Šta je novo?

Google Pixel(i) 2016 - off tema

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pišemo, Google je ušao na tu teritoriju, i uprkos skoro nultom trudu Apple, je i dalje gori. Pixel uzmeš ako si Google fan.

Apropo ove price da ce ga imati operateri.Preporucim prijatelju 5X kao odlican i jeftin telefon i on ode u telenor.Zove me posle sat vremena da me pita da li ga zaj..avam, uz njegov paket doplata za 5x 49000 din.Mogu da zamislim koliko ce ovaj biti.

Bice kao i svi drugi high end telefoni kod nas (ako uopste dodje)

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Ja čekam da mi ortak iz Telenora javi da li će ga nabavljati. To će mi biti baš zanimljiva info

Evo ja juce bas idem do intersporta i prolazim pored telenor standa u merkatoru i onaj tamo telenor radnik kaze nekome da ga telefon izadje 120000 dinara. Ne znam koji telefon je u pitanju (taj sto je kupovao), ali aigurno ce biti u tom rangu.
Za mene suluda kolicina para, ma koji god telefon bio u pitanju.

Poslednja izmena:
Apropo ove price da ce ga imati operateri.Preporucim prijatelju 5X kao odlican i jeftin telefon i on ode u telenor.Zove me posle sat vremena da me pita da li ga zaj..avam, uz njegov paket doplata za 5x 49000 din.Mogu da zamislim koliko ce ovaj biti.
Pa sad nenormalne cene kod nas su za sve. I to 50000 doplata za 16GB verziju. Naši operateri ne nude 32GB.

Budućnost ovih Pixela će pre svega zavisiti koliko će da ih forsiraju operateri, i koliko će uložiti u reklamu. "Bogati" zapadnjak čiji mozak tovare skupim reklamama kupi flegšip telefon, ali preko operatera, na rate, ili preko firme. Ne istrese svakako 800-1000 evra keša za komad jednosezonske tehnike. Ponuda kod operatera za Nexus, bar do sad je bila prilično mršava, a izgleda će biti i za Pixele. Ni Telenor ni Telija nemaju bilo kakvu najavu, a na naslovnim stranama se uglavnom smenjuju i7 i S7, a to je ono što pravi prodaju. Kao i reklamni posteri i naslovne strane na katalozima za prodaju tehnike. Moguće da je u USA drugačije.
Uz ovaj Oneplus sistem prodaje i podrške (FKLoznica(TM)) kojim su krenuli, i sa cenama koje su stavili, trebaće im ozbiljna količina fanbojsa da naprave neku prodaju.

Meni lično je van pameti da dajem toliko para za potrošni komad tehnike, a današnji telefoni su upravo to, za dve-tri godine su više za e-otpad, nego za korišćenje. Ovde je dodatni problem zatvon sistem, uz sada novi Gugl bloatware, spyware, i kortanu-siri, pa će i prelazak na neki lagan i slobodan AOSP/Cyanogen u budućnosti biti upitan. Ali dobro, to će očigledno biti glavna tema u nekoj skorijoj budućnosti.

Poslednja izmena:
Da li je moguće da za telefon koji nov može da se nabavi za 230e, oni traže 400e!
Bože sačuvaj kakvi su to orangutani, mada ne znam da l' su oni veći ili ljudi koji bi to kupili. Realno, nexus će da kupi samo neko ko zna šta kupuje, a takav će znati gde može da ga nabavi za duplo manje para.
Njima izgleda slađe da im ostane krš telefona na stanju, nego da smanje cenu i prodaju sve.

S5 se do skoro prodavao u win winu za 72000 dinara. sta ocekujes od nasih prodavaca

Katastrofa izgleda.

Eno vam cena iPhone 7 kod nas, ako dodju pikseli ce verujem biti skoro identicne cene.

A to znači!? Rasprodao sam i ja sve 32 GB i 128 GB Pixele koje sam imao. :)

Priče za malu decu :)
Za jabučare...

Koja glupost.

Sent from my D6503

Lepo neko reče ne da su izgubili kompas nego im je neko podmetnuo magnet...

Jednostavno koriste popularnost androida pa misle da imaju luksuz za ovakve poteze.
Verovatno razmisljaju da kada Samsung sa jednim od najlosijih UI (i sa kilavom podrskom) mlati pare mozemo i mi. Izgubice par miliona Nexus geek fanova a za par godina mogu da imaju jezgro fanova kao Samsung/Jabuka, rekao bih da im je to plan.

Kako god, nije im frka da prave ovakve poteze kada im je prava konkurencija samo Apple dok M$ sa svojim "videcete vi za 2, 3, 4 godine kako cemo da pokidamo" OS-om i kilavim marketom ne moze da ih ugrozi.

Sent from my D6503

Poslednja izmena:
Ajde da idemo na Apple i da ne nudimo apsolutno ništa u rangu njih. Koga Apple pita za update? Nikoga. Jobs je naterao operatere da plaćaju njemu, ej!

I da ne zaboravimo Microsoft, koji jeste da nema uticaja. Ali opet, nijedan operater se ne pita za OS na bilo kom modelu.
To je prva stvar koju su uradili.

Poslednja izmena:
Kako bismo mogli da zaboravimo Microsoft :S:

Upamtite moje reci za dve godine Android os ce biti dostopan samo na google uredjajima, ko ne bude imao spreman svoj os taj ce da ga ugasi. Apple i Samsung su sigurni , jabukica ima i svoj procesor i svoj os i razvijenu marketing,proizvodnu i prodajnu mrezu, samsungu samo OS fali.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Pa nisu ni iste klase telefoni.

Sta odredjuje klasu telefona, kolicina reklame koju mu prisiju? Dobro 5X je "plastikaner, sto je zlo i naopako jelte, jer su nas babe kada smo bili mali naucile da je premijum telefon napravljen od legure aluminijuma. Ali sta cemo sa kineskim Lelekom? Isto pa mozda i kvalitetnije kuciste nego ovi HTC telefoni (10 i ovo ruzno pace sa parcetom jeftinog stakla sto se masti). On mu dodje 200 dolara, ali izgleda da u tvojoj glavi nije premijum. Mozda zato sto ga ne reklamira neki Gugl hipster u crnoj rolci? :)

Dok se ovde ne pojavi za 1100e na ms i dok ga fudbaleri i Stanije ne kupe pa posle kace slike sa njim ispred ogledala ne racunam da su uspeli :)

Tek kada tu matricu vidim na instagramu google je postao 100% apple ,sada je na 85% :)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno