Šta je novo?

Google Pixel(i) 2016 - off tema

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jel sve racunam ja :) nisam starleta ali mogao bi da prodjem

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Sta odredjuje klasu telefona, kolicina reklame koju mu prisiju? Dobro 5X je "plastikaner, sto je zlo i naopako jelte, jer su nas babe kada smo bili mali naucile da je premijum telefon napravljen od legure aluminijuma. Ali sta cemo sa kineskim Lelekom? Isto pa mozda i kvalitetnije kuciste nego ovi HTC telefoni (10 i ovo ruzno pace sa parcetom jeftinog stakla sto se masti). On mu dodje 200 dolara, ali izgleda da u tvojoj glavi nije premijum. Mozda zato sto ga ne reklamira neki Gugl hipster u crnoj rolci? :)

Ne pratim kineze tako da ni ne znam koji je to telefon koji spominjes, plastika mi ne smeta, odavno sam imao full alu telefon i shvatio da mi to nista ne znaci. A 5X koliko god ja bio zadovoljan telefonom je u svemu losiji od pixela. Sto se cene tice smatram da ni jedan telefon ne vredi te pare, pa tako ni ovi.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Jeste losiji ali je godinu dana stariji tako da je to sasvim normalno. Kada se pojavio 5X nije bio daleko od top telefona u Android svetu, pa V10 je imao slican hardver.

Evo za kolegu dark-a :) veoma zanimljiv text

http://arstechnica.com/gadgets/2016...lockheimer-about-pixel-android-oems-and-more/

Chatting with Google’s Hiroshi Lockheimer about Pixel, Android OEMs, and more

The man in charge of Google's software talks Pixel, Nexus, China, and more.

Edit:
A new job listing shows Google is seeking a “multimedia chip architect” who can “lead a chip development effort” and “work with other engineers to take chip to product shipment.”

The phrasing of the job posting suggests Google is about to get a lot more serious about designing and perhaps building its own processors, following in Apple’s footsteps.

The job posting comes from the company’s Pixel team,

http://www.businessinsider.com.au/google-chip-development-effort-2015-10

Poslednja izmena:
I rekao je tačno ništa, osim što je Tweet bio *******cija.

Rekao je da na pixele gledaju kao na sve druge oem-e(lg ,Samsung ,huawei itd itd). Da su svi proizvođači dobili 7.0 sourse već u martu ,onda je rekao zašto su napustili Nexus ,da rade na tome da nikoga ne iznerviraju a deluje prevashodno samsung itd itd.
Po meni dosta zanimljiv intervju iako je kratak.

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Po meni klasična korporativna uvlakačina. Ne podnosim čoveka. I nije mu prvi put da hajpuje i da ne dostavi.

Nisam gledao jel ovaj snap 821 big little ili nije?

Jok, pure quad core. Otprilike duplo slabiji po jezgru od Apple čipa. big.LITTLE je bio 810.

Poslednja izmena:
Problem je sto je njihov voz proso. Iskoristili su maksimalno ono sto su kupili (Adreno od slepackog AMDa), napravili poziciju kada nije bilo konkurencije i sada jasu. Dokle, videcemo. Mislim da ih drze patenti u igri inace bi ih pojeli Kinezi.

Nije sporan Adreno nego cpu performanse, koje zaostaju za Apple cipom.

Cpu performanse zaostaju i za apple i za samsung i za huawei (verovatno) cipovima. Zapravo adreno im je najbolja strana cipa.

Ово је послао 6п!

Sledeća prilika da se razočaram prezentacijom je 26. Oktobar. Navio sam sat. :D

Štae tada?

Sent from my Nexus 6P

Microsoft prezentacija. Apple je bio meh, Google isto, sad treća nesreća na redu. XD

Ja da je ovaj manji 400 eura bi ga sutra kupio, bez razmisljanja.

Takođe :) i to hipster Plavi. Mada bih ja išao i do 450e :)

Toliko sam platio 6p i ne zalim ni dinara, ali ne znam da li bih toliko dao za pixela, veceg naravno.

Ово је послао 6п!

Po meni trenutno najveci nedostatak androida je nedostatak kvalitetnog cipseta. Mora da se radi na cipsetima, ovo je sve smejurija od snapdragona i ovih kineza sto imaju vise jezgara nego megapiksela kamera. Ja sve nesto razmisljam da sada treba sacekati da se desi neki pomak, jer ovi procesori brzo postaju zastareli.

Ništa ne fali čipsetima za ono što Android radi. Nedostatak najveći se zna šta je, ali ga svi guraju pod tepih. I trend malih baterija na high end, nemam pojma šta je logika iza ovoga. Hoćemo da korisnici s najviše para moraju da pune telefon što više.

A Pixel nakon ovog što je vezan za operatere update, tek ima nula razloga uzeti.

Kad smo kod 821, cepa ga exy 8890 ne znam sta ce tek da im radi sl.

@ Dark M
Pa nije im u interesu (mislim na sve proizvodjace) da ugrade neke brutalne baterije u flagship telefone.

Zamisli da 6P ima 4500 mAh, OIS i ostale sitnice koje mu "fale" i uz sve to podrsku 3+1 koju svi kao ocekuju od Nexusa.
Pa takav uredjaj mnogi ne bi menjali po 3-4 godine i naravno da to nijednom proizvodjacu nije u interesu.

Nikada nece napraviti "savrsen" smartfon, ni blizu.
Uvek ce morati da se prave kompromisi.
A u slucaju da hocu da potrosim 600€+ na android pre bih kupio Piksel/XL sa krstenim sw i 2+1 podrskom (iako mi je genericki gufon dizajn na granici ocaja) nego Samsung, LG, Huawei, pa pocetna cena za P9 plus, koji ima prakticno sve bar malo slabije od Piksela XL i dosta losiji sw, bese 750€ :d

Ne kazem da su Pikseli savrseni (ova nova Gugl politika ne obecava) ali kada cene po oglasima budu 450-500€ bice solidna kupovina. Do tada ko hoce Nexus ima smesno jeftin 5X i relativno pristupacan 6P.

Sent from my D6503

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno