Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Ostaje nam samo da nagadjamo SBB biznis model vezan za Ikom. Ono sto ja mislim je da ce se desiti neki prelazni period jer nije pametno istog momenta ugasiti Ikom pakete i pustiti Sbb( meni bi tipa u tom slucaju skocio racun momentalno za 1500rsd) jer bi izgubilli dosta korisnika Verovatno ce postepeno povecavati cenu dok me dodju do sadasnjeg SBB nivoa. Nadam se da ce taj prelaz trajati bar naredne 2 god

Sent from my E2303 using Tapatalk

Ono sto sam placao na Ikomu 3275 din kod ovih mamlaza iz SBB kosta 5100 . Da li oni stvarno misle da cemo im placati to ? Sto se mene tice dobice qrac . Ocito da je pao dogovor da pokupuju jeftine provajdere i udare korisnike po dzepu i tim vrate pare a nama zagorcaju zivot i isprazne frizidere . E Srbijo nabijem te na qrac gde mi zivimo
Istina. Mi placamo 2625 dinara, sto bi kod SBBa placali 3100. A na tu ponudu SBB ima manje kanala. Iako sam mnoge pobrisao, opet ce pasti manjak. Uz to imam i HBO SD verziju kod IKOMa, nismo uzimali HD za 50 kinti vise. Ionako retko gledamo TV, ali tu je kada bas blejimo kuci (kisa..itd). Sad da nadogradim i HBO kostace me jos vise od onih 3100. Pa najbem im se mile majke monopolisticke i spijunske. Stvarno sam prezadovoljan IKOMom i na to sto je jeftiniji.

Sent from my Huawei Honor 7

Ne verujem da mogu da promene nesto dok god ti traje ugovor. Posle toga ces morati na neki od paketa u ponudi.
***, dosta ljudi ovde je prizivalo ovaj dan, nek im je sa srecom. Meni je Ikom bio odlican, tv me ne zanima, internet je bio veoma jeftin za brzine koje su se dobijale i to je bilo sve sto mi treba. Ali sta da se radi, dobre stvari ne traju vecno :D
Mogu da promene uslove u bilo kom trenutku, to i pise u ugovoru. U tom slucaju ti mozes raskinuti taj isti ugovor bez posledica. Ali postavlja se pitanje a sta onda, koga uzeti? Mislim da je i SBB toga svestan, go..a monopolistička

Ovi sto se pale na 72 sata premotavanja su *****i . Sta da gledamo ? 20 puta dnevno - Stizu Dolari , Vruc vetar i Vuciceve konferencije za stampu ? Monopol se razbija bojkotom . Ukoliko svi korisnici ikoma odu na MTS , Sbb ce se usrati od svoje nove investije .

Ovi sto se pale na 72 sata premotavanja su *****i . Sta da gledamo ? 20 puta dnevno - Stizu Dolari , Vruc vetar i Vuciceve konferencije za stampu ? Monopol se razbija bojkotom . Ukoliko svi korisnici ikoma odu na MTS , Sbb ce se usrati od svoje nove investije .

Ukoliko svi korisnici ikoma odu na MTS... Kako da ne :D vec smo svi u niskom startu jedva cekamo da predjemo na smoreni IPTV

Ocito da je pao dogovor da pokupuju jeftine provajdere i udare korisnike po dzepu i tim vrate pare a nama zagorcaju zivot i isprazne frizidere . E Srbijo nabijem te na qrac gde mi zivimo

Tako funkcioniše "slobodno" neoliberalno kapitalističko tržište. ;)

Iz SBB kompanije dobili smo potvrdu da je SBB kupio IKOM.

Korisnici SBB-a/Total TV-a i ostale članice United Group žele Vam srdačnu dobrodošlicu!

Trenutni korisnici IKOM kablovske mreže mogu očekivati izmene tj. sve će se menjati i imaće istu ponudu kao i SBB korisnici.

Promena će biti dostupna čim se završi integracija.

Uskoro više informacija...

poz

Odakle ti ovo?

Ode i Ikom u ku--c... Cisto sumnjam da ce SBB ostaviti sadasnje brzine i kanale po sadasnjim cenama, jer ce se onda "SBB" stari korisnici buniti sa punim pravom... Ja bih zbog ovog Ikomovog poteza rado presao kod drugog provajdera ali glvani problem je nedostatak konkurencije... Adsl mrtvi uopste ne uzimam ni u razmatranje a kamoli za ozbiljno, buduci da je isti kod svakog provajdera u poredjenju sa kablom- katastrofa...

