Ghz
i na vodi. Inace ima igara gde mi nikad ne pada ispod 2114 Mhz.
Za temperaturu ne brinem, vodeno ce da odradi ali bih voleo da vidim tih 2.2 Ghz makar okruglo :) ako me razumes ;)
P.S. GTX 1080 se nesto drugacije ponasa sa memorijom u odnosu na GTX 1070. Memorijski clock ne utice na kocenje GPU-a, cak ga zapravo gura.

Poslednja izmena:
Ne znam, nigde nisam našao da je neko probao T4 a da ima 1080 Strix na vodi. I mene zanima dokle može da ide clock i kako skalira, jer ipak je to Asus Strix BIOS, doduše za LN2. :)

Ja sam prezadovoljan default asus strix og verzijom, iako je sa micron mem :/

2114/9300 Mhz rezultat:

Unigine7.jpg

Probao sam memoriju +700Mhz:

Unigine6.jpg

Ovde sam probao GPU +165MHz, fan max, voltage +100, power limit: 109% (resetovao sam setovanja slučajno pre nego što sam snimio pa se ne vidi na slici):

Unigine5.jpg

i GPU varira između 2114 i 2164Mhz

ja fleshnuh 1070 gejlord dual fan na novi bios i poletela memorija, za majning za sad stabilno +750, za igre kazu mora malo manje...

ja fleshnuh 1070 gejlord dual fan na novi bios i poletela memorija, za majning za sad stabilno +750, za igre kazu mora malo manje...

*** to radi bolje nego Samsung, dal sa BIOS apdejtom sve karte tako "polecu" tipa MSI, Giabyte, Asus?

Možda za majning, u igrama ne. I dalje je Samsung generalno bolji kloker.

Probao sam sve bios-e pa i te Micron fix .50 i Samsung čipovi se isto ponašaju.

Samo je MSI Aero/Seahawk bios imao neki efekat na VRAM(+50MHz) zbog većeg PL-a.

Poslednja izmena:
Možda za majning, u igrama ne. I dalje je Samsung generalno bolji kloker.

Probao sam sve bios-e pa i te Micron fix .50 i Samsung čipovi se isto ponašaju.

Samo je MSI Aero/Seahawk bios imao neki efekat na VRAM(+50MHz) zbog većeg PL-a.

Koliko generalno idu u proseku sa fixom Micron karte sada za gejmovanje? Pre su isle oko +200 koliko se secam.

+500-600
Većina Samsung memorije +600-700.

Poslednja izmena:
Trebao bih sutra da uzmem Gigabyte 1070 G1, pa me zanima kakvi su utisci ljudi koji je imaju, kako se pokazala? Odlucio sam se za nju jer sam je nasao po dobroj ceni, da kazemo 50-60e nize od ostalih modela u proseku.

To kad je jeftinija uglavnom ima razlog zbog cega je jeftinija. Ja da sad uzimam 1070 ne bih gledao cenu u evro, vec da uzmem sto kvalitetniju kartu bez skrivenih mana i dizajnerskih kompromisa. Ali iskustvo me je naucilo da ne gledam najjeftinije.

Sa G1 nikakvih problema, niti skrivenih mana...

@Vlaxii: Baci pogled na poslednjih par postova od mene, uzeo sam nedavno G1.

Slabo Pascal skalira sa OC-om i svi manje vise izvlacimo 10% sa OC-om - da se ne uvrede vlasnici karti sa Micron memorijom.

To da Pascal skalbo skalira sa OC-om je iluzija. Istina je da nereferentne karte već boostuju na ~2000Mhz i onda sa OC-om od 2100Mhz ne možeš da očekuješ više od ~4%. Međutim tu onda uskače oc memorije sa kojom se dosta dobija. Recimo ova moja ima default boost na 1949Mhz. I kada se OC na ~2130/9400Mhz dobijam oko ~12% veći fps u Heaven-u. Dakle sa 9% OC clock-a, dobio sam 12% veći fps (zbog memorije), to je sasvim očekivano.
Dodaj na to da je default boost clock od 1949Mhz već skoro 10% preko default boost clock-a referentne karte (čime je dobijeno recimo ~6% veći fps) i dolazimo do 15-20% većeg fps-a preko referentne karte.

Unigine8.jpg

Istina je da nereferentne karte već boostuju na ~2000Mhz i onda sa OC-om od 2100Mhz ne možeš da očekuješ više od ~4%.
Dodaj na to da je default boost clock od 1949Mhz već skoro 10% preko default boost clock-a referentne karte (čime je dobijeno recimo ~6% veći fps) i dolazimo do 15-20% većeg fps-a preko referentne karte.

Default boost clock moje FE je 1898MHz, nije ni 3% razlika.

Na vazduhu. Mislim na max boost, normalno da vremenom zbog temperature clock pada i varira između 1825 i 1862MHz na 70-80°C.

Na vodi je 1911MHz konstantno.

Trenutno koristim MSI Sea Hawk vBIOS(1582 Base, 1772 Boost) i boost clock je 1974MHz konstantno.

Vrh Dno