Šta je novo?

Ethereum [ETH] (Ethash)

Za koji pool ste se odlučili?

• DwarfPool

Glasovi: 106 17.6%
  • Ethermine

Glasovi: 278 46.1%
  • ethpool

Glasovi: 26 4.3%
  • Coinotron

Glasovi: 71 11.8%
  • Nanopool

Glasovi: 122 20.2%

• Ukupno glasača
    603
A što je onda automatika nameštena da pali ventove tek posle 60C? I je l' teško zameniti neki vent u slučaju da rikne? Kontam bolje da ventovi rade i na većim obrtajima nego da rikne neki čip na grafici

Sent from my iPhone using Tapatalk

grafichka po defaultu nije namenjena za rudarenje vec za gaming...par h dnevno gejminga je nishta spram 24/7 torturi.
kao kad bi sad uzeo neki obichan auto i krenuo da vozish reli sa njim pun gas, raspao bi se posle nekoliko km....ali kad bi popustio papuchicu, izdrzao bi vrvatno celu etapu :D

uzmi recimo neku MSI 470 kartu, kreni da kopash sa njom, stavi je u kucishte (koje je npr loshe provetreno), ostavi sve na auto pa posmatraj shta ce da se desi.

http://www.geeks3d.com/public/jegx/2016q3/msi/radeon-rx470-gaming-x-thermal-imaging-stress-test.jpg

Poslednja izmena:
Otkad je LTC presao na ASIC karte mi se nisu ugrejale... ASUS 7950 DC2...

Ih, Asus 7950 i 7970 DCII su karte sa monstruoznim hladjenjem, za nas posao nema boljih

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

Na svakoj novijoj kartici zavrtite ventove na 70% i imate savršeno hlađenje.
E sada je pitanje koji je optimum između broja obrtaja i temperature.
Kod novih Sapphire kartica gdje je zamjena ventilatora trivijalna i proizvođač za cijeli garantni rok isporučuje besplatne zamjenske...
Odvrneš ih na 80% i...
Kod Asusa će vam cijele 3 godine priznati garanciju, ali se ventilatori mjenjaju kod servisera što kod nas znači 45+ dana bez kopanja :)

Na svakoj novijoj kartici zavrtite ventove na 70% i imate savršeno hlađenje.
E sada je pitanje koji je optimum između broja obrtaja i temperature.
Kod novih Sapphire kartica gdje je zamjena ventilatora trivijalna i proizvođač za cijeli garantni rok isporučuje besplatne zamjenske...
Odvrneš ih na 80% i...
Kod Asusa će vam cijele 3 godine priznati garanciju, ali se ventilatori mjenjaju kod servisera što kod nas znači 45+ dana bez kopanja :)
Ako sam dobro razumeo ja na mojim RX 480 (uzete u Emmiu) mogu da stavim na 100% kad crkne oni posalju druge i ja sam zamenim, ne moram nigde nista da nosim i to je tako provereno?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Ne, ne i ne!!! Aman ljudi zasto to radite?!? Stedite svoje karte, to je alat koji vam treba. Ako vam je ok da vam 45 dana karta bude van funkcije onda radite sta hocete ali nemojte se ovde obracati za savet. Algoritmi su takvi da je grejanje karti smesno osim ako niste siledzije koji ce silovati kartu na nenormalnim klokovima i naponima da bi dobili 10% vise. Takvima ne treba pomoci nikako, ni savetom ni bilo kako drugacije. Necu ni da pocinjem da pricam koliko sve ima razloga za to.

Džaba priča SAJ...i onako se ignorišu priče iskusnih jer newcomersi misle da se isplati zarad 10% više hasha povećati potrošnju struje za 30% i još više arčiti oprema...kad budu čekali po 45 dana da im se vrati sa servisa (i kad izračunaju gubitke za te dane) tek će onda shvatiti u čemu je poenta...

Ne, ne i ne!!! Aman ljudi zasto to radite?!? Stedite svoje karte, to je alat koji vam treba. Ako vam je ok da vam 45 dana karta bude van funkcije onda radite sta hocete ali nemojte se ovde obracati za savet. Algoritmi su takvi da je grejanje karti smesno osim ako niste siledzije koji ce silovati kartu na nenormalnim klokovima i naponima da bi dobili 10% vise. Takvima ne treba pomoci nikako, ni savetom ni bilo kako drugacije. Necu ni da pocinjem da pricam koliko sve ima razloga za to.

Džaba priča SAJ...i onako se ignorišu priče iskusnih jer newcomersi misle da se isplati zarad 10% više hasha povećati potrošnju struje za 30% i još više arčiti oprema...kad budu čekali po 45 dana da im se vrati sa servisa (i kad izračunaju gubitke za te dane) tek će onda shvatiti u čemu je poenta...
Gospodo, kao sto mozete da primetite po ranijim postovima i ovoj temi, nisam pristalica silovanja karti, i uvek sam za ono nek radi stabilno nego da daje max max a non stop na nožu.

