Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
asus srbija ima kancelariju, nema asus
nisu nikakav ogranak asusa, vec obicni trgovci, a za sve vezano sa asusom je zaduzen kimtec, dok takodje sve regulacije idu preko hrvatske

jednostavno su nam zakoni nikakvi i firme nece da rizikuju direktnim poslovanjem u srbiji...
zato nemamo ni appstore, ni direktan uvoz apple prozivoda, nego se opet ide preko hrvatske
I apple i asus su ovde zvanicno, ti bas ne kapiras dobro kako to sve funkcionise i da cene ne moraju da budu iste u regionu, a ni app store ne zavisi od lokalne kancelarije.

I apple i asus su ovde zvanicno, ti bas ne kapiras dobro kako to sve funkcionise i da cene ne moraju da budu iste u regionu, a ni app store ne zavisi od lokalne kancelarije.

apple store nemamo zato sto nasi zakoni ne odgovaraju kompaniji apple i to su izjavili javno pre par godina
i to iz istog razloga iz kog paypal dugo nije bio dostupan

A šta Apple je sprečavalo da x godina kasnije zvanično uđu na tržište sa iphone-om. Malo smo tržište ili ti zadnja rupa na svirali. Da smo veliko tržište i tek kako bi našli način da implementiraju apple store. Čitava Srbija ima stanovnika ko jedna osrednja evropska metropola.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

pa pazi, ja da sam kompanija sigurno ne bih rizikovao svoj integritet poslovanjem u zemlji koja nema jasno definisane zakone i koja nema zakone koji prate vreme

tako i oni ne rizikuju

samo se seti da su nasi hteli da uvode porez na paypal

apple store nemamo zato sto nasi zakoni ne odgovaraju kompaniji apple i to su izjavili javno pre par godina
i to iz istog razloga iz kog paypal dugo nije bio dostupan
Sta mislis odkud apple roba ovde u srbiji?
Kako se rade reklamacije, i servis, rezervni delovi, formiraju cene?

Nadam se da znas da apple robu ne mozes da kupis na veliko ni u jednoj prodavnici...
To sto nema zvanicnog apple stora to je iz neke druge price.

Poslednja izmena:
@probotzor kakav porez na paypal? Iskreno ne sećam se da sam negde pročitao, čuo. Ne mogu da tvrdim suprotno. Međutim kako kod nas tako ni svuda u svetu ne postoji Porez na finsijske transakcije pa i malo čudna priča. Malo mi je čudno da čak i naši donesu neki non sens zakon.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Apple se ne proizvodi u EU, pa je jeftiniji. Koliko kosta poslovni prostor u EU, koliko radnici? Je l' tamo rade za minimalac, je l' tamo placaju poreze i doprinose za radnike i koliki su isti?
Tako da, prica oko toga zasto je u EU skoro sve jeftinije je glupa. Jeftinije je jer postoji konkurencija i jer marze nisu 100% kao ovde.

Sent from my iPhone using Tapatalk

A koliko iPhone telefona se proda u EU a koliko u Srbiji. Uvek moras gledati profitabilnost...

Sta mislis odkud apple roba ovde u srbiji?
Kako se rade reklamacije, i servis, rezervni delovi, formiraju cene?

Nadam se da znas da apple robu ne mozes da kupis na veliko ni u jednoj prodavnici...
To sto nema zvanicnog apple stora to je iz neke druge price.

ne mislim na apple store, nemaju ga ni neke zemlje u eu

Naravno da ga nemaju.
Apple store se otvara tamo gde Apple odluci da treba, to nema veze sa prisutnuscu apple na nekom trzistu.

Original je samo ga on kupi kao kopiju pa ga prepakuje u original ali je ORIGINAL. :trust:

Evo SS cisto da vidite da i ovi sa dosta pozitivnih lazu... A tek sto nemaju trunke kulture to je tek druga prica...

Necu nista da komentarisem tekst jer realno nema potrebe i vise nego dovoljno se vidi. Niti zelim da nastavljam takvu pricu, cisto i vi da se nasmejete malo :wave: :D

Prilozi

• 1Slika.jpg
    1Slika.jpg
    195.5 KB · Pregleda: 264
  • 2Slika.jpg
    2Slika.jpg
    231.7 KB · Pregleda: 262
  • 3Slika.jpg
    3Slika.jpg
    227 KB · Pregleda: 256
  • 4Slika.jpg
    4Slika.jpg
    227 KB · Pregleda: 252
  • 5Slika.jpg
    5Slika.jpg
    202.3 KB · Pregleda: 254
Sad mi lepo vrati mojih 10 minuta života nazad jer su ovi screenshotovi takvi da ništa nije jasno.

Ako ti nije jasno onda ne koristis KP. Gleda se odozdo na gore konverzacija.

10min ti vracam cim zavrsim masinu :D to je dogovoreno.

Ako ti nije jasno onda ne koristis KP. Gleda se odozdo na gore konverzacija.

10min ti vracam cim zavrsim masinu :D to je dogovoreno.

Daj bre napao si coVeka za naocare od 1500din a lepo ti u oglasu pise da su original! :d
Kopija je na poslednjoj slici, ko zna U sta si ti gledaO. ;)

Poslednja izmena:
Ako ne vratiš ideš u ispale ;)

Prvo sebi da vratim 30min utrosenih na ovog raspada od coveka sa KP, pa onda vracam ostalima sa spiska. :D

Ok, 2 god je zakonski rok .)

