Šta je novo?

Mehanicke Tastature

Kad već pričamo o vrstama swicheva, video sam skoro na Massdrop-u tastaturu sa HAL swichevima, nema mehaničkog prekidača već rade na principu detekcije magnetnog polja.

Daleko je od toga de je Cherry jedini (najbolji) samo smo mi zemlja za bogu plakati pa ništa drugo nismo ni videli ni probali.

Sent by homing pigeons
+1...

Sent from my A0001 using Tapatalk

Sa obzirom na to da Cherry MX zauzima top, mogu se naci tastature za oko 90e sa istim switchevima kao sto je QuickFire XT, 6GV2. (Ovde sam nadam se objasnio zasto necu nekome preporuciti Topre switch jer ga je probalo mozda 1% mase koje ucestvuje u diskusiji)

Druga stvar kada pricamo o "hibridima", meni licno se ne svidjaju i razlog zasto ih ne bi preporucio ljudima ja iste je ta sto je CUSTOMISING = 0. Redovni Cherry i lookalike imaju mogucnost zamenu i edita kapica. Sa obzirom na to da se desava da pucaju kapice, ne bi bilo svejedno.

Sada da se vratimo na pricu sa kinezima koja se vodi vec duze vreme. Sve sto neko proizvede na primer u nemackoj, odakle su potekli oridjidji Cherry switchevi, kosta vise da se finalizira nego u kini. Logicki splet: Platiti kinezima koji rade za 100din na dan da odrade proizvodnju, shipovati to u nemacku i sklopiti; eventualna zamena da se sve sklopi u nemackoj. Mislim da to svi znaju danas.

Ne bih da ulazimo u dalje pricu: kineske kopije cherry switcheva se nalaze u puno tastatura, imaju ih ortaci sa foruma i jos se ne zale tako da su super buy za pocetnike koji bi hteli da "probaju" da rade na mehanickim tastaturama to je sigurno. :) U onom momentu kada ljudi daju feedback za neke druge vrste mehanickih switcheva i kada ih masa proba, kada postoje kod nas da se kupe, mozemo da krenemo da propagiramo i to.. :)

Žao mi je što ti razbijam iluziju, ali Cherry MX nisu nikakvi vanzemaljski artefakti koje sklapaju Vulkanci, Spok i ekipa na svojoj planeti i šalju ovde da bi se ugadili u Corsair i CM tastature. To su svičevi koje za nemačku kompaniju proizvode mali žuti ljudi u Kini. I ništa se tu ne vraća u Nemačku da bi se tamo sklapalo. Ako potražiš malo na netu naći ćeš podatak da je Corsair odbacio K70 RGB blue zbog problema sa Cherry MX blue svičevima. :zgran:

Due to extremely low yield on RGB blue switch, it is not possible for Corsair to continue production on this product. We apologize for the inconvenience. Thank you for patience thus far, please contact our Customer Service if you have an open order with Corsair and waiting for fulfillment. For those of you who do not need RGB but still want Cherry MX blue switches, we ARE producing the non-RGB K70/K95 keyboards with Cherry MX blue switches.

I would like to take this opportunity to clarify it more though. First I want to apologize that we didn't announce it earlier. We ultimately made the decision to discontinue the Cherry MX Blue during the company shutdown so our distributors would know and react accordingly. We felt that it was best most of the customers who had pre-orders know right away rather than wait even longer for us to return to make it public.

Second, MX RGB Blue switches were difficult to create in the first place and we had constant issues of not having enough from Cherry due to their limited production capacity as they were also producing RGB MX Red/Brown and single-LED MX Red/Blue/Brown keys.

Third, Cherry MX Blue as a key overall isn't a very popular switch in comparison to Red and Brown. This may be contrary to what many believe but based on the volume of what we've been asked to produce, Cherry MX Blue is vastly outsold by Red and Brown MX (both RGB and single LED). This isn't just from a single region either and ultimately played a role in our decision to discontinue the MX Blue RGB.

We do apologize for those who were anticipating this version of our Corsair Gaming RGB Keyboards. For those customers who have issues with their already-purchased MX Blue RGB keyboards, our customer service are prepared to assist you accordingly. Feel free to post or PM me any questions or concerns you may have and I'll address them personally.

Thanks again for your patience and understanding.

I evo ti primer Cherry klonova koji rade bolje od originala :zgran:

Ne druze Cherry MX switchevi su najbolji na trzistu za mene i dalje. :) Nastavicu da ih koristim jer imam kilometrazu, pa kada dodju kod nas ostali mozda iscimam nekog ortaka da odem da probam.

Sent from my A0001 using Tapatalk

jel probao neko o-ringsove?
nesto razmisljam da ih mozda porucim ali se plasim da mi ne ubiju i promene previse osecaj pri kucanju... uzeo bih crvene 0.2mm

Ti si na Novom Beogradu, možeš da potražiš onog matorca što prodaje oring gumice ispred buvljaka. Obično bude ispod železničke stanice. Uzmeš sto pedeset komada za stotinak dinara, pa možeš da vidiš da li vredi da poručuješ te prave silikonske sa neta. Ja sam stavio te njegove gumice i koristim ih već par meseci, ne znam da li je smanjena buka, ali sigurno nije veća, a ni ne smetaju mi, tako da sam ih ostavio. Video sam da neki naši proizvođači iz Pazove i Inđije imaju u ponudi i silikonske oringove, to je praktično ista stvar kao i ti sa neta, samo ne znam gde bi mogli da se nabave i koja bi bila cena. Ali to ne može da bude nešto preterano skupo.

e da, mogu da ga potrazim, buvljak mi je jedna stanica od zgrade. bolje je svakako da probam... porucio bih kasnije preko wasd-a i uzeo bih onaj key puller. imam cherry mx red koji su najmanje bucni i skroz mi odgovaraju ali mi se ovaj pc nalazi u spavacoj sobi pa bih jos malo da je utisam jer izbegavam da bilo sta radim na njemu dok devojka jos spava jer se svakako cuje...