Sto se tice price sto neko pomenu SBB,KRR, CIA, Ameri i ostalo, bole me iskreno uvo dal ce da gledjau sta skidam, sta gledam i ostalo(tu jedino problem moze Srbija da mi napravi ako postre borbu protiv piraterije pa zavrnu p2p ko u Nemackoj al nadajmo se da do toga nece doci jos :D), Ameri ako su resili da me kontrolisu i znaju sve o meni, znace oni to i bez Ikoma. Ne samo Ameri, bilo koja ozbiljna drzava sa ozbiljnom obavestajnom sluzbom.

Poslednja izmena:
To obavestenje je fake 100% jer rano je za takve izjave dok agencija ne donese zakljucak da ovo nije monopol, a jeste, i dok ne dodje do formalne prodaje

Poslednja izmena:
Upravo tako, saopštenje se ne daje sa poz na kraju.
Čekajte prvo da se odobri kupovina, pošto Sbb drži većinu tržišta.

Sent from my LG-H955 using Tapatalk

Pa ti sto se kurcis plati televiziju i internet 61.000 godisnje ja cu za te pare da letujem
Posle tvog letovanja u Buljaricama ćeš morati da usmeriš antenu ka Avali... Win win kombinacija za tebe.

Sent from my LG-H955 using Tapatalk

Nisi u pravu. Ti si linkovao samo vest o prodaji.
Ovaj je dao neko obavestenje koje je dosta konkretnije u kome nam zele dobrodoslicu i gde pise da prelazimo na kompletnu SBB ponudu relativno brzo cim se zavrsi integracija.
Linkovao sam sličnu stvar, u kojoj je suština ista, tako da sam veoma u pravu:
“Zbog veličine i povezanosti u celom regionu, kao i daljih ulaganja United Grupe u mrežu i usluge i korisnici IKOM-a će imati pristup najnovijim tehnologijama i sadrzajima”, izjavila je Jovana Lukić, direktor za odnose sa javnošću SBB-a.

Kod mts-a je 100/2 2399 din a kod sbb-a ista brzina tj 100/5 je 3990 din. Malo su ga preterali sa cenom, tako da sam ja prezadovoljan telekomovim vdsl-om. Dok sam bio kod sbb-a za 24 meseci ugovora ekipa je dolazila kod mene 34 puta, jer je uvece od 18h pa do 01h brzina umesto 50 Mbps bila oko 3. Sa mts-om nikada nisam imao problema, za ove 3 godine bio je samo jedan prekid u trajanju od sat vremena, dok je to kod sbb-a bilo dosta češće.

Mene više brine što sada jedna jako ozbiljna američka korporacija sa bivšim visokim vojnim licem i šefom CIA-e na čelu ima direktan uvid u moj online saobraćaj (mislim baš baš direktan, ako je do sada možda bilo drugačije). Ta činjenica me mnogo više uznemirava nego eventualno poskupljenje paketa od par stotina dinara. Mada možda se previše opterećujem sitnicama, možda će sve biti ok. Evo pokušavam ceo dan da to potisnem razmišljanjem da ću možda dobiti SK HD. To bi bilo ok, zar ne? Moja kompletna online aktivnost na dlanu za SK HD je dobar trejd? Neka mi neko kaže da je tako.

Razmišljao sam i o promeni kablovskog operatera, ali onda bih bio u situaciji sličnoj ovoj dole:

[YOUTUBE]M0sAVtOt2wA[/YOUTUBE]

Neko bi ovo nazvao monopol, ali ja se slabo razumem u te stvari. Nego sad mi prođe kroz glavu šta ako uopšte i ne dobijem SK HD???
Mislim da amerima nisi interesantan, kao ni ja

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk

Ima komsija koristi na 2 TV , osnovno paket mu je oko 2600 + risiver za svaki tv je po 400 din . Telefon je ukljucen u cenu
Koji mts box za 2600 (u cenovniku nemaju ni jedan za 2600)? Mts ne može da se meri ni po čemu ni sa SBB ni sa ikom ponudom. brzina je uglavnom smešna (vdsl preko 20mbps na više od 350m - in your dreams) a programi u ponudi ništa specijalno (osim 20 Pink kanala). SBB imaš bolje zaokruženu ponudu tv usluga a ikom povoljniji net cenovnik. Niko normalan neće otići zbog ovog spajanja na iptv.

Pa da li bi ti prešao sad na mts? Sa 100mbps neta na 20 (ako imaš mnogo sreće na 50). Uz box i dva tva, od tih 50 mbps nema ništa. Stb kao da sam ga ja sklopio a mts tv aplikacija tek da ne pričamo.

Kod mts-a je 100/2 2399 din a kod sbb-a ista brzina tj 100/5 je 3990 din. Malo su ga preterali sa cenom, tako da sam ja prezadovoljan telekomovim vdsl-om. Dok sam bio kod sbb-a za 24 meseci ugovora ekipa je dolazila kod mene 34 puta, jer je uvece od 18h pa do 01h brzina umesto 50 Mbps bila oko 3. Sa mts-om nikada nisam imao problema, za ove 3 godine bio je samo jedan prekid u trajanju od sat vremena, dok je to kod sbb-a bilo dosta češće.
Mts 100mbps može da obezbedi samo onome ko u zgradi ima istureni stepen (i to je pitanje). Meni u širem centru BG ne mogu ništa preko 20 da daju. Na SBB imam 50 bez problema, komšija pored koristi 70 a ovi iznad mene su na ikom paketu od 100/3. Šarene laže i nemoguće ponude i da su džabe, besmisleno je porediti.

Meni radi savršeno iako sam takodje u širem centru BG-a tj na periferiji Miljakovac. A sbb imam analognu tv tako da je to super kombinacija za mene i daleko povoljnija. Opet kažem kome je isturen stepen blizu/u zgradi taj može. Meni je muka sbb-a i njihovog zagušenog cvorista. Kada sam potpisao drugi ugovor na 24 meseca sa njima, nakon 3 meseca su mi sami predložili da raskinem ugovor jer je brzina bila loša od 18 do 01h i to bez ikakvih penala, a još su tada nešto sitno digli tv pretplatu, pa mi je i to bio povod više.

Možda po ugovoru i mogu s tim što bi morali zbog tako nečeg da ti daju mesec dana da ili prihvatiš uslove ili da raskineš ugovor bez plaćanja penala i da biraš šta i koga dalje.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Doci ce do nekog prelaznog resenja. Meni je otac predsednik skupstine zgrade i jedva je skupljeno potpisa da bi SBB usao u zgradu pored IKOM-a koji je vec 10 godina prisutan. Samo dvoje od 60 su presli na SBB i imamo duple kanalice u ulazu. Odrzace se sastanak po ovom pitanju ali ono sto necemo dozvoliti je skremblovanje signala i njihovi dekoderi za svaki prijemnik, promenu cena paketa i same pakete, to ce biti nas uslov, naravno otac je tu glavni i zamolice ih da ukolne obe infrastrukture ako se ne pronadje model na obostrano zadovoljstvo. Zamislite 3 dekodera(u svakoj sobi po jedan) koja vuku dodatnu struju naspram nula dekodera kod ikom-a :D

Mislim da precenjuješ snagu te skupštine stanara. Koji adut imate? Šta vam piše u ugovoru sa kablovskim operaterima?

Možete da ih "oterate" , ali baš da vidim kako to mislite da izvedete.

Video bih reakciju stanara da oni kažu dobro podnesite zahtev za raskid ugovora i mi se povlačimo iz zgrade...

Koliko bi stanara glasalo za to da momentalno ostanu bez tv signala?

Promena cene paketa povlači vaše pravo da raskinete ugovor. Koliko će da prođe do dolaska novog provajdera i kojeg?
Imate posla sa ozbiljnom ekipom. Ozbiljnom u smislu zaštite njihovih interesa!

Poslednja izmena:
Upravo to, nema od toga ništa, kao što rekoh biće uzmi ili ostavi.

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Predsednik skupštine stanara nema nikakvo pravo da u svoje ime pusti bilo koga u zgradu niti isto tako može da uradi bilo šta da ih otera kad su već jednom ušli i zaključili ugovore sa delom stanara tako da od toga nema ništa.

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

budite srecni sto imate internet uopste :d

Iz SBB kompanije dobili smo potvrdu da je SBB kupio IKOM.

Korisnici SBB-a/Total TV-a i ostale članice United Group žele Vam srdačnu dobrodošlicu!

Trenutni korisnici IKOM kablovske mreže mogu očekivati izmene tj. sve će se menjati i imaće istu ponudu kao i SBB korisnici.

Promena će biti dostupna čim se završi integracija.

Uskoro više informacija...

poz

Informacije koje sam direktno dobio je od ljudi koji su visoko pozicionirani u United Group, SBB, itd... Za neupucene informacije su 100% tacne te nema razloga za sumnju ... ;)

Sledecih dana osim novosti za IKOM korisnike bice i jos ponesto (info na starom mestu) ... ;)

POZ SVIMA!

Dali je neko pravio racunicu koliko ce biti u SBB sadasnji Ikomov tel3 sa istim kanalima i sta jos nudi Sbb za takav paket

Ja placam 2300 i nisam vezan ugovorom. Sad treba 3100 da placam a alternative osim sugavog boxa nema

Beyond Genius Lies Insanity

Nazad
Vrh Dno