Šta je novo?

All In One racunari, vase misljenje?

Alukard

Slavan
Učlanjen(a)
08.09.2016
Poena
315
Zanima me vase misljenje o all in one racunarima, za sada ima takvih Lenovo racunara. Da li neko ima iskustva sa njima? Da li se isplate ili je bolje za te pare uzeti standardni desktop?

Sent from my SM-J500H using Tapatalk

Не видим разлог зашто би то неко узимао, једино ако испадну јефтинији, јер јелте имаш већ и монитор...
На факсу имамо MSI ADORA20 2M и нису ништа посебно, екран просек, спори...

Meni deluje prakticnije od desktop racunara, manje kablova i manje mesta zauzima. Pa zato deluje privlacno. Ali ne znam kakva su iskustva korisnika.

Prednost je manje kablova, usteda prostora, a u odnosu na laptop prednost su mnogo veci ekrani (np 24'').
Ja sam ih vidjao kod dosta klijenata, na raznim pultovima gdje je prostor ogranicen, ili u kancelarijskom okruzenju, gdje se koriste za office rad.
Konfiguracije su skromne, ali cesto zadovoljavajuce za office/surf i sl.

"Isplativost" je subjektivna stvar, neko voli da plati sto vise GB/mhz, neko ce da plati za "cist" radni sto, manje kablova....

Prednost je manje kablova, usteda prostora, a u odnosu na laptop prednost su mnogo veci ekrani (np 24'').
Ja sam ih vidjao kod dosta klijenata, na raznim pultovima gdje je prostor ogranicen, ili u kancelarijskom okruzenju, gdje se koriste za office rad.
Konfiguracije su skromne, ali cesto zadovoljavajuce za office/surf i sl.

"Isplativost" je subjektivna stvar, neko voli da plati sto vise GB/mhz, neko ce da plati za "cist" radni sto, manje kablova....
Generalno gledano, ja bih uzeo nesto sa vecim ekranom, ili pak dual screen. Ali ne zamlacuje mi se sa kucistem i gomilom kablova. A opet bih konfiguraciju koja ce da mi gura web develop narednih 3-4 godine.

Poslednja izmena od urednika:
S obzirom na to da su svi AIO racunari "brend", odnos cene i performansi je katastrofa.

Vecina AIO racunara koje sam imao prilike da isporucim uopste nije portabilna, samo zauzimaju "malo" prostora. Lenovo Think npr je cak i poprilicno tezak, prednost mu je sto moze lakse da se upgrejda u odnosu na Idea liniju (ne znam za najnovije modele - nisam ih rasklapao). Prednost jeste manjak kablova, ali i obican desktop danas ima strujni + monitorski kabel.

Najveca mana je sto kada crkne jedno - sve je crklo.

Generalno gledano, ja bih uzeo nesto sa vecim ekranom, ili pak dual screen. Ali ne zamlacuje mi se sa kucistem i gomilom kablova. A opet bih konfiguraciju koja ce da mi gura web develop narednih 3-4 godine.

AIO je sa razlozima vrlo malo zastupljen.
Generalno govoreći tako je.
Lično iskustvo je nezamenljivo, pazari pa vidi.

@Alukard

monitor plus mac mini ili pc ekvivalent tipa: https://ipon.eu/webshop/group/barebone/580/

bežični komplet tastatura i miš ili tastatura i tačped i eto rešenja. ne treba milion kablova.

ili uzmeš par komponenti i sklopiš mini itx kućište koje opet ne zahteva puno kablova:

integrisana grafika, integrisana zvučna, dvd/bd čitač/rezač ne treba...

Trenutno koristim laptop quad core intel 2,4ghz, 4bg rama,700gb hard. I primecujem da mi se pri otvorenih 7-8 tabova u jednom i 2-3 u drugom browseru usporava pa bih pazario nesto jace, ali mi se daje bas 700-800eura. Svakako mi ove kombinacije sa mini pc deluju zanimljivo

Nazad
Vrh Dno