Epa sad masina nije legalna tako da ne vaze nikakvi zakoni za nju :p ,)

Salu na stranu, da ne spamujemo off treba ljudi da vide ovog Vladu raspada kako lupeta gluposti. Razumem da postoje ljudi koji ne proveravaju dal je org ili kopija ali ako je vec video da se interesujem da li je kopija i org sasvim je ocigledno da cu provaliti ako me laze i on se idalje upusta u to pretvaranje kopije u original i ubedjivanje. :smash:

Šalu na stranu, ako komunikacija odmah ne podje uspešno ja batalim sav posao...
Imao sam razne glupave situacije kao kupac i rešenje je bilo prekid svakog dogovora.

Ajde da ja pomognem malo po pitanju naocara s obzirom da imam da kazem obe verzije . Kada kazem obe verzije na to i mislim , prostom pretragom na ebay-u nacices slike i malu razliku u ceni izmedju dva identicna modela s tim sto jedan dolazi sa kontrolerom a drugi ne . Isto tako za te pare koliko kosta , ja sam ih uzeo preko ebaya za nekih 5 dolara mozda obe verzije , stvarno ne vidim neku polemiku oko toga original ili kopija , ipak pricamo o 500 dinara . Karakteristike su identicne kod oba modela / verzije kako god samo sto se kod novije u kompletu dobija i kontroler

Upravo tako treba, ali kad sam video da mi pise velikim slovima i da idalje ide ka tome da prodaje original bez trunke postovanja a kulturno sa persiranjem sam ga pitao, reko ajde da vidimo gde je kraj :D

Ajde da ja pomognem malo po pitanju naocara s obzirom da imam da kazem obe verzije . Kada kazem obe verzije na to i mislim , prostom pretragom na ebay-u nacices slike i malu razliku u ceni izmedju dva identicna modela s tim sto jedan dolazi sa kontrolerom a drugi ne . Isto tako za te pare koliko kosta , ja sam ih uzeo preko ebaya za nekih 5 dolara mozda obe verzije , stvarno ne vidim neku polemiku oko toga original ili kopija , ipak pricamo o 500 dinara . Karakteristike su identicne kod oba modela / verzije kako god samo sto se kod novije u kompletu dobija i kontroler

Koji ti je username na KP? :d

Nije stvar u ceni, vec u tome ako prodaje Verziju 2 i kaze da je original ja pogledam na sajtu da firma tu verziju prodaje sa kontrolerom ne moze da me ubedjuje da je original kad je kopija. Pogotovo sto se sam posle izvalio da on trpa kineske kontrolere naknadno ahahhaha.

Sve su to modeli kupljeni na ebay iz Kine , nema tu originala ili kopija , sve je to isti proizvodjac , kutija , samo novija verzija dolazi sa kontrolerom .
Stig , uopste nemam nalog na KP , ovo pisem jesino iz razloga jer sam za sebe uzeo dva komada jer su bili jeftini , razlika u ceni bila par centi izmedju modela sa kontrolerom i bez i onda sam uporedjivao i shvatio i dosao do zakljucka da su identicni samo novije serije imaju i taj kontroler .

Sve su to modeli kupljeni na ebay iz Kine , nema tu originala ili kopija , sve je to isti proizvodjac , kutija , samo novija verzija dolazi sa kontrolerom .
Stig , uopste nemam nalog na KP , ovo pisem jesino iz razloga jer sam za sebe uzeo dva komada jer su bili jeftini , razlika u ceni bila par centi izmedju modela sa kontrolerom i bez i onda sam uporedjivao i shvatio i dosao do zakljucka da su identicni samo novije serije imaju i taj kontroler .

http://www.box-vr.com/product/vr-box-2/#tab-description

Mrzime da ti objasnjavam normalan covek moze sve da zakljuci iz linka koji sam postavio ka ORIGINALNOM VR BOX 2 !

@PROKOMP a jesi ga pitao ko tom KONTROLORU onda placa minimalac i poreze i doprinose? :d [emoji23]

Edit: tapatalk ima bug sa tvojim nickom kada se napise u post u iOS verziju

Nisam, a da tebe ja pitam jesi iso danas u wc ili mora da gledamo pros*ravanje vertuelnim putem preko tvojih postova :d :D

@PRO COMP:
Nisi ti to baš najbolje razumeo, konfiguracija koja se nalazi na linku ne mora biti nužno jedina koju neki proizvodjač nudi, a još manje su ludi pa da na sajt kače sve moguće kombinacije. Najčešće kupac može da bira šta od propratnog hoće da dobije i plati.

Ja sam svojevremeno za firmu uvozio neke uredjaje direktno od proizvodjača (dakle oridjidji milion posto). Nekad iz kompleta izbacimo odredjeni adapter, kabal ili punjač (u skladu sa procenom da li je neophodan) pa se desi da se neko isto tako nakači sa pričom da nije original samo zato što je na sajtu ili YT video komplet koji ima taj neki deo više. Naša tržišna je prva u Evropi krenula sa primenom LVD direktive za strujne adaptere, hebanje keve sa sertifikatima itd... naravno da ću da ga izbacim iz kompleta i rešim se glavobolje, i naravno onda natrči neko da kuka kao da nema 8 istih u kući :D

Primer od pre mesec dana gde uzimam kameru za kola, svi recenzenti je hvale zbog kvaliteta slike i dobrog gps-a. Na Aliju kontaktiram oficijelnog prodavca, kaže mi: cena je toliko, za gps doplata 6 dolara ;) dakle, može da se uzme i bez gps-a iako ga spominju na sajtu, reklamama i recenzijama.

Suma sumarum, spusti loptu i ne spopadaj čoveka samo na osnovu prazne konstrukcije.

Poslednja izmena:
@PRO KOMP nisam znao da je ukazivanje na nepismenost proseravanje :d

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno