Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

ne tacno, ima gomila karti koja imaju istu brzu memoriju, na pr rx 470 4 gb ima memoriju postavljenu na 7000 mhz isto kao i sapphire nitro modeli, tako ako niste imali karte u rukama, NEMOJTE da iznosite raznorazne gluposti i time dovodite ljude u zabludu

saphire nitro 8gb sa samsung memorijom, veci klok i daje vise.

nemoj posle da ja dajem lazne informacije, rekao sam da nzm iz iskustva ali da sam tako procitao i gledao po forumima,
p.s da li je moguce na jednom rigu kopati dve valute npr sa 2 kartice eth a sa 1 karticom exp, u jednom bat fajlu npr iskljucim gpu0 a u drugom iskljucim gpu 12?

moguce je, bas ovako kako si napisao. Sa jednim majnerom kopas sa gpu01 a sa drugim gpu 23

Hvala svima na odgovorima.

Uzimam RX470 8GB Nitro+.

Recite mi jos hocu li imati dodatnih cackanja i komplikacija da pustim 6 komada da rade na H81 PRO BTC ploci?

I koja je tacno razlika u hasharete-u izmedju RX470 4GB i 8GB?

razlika je unutar 2mhs i ovako se krece

470 4Gb sa hynixom oko 27.5
470 4GB sa elpidom oko 28
470 8Gb sa micronom 28.5
470 8Gb sa samsungom 29.5

Znaci sve ti je to unutar 2mhs, kad bi znao da ce te zapasti elpida 4GB ona je najbolja ulozeno dobiveno. Svaka ide na 28mhs a bolji primjerci primaknu se 29mhs sto neutralise gotov 8Gb model.

Pa ne bi trebalo da imas komplikacija ta karta ima dual bios switch tako da mozes da je cackas do mile volje samo pomeri prekidac levo na karti i ubacis koji hoces bios :)....

To je to, uzecu mix, tj 4+8gb karte jer radnja nema dovoljne kolicine od 8gb, pa da ne cekam.

10 konfiguracija sa H81 plocama je u pitanju. Jel je potreban bios mod za 6 kartica ili rade out-of-the-box?

Uzimas 60 grafa ? :smash: A ja se dvoumim da li da sklapam jos jedan rig ili ne, posto isplativost samo pada, a ROI je sve veci :(

Potreban je BIOS mod, al to se lako i brzo zavrsava...Imas tutoriale po YT-u

Srecno i pozz

ROI pada, a kopaca je sve vise i vise...

Sent from my iPhone using Tapatalk

To je to, uzecu mix, tj 4+8gb karte jer radnja nema dovoljne kolicine od 8gb, pa da ne cekam.

10 konfiguracija sa H81 plocama je u pitanju. Jel je potreban bios mod za 6 kartica ili rade out-of-the-box?
Druze mozes imati problema sa rx serijom I vise od 4 karte po rigu nikako 6, 5karti max

al neverujem u ovog prestiga nimalo,kontam oduvek odkad sam na ovom forumu da je neki lozac/kompleksas :)
ko i genijalac sto je bio

Ako ces preko 4 karte , win 8 ili 10 da ide, sedmica ne moze.
Ploca h81 btc pro recimo, ima 6 pcie slotova.
Napajanje evga 1000w
Undervoltovane kartice

I srecno :D

al neverujem u ovog prestiga nimalo,kontam oduvek odkad sam na ovom forumu da je neki lozac/kompleksas :)
ko i genijalac sto je bio

Ne branim coeka ali napravio je prave poteze na pojedinim coinima...lepo ga pratim, a genijalca isto ne diraj, coek zna posao...ovo sto je farsa napravljena to nema veze sa mozgom!

Meni radi 6 kartica u rigu. 5x RX 470 i jedna 480.
Koji problem moze da iskrsne?

Ne branim coeka ali napravio je prave poteze na pojedinim coinima...lepo ga pratim, a genijalca isto ne diraj, coek zna posao...ovo sto je farsa napravljena to nema veze sa mozgom!

samo je vrv dobar u surfingu/majningu podataka mada mi cudno sto je uvek na kraju pobednik,kao i genijalac/koji je ispao lik za svratiste jedino,pratila ga i prica da je neke cipove povoljno valjao/koji nisu imali efekta
al aj ti verovatno spadas u cream bg pa znas bolje,ja se oslanjam na svoj fakultetski nos

Ne znam, nisam iz BG, nisam subjektivan, samo sagledavam cinjenice i kazem da su obojica po meni pokazali kvalitet koliko se moze. Naravno da je ovde sve nemoguce pogoditi ali imaju nos pre svega, pa onda ide fine tuning znanja. Ja sam prilicno pogadjao stim da postoji nekoliko ljudi ovde koje treba pratiti, a ne moras ih poslusati, to je bitno! Svratiste je velika stvar i svako bi zbog karme trebao tamo ili bilo gde da donira nesto, koliko moze!

to si mogao i na bitcointalk da vidis sve,ovo su vrv samo prevodioci/wanabe muda,verujem u karmu totalno i svaki dan cinim dobro ljudima,pomislio bi neko lud da sam
al nevolim kad mi neko prica bajke i svoja mlm ******,upecao se na popustima sa ipona/osim ako nisu neka rodjacko-kumovske veze :)

Na btctalk ima scama koliko hoces ali ima i tehnicara dobrih (analiticara). Nema toga koji sve zna ni tamo ni ovde, tvoja je zadnja kako god okrenes, narocito pri izboru kupovine/prodaje/mininga. Ovo su samo savetodavne usluge, prilicno besplatne, tvoje je na kraju da preseces :)

Na btctalk ima scama koliko hoces ali ima i tehnicara dobrih (analiticara). Nema toga koji sve zna ni tamo ni ovde, tvoja je zadnja kako god okrenes, narocito pri izboru kupovine/prodaje/mininga. Ovo su samo savetodavne usluge, prilicno besplatne, tvoje je na kraju da preseces :)
ok,u pravu si,al isto sto ja mislm misli i gomila :)
a sto nisu se culi za leo kad se kopao,da tad budu pametni nekim infom

Pa kopao se leo samo nije se prijavljivalo a i moglo se skontati ko malo istrazuje.

Druze mozes imati problema sa rx serijom I vise od 4 karte po rigu nikako 6, 5karti max

6x 470 nitro rade
6x 480 nitro rade

Znaci nema problema sto se tice kartica, ali pojavio se veliki broj neispravni BTC ploca koje su uvezene i koje prave problem sa vise od 4 katice. Ako je ploca ispravna slobodno 6 kartica garantujem da ce raditi.

shljakaju ful 6 komada (probani: nitro, msi, xfx) na pro btc i h97 ann samo moraju USB extenderi, nikako obichni.

Poslednja izmena:
6x 470 nitro rade
6x 480 nitro rade

Znaci nema problema sto se tice kartica, ali pojavio se veliki broj neispravni BTC ploca koje su uvezene i koje prave problem sa vise od 4 katice. Ako je ploca ispravna slobodno 6 kartica garantujem da ce raditi.

Meni je jedna riknula. Odnosno nikad nije ni radila kako treba, a posle toga i umrla. I da, iz uvoza je. :)

Zasto kod nas nema gde da se kupe te pro btc ploce?Gledao sam svuda i nisam nasao...
Takodje gledao sam ko proizvodi te ploce i svud izlazi Asrock kao da nema drugih proizvodjaca maticnih ploca za rudarenje?
I da li moze da se rudari sa maticnim plocama koje nemaju tu oznaku pro btc?

mozes da rudaris sa bilo kojom plocom, procesorom, ram min 2gb ako kopas sa claymore ako kopas sa nekim drugim minerom 4gb. e sad ako hoces 6 grafika na jednu plocu onda moras da nadjes plocu sa 6 pce ne mora da bude pro btc to je samo oznaka imas npr gigabyte a88x g1 sniper mogu 5 kartica na njoj a imas i neke mnogo jeftinije.

Haha , to je su samo u oznaku ploce dodali BTC, da bi primamili rudare jer ploca ima 6 pcie slotova :D
Mozes koristiti bukvalno bilo koju plocu, samo da ima pcie slot.

Mozda ce Amd da izbaci ploce na kojima ce moci da bude vise od 4 gpu-a mislim ove nove sad za Zen procesore jos nekoliko meseci pa izlaze te ploce :)

Ne ne, nisi me razumeo, ne radi se o broju GPU-a, tj. Fallout je mislio da bi mogao da rudari da mora da ima specijalnu plocu za to, ili sam ga ja bar tako skapirao.
Ono sto sam napisao jeste da ti mozes da bilo kojom plocom u koju mozes da stavis graficku karticu da rudaris, da ne treba 'specijalna' ploca za to.

Nazad
Vrh Dno