Sa obzirom na to da Cherry MX zauzima top, mogu se naci tastature za oko 90e sa istim switchevima kao sto je QuickFire XT, 6GV2. (Ovde sam nadam se objasnio zasto necu nekome preporuciti Topre switch jer ga je probalo mozda 1% mase koje ucestvuje u diskusiji)
Druga stvar kada pricamo o "hibridima", meni licno se ne svidjaju i razlog zasto ih ne bi preporucio ljudima ja iste je ta sto je CUSTOMISING = 0. Redovni Cherry i lookalike imaju mogucnost zamenu i edita kapica. Sa obzirom na to da se desava da pucaju kapice, ne bi bilo svejedno.
Sada da se vratimo na pricu sa kinezima koja se vodi vec duze vreme. Sve sto neko proizvede na primer u nemackoj, odakle su potekli oridjidji Cherry switchevi, kosta vise da se finalizira nego u kini. Logicki splet: Platiti kinezima koji rade za 100din na dan da odrade proizvodnju, shipovati to u nemacku i sklopiti; eventualna zamena da se sve sklopi u nemackoj. Mislim da to svi znaju danas.
Ne bih da ulazimo u dalje pricu: kineske kopije cherry switcheva se nalaze u puno tastatura, imaju ih ortaci sa foruma i jos se ne zale tako da su super buy za pocetnike koji bi hteli da "probaju" da rade na mehanickim tastaturama to je sigurno.

U onom momentu kada ljudi daju feedback za neke druge vrste mehanickih switcheva i kada ih masa proba, kada postoje kod nas da se kupe, mozemo da krenemo da propagiramo i to..