Šta je novo?

AMD Radeon RX 470 tema

I ja sam nacuo nesto o tome, ali na Newegg-u stoji 2 godine za Sapphire karte, tako da je 2 godine definitivno. Za XFX je 3.

Vidim sad na e**i.rs piše 3god, dok na KP piše 2god, nadam se da su konačno uveli 3g garancije.

Narucio sam kod Digital Trigger-a (Fantasterrific) MSI Gaming X RX 470 4GB a on mi je poslao Asus Strix RX 470 4GB, sad se lik ladno ne javlja ni na jedan telefon...

EDIT: Dobio sam ga, ide u nabavku.

EDIT 2: Ako neko hoce da kupi pa da ja narucim drugu, neka se javi..

Poslednja izmena:
Ako je otisao u nabavku hardwera, onda se ne javlja (ili ce se javiti kasnije).
Posalji mu poruku na KP, sigurno ce ti dogovoriti.

Bolje ti asus vrati fanti ovde ces dobiti samo nizu cenu...

Narucio sam kod Digital Trigger-a (Fantasterrific) MSI Gaming X RX 470 4GB a on mi je poslao Asus Strix RX 470 4GB, sad se lik ladno ne javlja ni na jedan telefon...

EDIT: Dobio sam ga, ide u nabavku.

EDIT 2: Ako neko hoce da kupi pa da ja narucim drugu, neka se javi..

Verovatno i hocu.. bas sam se smorio, taman sam mislio sad za vikend da se unezverim od igranja kad ono patka..

ma bas te briga cepaj malo Asusa pa ga vrati fanti (udomice on to svakako), nije to nista lose taman ces mu ispitati graficku da li je ispravna ;) Jedino sto imas bez potebe dve postarine vise :(

Verovatno i hocu.. bas sam se smorio, taman sam mislio sad za vikend da se unezverim od igranja kad ono patka..

Ma jok, nisam u tom fazonu, poslao mi je neotpakovanu, takvu ce i da je dobije. Sto se postarine tice, moze samo on da je plati, ja da placam njegovu gresku necu.

Tako sam ogorcen sada.. razmisljam se dal da zadrzim ovu Strix RX 470.. Jel moze savet? Da li je i koliko je bolja od MSI Gaming X varijante?

Nije bolja od MSI, vise se greje itd. a nije mnogo tisa. MSI najbolja kupovina u skoro svim klasama.

Losiji je taj ASUS... mada ni MSI 470 nije bas idealna, ima hotspotove oko VRM sekcije (90+C). A opet, VRM je deklarisan da izdrzi 125C a throttle pocinje na 115C, tako da je dobrano u specifikaciji...

Nitro ima napicene napone GPU u nebesa, izgleda da uzimaju high leakage cipove zbog overkloka.

Za sad mi najmanje smeta kako je izveden Powecolor Red Devil (nema hotspotove, ima 6 faza u napajanju), ali je nema kod komsija...

ma vrati kartu, e sad taj asus ima dve verzije (valjda ti nije zapala ova druga - ma svakako vrati kartu):

Asus STRIX-RX470-O4G-GAMING
Asus STRIX-RX470-4G-GAMING

Tako sam ogorcen sada.. razmisljam se dal da zadrzim ovu Strix RX 470.. Jel moze savet? Da li je i koliko je bolja od MSI Gaming X varijante?

Ta prva 04G oc varijanta

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Ja sam skoro kupio MSI GeForce GTX 1060 Armor 3G kod jedinog prodavca na KP što je nudi, ali ga nisam mogao dobiti ni u četvrtak ni u petak do podneva, a pošto više ne želim da čekam, a čekao sam RX 460 koji me je strašno razočarao (više o njemu u njegovoj temi sam kucao i još ću otkucati), odlučim da kupim RX 470. Pošto je kod nas samo 20 evra skuplje, kad je bal nek je bal. ASUS ROG Strix RX 470 4G za 29.590 sa 3 god. garancije. Stigla pre podne, al' pošto se radi tek ću je kasnije instalirati pa ću i otkucati neke bitne informacije. Kartica možda deluje loše, ali nije. Treba je znati podestiti (Sapphire TriXX).

Poslednja izmena:
Ma nema sta dal si u tom fazonu , uzmi lepo i probaj kartu ako ne odgovara vracaj i trazi msi koju si i inace hteo uzeti... Ali eto mislim da ti prodavac nece platiti dve postarine msm ako se i desi onda svaka cast prodavcu - bolje na vreme pitaj....

Ta prva 04G oc varijanta

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Dogovorio sam se vec sa njim, saljem mu ovu nazad a on ce meni poslati msi i platice postarinu..

Prodavaca je greska treba da plati postarinu u oba smjera, to bi bilo posteno to se nije smjelo desiti ni pod razno.

a kad ste narucili te karte? moze i na pm link od koga, ja kontaktirao nekog koga svi znate FA*** i kaze za sad nista nema? pre nekog dana sam ga kontaktirao

Strix RX 470

Od subote uveče se hrvam sa Strixom RX 470. Bio sam na ivici da vratim karticu (14 dana rok za kupovinu na daljinu). Videću da sutra otkucam možda čak i posebnu temu pošto sam puno toga naučio novog, potvrdio šta su i testeri otkrili plus me pogodilo nekoliko bagova od kojih su bar dva vezana za drajvere :crash:.

Ukratko:
- DDU više u životu neću koristiti.
- ASUS-ovi inženjeri su mor.ni.
- Kartica trokira ko blesava!
- Fabrički BIOS je epski šit.
- Novi BIOS postoji, al' se ne zove se tako (otkrio ga slučajno).

+ Nečujna u desktop režimu.
+ Novi BIOS je drastično bolji.
+ ASIC je 80,3%.

Rezultati u igrama su svakakvi. Stigao da je isprobam u Dota 2, CS:GO, L4D2, TF 2, ETS 2, Serious Sam 3 i Saints Row: The Third. Da sam oduševljen performansama i nisam. Čini mi se da je i3-3220 usko grlo, verovatno ću za mesec-dva gledati da kupim i5-3470, al' opet igram u 768p tako da mi to baš i nije normalno.

Samo jedan primer - Dota 2 Vulkan je loša kao i u DX11. OpenGL je katastrofa (stara boljka Radeona).

Od subote uveče se hrvam sa Strixom RX 470. Bio sam na ivici da vratim karticu (14 dana rok za kupovinu na daljinu). Videću da sutra otkucam možda čak i posebnu temu pošto sam puno toga naučio novog, potvrdio šta su i testeri otkrili plus me pogodilo nekoliko bagova od kojih su bar dva vezana za drajvere :crash:.

Ukratko:
- DDU više u životu neću koristiti.
- ASUS-ovi inženjeri su mor.ni.
- Kartica trokira ko blesava!
- Fabrički BIOS je epski šit.
- Novi BIOS postoji, al' se ne zove se tako (otkrio ga slučajno).

+ Nečujna u desktop režimu.
+ Novi BIOS je drastično bolji.
+ ASIC je 80,3%.

Rezultati u igrama su svakakvi. Stigao da je isprobam u Dota 2, CS:GO, L4D2, TF 2, ETS 2, Serious Sam 3 i Saints Row: The Third. Da sam oduševljen performansama i nisam. Čini mi se da je i3-3220 usko grlo, verovatno ću za mesec-dva gledati da kupim i5-3470, al' opet igram u 768p tako da mi to baš i nije normalno.

Samo jedan primer - Dota 2 Vulkan je loša kao i u DX11. OpenGL je katastrofa (stara boljka Radeona).

Realno MSI gaming karta je dosta bolja, a skuplja 3 evrica:d Ako imas vremena vrati kartu(a vidim da imas) i uzmi MSI gaming.
Sto se tvoje konfe tice, gledaj i5 3470 ima polovnih za smesan novac(70e) i neki monitor novi 1080p. Recimo LG - 24MP58VQ ima kod madjara za 150e, sasvim dobar IPS monitor kao budzet varijanta. Preko toga za nesto preko 200e ima Dell P serija.

Poslednja izmena:
Realno MSI gaming karta je dosta bolja, a skuplja 3 evrica:d Ako imas vremena vrati kartu(a vidim da imas) i uzmi MSI gaming.
Sto se tvoje konfe tice, gledaj i5 3470 ima polovnih za smesan novac(70e) i neki monitor novi 1080p. Recimo LG - 24MP58VQ ima kod madjara za 150e, sasvim dobar IPS monitor kao budzet varijanta. Preko toga za nesto preko 200e ima Dell P serija.

Slazem se, trebalo bi preci na full HD rezu.
Vidi, ako je gaming na 768p, onda je procesor jos vise 'uposljen' ( manje je obrada grafike u igri na kartici ), nego na 1080p. rezi i jos je vise taj i3-3220 procesor 'usko' grlo za tu grafu.....Na 1080p bi se bolje ponasao taj procesor sa ovom grafom itd...

Kupio sam graficku MSI Gaming X RX 470 4GB, nisam zadovoljan, Planetside 2 na Ultra/Max detaljima nakon nekog vremena ima "stuttering" i FPS pada na oko 30-40. Obicno je oko 50-60FPS. Procesor mi je skoro uvek na 100% zauzeca sto ne bi trebalo da se desava? Evo par screenshot-ova, default vrednosti:

rhHBG2u.png
S6mmJQ9.png

Kupio sam graficku MSI Gaming X RX 470 4GB, nisam zadovoljan, Planetside 2 na Ultra/Max detaljima nakon nekog vremena ima "stuttering" i FPS pada na oko 30-40. Obicno je oko 50-60FPS. Procesor mi je skoro uvek na 100% zauzeca sto ne bi trebalo da se desava? Evo par screenshot-ova, default vrednosti:

rhHBG2u.png
S6mmJQ9.png

Probaj ovo, kazu da resava problem, u MSI AF chekiraj ovo :
"Enable unified GPU usage monitoring"
0.png

EDIT: Probaj da u MSI AF postavis CPU Usage na sva jezgra, mislim da kada postavis 'samo' na CPU Usage, pokazuje load samo jezgra koje ima najvisi ( load ), mozda ostala jezgra sljakaju na manjem load-u. Kod mene na I7 4790k uvek je jedno jezgro skoro uvek na oko 80 - 100% load, ( HT OFF ), dok ostala tri jezgra, budu na oko 10 - 20% ili nesto vise, kod cpu zahtevnih igara...

Poslednja izmena:
Ne mogu menjati zbog napajanja, a ne pada mi na pamet da kupujem novo/polovno kad ovo radi savršeno, Active PFC, 80+, ne čuje se i ima sve zaštite. U međuvremenu sam zategnuo karticu (na stranu Catalyst bagovi) da radi kako treba.

Procesor mi je definitivno usko grlo, pratio sam u Doti 2 i CS: GO.

1080p monitor pa još sa 32" na 24"? Neka hvala :d, Samsungov TV radi odlično i koristim ga kao TV paralelno, troši nisko i ima izuzetno nizak input lag :smash:. Takođe AMD VSR radi odlično u većini igara što sam isprobao.

Slazem se, trebalo bi preci na full HD rezu.
Vidi, ako je gaming na 768p, onda je procesor jos vise 'uposljen' ( manje je obrada grafike u igri na kartici ), nego na 1080p. rezi i jos je vise taj i3-3220 procesor 'usko' grlo za tu grafu.....Na 1080p bi se bolje ponasao taj procesor sa ovom grafom itd...
Da dodam - VSR dokazano odražava performanse kao u pravoj rezoluciji. Ovo što si otkucao je popularni mit :d. Koristim FRTC na 60 (sem u TF 2 gde je 123 i neograničen u CS: GO) ili Vsync ako u igri ima jako puno "cepanja" slike.

U Dota 2 u 768p, CPU dva jezgra su na oko 60-70%, dok u 1080p idu na 90%. Slično i u TF 2. Baš sam naveo ta dva primera zato što su Source igre izuzetno CPU ograničene.

Takođe, pošto Radeoni imaju CPU overhead u DX11 koji je manji ili veći u zavisnosti od igre (zanimljivo kako su na r/AMD ovo negirali i svaljivali na Nvidija zaveru, al' su konačno priznali posle izlazka Polarisa), rešenje je da se forsira VSR i "nabije" igra što više, uključujući i SSAA kroz drajver (ako radi). Radi čuda u Saints Row: The Third :).

[YOUTUBE]AfoQD9pDwXM[/YOUTUBE]

Poslednja izmena:
@ Marezz

Ne znam šta se čudiš, Planetside 2 je MMO i kao (skoro?) svi MMO-i se oslanja na procesor i na performanse jednog jezgra. Koliko znam jedino je ARMA III još gora po tom pitanju od bilo čega (totalna katastrofa na AMD CPU + GPU) :crash:. I onda čuveni Radeon CPU overhead i eto problema.

@2SaiNt4U
Od toga pate mnogo kartice. Čitao sam o ovom problemu od vlasnika 970.

Takođe, pošto Radeoni imaju CPU overhead u DX11 koji je manji ili veći u zavisnosti od igre (zanimljivo kako su na r/AMD ovo negirali i svaljivali na Nvidija zaveru, al' su konačno priznali posle izlazka Polarisa), rešenje je da se forsira VSR i "nabije" igra što više, uključujući i SSAA kroz drajver (ako radi). Radi čuda u Saints Row: The Third :).

[YOUTUBE]AfoQD9pDwXM[/YOUTUBE]

Auuuu... ja ne verujem.. Sad sam nasvirao VSR na 4K i u igri postavim tu rezoluciju, GPU load je konstantan, nema padova kao na slikama koje sam kacio.. Na 2K krecu padovi ali su na 1080p najizrazeniji.. Ima li resenja za ovo?

Logicno je, obrada ide vise na grafiku, manje se opterecuje procesor i gpu load je normalan.

Inace, probaj ovo, "Enable unified GPU usage monitoring",kazu da resava problem sa oscilacijama.
0.png

Nazad
Vrh Dno