Šta je novo?

LG Nexus 5X

Onda se izvinjavam ako sam uneo zabunu u temu. @branaaa Srecno sa kupovinom i neka te sluzi dugo. :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jel zna neko kako da prebacim sliku sa 5X na smart HDTV? Imam Sony W706B koji podržava Miracast, ima WiFi Direct, DLNA, MHL,...

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Poslednja izmena:
Jel zna neko kako da prebacim sliku sa 5X na smart HDTV? Imam Sony W706B koji podržava Miracast, ima WiFi Direct, DLNA, MHL,...

Ja mislim da ne funkcionise tj da nexus nema tu opciju. Moras da skines neku aplikaciju, tipa imediashare i onda mozes da cast-ujes.

I ja sam imao isti problem. Aplikacija LocalCast je vrhunska za slanje slika/videa/muzike na smrt tv. Međutim da deliš ekran sa Smart tv-om ne možeš. Google ukinuo tu opciju i može samo preko onog njihovog uređaja koji košta 35 evra...

Послато са Nexus 5X

Danas mi pukao telefon na parket, odskočio par puta po ivicama. Nema nikakvih vidljivih oštećenja.
Međutim, crkao mali zvučnik za razgovore. Baš sam se iznervirao. Odneo sam u servis u tc Banjica, pored mts-a u prizemlju, kaže biće gotovo za sat vremena, 2000.
Tako i bi, dobro sam prošao, preporuka za servis.
Mislio sam da ću morati da čekam nešto mnogo, al' super sam prošao.

Moguce da je samo izgubio kontakt, tesko da moze od pada da crkne. Ali dobro, bar te nisu mnogo odrali :D

Danas mi pukao telefon na parket, odskočio par puta po ivicama. Nema nikakvih vidljivih oštećenja.
Međutim, crkao mali zvučnik za razgovore. Baš sam se iznervirao. Odneo sam u servis u tc Banjica, pored mts-a u prizemlju, kaže biće gotovo za sat vremena, 2000.
Tako i bi, dobro sam prošao, preporuka za servis.
Mislio sam da ću morati da čekam nešto mnogo, al' super sam prošao.

Jel bio u nekoj futroli?

Sent from my Nexus 5X

Jok, go skroz.
Imam onaj nilkin silikon, međutim slabo ga nosim baš. Možda bi to amortizovalo pad, ko zna.

Ja sam se na par ranijih telefona zestoko zeznuo sto nisam nosio nista,3x menjo displey.Sad shvatio pouku,i na 5x od starta i staklenu foliju i silikonsku providnu :) .Naviko se skroz,a sto je najvaznije,telefon u stanju ko kad sam ga uzeo..

Sent from my Nexus 5X

ja sam prvo naručio rhinoshield bumper pa onda telefon...

Ja mislim da ne funkcionise tj da nexus nema tu opciju. Moras da skines neku aplikaciju, tipa imediashare i onda mozes da cast-ujes.

markok89 je napisao(la):
I ja sam imao isti problem. Aplikacija LocalCast je vrhunska za slanje slika/videa/muzike na smrt tv. Međutim da deliš ekran sa Smart tv-om ne možeš. Google ukinuo tu opciju i može samo preko onog njihovog uređaja koji košta 35 evra...

Послато са Nexus 5X

Da, 5X nema Miracast (barem ne po default-u) i MHL, ali podrzava DLNA, kao i WiFi Direct. Doduse, sto se tice Miracast-a, izgleda da je isti disable-ovan na Nexus(ima), i da moze da se aktivira. Potrebno je da telefon bude root-ovan i onda u build.prop, u liniji "persist.debug.wfd.enable=0" umesto 0, treba upisati 1. To bi trebalo da omoguci screen mirroring na uredjajima koji podrzavaju "samo" Miracast, a ne i Chromecast. Evo OVDE ima nesto vise o tome.
Inace, ja bih tu opciju prvenstveno koristio za prikazivanje slika i video zapisa koje sam snimio, a preslikavanje ekrana mi nije toliko potrebno. Sta mislite o kupovini OVOGA, jel ovo neki fake (Kineski) Chromecast ili je legit? To je valjda 1st gen tog uredjaja.

Poslednja izmena:
Jel to samo apk, ne mora root ? Nisam odavno pratio temu.

Da apk, dobiješ još jednu aplikaciju za kameru - što je dobro (fabrička se ne dira) ;)

E da, na 7.0 zeza, na 7.1.1 radi bez problema...

E, a sta bi sa kablovima? Sme li da se nakaci na komp preko obicnog usb, a da se na micro usb deo stavi adapter na usb c?

Zavisi od kabla i adaptera [emoji2]

Kabl - USB Type C Cable 3.1 Fast Charging
http://s.aliexpress.com/RjYzEVVj

Adapter - Original Xiaomi USB Type-C Male to Micro USB Female Adapter for Mobile Phone
https://banggood.app.link/36BInht6zx

Ta dva imam i provereno rade ok;)
Kabl je prilično poskupeo, bio je 3 metra 3$, sad je već drugačije ...

Poslednja izmena:
On je dobio fabrički u kutiji kao ja.. ne bi tu trebalo da bude problrma

To je još bolja opcija, kod mene samo slušalice i punjač sa adapterom u kutiji ...

On je dobio fabrički u kutiji kao ja.. ne bi tu trebalo da bude problrma

Ni kod povezivanja sa racunarom? Mislio sam da je namenjen samo za punjenje, da ne povuce telefon vise struje pa da rikne ploca :D

Pa ne znam od čega zavisi koliko može da vuče ali ti svakako uz taj dodatak moraš da koristiš neki stariji kabal koji imaš na gajbi. Ovaj za punjenje je usb -c sa obe strane.
Ja sam ga povezivao sa tim org dodatkom i kablom od s5 punjača i sve je bilo ok

Uzeh mi4c jer mi je na nexus 5 posle 2 godine baterija bas losa inace ga nikad ne bih mijenjao :)). Zamijenio mu bateriju ali nije ni malo bolja. Koristim par dana mi4c ali nikako ne moze da se poredi sa nexusom 5. Ne mogu da se naviknem, spor nekako. Planiram da uzmem 5X. Zna li neko radnju u BG koja izdaje povracaj pdv-a?

sve popaljeno što postoji, najbolje vreme do sad, slajder blizu pola

Screenshot_20161109-235511.pngScreenshot_20161109-235522.pngScreenshot_20161109-235531.png

Zato je Chroma i dalje best rom za 5X. ;)

Sent from my Sony Xperia Z5

Vrh Dno