Šta je novo?

Google Pixel(i) 2016 - off tema

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa pazi, ja sa 5X ću da dobijem official 7.1 verovatno posle nove godine, tako da ne znam šta da ti kažem.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

Možda i najbolji pogled na pravac kojim ide google ,jedan od jačih devova na xda flar2.

I think it will be negative.

I don't like Google's direction, they're getting too big, taking too much control. Perhaps they are using security as the excuse. I've personally not felt any of my phones are particularly insecure or vulnerable. Many millions of people are still using KitKat and older versions of Android and they have not had their identities stolen, or become part of botnets and things like that. You can have administrator rights on your PC, why not on your phone?
( Ovo sam se ja uvek pitao ,totalno neverovatno.. )

As great as the Android dev community is, it is already possible to lock us out completely. There comes a point where not even a legend like Chainfire can do anything. And there is a good possibility that we will be locked out of the Pixel phone, in the sense that root and custom kernel will not be possible using the stock ROM and all the exclusive Pixel features. Sure, as long as the bootloader is unlockable you'll be able to load up a custom ROM, but if it's half-baked with broken camera and none of the exclusive Pixel features, then I'm not really interested.

Teške godine su pred nama :)

Poslednja izmena:
Koji security? Nisu ništa uradili po tom pitanju. Ne mogu ni to da prodaju kao izgovor.

@loznica

Na kraju dana koliki je procenat ljudi koje nabacivanje/menjanje romova utice? Mislim da cifra mnogo mala kada se uzme u obzir broj uredjaja koje gura android (uzeci u obzir samo modele 2-3 generacije unazad recimo). Prakticno je samo sacica entuzijasta. I zato ih bas i zabole.

A i isto tako je velika verovatnoca da dosta ljudi i zameni fon na svake 2-3 godine, pre nego sto pocne da stuca, tako da obrni-okreni opet im je nepotrebno da rutuju i ubacuju kuvane romove i kernele... No opet verovatno ce tom politikom za koju godinu da izbace kineze i jeftine alternative kod kojih moze da se otkljuca bootloader i nabaci "stock based ganci" ili se varam?

Ne pravdam ih uopste. Definitivno time pokazuju da im je zinulo d*P* za pare i da zele da furaju fazon jabucara sa svojim zatvorenim ekosistemom... A pitanje je kada ce i da li ce uopste moci da ponude tako nesto na tom nivou...

Ne pije vodu priča o sigurnosti kad ti poslednju aktuelnu verziju sistema, koja je izašla pre više od mesec dana, koristi 0.12% uređaja, a sa 7.1 će to biti daleko gore od 0.12%.

Taj community je jedan od razloga što je android danas tu gde jeste. Open source. Onda kada dođe trenutak kad Chainfire ne bude mogao ništa da uradi, onda možemo da tražimo alternative.

Totalno se slažem sa tim pitanjem, zašto ne bi mogli da imamo root na telefonu ako imamo admin pristup na računaru. *****izam.

I sto je najludje u prici, Google deluje kao diler, prvo nas navukao na OS kroz pristupacne Nexus modele, onda malo "opipavao" puls sa skupljim varijantama da bi na kraju suknuo "premijum" cene kada su se svi vec postali "zavisni" od njihove ponude... Valjda su u fazonu sada "dovoljno smo veliki da mozemo da p***mo po sirotinji bez posledica"...

Mozda se varam ali nece dugo da im leti ova prica sa Pixelima, verovatno ce da izbace neki "budzet plastikaner" kroz godinu-dve, za sire narodne mase... Mada opet, ima dosta dokonih "korisnika" koji vole da menjaju fon na svakih par/6/12 meseci tako uopste ne mora da znaci da nece moci da proguraju pricu pored jabuke i samsunga kao 3. "premijum" brend...

Poslednja izmena:
Vreme je da vece novce preusmerite na nesto drugo...telefoni su svoje odsvirali.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk

@Sale83

Sada idemo skroz u retro, da povadimo Nokije iz fioka... Samo dok se slegne ova prasina i cene padnu na neku prihvatljivu normu... Posle ni Pixeli nece da budu toliko losa kupovina posle pocetnog pljuvanja... :)

Nisam lepo pročitao ono što je Danilo kacio ,ovo je već ozbiljna cifra za google.

According to their estimates, Google will manage to move 3 to 4 million Pixel units before the end of this year. Those numbers are for both the 5" and the 5.5" versions, combined.

On the other hand, their success (even at this volume) will have an interesting side effect - possibly turning HTC's fate around. The Taiwanese company is producing the Pixels, and the aforementioned analysts think Google's phones will amount to around 40-50% of HTC's output for the remainder of the year. 

I ova vest :

Google Store sold out of 128 GB Pixel XL; only one 32 GB version left

Ta verzija je verovatno u najmanjoj količini i dostupna.
Ali ako bude dobra prodaja, samo će dodatno da ih motiviše da na *****avaju. Treba im šamar u lice.

Upravo, zbog toga i ja navijam da bude fail :)

Samo cu ovo reci, Android kao Google proizvod sa custom Google kernelom koji nema veze sa Linuxom, koji nije open source, ne vredi prebijene pare. Jer se u tom slucaju ni po cemu razlikuje od konkurentske ponude. Da li uzeti zatvor od Gugla, Epla ili Microsofta nebitno je. Zatvor je zatvor. Ukoliko u tom pravcu planiraju da idu moje pare videti nece. Gugl fanboj nisam i zabole me za njihove servise, naci cu alternativu.

Sto se fragmentacije tice, tu krivicu snose svi ali ponajvise provajderi telekomunikacionih usluga. Oni su ti koji zahtevaju od proizvodjaca mobilnog softvera da im dozvoli da trpaju svoj svinjac unutra. To vide proizvodjaci hardvera pa hoce i oni svoje (Samsung, LG, HTC). Na kraju se to ne moze odrzavati kako treba jer proizvodjac softvera nece tudji svinjac da cisti a proizvodjac hardvera em nije toliko vican em mu nije u interesu. Jos u ovom slucaju Gugl nije u poslu naplate softvera vec nudjenju platforme za reklamiranje. A to moze i na KitKatu ili Jelly Beanu, briga njih sto vecina ljudi tera Android star tri ili cetiri verzije. Sve dok aplikacije rade njima dobro.

Mislim da niko ne moze prodati Verizonu operativni sistem a da ne dozvoli izmene na tom softveru, da ubace svoje djubrestine. Zato nema govora o tom nekom zamisljenom OTA azuriranju svih uredjaja nezavisno od prozivodjaca hardvera i provajdera mobilnih usluga. Ovo sam zbog tebe napisao @Dark Magician, posto zivis u nekoj iluziji da je to izvodljivo. Dok sistem funkcionise kako trenutno funkcionise jednostavno nije moguce.

Poslednja izmena:
Koriste Linux 3.18 kernel iz 2014. godine... Dobro je i da ce imati zvanicnu podrsku do kraja 2019. godine. :D

Poslednja izmena:
Samo cu ovo reci, Android kao Google proizvod sa custom Google kernelom koji nema veze sa Linuxom, koji nije open source, ne vredi prebijene pare. Jer se u tom slucaju ni po cemu razlikuje od konkurentske ponude. Da li uzeti zatvor od Gugla, Epla ili Microsofta nebitno je. Zatvor je zatvor. Ukoliko u tom pravcu planiraju da idu moje pare videti nece. Gugl fanboj nisam i zabole me za njihove servise, naci cu alternativu.

Sto se fragmentacije tice, tu krivicu snose svi ali ponajvise provajderi telekomunikacionih usluga. Oni su ti koji zahtevaju od proizvodjaca mobilnog softvera da im dozvoli da trpaju svoj svinjac unutra. To vide proizvodjaci hardvera pa hoce i oni svoje (Samsung, LG, HTC). Na kraju se to ne moze odrzavati kako treba jer proizvodjac softvera nece tudji svinjac da cisti a proizvodjac hardvera em nije toliko vican em mu nije u interesu. Jos u ovom slucaju Gugl nije u poslu naplate softvera vec nudjenju platforme za reklamiranje. A to moze i na KitKatu ili Jelly Beanu, briga njih sto vecina ljudi tera Android star tri ili cetiri verzije. Sve dok aplikacije rade njima dobro.

Mislim da niko ne moze prodati Verizonu operativni sistem a da ne dozvoli izmene na tom softveru, da ubace svoje djubrestine. Zato nema govora o tom nekom zamisljenom OTA azuriranju svih uredjaja nezavisno od prozivodjaca hardvera i provajdera mobilnih usluga. Ovo sam zbog tebe napisao @Dark Magician, posto zivis u nekoj iluziji da je to izvodljivo. Dok sistem funkcionise kako trenutno funkcionise jednostavno nije moguce.

Bloat aplikacije nemaju nikakve veze sa OTA. Ne utiču ni na koji način na to. Raspadnuti sistem koji postoji je odgovornost Google, i nikog više. Namerno su napravili haos da prigrabe tržište. Ovo nije teorija, nego je tako. Da bi zadnjih godina radili neke polu korake koje nemaju veze sa životom.
Jedino što imamo s tim što svaki proizvođač može da pravi svoju distribuciju je, da je njima preskupo da održavaju telefone. Jer svaki telefon mora posebno. To je neodrživo, zato sad i Google nije u stanju da to radi kako treba za sopstvene telefone.

Šta će im Linux kernel? Nemaju nikakvu kontrolu, uvek imaju stariju verziju, i odgovoran je za većinu sigurnosnih problema. Kad čuješ Android nađena slaba tačka, odgovor je kernel star preko jedne godine. Dok Apple i Microsoft imaju svoj, koji diktiraju kako radi i menjaju po potrebi. Biće open source i ovaj što je sad u razvoju. Ali taj open source je iluzija teška, ono što dobiješ sa PlayServices svakako nije open source. Google je kao i svaka kompanija closed source za sve vitalno za biznis. A to što su targirali open source zajednicu da prave iluziju open source-a u smislu na koji ti misliš je sasvim druga stvar.

Problem je što proizvođači žele da se diferenciraju na tržištu, da ponude nešto što neki drugi proizvođač nema. Zato i modifikuju Android. Npr Samsung izbaci telefon sa olovkom. Da bi ta olovka radila treba da postoji driver u kernelu. Ako bi Google kontrolisao firmware deo Androida, olovka ne bi mogla da se nađe među ulaznim uređajima.. isto važi za sve nestandardne stvari u telefonima.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Samo sto po njegov ideji, firmware treba da kontrolisu proizvodjaci. Google je odgovoran za jedinstven model, ostalo je na proizvodjacima da ispune.

Ok, napravio ga je HTC. Novi flagship od HTC-a, 10, u startu košta 700+ usd za 32 gb model.
Pixel je trenutno vrhunski telefon i cena mu je u rangu ostalih flagship telefona. Ko hoće, kupiće ga. Pa i 5x i 6p su imali dosta visoku cenu u startu. Sada dosta članova foruma ima 5x i 6p jer su sačekali da malo padnu cene. Sačekajte 6 do 8 meseci i biće pristupačnija cena.
Što se asistenta tiče, on radi tako što prati dešavanja na telefonu pa može da reaguje. To znači da je u kontaktu sa Google servisima, baš kao i Win10 sa Microsoftom. Kome je to problem, ne treba ni da razmišlja o Pixelima.

Pa nije baš tako.. do sada cena nekada nije bila u cent ista kao apple iphone ,što je najgore od svega identucna je u svim državama(usa ,eu,kanada itd) kao iphone7 i iphone7+. Što je bezobrazluk sam po sebi jer je jabuka vremenom dizala cenu kako je širila brend a ovi direktno po ušima .. samo zbog tog pilicarskog hipsterskog ponašanja bih voleo da propadnu mada pričamo o firmi koja je teška 500mlrd $

Poslednja izmena:
Kako mi je super da citam ove komentare, a realno da je samo jeftiniji odma bi svi potrcali da ga kupite. Uostalom plati pa se klati. Pasce cene.

Opet , ne radi se o tome da li će pasti cena ...

P.s.
A verujem da neće jer su u svemu kopirali jabuku pa će verovatno i u tome.

Poslednja izmena:
Opet samo kukate o ceni. Iovako nije pravljen za nas

na svu ovu priču oko cene sam zaboravio da apple ima fizičke radnje a ovi prodaju kao oneplus3 preko neta i traže toliku cenu [emoji23] koja prevara veka..

Neće pasti tako brzo.
Ja sam 5X kupio za 200e, ni godinu dana nije prošlo od njegovog predstavljanja.
Znate kad će pixel biti 200e? Za 5 godina!

Problem je što proizvođači žele da se diferenciraju na tržištu, da ponude nešto što neki drugi proizvođač nema. Zato i modifikuju Android. Npr Samsung izbaci telefon sa olovkom. Da bi ta olovka radila treba da postoji driver u kernelu. Ako bi Google kontrolisao firmware deo Androida, olovka ne bi mogla da se nađe među ulaznim uređajima.. isto važi za sve nestandardne stvari u telefonima.

I šta je problem da Samsung preda izmenu u upstream i da Android ima nativnu podršku za stylus? Nema opravdanja za Google već dve godine, pre su i mogli da se vade. A ovo da kasni i na Nexus, plus ne dobija sve je definitivno preko svake mere.
na svu ovu priču oko cene sam zaboravio da apple ima fizičke radnje a ovi prodaju kao oneplus3 preko neta i traže toliku cenu [emoji23] koja prevara veka..
Nije baš, tačno. Imaju i operateri telefon.

Da ali jabuka ima 500 shopova shirom sveta ,pomnoži to sa platama zaposlenih, troškovima držanja zaliha ,porezima na nekretnine.. Daj bre smešno šta su sebi dopustili ,trku sa jabukom i to sa dosta većom marzom koju deru sa leđa pot kupaca.
Google hipsteri iznajmili 30indusa za call centar i to je to [emoji23]

Poslednja izmena:
OK, ajde da citamo i pisemo o telefonima, a ne kako i sta apple radi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno