Šta je novo?

Huawei P9 Lite (tutorijali u prvom postu)

Jel da cekam update iz Vipa ili da trazim sam po temi/netu kako da ga update-am? Ne zuri mi se ali ne bih cekao mesecima

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Ne znači ti ništa taj apdejt, ne vredi cimanja

Ne znači ti ništa taj apdejt, ne vredi cimanja

Mislio sam na Nougat posto tek sad vidim da nisam naveo. Lepo radi i sa mm.

Ko ima vecih i brzih izgleda da dobije Android N?

Rekao bih P9L. U startu je imao Marshmallow dok je 5X imao Lollipop i dobio Marshmallow kasnije, plus P9L je kao mlađi brat flagshipa (P9) dok je 5X niže u "lancu ishrane"...

Poslednja izmena:
Sve zavisi. Ja imam 5x a brat mi ima P9L. Meni je recimo 5X bolji jer je metalni i ima veću dijagonalu. 5x je dual sim i nije hibridni već ima 2 slota jedan za Micro Sim a drugi za nanoSim i micro SD karticu. Ako ti ništa od navedenog nije bitno onda P9L jer je noviji model.
Nougat će dobiti verovatno istovremeno jer im tako i ovi security apdejtovi stižu.
Poslato sa Huawei Honor 5X uz pomoć Tapatalka

Poslednja izmena:
Ističe mi ugovor, imam trenutno LG G2 i zamenio bih ga za p9 lite. Da li se dobija nesto (ne znam da li se možda i gubi, zbog sporijih jezgra na p9 lite), i da li da tražim verziju sa 3 GB rama?

Ja sam za sada zadovoljan kako radi. Imam zamerke na neka.softverska resenja ali to nije neresivo.

Operateri nemaju verziju sa 3 GB. Nemam zamerke na brzinu rada sa 2 GB ali ako baš hoćeš 3 GB moraćeš da tražiš po oglasima.

Ma šta će ti 3gb. Sa 2gb radi savršeno!

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Мала помоћ ако може. Планирам да купим овај телефон али свуда по огласима виђам да се продаје са три гига рама и да је модел за европско тржиште. Конкретно, интересује ме шта значи то за европско тржиште да ли је тај телефон лошији по спецификацијама или нешто слично. Био бих веома захвалан ако неко може да ми помогне

Evropsko trziste je ako nije vezan za operatera. Doduse ja sam moj uzeo u VIPu i nije vezan za VIP nego je EU model. Sve je to isto. Sto se tice 2 ili 3 rama,odlicno radi i sa 2. Ipak je to telefon,a ne work station za render slika

Мала помоћ ако може. Планирам да купим овај телефон али свуда по огласима виђам да се продаје са три гига рама и да је модел за европско тржиште. Конкретно, интересује ме шта значи то за европско тржиште да ли је тај телефон лошији по спецификацијама или нешто слично. Био бих веома захвалан ако неко може да ми помогне

To verovatno znači da podržava frekvencije koje se koriste u Evropi, LTE i slično, pošto nisu iste kao u USA ili Aziji, etc. Nemoj da te to brine. Razlike između modela se svode na to da li imaju 2 ili 3 GB RAM-a ili su single ili dual SIM. Naši operateri imaju single SIM 2 GB verziju, po oglasima se mogu naći i druge. Slobodno možeš kupiti...

Operateri nemaju verziju sa 3 GB. Nemam zamerke na brzinu rada sa 2 GB ali ako baš hoćeš 3 GB moraćeš da tražiš po oglasima.

Pa koliko vidim, ako bih menjao telefon, menjao bih ga za neki sa barem 3 GB rama, 2 GB vec imam na LG G2 :) necu da menjam isto za isto (imaju istu rezoluciju, isto rama, istu bateriju, isti ekran) :) zato pitam, ako je neko imao G2 i presao na P9 Lite, da li je nesto dobio, ili izgubio (ne znam da li je cetvorojezgarni Krait 2.3 GHz brzi od osmojezgarnog Kirina 1.7 Ghz, ili 2.0 GHz, vise ne znam sta je tacno)...

Poslednja izmena:
Kirin se pokazao odlican

Kirina 1.7 Ghz, ili 2.0 GHz, vise ne znam sta je tacno)...
Tačno je i jedno i drugo jer on nije octa core kao octa core već je quad na 1.7 + quad na 2.0.
I da, octa, a naročito ovako rešena, ne mora biti bolja od quad.
Što se tiče Kirina, jeste se dobro pokazao, ali od konkurencije zaostaje sa grafikom jer se nisu baš usrećilu sa GPU. Čipset u P9 lite je u ravni sa SD617, ali ga ovaj šije sa GPU.

Protiv Kraita ne znam kako stoji.

Sent from HUAWEI P9 lite via Tapatalk

Poslednja izmena:
Jedna od prednosti što višejezgarni čipsetovi koriste manje energije a daju veće performanse i ovo je bitno za uređaje koje rade na baterije u ovom slučaju telefone. E sad u ovom slučaju kad ima dva quad cora nisam siguran.

P9 Lite

Jel menjao neko launcher defaultni?
Stavio sam ovaj Asus ZenUi jer mi se ne svidja sto su na default sve aplikacije na home screen.
Bas lepo i fluidno radi nisam primetio nikakva pogorsanja u odnosu na default launcher, a lepo i izgleda.

Jel ima menjanje launchera neke lose strane?

Ja koristim Nova Prime beta. Ne znam kakvih bi moglo biti loših strana. :)

Možda malo utiču na brzinu ali značajno povećavaju funkcionalnost (pomenuta Nova prime)

Ja koristim Nova Prime beta. Ne znam kakvih bi moglo biti loših strana. :)

Jel to ovaj sto se placa?
Jel vredi uzimati?

Jel to ovaj sto se placa?
Jel vredi uzimati?

Jeste. Sve zavisi šta ti je bitno. Ja dosta koristim gestures i nerviralo me je što nemam unread counter pa sam pazario. :)

Pa dobro s obzirom da je 5e ja mislim da to svako moze da priusti :D
Dobar mi je i ovaj Zen, probacu Novu neki dan pa ako vidim da free nije zadovoljavajuca razmislicu da pazarim, hvala na preporukama.

Nazad
Vrh Dno