Šta je novo?

iPhone 7 / 7 Plus

Čačnuo sam malo iphone 7 u istyle. Jet black stvarno dobro izgleda i jako lepo leži u ruci, kao što rekoše zalepi se za prste, ali se ne bih usudio da ga uzmem, očigledno se mnogo grebe. Ekran se dosta razlikuje od 6s, deluje mi da su ga baš lepo kalibrisali, malo je topliji od predhodnika. Dugme je čudno ali verujem da se navikne čovek posle par dana, prvo sam pomislio da je slično kapacitivnim na Android telefonima, samo da se pipne ali je ipak potreban mali stisak. Kamera, kad se gleda preko telefona, slična 6s (u osvetljenoj prostoriji naravno). Fin telefon ali, po mom mišljenju, ko ima 6s miran je ove godine.

Sent from my iPhone using Tapatalk

- Back dugme (to svakome ko predje sa Androida na iOS nedostaje), ali navici ces vremenom i kasnije ces na androidima da pokusavas isti gesture umesto stiskanja dugmeta.
- Micro SD - ako si neko ko stalno fotka i snima klipove, a ne prebacujes iste na komp vremenom ces popuniti memoriju, a ne mozes da je nadogradis ili kupis karticu (naravno, ni pojedini Androidi vise nemaju Micro SD).
- Widgets - nekome nedostaju, nekome ne - meni licno ne, ali nekim ljudima je to jedna od zamerki... Naravno, sada imas widget ekran, ali ljudima smeta sto ne mogu da ih stave na bilo koji ekran.
- Settings - treba ce ti vremena da se naviknes gde je sta, jer je pomalo razlicito od Androida.
itd itd.

Isto tako mogao bi i nabrojavati sada u nedogled prednosti, ali jednostavno odgledaj video gde uporedjuju razlike izmedju Androida i iOS...

Widgeta ima samo ne na home screenu.

Sada kada su prosirili internu memoriju sa 16 na 32gb, mislim da je i ne postoji potreba za sd karticom..

Sada kada su prosirili internu memoriju sa 16 na 32gb, mislim da je i ne postoji potreba za sd karticom..
4K video popuni sve poprilicno brzo, pogotovo sa bitrate-om koji je na iPhone. Don't get me wrong, dobar jer to bitrate jer cuva detalje, ali solidno brzo ce da popuni tih 32 GB. Dodaj na to aplikacije koje ne ciste cache (odnosno documents and data), ne daj boze Deezer ili nesto sto skida peseme (iako nisi oznacio download) i cuva ih dok ne obrises isti, velicinu aplikacija koja konstantno raste zbog novih features i sl.

a mozes brisati sve to ako nakacis uredjaj na itunes :) ali poenta ti stoji da je i 32GB malo . Kul je za prosecnog korisnika koji ce imati nekoliko app (znam ih previse koji koriste samo insta, viber, whatsapp, ispovesti i to je to ljudi to je to a imaju tel od 700evra) za sve ostale preporucujem 128GB

iPhone 7

Kod deezera može sve da se obriše koliko znam.

40ee14fd0b098f5f8707f9ef36a31154.png

Jesu to skorije uveli? Ja sam poslednji put trazio tu opciju pre par meseci?

Inace jel negde ima neka opcija u tapatalk da se iskljuci sledece - cesto mi random sam followuje ljude, i tako unazad nekih 3-4 meseca...

6 mjeseci sam koristio 6s 64gb, kada sam ga prodao imao sam oko 100 aplikacija, oko 700 fotografija i oko 20-tak 1080 klipova i jos je tu svega bilo, JB itd i bilo je 38gb slobodnog prostora, tako da 32gb tu je to i za malo zahtjevnijeg korisnika, naravno uvijek je bolje vise, al ipak sedmica je i onako skupa pa na to jos 100e za 128gb, puno je :)
Da ima 64gb to bi bio pun pogodak.

iPhone 7

Inace jel negde ima neka opcija u tapatalk da se iskljuci sledece - cesto mi random sam followuje ljude, i tako unazad nekih 3-4 meseca...

Settings > Auto Follow > pa tu gasi i pali šta treba.

iStyle Service, Apple Autorizovani Servis

Zahvaljujem - buni me samo kako se pre to nije desavalo kada je po default sve on...

Meni je fantasticna ova prica sto kamera nije 16:9? Probaj da fotkas selfie ili portret uspravno na 16:9 pa da vidis kako to izgleda :)

3:2 za stills, 16:9 za video. Sve ostalo je bzvz.

Meni je fantasticna ova prica sto kamera nije 16:9? Probaj da fotkas selfie ili portret uspravno na 16:9 pa da vidis kako to izgleda :)

3:2 za stills, 16:9 za video. Sve ostalo je bzvz.
Ne volim crne ivice kada gledam fotke na monitoru i smart tv.u. Danas su skoro svi monitori wide. briga me sto je native 4:3. Sta ima tu "fantasticno?" Meni se ne svidja da gledam fotke koje ne popunjavaju ekran. Valjda si dovoljno fantastican da ti skapiras.Ili da ti se crta? Najbolje da me tuzis sto ne volim 4:3 aspect ratio[emoji3]

Poslednja izmena:
Koliko se ja secam (kada sam imao G3) fonovi koji su po default fotkali u 16:9 su ustvari fotkali u 4:3 pa kropovali ivice da se dobije full screen... Zasto bi to uradio kada to mogu u post process da uradim preko cropa? Da mi bude citav ekran kada fotkam? A gde ce onda da mi budu kontrole ako je preko citavog ekrana, e onda ti iste stoje preko dela fotke i ne vidis sta fotkas, osim ako nije auto hide, a onda imas 2 koraka za svaku minornu izmenu...

Ja imam da podesim 16:9 rez u cam pro ne vidim probem ko zeli nek podesi i cao...nitro tacno je cropuje samo fotku i to je to

iPhone 7

Koliko se ja secam (kada sam imao G3) fonovi koji su po default fotkali u 16:9 su ustvari fotkali u 4:3 pa kropovali ivice da se dobije full screen... Zasto bi to uradio kada to mogu u post process da uradim preko cropa? Da mi bude citav ekran kada fotkam? A gde ce onda da mi budu kontrole ako je preko citavog ekrana, e onda ti iste stoje preko dela fotke i ne vidis sta fotkas, osim ako nije auto hide, a onda imas 2 koraka za svaku minornu izmenu...

Napisao sam vec da je native 4:3 tj takav je senzor. Ne moras da pojasnjavas.To znam. A nisi ukapirao sta sam napisao. Ja fotke gledam preko monitora i smart tv. Ocigledno nisi probao share slika na ekran smart tv-a. Meni je svaki tv u kuci smart. Kada gledam fotke, hocu pun ekran a ne 4:3 jer bedno izgleda. A na Shljamsungu, koji je isto krenuo sa 12 mpx i 4:3, podesis na 16:9 ali tada zbog cropa je 9.1 mpx, sto je bedak. Na full hd je 8mpx minimum za kapacitet rezolucije. Ali tih 9.1 ja skoro uvek u mom telefonu dodatni crop odradim, jer ne zelim svasta u ramu slike..Znaci kropujem zbog nekih ljudi, koje ne zelim na slici i slicno.E tada, to vise nije ni 9.1 nego negde oko 7mpx..I tada u toj rezulociji dobije losu fotku tj zrnastu. Zato nisam ljubitelj 9.1 mpx u 16:9 aspect ratio. Istini za volju, godinama koristim svoje profi dslr aparate za ozbiljne fotke ali su veliki i cesto ih nemam kod sebe a treba slikari npr. Sluzbeno neku osobu ili situaciju za dokazni materijal na sudu( slike u javnoj sferi su validni sudski dokaz)...I onda cropujem fotku koja je uhvatila i ljude koje ne zelim na slici. Ili ne mora sluzbena fotka. Recimo na moru slikam porodicu u 16:9 jer je lepa pozadinska panorama i u frame uleti neka debela baba pored.Naravno da cu tu dodatnu fotku da secem tj crop. E onda je rezolucija losa. Probao, video, bacio...

Sent from my iPad using Tapatalk

Poslednja izmena:
iPhone 7

Za full hd treba ~2Mpx.
1920x1080 = 2073600
4k je ~8Mpx.

Poslednja izmena:
Je l i iPhone 7(plus) preko vipa sim free?

Meni drugar pre 7 dana rezervisao u MTS-u Iphone 7 Plus 256 GB , do dana danasnjeg ga niko iz MTS-a nije kontaktirao , rezervisao je na njihovom sajtu .
Ima li neko da je uzeo u MTSu taj model i da mu je isporuceno ili da je kontaktiran od strane MTS-a ?

Meni drugar pre 7 dana rezervisao u MTS-u Iphone 7 Plus 256 GB , do dana danasnjeg ga niko iz MTS-a nije kontaktirao , rezervisao je na njihovom sajtu .
Ima li neko da je uzeo u MTSu taj model i da mu je isporuceno ili da je kontaktiran od strane MTS-a ?

Kod mene slična situacija, pre 7 dana rezervisao iphone 7 plus 128Gb, kontaktirao sam mts danas i rekli su mi da nemaju više na stanju telefone i da moram da čekam da im isporuče novi kontigent...

Strasno . Pa koja im je onda bila svrha rezervacije i zasto lepo ne kontaktiraju i kazu da ih nema ? U svakom slucaju hvala za info prenecu drugu vesti .

Gledao danas u Uscu, jet black djeluje kao da je od plastike, tesko da je ono metal.
IP7+ kao cigla leži u ruci. Nevjerovatno da S7edge ima istu dijagonalu ekrana.

Sent from my Note 5

Gledao danas u Uscu, jet black djeluje kao da je od plastike, tesko da je ono metal.

Sent from my Note 5
Od metala je bre [emoji3] . Samo je preko farbe sloj laka, oa je sjajan i lakse se grebe lak. Mozda ti zato deluje da nije metalni.

Je l i iPhone 7(plus) preko vipa sim free?
Do sada je kod njih iPhone bio sim-free, a i kada sam ih pitao prosli put pre neki mesec, odgovorili su mi da je svaki njihov telefon sim-free, a ako slucajno nije mozes odmah traziti da ga otkljucaju i oni ce to da urade, jer im nije u interesu da imaju nezadovoljne klijente. Ako su mene slagali, onda i ja tebe lazem...

Ja bas ne bih rekao - danas sam napokon probao (doduse 7 samo jet black u NS i 7+ matte black izlozeni). Stvarno su mi mixed feelings - sedmica jet black mi super lezi u ruci - nije klizava kao sto rekose benchmarkovci (cini mi se u testu) vec se nekako lepi za ruku, ali to za sobom povlaci i najvecu manu - da sam fotkao lepo, vrv bi imao otiske prstiju nekih 20-ak Novosadjana :d
Gledao sam za mikro ogrebotine da li ima kada sam ga malo pobrisao, okretao ga, trazio neki dobar ugao na svetlu - nope, nije imao ni jednu, mada verujem da se lako grebe cim je i Apple sam to priznao, a drzanje telefona u maskici koji je uzet zato sto izgleda tako sto izgleda je smesno resenje... Sto se tice matte black - na 7+ izgleda stvarno mnogo dobro, i telefon je super (pogotovo ekran i kamera), ali mislim da bi mi bio prevelik. Da znam da mi nece biti problem da ga nosim i mi se ne zabija u nogu kada sednem uzeo bi plus bez razmisljanja, ovako oklevam... To + koriscenje jednom rukom mi deluje kao nemoguca misija...

E sad, zajednicka stvar - onako dok su stajali izlozeni stisnem home button i ne osetim skoro feedback. Pomislim u sebi, koje bre sr*nje... Onda ga uzmem u ruku i sasvim druga prica. Posle minut koriscenja novog home buttona, ovo normalno mi deluje mushy nekako.

70% sam siguran da idem na matte black, ali ne znam obicni ili plus...

edit: sto se tice S7, da ima chipset kao A9-A9X mozda (ne cak ni A10), i da ima iOS mozda bih i razmisljao o istome, ovako nope...

metal je 100% ;-) evo ja ti potpisujem :)
I meni tako deluje (bar po cukanju hahahaha)...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno