Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Ima li neko da zna, na koji nacin da izvucem PPPoE lozinku iz ovog zte h168n? Probao sam sve moguce kombinacije sa wireshark-om, firebug-om, CLI-jem, slao mailove (na koje su me glat odbijali, jer izgleda ne smem da imam drugi modem sem njihovog iako u ugovoru pise drugacije)!
:mad:

Zameni ZTE za Huawei, kod njega to ide lagano.

@Xpactob: Osim varijante da ti neko nekako iz Telekoma da te podatke (= juriš vezu, ili šalješ 20x mailove da tražiš, zoveš Call centar) jedina alternativa ti je da pokušaš sa nekom skriptom da brute force-uješ taj password kojim je zaštićena aktivacija/upotreba "shell" komande, pa kad to provališ da se nadaš da je nakon toga dostupna ta informacija upotrebom CLI interfejsa. Za "enable" ili kako beše komanda koja čini dostupnim dodatne komande (među kojima je i shell) komandu password na mom primerku je "ZTE" ako se dobro sećam. Posle nje te dočeka password za shell koji je nepoznat još uvek.

Ovo je password i username za grcki telekom
User="root"
Pass="$Extra,Opti0ns1234$%"
Za brute-force ovolikog passworda 24/7 trebalo bi nekoliko godina na hiper-ultra-mega-giga masini :d tako da je to veoma zaludan pos'o :d
Salu na stranu. Ne razumem cemu toliko ludilo u Telekomu po tom pitanju. To je kao da u Srbiji moras da kupis samo Yuga ali da rezrvni tocak bude na sofer-sajbni!!! :d

@rushko: Kako da ne, pitaj za početak gomilu korisnika Huawei HG630 beše koji su ovde kukali danima da ni sa Telnet-om više ne mogu da se pokupe PPPoE podaci.

@Xpactob: Malo bi to brže išlo u slučaju da može da se koristi dictionary attack :D Al opet potrajalo bi u slučaju da je malo više random password kod Telekoma. A problem je i to što user nije root :D :D :D Znači i to bi trebalo provaliti.

Poslednja izmena:
Ja sam zvao korisnicki servis i oni mi nisu mogli/hteli reci. No, kad sam sa MIKom otisao u poslovnicu, bilo je jasno da je radnik tamo video da sam jako blizu IS i da moze. Naravno, nije to tako rekao, ali se videlo.
Moj ti je predlog da pitas u poslovnici, a mozda jos bolji je da se u zgradi raspitas da li je neko na VDSLu i treci nacin da pregledas wifi mreze u komsiluku za generickim nazivima tipa "ZTE_H168N..." sto bi znacilo da u komsiluku neko ima VDSL modem od telekoma :)
Hvala, nema nade za mene :( :D

Ово је послао 6п!

Ja dobih danas hg630 bedu i posle gasenja/gubljenja konekcije ne radi vise port forwarding.
Mora da se edituje i potvrdi pa onda ponovo proradi.

@rushko: Kako da ne, pitaj za početak gomilu korisnika Huawei HG630 beše koji su ovde kukali danima da ni sa Telnet-om više ne mogu da se pokupe PPPoE podaci.

Pricam na osnovu sopstvenog iskustva, posto sam dobio doticni ZTE i ukapirao da nije moguce izvuci parametre za PPPoE, trazio i dobio Huawei i bez problema zavrsio posao.

@rushko: A ja pričam napamet? Nemaju oni u ponudi samo 1 Huawei model. Na nekima je moguće (od novjih tj od VDSL uređaja npr HG655b) izvući podatke na nekima nije. Tako da tvoja blanko izjava u stilu "ma samo ti to zameni za Huawei i rešen problem". Posebno što korisnik ne može na svoj ćef da traži (i dobije) zamenu ispravnog rutera... a još da bira i hoće li zamena biti Huawei ili ZTE.

@kalehrl: Ja sam taj problem sa zatvaranjem portova po prekidu PPPoE konekcije (a verovatno i u random momentima i bez pucanja veze) imao na Huawei HG530 dok sam imao ADSL.

@rushko: A ja pričam napamet? Nemaju oni u ponudi samo 1 Huawei model. Na nekima je moguće (od novjih tj od VDSL uređaja npr HG655b) izvući podatke na nekima nije. Tako da tvoja blanko izjava u stilu "ma samo ti to zameni za Huawei i rešen problem". Posebno što korisnik ne može na svoj ćef da traži (i dobije) zamenu ispravnog rutera... a još da bira i hoće li zamena biti Huawei ili ZTE..

HG 630 je u pitanju, možda zavisi od verzije do verzije firmware-a. Ja sam samo dao predlog, nisam rekao da sam izneo apsolutnu istinu, tako da molim te, bez pametovanja. Ja sam tražio konkretno Huawei HG 630 i dobio isti. Sve ovo bazirano na kopanju po netu i iskustvima raznih ljudi.

Sent from my iPad using Tapatalk

@kalehrl: Ja sam taj problem sa zatvaranjem portova po prekidu PPPoE konekcije (a verovatno i u random momentima i bez pucanja veze) imao na Huawei HG530 dok sam imao ADSL.
Apsolutno isti problem i sa hg630 i vdslom.
Sad cu da zovem tehnicku sluzbu i da se zalim.
Pre sam imao neki hg532e, tako nekako, i isto se desavalo.
Trazio user i pass i uneo u svoj adsl ruter i radilo sve OK.
Sad mi ne pada na pamet da kupujem skupi vdsl ruter i trazicu da mi daju neki drugi.

Koliki download izvlacite na 'net50' meni su torenti 3,5-4 mb, a steam i origin 4-4,5 ocekivao sam da bude barem 5 mb.

problem sa zatvaranjem portova po prekidu PPPoE konekcije
Resen problem jednostavno sa promenom Connection trigger iz OnDemand na AlwaysOn.
Ne znam kakve veze ovo ima sa port forwardingom ali sad ne gubi podesavanja posle gasenja.
Probao 2 puta i oba je radilo.

Ti si dobio zte modem koji nije upgrade-ovan na verziju 3.1, da li bi bio ljubazan da pogledas koja je sifra za PPPoE odnosno kojeg je oblika npr. da li je sifra mac adresa + jos nesto ili je rec ili kombinacija!
Hvala

Uff moze mala pomoc, ja sam samo ovde video PPoE, je l' si na ovo mislio net.png
Zar se ne update-uje modem automatski?? Hvala ti na pomoci unapred :D

Xpactob je napisao(la):
Update-uje se automatski, zato je timing veoma vazan, dok se ne desi update, da pokrenes firebug ili "inspect element" u firefox-u...
Da li ti imaš ZTE H267N sa verzijom fw v3.1?
Ukoliko postoji nova verzija fw ruter sam povuče update sa telekom platforme, isto je i sa novom IPTV platformom, čim izađe nov update dobijate obaveštenje o nadogradnji softvera!
Što se tiče PPPoE user/pass, na modelima ZTE H267N i H168N V3.1 nije moguće otkriti sa firebug ili RouterPassView iz config fajla..........na ZTE H208N je iz config fajla sa RouterPassView mogao da se izvuče PPPoE!

Poslednja izmena:
Evo ga telekomovo poboljsanje infrastrukture :D Nista nisam dirao niti menjao a do juce je situacija bila ovakva vdsl.png Medjutim danas da li zbog kise ili sta li je,mada sam u zgradi a parametri su ovakvi 31.png

Da li ti imaš ZTE H267N sa verzijom fw v3.1?
Ukoliko postoji nova verzija fw ruter sam povuče update sa telekom platforme, isto je i sa novom IPTV platformom, čim izađe nov update dobijate obaveštenje o nadogradnji softvera!
Što se tiče PPPoE user/pass, na modelima ZTE H267N i H168N V3.1 nije moguće otkriti sa firebug ili RouterPassView iz config fajla..........na ZTE H208N je iz config fajla sa RouterPassView mogao da se izvuče PPPoE!

Tako je! Zato i kazem da bi trebalo sto pre da se izvuku podaci! Ne bi bilo lose ako bi neko ko je tek dobio VDSL probao da vidi lozinku...

Ne moguće je za sada videti PPPoE pass na ZTE VDSL modelima, @ Xpactob postavi screenshot tvog uređaja sa tom verzijom fw.

Poslednja izmena:
Vrh Dno