Šta je novo?

Windows (phone) 10

Jedno pitanje: Zasto bi neko koristio Viber za video poziv ako postoji Skype koji je za tu svrhu neuporedivi bolji? Na mojoj Lumia 550 Skype radi besprekorno. Viber koristim samo za obicne pozive i ponekad posaljem neku sliku. Za toliko radi Ok. Iskren da budem na Viberu nisam ni probao video poziv, pa ne mogu komentarisati kako radi......ali pored Skype-a je zaista nepotreban.
Klasika argumenti. Ono sto ne radi na wp to nam i ne treba.
Pa recimo, kao sto neko rece, cela Srbija koristi viber. U kontaktima od njih 300 jedno 200 imaju viber (mozda i vise), a skajp daj boze da ima 15 coveka. Sad cu ja bas da teram ljude (njih par stotina) da instaliraju skajp zbog mene, jer ga ja ne koristim zato sto se na mojoj platformi vuce kao mrcina.
I ja vise volim whatapp od vibera, ali moram da koristim i viber jer kao sto rekoh svi zivi koriste viber.

Srle22...to mi nesto poznato..jes ti bese bio kod mene na proveru ziona i ploce 775 ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Srbija koristi vajber iz razloga sto je koristan za besposlicare. Skajp nema opcije "jao buraz sad cu da ti fotkam ribu koja ide ispred mene da joj overis zadnjicu" vec je u pitanju normalan program za komunikaciju. To su argumenti.

Koristim i jedno i drugo i trece i problema nema, sve prema potrebi uostalom kao i sve druge aplikacije ... Jeste da vecina koristi Viber ali mogu da primetim da mi vatsap vise odgovara

Viber ******, Skype preview jos vece, Fejs messenger najvece... Whatsapp jedino sto vredi za komunikaciju na W10M.

Nisam koristio Glance neko vreme, sinoć ga aktivirao i ukapirao da ne prikazuje na Glance ekranu da je zvuk isključen i fon na vibraciji. Obično je stajao znak gore desno od sata, sada ga nema. Takođe, skype preview brlja sa sms-ovima. U subotu mi pisalo da sam poslao poruku i pisalo da je poslata a nije stigla primaocu, juče mi nije dao obaveštewe da mi je stigla poruka, tek kad uđem u skype stoji da imam novu poruku, a notifikacije nigde. Bile su to jako važne poruke pa sam se vratio na Messaging. Možda nije do Skype-a, neću da grešim dušu, ipak, ali što je sigurno sigurno je.

Sent from Windows 10 PC

Neka moja iskustva su skroz podeljena. Sa jedne strane sve je pregledno, sto bi neki rekli sistem je fluidan, sve to lepo estetski izgleda, covek se lako navikne i zavoli ga.

A onda svako jutro mene ceka ovo :

- Calendar live tile ne radi vec mesecima. Novih azuriranja je bilo koliko hoces al taj problem ostaje pa ostaje. Znam, postoje razna resenja, ali cinjenica je da to ne radi.

- E mail notifikacije ne rade

- App Vreme. Live tile ne radi kad je ukljucena opcija da se sama detektuje lokacija. Radi samo kad je ukljucena podrazumevana lokacija. Putujem cesto i taj bug mi ni malo odgovara.

- Fotografije mutne. Prilikom otvaranja fotki, iste se zamute..nekad se nakon nekoliko sekundi odmute, a nekad, i to veoma cesto ne.

- Viber notifikacije...sve vec poznato

Ako tome dodamo jos i FB, messenger, zatim app Radio koje vise nema..aplikacije Mondo i B92 jedva da imaju prelaznu ocenu.

Korisim najosnovnije aplikacije i opcije, al sta god da koristim to skripi..

Ahahahah. Ja tek sad primetio ovu odvalu. Imao sam isti fon. Dosao sa wp8.0...ahahah. Komedija. :D

Prvo čovek nije pogrešio ako pročitate post videćete da je po uključenju dobio poveći update za 8.1 i to zaista jeste bilo tako. Ovo izrečeno ne znači po tautologiji da je pre toga imao 8.0 jer to nije rekao to ste sami ubacili u vaše komentare jer niste pažljivo čitali a skloni ste donošenju zaključaka koji bi mogli da posluže diskreditovanju i ismijavanju drugih. Prvo pitajte za objašnjenje ako želite da doprinesete diskusiji.

