Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Taj sony u hdr modu i 4k ima oko 100ms odziv tako da i nije bas gejmerski. Pristojan hdr od 55 kosta oko 1200e ali nudi dosta vise od obicnog fhd. Presao sa fhd na uhd tako da pricam iz iskustva. Jedino gde nisam zadovoljan su filmovi koji su u 4k. Razlika je minorna u odnosu na fhd. Moras da se nabijes na metar da bi video razliku. Jedino sa hdr podrskom dobijaju na nekoj dr dimenziji.

Evo link ka testu sta je dobro za igre u 4k sa HDR-om. Cene tv-a prava sitnica, moze da se kupi auto za te pare 🙂
http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2016-the-best-4k-screens-for-hdr-gaming

Na to sam pokusao da ukazem, svi pricaju o kupovini za 100 evra vecoj od PS4, a niko ne razmislja kolike pare treba da se ljuljnu da bi video razliku i mogao da igras, a da ti nekasne kontrole po 2 sekunde.

@ 99miki Pa ne znam ja bas ne vidim iskreno neku veliku razliku od 49 i 55 😉, ali to sam ja, ako tebi ne odgovara pucaj na vise 🙂.

Taj sony u hdr modu i 4k ima oko 100ms odziv tako da i nije bas gejmerski. Pristojan hdr od 55 kosta oko 1200e ali nudi dosta vise od obicnog fhd. Presao sa fhd na uhd tako da pricam iz iskustva. Jedino gde nisam zadovoljan su filmovi koji su u 4k. Razlika je minorna u odnosu na fhd. Moras da se nabijes na metar da bi video razliku. Jedino sa hdr podrskom dobijaju na nekoj dr dimenziji.

HDR10?

Lg uh7707 serija ima oba hdr standarda. Ima oko 60ms input lag tako da... naravno treba to sve ispitati kad dodje pro model al ovako na papiru i nije tako lose

A šta ćemo sa Sony 43XD8005 koji ima HDR10 a košta ~800€? 🙂 Da mu je cena niža za 100-150€ definitivno bi bio best buy.

Sent from my Nexus 6P

To je monitor varijanta.

Pa da samo sto taj tv radi na 50hz 🙁.
I za Samsung KU6000 i Sony XD8005 piše da su 50Hz, ali 4K60 @4:4:4 radi bez problema, samo je bitno aktivirati dodatni hdmi bandwidth u postavkama. 🙂

Sent from my Nexus 6P

4K na 43" sa metar i po do dva razdaljine gledano iz kauca, gubi se poenta visoke rezolucije. Ako se priblizis, onda postoji sansa da, kao na monitoru primetis artefakte od checkerboard renderinga i upscale algoritma. Znaju oni zasto prodaju 50% veci ekran za cetiri, pet puta vecu cenu.

@mefisto

....eeeee to je korisna informacija 🙂

Sent from my iPhone using Tapatalk

Na avforumu i na rtingsu ljudi kazu 50hz.

Hi, The new Sony KD-49X8005C has a Motionflow XR 200Hz. Is it a 50Hz or 100Hz panel? (PAL-region) Cheers.

For Sony TVs, 'Motionflow XR 200Hz' designate a 50Hz real refresh rate.

I za Samsung KU6000 i Sony XD8005 piše da su 50Hz, ali 4K60 @4:4:4 radi bez problema, samo je bitno aktivirati dodatni hdmi bandwidth u postavkama. 🙂

Sent from my Nexus 6P
Kako mislite da gledate 4k @60hz na 10-bita 4:4:4
HDMI-2.0.jpg

Ovaj je ~1.200€, a odzive u raznim kombinacijama podešavanja imate u tekstu http://www.rtings.com/tv/reviews/sony/x850c

Sony 43XD8005 i 43X850C ti je jedan te i isti televizor (EU i US model).

Sent from my Nexus 6P

Jel si siguran?
Slovo D označava da je model iz 2016-e godine, a C da je iz 2015-e. Poslednja cifra (četvrta) određuje područje za koje je TV.

Npr: Sony model 55X850C je 2015-o godište, modeli po delovima sveta su 55X8505C, 55X8507C i 55X8509C. U suštini je sve isti model samo imaju veštačku rezoluciju id 1.000, 1.100 I 1.200 he kao i boju okvira svu ili crnu.

Model 55X850D je za ovu godinu, pa se onda dodaje četvrta cifra.

Inače, prošlogodisnji modeli su imali VA panel pa su važili za sam vrh, dok ovogodišnji (dakle sa oznakom D) imaju IPS panel (izuzev najskupljeg modela iz serije 9 koji i sada ima VA) pa ovogodišnji modeli više nisu ni blizu vrha TV ponude.

To sve lako možete proveriti na rtings.com sajtu, samo otvorite iste modele gde se samo razlikuje C i D oznaka.

Samsung modeli za EU nemaju isto osveženje kao za USA tržište pa ono sa rtings.com sajta ne važi za nas i naše švercere. Konkretno KS7xxx a mislim i KS8xxx za USA imaju 120hz dok u EU imaju po 50hz.

Poslednja izmena:

Pravi prvi teaser u Rockstar stilu, ali jedva čekam 🙂.

Izgleda vrhunski.

Mene je kupilo, mada... Ti stikovi ce se raspasti za mesec dana. Kada se non stop budu navlacili kroz onaj slajder, bice tu problema...

Izgleda bolesno! Valjda će Pro moći to da tera kako valja 🙂

Sent from my Nexus 6P
I običan PS4 će da tera to kako valja, kao i sve ostale igre, a ne pro, manite se tih modernih priča.

Sad su glavni komentari onih koji neće igrati igru (ne mislim na tebe) "jao, jedva čekam ovo za scorpio, jedva čekam pc verziju koje mora da bude jednog dana u pravih 4k i 60 fps ".

I prvi red dead je bio vrhunski na konzolama za sve ljude koji zapravo igraju igre, za ove ostale je to još jedna igra koja ima nekih problema sa frame rate-om.

PS4 tema za sve konzole, može 😀

Poslednja izmena:
Ma ja sam komentarisao u tom fazonu jer planiram da uzmem Pro, pa zato. Opušteno, nisam ja jedan od tih koji broji frejmove iako imam 390X ispod haube 🙂

Sent from my Nexus 6P

Znam, znam, i nisam mislio na tebe, više na ceo internet 😀.

Mene je kupilo, mada... Ti stikovi ce se raspasti za mesec dana. Kada se non stop budu navlacili kroz onaj slajder, bice tu problema...

Ma nista to ne valja. Jevtina plastika, velika budza od tableta sa ogromni bezeli, unutar nevidija tegra, trajanje baterije upitno, zagrevanje, kontroleri deluju ultra jevtino, mali su, nemaju dpad na koji fuckin Nintendo ima patent... namecu se na one zabice koje ce se razvale za metar dana. Dok verovatno ima chip u sebi koji pojacava performanse sto znaci da je tablet sam po sebi gimick.

Cena, 300 nekih para minimum, 400 ful izdanje. Slag na tortu ideja nekog Niponca koji je jos uvek u 1990-tim kada su bili najbrze rastuca ekonomija, neprehebivi kertridzi. Njima super, proizvode jedini, para na paru, nema pirata itd. Ionako oni po Amerikama sto jos uvek igraju Super Mario se prze na collectables i digitalno im je fuj tako da ce oni puni srece i veselja pljuckati po 60 dolara za tupavi kertridz.

Da je na nekom Kickstarteru ili da ga nVidija izbaci pod svojim imenom bilo bi, e vidi gluposti. Ali posto je Ninentendo sa tristo milijardi dolara u steku onda je vrh stvar lol

Jedino sto valja je ona curica sto se takmici u Splatoon-u 😉 Ostalo nije ni za komentar, ali sam ga svejedno skuckao. Kako bilo, svet normalno gejminga nastavlja svojim tokom, tu je RDR tu su nove (prave) konzole i oziveli PC. Perifernim pojavama kao sto je Nintendo je mesto tamo gde se skupljaju niche likovi koji to vole.

Edit: Mislim da je Razer izbacio ovako neku budzu, samo vecu. Nikog nije bilo briga, razumljivo zasto.

Poslednja izmena:
Kad smo vec pri frame rate prici, COD IW beta radi super na 60 fps i izgleda pristojno. Trenutno je open beta, pa ko hoce moze da proba, oko 15gb je. Gameplay je jos vise napucani BO3 sa robotima i u sustini najvise na njega podseca.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno