Šta je novo?

Xiaomi Mi4c

Moj prijatelj polomio ekran. Ne rade dugmići i ekran brljavi. Mora sve da se menja. Jel postoji servis za xiaomi ili da naručujem sa alija? I šta da naručim? Display+touch?
f8568abb0c1909d6c485d02dcb0c1ffa.jpg
1a4522b29270df3475bcf43715614986.jpg

mi4c/miui8

Ovde samo touch menjas posto je ekran ceo, samo nadji servis koji to moze da uradi. Ako se ne prodaje touch posebno onda znaci da ne moze samo on vec ceo ekran sa touchom.

Na aliju ima touch posebno da se uzme ali u komentarima kažu ljudi da je neupotrebljiv zato što mora komplet displej+touch. U svakom slučaju ako neko zna dobar servis neka slobodno preporuči :)

mi4c/miui8

Poz svima. Citam na xda forumu da ljudi bas I nisu zadovljni sa CM 13. Dosta bagova sa kamerom, gps I jos neke sitne ali bitne stvari. Kako je kod Vas stanje i koju verziju imate? Da li postoji neka stabilna verzija bez bagova?

Misliš na Teamsuperluminal CM 13.1? Trebalo bi da radi dobro, već je bilo reči u ovoj temi. Ono, svaki ROM ima neki problem koji se u određenim situacijama ispolji. Nešto ispeglaju, drugo zgužvaju i tako... Ubaci ovaj zadnji sa http://www.teamsuperluminal.org/mi4c-cyanogenmod-13/ (cm-13.1-20161007-TS-libra.zip). Kažu da skroz fino radi. I ja planiram da ga probam, ali sam tako lepo podesio MIUI8 da nemam snage ni vremena da se igram sa tim :). Očekuje se CM14 uskoro...

Moze li mi neko reci kako se brise lista poziva? Ja sam izgleda lud, ne mogu da provalim. 8.0.5.0 je rom

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

To se instalira iz TWRP-a ? I u svakom trenutku moze da se vrati na MIUI isto iz TWRP ako CM ne ispuni ocekivanja ?

Moze li mi neko reci kako se brise lista poziva? Ja sam izgleda lud, ne mogu da provalim. 8.0.5.0 je rom

otvoris listu i onda zadrzis stisak na bilo kom imenu na listi. kad se otvori "meny" kliknes na "clear batch" i onda mozes "select all" ili pojedinacno.

Da, TWRP i sve je pod tvojom kontrolom. Samo proveri da li je fon toključan pre no što kreneš da radiš.

Otkljucan naravno, instaliran twrp i xiaomi.eu rom. e sad bih hteo da probam taj cm 13.1 pa sam hteo da proverim da li moze da se vratim na miui ako mi se ne svidi.

Naravno da može - više puta samo išao sa MIUI na CM i nazad :D

TT

Da, TWRP i sve je pod tvojom kontrolom. Samo proveri da li je fon toključan pre no što kreneš da radiš.

A odmah nakon instalacije CM 13.1 da li je potrebno instalirati gapps ili ce google servisi vec biti instalirani ?

Skines odgovarajuci gapps i posle instalacije ROM-a flesujes gapps...Posle ide wipe dalvick and cache.
Sent from my RN3 Pro

Da.
Isto da znas ima i neki pach koliko se secam za taj TS CM...pa ako nesto bude zezalo, flesuj njega.
Takodje odradi backup pre svega ovoga.

Sent from my RN3 Pro

Za šta tačno služi patch? Sve radi kako treba kod mene ali rekoh možda ipak treba da ga flešnem :D

TT

To je neki fw update... Noviji modem, logo i jos neke stvari...imas na sajtu, pa pogledaj...
Ako ipak odlucis da flesujes. Uvek backup prvo pa tek onda igranje :)

Sent from my RN3 Pro

Nije los CM ali nece da rade ni google play ni google play services. "nazalost aplikacija .... je prestala sa radom" i tako non stop.

Verovatno nisi dobre gapps flesovao.
Idi na sajt opengapps.com i tamo nadji odgovarajuce,rade lepo na cm.

Ili na sajt superluminal-a tamo imaš i CM i gapps

TT

Kad smo već kod toga, TS-ovog CM13.1, koja je minimalna verzija GAPPS-a potrebna zarad funkcionalnog Google Play Store-a i sinhronizacije konatakata sa Gmail-om?

Bili ste u pravu. Nisam dobar gapps stavio jer nisam ni primetio da je sa instalacijom CM 13.1 android postao 6.0.1 a ja stavio gapps za 5.1.1
Za sada sve lepo sljaka. Hvala jos jednom svima na savetima i pomoci !

Jel ima neko AndroidOs/keep awake problem na CM13. 1?

Nije nije... Prelistaj nekih 25-30 stranica unazad, sve je objašnjeno.

Mislim da je post #816 uputsvo koje sam napisao.

mi4c/miui8

Nazad
Vrh Dno