Šta je novo?

AMD Radeon RX 480 tema

Super cena? za 27e vise 1060 6gb?
Super cena je 200e za 4gb model ni pare vise.

Ajde vi svi sto ste narucili kad vam stigne, javite koliko je glasna i kolke su temperature posle vise sati igranja :)
Standardna cena je 240 evra, ali lepo to za akciju, mada i dalje nije na najavljenih 220, ali je blizu :)

Super cena? za 27e vise 1060 6gb?
Super cena je 200e za 4gb model ni pare vise.

Ti bi bio samo zadovoljan da ti je dadnu dzabe :d Inace meni ce sutra stici. mada sam ih vec isprobao preko teamviwera :D
20161004147556706179934.png
[/IMG]

Inace kao sto viditi na sve 4 karte je elpida memorija. Ne treba da vas brine nego da vam odmah kazem da je bolja od hynixa i da svaka ide na 2000mhz sto hynix bas i nece. Tako da je na kraju za nijansu bolja od hynix-a.
Da ne bude cista sreca pored ova 4 komada isprobao sam jos 6 tj. ukupno 10 komada i svaka je elpida i svaka ide na 2000mhz. Temperature i ostalo vidite sami sta rec kapa dole za sapphire od svih 480 4Gb modela ovaj je definitvno najbolji.

Da jos Dodam i da se na 470 4GB Nitro pojavila isto ova elpida memorija i isto se ponasa raspolozena je za overclock sto dosta znaci ovoj kartici jer je po defaultu 1750mhz, a ona bez problema prebaca 2000mhz.

Bice sutra neke fotke i to kad stigne sva oprema. Cekam jos neko napajanje ali nisam mogao odolit da ne probam ovako preko teamviwera :D

Poslednja izmena:
Gtx1060 winfdforce 6gb je trenutno 270e.. mada, mozda uleti neka akcija, nekad.
Video sam da je neko sa foruma uzeo za 260e, pre mozda dve-tri nedelje.

jel si zvao i proverio ? pročitao sam pre par dana na forumu da ispod 290 - 300 nema. :(

Gtx1060 winfdforce 6gb je trenutno 270e.. mada, mozda uleti neka akcija, nekad.
Video sam da je neko sa foruma uzeo za 260e, pre mozda dve-tri nedelje.

Proverio ja juce u istom shopu, 280e je.

Nema na cemu, pitao sam za RX 480 Nitro i GTX 1060 WF2, cena je 231e i 280e. Meni je i 270X zavrsavala posao, tako da cu biti zadovoljan i sa RX 480.

1060 više od 20 % posto skuplja ali da li je toliko bolja ? plus coil whine problem na tim wf2, dok je sapphire premium kartica - izrada i ostalo.

Nije, oko 10% je bolja ako se ne varam. Do duse,ne znam dal je poredjenje radjeno sa 4 ili 8gb modelom, ali price-perf im je vrlo slican

onda je dobra ponuda rx 480 4gb za 235e(sa poštarinom).

Poslednja izmena:
Pa obzirom da su ljudi kupovali RX 470 za 220e (bez postarine :D ) 231e za RX 480 mi deluje kao ok kupovina.

Ja cu da cekam, Nova Godina je rok...ne pada mi na pamet da uzimam ponovo kartu sa 4gb vram.
Mozda tad budu 8gb modeli za te pare.

Veći pad cena se očekuje oko februara. Mađari podižu cene za Novu Godinu.

Pa bolje gtx 960 nego integruša ko ja, na to sam mislio :)

Stvarno mi je truba kupovati te modele 4/3gb vram smo zato sto su trenutno nabiflane cene.
Ima model 960 od 2 gb...sad kada se prodaje posle nekog vremena opet gubis na ceni.

Poslednja izmena:
Nisam je obrisao... Ne znam meni je 4gb neki minimum minimuma, videću još... Ne igram zahtevne igre pored hitmana, fifa pes manager nba ...to bi sve lepo radilo na rx 480 4gb.

Izvinjavam se, moja greska.
Pisao sam na kp-u pre cetiri dana, i tek sinoc procitao odgovor.. pa sam napisao da je juce bila cena od 270e.
Eto kao sto kolega rece, danas je vec 280e.. ne razumem kako im stalno variraju cene.

Ajde vi svi sto ste narucili kad vam stigne, javite koliko je glasna i kolke su temperature posle vise sati igranja :)
Standardna cena je 240 evra, ali lepo to za akciju, mada i dalje nije na najavljenih 220, ali je blizu :)

Ma nije glasna ventovi se vrte na 600-1200 obrtaja, evo deca juče igrala Roblox i LOL jedno 3 sata, temperatura grafičke 55-65C. :p
Bolja je od gtx 970 a tiša malo, komšija ima pa smo upoređivali malo.

Poslednja izmena:
Evo ti kod mene kako ide ROTTR (to je kao nvidija igra ) 65-75C jeste da je toplija na 75, ali podnošljivo može da se kartica rukom pipne. Ali pošteno na prvu loptu malo sam tvikovao karticu, napon malo dole 1025, memorija malo gore 2000, inače su temperature veće a performanse iste ili čak i gore . Treba se malo igrati sa podešavanjima .

Prilozi

• fps terst rotr.JPG
    fps terst rotr.JPG
    55.1 KB · Pregleda: 115
  • fps test rotr.JPG
    fps test rotr.JPG
    52.7 KB · Pregleda: 98
Sve do 78c mi je ok.
Evo nasao sam odlican test koji lepo prikazuje nivo buke pri razlicitom RPM-u

Vrh Dno