Ja se stvarno zapitam da li neki od vas imaju win phone!?
Evo npr, iako vise volim whats app, viber trenutno radi bolje.
Plocica sa notifikacijama se ne baguje i brze otvara aplikaciju.
Lumia 950

Srle22...to mi nesto poznato..jes ti bese bio kod mene na proveru ziona i ploce 775 ?

Zdravo, Vlado druze, jeste to je taj Srle......btw, Xeon I ona ploca rade savrseno......

A sto se tice Skype-a I Vibera......I ja koristim Viber kao sto rekoh, pre svega za razgovor, narociti kada sam u roamingu, I da povremeno posaljem I primim neku sliku. Na mom telefonu Skype mnogo bolje funkcionise od Vibera za video pozive, pa ga zato I koristim u tu svrhu. Vidim da neki drugi imaju razlicita iskustva sa ovim aplikacijama, ali meni generalno gledano, zavrsavaju posao. E sad, da budem iskren, ja ne znam ni jednu aplikaciju ni za PC ni za mobilni (bez obzira koji OS koristi) koja radi savrseno I koja ponekad ne zaglavi, ne koci ili ne pravi neke druge probleme. I to je tako od kada znam za racunare. Traziti savrsenstvo po tom pitanju je cista utopija. Koristis ono sto ti najvise odgovara I pravi najmanje problema, na hardware-u koji posedujes.
Mozda gresim, ali po meni stvari tako stoje........

Potpuno si u pravu.Imao sam 640xl nekih godinu dana,sve je bilo odlicno do poslednjeg apdejta oficijalnog pred leto...tu je poceo fon da se koci i restartuje.Vratih se na android i eto i dalje sam zadovoljan,ali bi da probao L950.Najvise zbog kamere i qhd ekrana.

Sve je bilo odlicno do AU..i ja to isto kazem.

Za ovu tvrdnju nisam siguran da li stoji. Ja sam Lumiu 550 uzeo tek pre dva meseca, pocetkom septembra. Cim sam ukljucio telefon pronasao je AU I odradio update. Telefon sada radi sasvim korektno, ne znam kako je ovaj model radio pre AU. Procitao sam ovde postove nekih korisnika da je Lumia 550 na prethodnim buildovima lose radila, a da je sada puno toga dovedeno u red I da je sada OK. To bi neko od clanova ko duze koristi ovaj phone mogao komentarisati. Ja nemam nekih vecih primedbi za sada. Cini mi se da nisu svi modeli WP podjednako "podneli" AU, narocito oni koji su fabricki imali WIN 8 ili 8.1 pa kasnije bili upgradeovani na WIN 10.

Poslednja izmena:
Nisam koristio Glance neko vreme, sinoć ga aktivirao i ukapirao da ne prikazuje na Glance ekranu da je zvuk isključen i fon na vibraciji. Obično je stajao znak gore desno od sata, sada ga nema.

Sent from Windows 10 PC
Ranije je stajao znak i kad se tel puni ako se dobro secam ,sad ga nema .

Sent from mTalk

Svi moji problemi su je javili bukvalno posle AU...do tada je radio korektno, bez ikakvih bagova. Odmah nakon AU je pocelo sa kalendarom i izbacivanjem radija. Zatim su pocele fotografije da se mute, da bi u zadnjih mesec dana primetio bug sa vremenom i lokacijom. Sa Viberom je, priznajem, vecita borba..nekad radi savrseno nekad poblesavi.

Ono sto me posebno ljuti, sto su vecinom ove aplikacije imale azuriranja i azuriranja od tada. I svaki put se ponadam da su to ispeglali..al corak. Pa Outlook Calendar i Mail se sigurno azurira jednom nedeljno...ali ne...taj problem ocito za njih ne postoji.

A fotke koje se mute, pa se tek mozda, ali ponavljam, mozda nakon 3-4 sekunde izbistre..to je tek totalna misterija.

Poslednja izmena:
Moja L950 sa svim dosadasnjim apdejtovima radi odlicno samo je u jednoj situaciji bilo problema sa fontovima pojedinih sajtova ali posle se to ispeglalo,tako da verovali ili ne meni sve radi kako treba i jako sam zadovoljan kako telefonom tako i sa W10-kom

Интересантно...и ја сам задовољан и поред проблема...ипак мислим да све зависи од учесталости коришћења ових најпопуларнијих апликација. Мени је мање битно да ради беспрекорно вибер, скајп, месинџер... али ми је јако битно што ми именик отвара јако брзо, поруке, последње позиве, камеру, сурф је јако брз, мејл отвара невероватно брзо и лако се рукује. Е све ово је на Андроиду споро и килаво, а управо од тих апликација очекујем да брзо раде. Андроид јако споро отвара именик поготову ако има пуно слика, галерију такође. Кад седнем па кулирам и зезам се са вибером или whatsapp-ом баш ме брига да ли ради брзо или споро, али основне ствари као што су именик, последњи позиви, поруке, галерија, камера, мејл, просто морају да лете. Е зато волим и даље wp. Са маилом и календаром никада нисам имао проблема

Sent from Windows 10 PC

Bilo bi, cini mi se, korisno kada bi naveli kod ovih primedbi na kom modelu wp se javlja neki problem, jer ocigledno nisu problemi isti na svim telefonima. I nije sve jedno da li je phone dosao sa preinstaliranim WIN10 ili je ugrade-ovan sa nekog starijeg WIN.

Ne znam zaista kako te stvari rade kilavo na Androidu? Mejl leti? Na 550, recimo kad dobijem email sa nekim komentarom za YT klip, treba mu jedno par sekundi dok mi pokaze poruku (valjda zato sto ucitava i thumbnail od klipa, to mu je bas problem).
Generalno ako mejl ima neku sliku treba mu vecnost da je ucita. GIF ne moze da pusti..
Takodje, ako imas vise mejlova u istom threadu (recimo pomenuti YT komentari za isti klip), na kompu (a i koliko se secam isto tako radi i gmail aplikacija na androidu) ce sve biti u jednom thread-u i samo vrtis gore dole, na Win telefonu se taj svaki komentar tretira kao zaseban mejl, i ako hoces da ih vidis vise moras jedan po jedan da ulazis, back, pa opet..

Daj nemoguce da sam samo ja te srece da kad uzmem neciji noviji Android (pa i ove sa 1.5 gig rama), da to jako lepo sve radi..

Poslednja izmena:
Ne znam zaista kako te stvari rade kilavo na Androidu? Mejl leti? Na 550, recimo kad dobijem email sa nekim komentarom za YT klip, treba mu jedno par sekundi dok mi pokaze poruku (valjda zato sto ucitava i thumbnail od klipa, to mu je bas problem).
Generalno ako mejl ima neku sliku treba mu vecnost da je ucita. GIF ne moze da pusti..
Takodje, ako imas vise mejlova u istom threadu (recimo pomenuti YT komentari za isti klip), na kompu (a i koliko se secam isto tako radi i gmail aplikacija na androidu) ce sve biti u jednom thread-u i samo vrtis gore dole, na Win telefonu se taj svaki komentar tretira kao zaseban mejl, i ako hoces da ih vidis vise moras jedan po jedan da ulazis, back, pa opet..

Daj nemoguce da sam samo ja te srece da kad uzmem neciji noviji Android (pa i ove sa 1.5 gig rama), da to jako lepo sve radi..
Ne moze android sa giga i po rama da radi bez bagovanja.Npr. S3 Neo je poslednji od s serije Samsunga koji baguje,dok s4 radi skoro tecno na lolipopu.

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Iz licnog iskustva HTC Sensation XE placen 450E je dosao sa androidom 2.3 i 18 meseci cekao da dobije 4.0.3 i to kad je aktuelna verzija vec bila 4.4...
Lumia 640 XL DS placena 160E stigla sa WP8 iz kutije upaljena i prijavila da ima nadogradnju na 8.1... hvala !!!
Zatim je usledio w10m naravno cekao sam zvanicnu verziju... od tada je bilo jos tust i tma nadobradnji kroz koju su mnoge stvari koje su bile posebni programi ubacene u sistem...
Sam w10m jeste sporiji od WP8.1 ali je to daleko od one sporosti koja se epski opisuje po nekim forumima... a kad je uporedim sa usporednjem koji sam doziveo na Nexus 7 2012 kad je nadogradjen na 5.xx mogu slobodno da kazem da se usporenje kompenzuje mogucnostima koje nudi novi sistem...

Iskreno necu se vracati na WP8.1...

A ovi koji pricaju da je sistem u beti neka mi kazu koji nije... svi se tu i tamo optimizuju, popravljaju se sigurnosne rupe, dodaju nove opcije, itd...

Prvo čovek nije pogrešio ako pročitate post videćete da je po uključenju dobio poveći update za 8.1 i to zaista jeste bilo tako. Ovo izrečeno ne znači po tautologiji da je pre toga imao 8.0 jer to nije rekao to ste sami ubacili u vaše komentare jer niste pažljivo čitali a skloni ste donošenju zaključaka koji bi mogli da posluže diskreditovanju i ismijavanju drugih. Prvo pitajte za objašnjenje ako želite da doprinesete diskusiji.
Ajde sad lepo ponovo procitaj post...ali lepo, rec po rec da srices, da ne bude da sam se dzabe trudio da trazim.

Isto tako kao što tebi radi android meni radi wp pa otuda izgleda to ne razumevanje da ja sam zadovoljan rastegljivo ili ne ali to je tako isto kao što si ti zadovoljan sa androidom od 1.5 gb. Pri čemu mi ne pada na pamet da ubeđujem bilo koga ...

Soilent Green is People

Poslednja izmena:
Bilo bi, cini mi se, korisno kada bi naveli kod ovih primedbi na kom modelu wp se javlja neki problem, jer ocigledno nisu problemi isti na svim telefonima. I nije sve jedno da li je phone dosao sa preinstaliranim WIN10 ili je ugrade-ovan sa nekog starijeg WIN.
Lumia 532 дс, дошла са win8.1 denim, званични update на win10.

Sent from Windows 10 PC

Kod mene u kući dva komada LG K8ce. Rade odlično! Jedina zamerka je 8GB interne što je jbno premalo. Kevi je još OK, ali sestri je knap. :d

Sent from HUAWEI P9 lite via Tapatalk

Poslednja izmena:
Meni viber radi najnormalnije, čak sam tek sad primetio da ima svajpovanje levo- desno kad si u konverzaciji. Desno - sve konverzacije, levo - kontakt info.
Danas mi radila navigacija jedno dva sata, i uredno mi stizale notifikacije u pozadini za viber, email i FB. I kad je ekran bio upaljen i kad je bio ugašen ( radi glasovno navođenje i kad je ekran ugašen, da ne bude zabune).

Sent from 640

Viber sam obrisao jer je imao bas problema sa stizanjem poruka. Whatsapp radi normalno, baterija se na L930 popravila sa poslednja 2 azuriranja.

Moja L950 sa svim dosadasnjim apdejtovima radi odlicno samo je u jednoj situaciji bilo problema sa fontovima pojedinih sajtova ali posle se to ispeglalo,tako da verovali ili ne meni sve radi kako treba i jako sam zadovoljan kako telefonom tako i sa W10-kom
Kako su ti se ispeglali fontovi sa pojedinim sajtovima ,aj neki screenshot podesavanja i sajta ,recimoo hmmm twitter ?

Sent from mTalk

Podesavanja su bila za desktop verziju jer tako volim da gledam jer se vidi kompletan sadrzaj sajta a tweeter ne koristim tako da ne znam kako bi se ponasalo tamo,uglavnom je bilo problema sa fontom na sajtovima novina,sto je mozda bilo do njihove optimizacije ali vec duze vreme nemam tih problema sto se fonta tice.

Ja sam sinoć sa 1520 pravio fotke na koncertu, (polumrak, binsko osvetljenje), zadovoljan sam i sve je super dok nešto ne proba da se zumira pa tako slika, mnogo šuma. Inače makro izuzetan, nemam zamerke, ne znam šta se to ljudima dešava sa kamerom, bar ja nam takva iskustva. Live image ne radi uvek obavezno, eto to sam primetio. Ostalo ok.

Tapatalk 6.2.5 (Build 797)

Nazad
Vrh Dno