Jednostavno mi je bilo neverovatno da Sapphire salje samo ventove i korisnik sam menja koliko god puta hoce za to vremw garancije, takode ne vidim kakve veze imaju ventovi sa ostatkom grafike, upravo njih bih pojacao da bi se grafika manje grejala i samim tim duže radila. Sigurno ne bi zakucao sve ventove na 100%, pa dok se ne raspadnu.

Na kraju i onako nisam dobio odgovor..

Poslednja izmena:
Nece nikada ni shvatiti nego ce reklamirati do besvesti a cene grafika ce samo da skacu jer je veliki broj reklamacija. Dobar deo grafika posle uvaljuju ljudima kao savrsene. Svaki put kada iole cena krece da skace ili ima nesto isplativo za kopanje upadaju novi likovi i svakome treba da se crta zasto treba da paze grafike. Nije problem sto pitaju i nije tesko odgovoriti, problem je sto direktan odgovor ignorisu a ostalo tumace kako njima odgovara.

Drzati vent na 100% zbog saznanja da mozes reklamirati grafiku je potpuno ludilo! Ne verujem na sta su sve pojedinci spremni.

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Gospodo, kao sto mozete da primetite po ranijim postovima i ovoj temi, nisam pristalica silovanja karti, i uvek sam za ono nek radi stabilno nego da daje max max a non stop na nožu.

Jednostavno mi je bilo neverovatno da Sapphire salje samo ventove i korisnik sam menja koliko god puta hoce za to vremw garancije, takode ne vidim kakve veze imaju ventovi sa ostatkom grafike, upravo njih bih pojacao da bi se grafika manje grejala i samim tim duže radila. Sigurno ne bi zakucao sve ventove na 100%, pa dok se ne raspadnu.

Na kraju i onako nisam dobio odgovor..

Ma odakle ti ideja da ce Sapphire da ti salje ventilatore?! Opet si shvatio kako zelis. Oni mogu poslati servisu ventilatore, oni ti menjaju, ti cekas 45 dana. Obzirom da je Alti u pitanju slobodno mozes da ocekujes brojne probleme i pritom da budes prevaren na neki nacin.
Slusaj iskusnije minere i ne izmisljaj toplu vodu bzvz. Lepo si pitao i lepo si dobio odgovor. Zasto mislis da ces na neki nacin da zahebes sistem? :)

Ventilatori su ti sastavni deo grafike. Ventilatori su ti koji ce prvi da stradaju. Zbog stradalih ventilatora ces ostati bez grafike 45 dana. Sta tu ima nejasno?

Poslednja izmena:
msm da ti je bolje da kupis neki ventilator veliki kod kineza i uperis ga ka rigu nego da silujes ventove od grafika. meni vent na rx 470asus rade na 40% temp grafike izmedju 40-45 stepeni ali dodatni ventilator duva u grafike non-stop.

Odvrneš ih na 80% i...Kod Asusa će vam cijele 3 godine priznati garanciju, ali se ventilatori mjenjaju kod servisera što kod nas znači 45+ dana bez kopanja :)

Ma odakle ti ideja da ce Sapphire da ti salje ventilatore?! Opet si shvatio kako zelis. Oni mogu poslati servisu ventilatore, oni ti menjaju, ti cekas 45 dana. Obzirom da je Alti u pitanju slobodno mozes da ocekujes brojne probleme i pritom da budes prevaren na neki nacin.
Slusaj iskusnije minere i ne izmisljaj toplu vodu bzvz. Lepo si pitao i lepo si dobio odgovor. Zasto mislis da ces na neki nacin da zahebes sistem? :)

Ventilatori su ti sastavni deo grafike. Ventilatori su ti koji ce prvi da stradaju. Zbog stradalih ventilatora ces ostati bez grafike 45 dana. Sta tu ima nejasno?

Ne razumemo se, na istoj smo strani, delimo isto misljenje, imas post gore koji sam oznacio, procitaj kako je napisano ja sam shvatio iz toga ono sto sam napisao jer je tako napisano. Znaci da je kod Sapphira jednostavna zamena ventilatora ti sam menjas a drugi npr Asus moras da saljes u servis.

Takođe ne pokušavam da za****m sistem, kazem ti veliki nesporazum, imas u ovoj temi kako moje grafike rade na kojim temp i koliko su opterecni ventovi. :)

msm da ti je bolje da kupis neki ventilator veliki kod kineza i uperis ga ka rigu nego da silujes ventove od grafika. meni vent na rx 470asus rade na 40% temp grafike izmedju 40-45 stepeni ali dodatni ventilator duva u grafike non-stop.

Znam i za to ali trenutno nema potrebe jer na toj lokaciji gde je sad rig je uvek ispod 20 stepeni sobne temp i temperature su odlicne.

Nego da se mi ne oduvamo mnogo sa teme :)

Vracaju se ljudi na ETH, skace diff - utekao zeka

@Saj
Kolega iskuliraj se, pusti stvari da duvaju na kraju nikad srbi ne uce na tudjim vec svojim greskama...

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Prisic je napisao(la):
Ne razumemo se, na istoj smo strani, delimo isto misljenje, imas post gore koji sam oznacio, procitaj kako je napisano ja sam shvatio iz toga ono sto sam napisao jer je tako napisano. Znaci da je kod Sapphira jednostavna zamena ventilatora ti sam menjas a drugi npr Asus moras da saljes u servis.

Takođe ne pokušavam da za****m sistem, kazem ti veliki nesporazum, imas u ovoj temi kako moje grafike rade na kojim temp i koliko su opterecni ventovi. :)

Nesporazum jeste ali ti si jedini koji ne razume. Napisao sam ti vec, dao sam ti odgovor. NIKO TI NECE DATI NOVE VENTILATORE U RUKE!!! Sve ide u servis i tamo se menja. 3x ti pisem da ti info tumacis kako tebi odgovara a ti opet po starom.
Nije napisano da tebi salju ventilatore jer to i ne rade. Ventilatore salje servisu u kome stoji tvoja karta. Procitaj lepo sta je napisano, ukljuci mozak, procitaj jos 10x ako treba pa onda sedi malo pa razmisli sta nije uredu. Dobijes lepo odgovor ali kao da se trudis da trosis necije vreme i zivce... Posle se cudite sto niko nece novim ljudima da odgovara na pitanja i da im pomogne.

Bojan.zex je napisao(la):
@Saj
Kolega iskuliraj se, pusti stvari da duvaju na kraju nikad srbi ne uce na tudjim vec svojim greskama...
To si skroz upravu ;)

Auuu dje iskopa taj link :d sad ima da gori ko je u pravu? :d

dajte da im svi posaljemo zahtev za nove ventve i da prodajemo na buvljaku :D

Nesporazum jeste ali ti si jedini koji ne razume. Napisao sam ti vec, dao sam ti odgovor. NIKO TI NECE DATI NOVE VENTILATORE U RUKE!!! Sve ide u servis i tamo se menja. 3x ti pisem da ti info tumacis kako tebi odgovara a ti opet po starom.
Nije napisano da tebi salju ventilatore jer to i ne rade. Ventilatore salje servisu u kome stoji tvoja karta. Procitaj lepo sta je napisano, ukljuci mozak, procitaj jos 10x ako treba pa onda sedi malo pa razmisli sta nije uredu. Dobijes lepo odgovor ali kao da se trudis da trosis necije vreme i zivce... Posle se cudite sto niko nece novim ljudima da odgovara na pitanja i da im pomogne.

To si skroz upravu ;)
Razumeo sam ja sta si ti pricao jos prvog puta, ali mi je bilo cudno da se kolega bas tako izrazio, izguglao sam i video da to praktikuju preko, sto mi je zvucalo neverovatno a da ne pricam koliko je neverovatno da to postoji u jednoj Srbiji. Sapphire je i ovako korak ispred u Rx seriji zbog dual biosa za minning ovo ga stavlja 10 mesta ispred svih ostalih.

Kako god bilo, eto ako je kolega voljan kad vidi ovaj post da precizira da li je stvarno mislio to sto je napisao, ato se mene tice ne zelim vise u off da idem. Ipak je Ethereum tema :)

Poslednja izmena:
Napisah ja lijepo da nikakav servis nije potreban za zamjenu venta na novim Sapphire karticama. Jednostavnije je nego postavljanje kartice u PCI slot.

Možda kolega Saj nije imao susreta sa novijim karticama ili ima informacije od domaćih distributera, koji na svemu žele dodatnu zaradu.
Sapphire se bukvalno ljuti ako im pošalješ karticu samo radi zamjene venta.
Oni su skidanje venta zamislili kao jednostavniji (genijalan) način lakšeg čišćenja kartice. Čak ga tako i reklamiraju!!

E sada koliki je rok isporuke kod nas,... i mene to zanima.

Sve ovo nikako ne znači da ih treba vratiti ni blizu 100%!!!

Dok opet ne krene na gore.

Jutros puk'o konj.

Koliko vam bacaju 280x karte sa 7.3 minerom?

Isto.

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Vrh Dno