Narucio prvu mehanicku, bas ck104 posto je cena snizena pa reko ajde da probam da vidim i sa carinom kako cu proci. Bar je slika skinuta sa 104-ke (ova gore).

Nacitao sam se i za black i za blue switcheve i ipak su plavi ono sto sam ocekivao od neke mehanicke po pitanju "zvuka", tako da se nadam da ce dobro da posluzi, pa ako je razlika bas osetna mozda i probam neku od kvalitetnijih.

Nije samo zvuk razlika - meni su tactile switchevi mnogo prijatniji za kucanje pa cak i igrice nego linearni. Linearni mi deluju nekako jeftino i nemaju lep feedback [emoji4]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Takođe, crveni su mi kao membranska tastatura. Ajd, crni su teži za pritisnuti, pa ima razlike.
Braon za sada lični favorit :)

Danas pristigla Rog Claymore Tastatura vrhunski odradjena:D
20161123_113739.jpg 20161123_105714.jpg

Meni danas stigla aula, stavio odmah o-ring-ove. Nisam stigao da fotografisem, veceras cu.

Ово је послао 6п!

f64cfa8a17feff189d9fe80cb432646b.jpg
377d9d85d38606affc6d19b948ba7754.jpg
664c9cc1dca7a96dc9d68102a3173227.jpg

Sa minimalnim osvetljenjem. Pamti jacinu osvetljenja kada se ponovo upali komp, a na netu sam citao da ne pamti.
Ово је послао 6п!

Poslednja izmena:
čudno da nisi napljuvao onu Logitech, ipak nema Cherry MX svičeve.

koji ti je to corsair? Da li ima pozadinski osvetljenje?

Poslednja izmena:
Tebra nemoj kaciti ovakve slike molim te, moze neko da te isproziva da si mamin i tatin sin i da trosis pare. Molim te idi na buvljak kupi nesto jeftino pa kaci slike.

(IRL: Odlicna prica i dobro poredjenje na licu mesta. :) )

Ja posteno sam zaradio Rbajuci 20 i kusur god. u CH:)
Inace K 70 RGB je prodata,mada za mene je najbolja G.

Poslednja izmena:
Ja posteno sam zaradio Rbajuci 20 i kusur god. u CH:)
Inace K 70 RGB je prodata,mada za mene je najbolja G.

Jasno je to meni ali ima ljudi ovde sa kineskom tastaturom koji se protive tome brat. :D

Za koliko kesa si prodao K70?

AULA Reaper Metal Mechanical Keyboard Backlit Gaming 104 Keys Black Switches Blue Switches Anti-ghosing comfortable USB for PC
http://www.aliexpress.com/item/32651590527/32651590527.html
(from AliExpress Android)
Platio sam mozda evro vise, tako negde.
Nisam bas kompetentan za review, prva mi mehanicka tastatura. Ono sta mogu da kazem za sada je da su dugmicki laki za pritiskanje i bucni :D Stavio sam po 2 o-ring-a na svaki swich i "pitomiji" je zvuk. Kvalitet za ovu cenu je ok, zavrsna obrada aluminijuma i ne bas. Nista sad strasno, ali treba napomenuti. Svetlo je zaista prijatno za oci i bitna stvar, kao sto sam rekao, ostaje jacina svetla na onoj na koju sam ostavio, nakon novog paljenja racunara

Ово је послао 6п!

Moraću sutra preko kompjutera da vidim koja je cena bila za 11.11, možda je tada bila jeftinija. Kako si prošao sa carinom i koje si prekidače uzeo?
Jel znaš možda čiji su prekidači?

Moraću sutra preko kompjutera da vidim koja je cena bila za 11.11, možda je tada bila jeftinija. Kako si prošao sa carinom i koje si prekidače uzeo?
Jel znaš možda čiji su prekidači?
Blue sam uzeo, ima na netu da se nadju ciji su. Tacno au mi carinili u dolar koliko sam zapravo platio.

Ово је послао 6п!

Da dodam, i sablon svetala (ne samo jacina) ostaju posle ponovnog paljenja kompa. To je naglaseno kao najveca mana na netu, a zapravo nije tako. Da li moja tast. mozda novija revizija ili je do win 10, ne znam, bitno je da sljaka :D

Ово је послао 6п!

Ne bi trebalo da je do Win, jer tastatura ima svoju memoriju. Šanse su da su imali reviziju i da sada sve radi kako treba :)

Pa i meni je cudno da bude do win, ali opet mozda drajveri njihovi, sta znam. Bitno je da radi to, mada sam se pomirio unapred da tu mogucnost necu imati :) Za sada mi se svidja tastatura, ali tek sam je uzeo. Jedino devojci smeta jer je bucna :D

Ово је послао 6п!

Nazad
Vrh Dno