Samo cu ovo reci, Android kao Google proizvod sa custom Google kernelom koji nema veze sa Linuxom, koji nije open source, ne vredi prebijene pare. Jer se u tom slucaju ni po cemu razlikuje od konkurentske ponude. Da li uzeti zatvor od Gugla, Epla ili Microsofta nebitno je. Zatvor je zatvor. Ukoliko u tom pravcu planiraju da idu moje pare videti nece. Gugl fanboj nisam i zabole me za njihove servise, naci cu alternativu.
Sto se fragmentacije tice, tu krivicu snose svi ali ponajvise provajderi telekomunikacionih usluga. Oni su ti koji zahtevaju od proizvodjaca mobilnog softvera da im dozvoli da trpaju svoj svinjac unutra. To vide proizvodjaci hardvera pa hoce i oni svoje (Samsung, LG, HTC). Na kraju se to ne moze odrzavati kako treba jer proizvodjac softvera nece tudji svinjac da cisti a proizvodjac hardvera em nije toliko vican em mu nije u interesu. Jos u ovom slucaju Gugl nije u poslu naplate softvera vec nudjenju platforme za reklamiranje. A to moze i na KitKatu ili Jelly Beanu, briga njih sto vecina ljudi tera Android star tri ili cetiri verzije. Sve dok aplikacije rade njima dobro.
Mislim da niko ne moze prodati Verizonu operativni sistem a da ne dozvoli izmene na tom softveru, da ubace svoje djubrestine. Zato nema govora o tom nekom zamisljenom OTA azuriranju svih uredjaja nezavisno od prozivodjaca hardvera i provajdera mobilnih usluga. Ovo sam zbog tebe napisao @Dark Magician, posto zivis u nekoj iluziji da je to izvodljivo. Dok sistem funkcionise kako trenutno funkcionise jednostavno nije moguce.