Šta je novo?

Moj 771 na 775 mod (FAQ u prvom postu)

Poz ljudi, imam problem ne mogu da flesham bios tj. kao ne prepoznaje mi usb...Formatirao sam je preko rufusa ubacio sve i on mi ocitava nekakvi floppy a i b,a ja floppy nemam...Kad sam konacno nekako stiga do hdd tamo nije bilo nikakvog fajla da bi moga update bios?Inace je maticna p35 ds3l ,a uzeo sam x5460...Ako ima ko kakvu ideju zborite :)...Inace kad sam ubacio prvi put cpu upalio se komp i freeze opalio na windows 10 logo .

Gigabyte ima aplikaciju za flesovanje bios-a iz windows-a, zove se atbios (@bios), ja sam je koristio 10+ puta (uvek je bilo uspesno).

Naravno flesovanje na stabilnom windows-u i sa starim procesorom.

Poslednja izmena:
Ja nikad nisam imao hrabrosti da flashujem iz Windowsa :)

Imao sam identičan problem na P35-DS3L, morao sam da uzmem USB stick manjeg kapaciteta (2GB). Pisano je već u ovoj temi.

P35 ds4 i g31m s2l vise puta flesovani iz windowsa bez problema.

Sent from my LENNY2 using Tapatalk

Evo sta znaci odlicna ploca (Asus P5K Premium). Imam je preko 9 godina, tada je bila vrh ponude, menjao sam razne pocesore i zavrsio prosle godine do ovog Xeona E5440. Tada trenutno nije nesto bilo povoljno E5450 koji bi jos mogao malo vise da se klokne. Znaci FSB 460 Mhz i daje ukupno 3910 MHz. CPU voltage u BIOS-u 1.35 V. Nisam do sada probao i veci FSB. Jednostavno mi je ovo apsolutno stabilno. Preskocio sam komletnu DDR3 generaciju CPU i ploca. Cekam Kaby Lake i Z270. Mali su sad pomaci kod CPU. Kod GPU svake dve godine solidan boost i velika efikasnost u potrosnji struje. Na silikonu smo jos narednih 5-6 godina a posle videcemo.

Prilozi

• 3D Mark 19.jpg
    3D Mark 19.jpg
    477.8 KB · Pregleda: 106
Poslednja izmena:
Hvala vam ljudi :)...Nego sad imam drugi problem kad ocu da instaliram win 10 jako sporo dok dodje do particija itd.,kad konacno dodje iskopira one fajlove i krene samu instalaciju dodje do 7% paff error code 0x8007025D ,sto da rabotam ?Sto moze bit ovo?

^Lepo, djalex! Nego, zaokruži cifru i ne štedi na struji za tih par mm. Kad menjaš DRAM? Tu bi ti Dominatori legli ko onome šamar; Platinumi takođe..

Enigma^, dobrodošao u temu. Video sam PM. Izvoli uputstvo za to što te muči: http://www.gigabyte.com/MicroSite/121/flashbios_qflash.pdf Pozz

Bojim se da nisam razumeo pitanje. "Kad menjam DRAM?" Ako mislis kad menjam RAM, pa kao sto sam i napisao. Cekam izlazak Kaby Lake pa uzimam novi CPU (i5 7600K najverovatnije), novu RAM DDR4 od 2x8 GB (najverovatnije neku sa LED-om) i naravno plocu (najverovatnije Asus IX Hero)

ne ide da ti grafička ima duplo više rama od sistema... al ako baš inZistiraš ...:)

Poslednja izmena:
ne ide da ti grafička ima duplo više rama od sistema... al ako baš inZistiraš ...:)
Znam da ne ide ali ne daju mi se pare za DDR2 kad za dva meseca prelazim na novu platformu i DDR4.

Sent from my Redmi 3S using Tapatalk

Naravno!
Ako si dobru oznaku dao, jer kod njih ima gomila modela razlika jedno slovo, bios je na ovoj adresi

Upravo sam flash-ovao bios koji si postavio, ne znam da li je uspeo jer je i bio do sada f14, ali pretpostavljam da jeste. Verzija i model ploce jeste koju sam postavio GA-P35-DS3 (rev. 2.0). Pitanje je sada koji xeon za 25, 30e? :) FSB je 1333. I je l' problem na xeonu to sto su mi ddr2 memorije moduli od po 1gb, a dve su iste, dok su druge dve potpuno razlicite. Sa ovim sadasnjim e2xxx rade za sada.

Sorry na duplom postu, narucio e5440, imao sam i opciju x5460, ali vidim da im je mnogo veci tdp.

Da li procesor Intel Xeon X5472 moze da radi na maticnoj ploci Gigabyte GA-X38-DS4, BIOS verzija X38-DS4 F4F ?
Sada je procesor Q9450 na ploci ili da ubacim Q9650, sta bi mi preporucili.

Da li procesor Intel Xeon X5472 moze da radi na maticnoj ploci Gigabyte GA-X38-DS4, BIOS verzija X38-DS4 F4F ?
Sada je procesor Q9450 na ploci ili da ubacim Q9650, sta bi mi preporucili.
X38 i X48 chipset_ovi ne podrzavaju zione :(

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Znam da nije tema za oglase, ali posto ovde se dosta traze dobre DDR2 da i ja ponudim nasim clanovima prvo pre nego okacim u oglase. Juce sam presao sa 4 na 8 GB rama pa mi je sad visak 4*1GB. U pitanju su Geil 2x1GB 4-4-4-12 & OCZ Titanium 2x1GB XTC 4-4-4-15 1T 800MHz. Ko ponudi fer cenu idu njemu. Lepo rade sve cetiri modula i na 921 MHz, tako da mi je CPU radio i na 3,91 GHz. Nisam probao vise.

Prilozi

• 3D Mark 19.jpg
    3D Mark 19.jpg
    477.8 KB · Pregleda: 66
  • SS memoroje OC 460 FSB.jpg
    SS memoroje OC 460 FSB.jpg
    472 KB · Pregleda: 65
  • Memorija.jpg
    Memorija.jpg
    1.1 MB · Pregleda: 62
:: Ceđenje masti ::

Setup: X5470, Striker II Extreme 790i Ultra, Fury Black 1866 CL10, 2 x GTX 480 Hydrogen @SLI, Corsair 850 Gold (840@70A.. pretty tight), voda

Ulog (redom): 38.5e Ali, 5.5k din. kp, 4k din. lokal, 70e Bench, 21k Ft Szeged ulica, teško je reći, ali ne mnogo

Krajnji cilj: 4.67GHz stabilno i sa manjom V i DDR CL; 4.5 za 24/7

Prvi rezovi (valjda ne odu niz reku):

4.6GHz.jpg
Svrha svega: Zabava ;)

:aplaus: :D

Sent from my HM 1S using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno