Šta je novo?

AMD Radeon RX 470 tema

Ali cekaj, kako poredis Strix i entry level MSI?

Strix O6G se treba porediti sa Gaming Z, i strix 6G sa Gaming Z.

Mada, debelo smo zastranili ovde, treba moderatori ovo u 1060 temu da presele, hvala.
Pa ja koliko vidim goldi upravo i govori da se ne mogu porediti a neko drugi potencira pricu da je to sve isti djavo, verovatno si pomesao nickove :)

najjace mi je sto se mahom GTX1060 i RX480 porede na stranici o RX470 :sceptic:

nego, ako je AMD uglavnom nudio svoje proizvode po nizoj ceni, a iste snage (da se tako izrazim) kako bi bio konkurentniji na trzistu, onda bi to trebalo i sada da se ispostuje, a ne da bude iste cene ili skuplji.

Kako direktno poredis hladnjake na razlicitim cipovima? :trust:

Poredim sta je potrebno da ohladi koji chip.

Goldi dovodi ljude u zabludu kako ovi jeftini modeli (MSI i Gigabyte Windforce) imaju lose hladnjake.
Tvrdim, a to testovi potvrdjuju, da su ovaj MSI i Gigabyte Windforce vise nego dovoljni da ohlade 1060.
Asus Strix, MSI Gaming i sl. sluze za high end karte i nema potrebe bacati 40+ sto nije beznacajno, za klartu ove klase. Nista ne dobijas. Sto ce mi karta raditi na 62C umesto 71C, pa? Cemu to? Hoce li vise da se klokuje? Ne. Bice bucnija? Neprimetno.

Poslednja izmena:
Nikoga ja ne dovodim u zabludu to sto tebi nije bitna temperatura ne znaci da svi moraju da tako misle i da to prihvate, ja sam samo napisao razlog zasto je ta karta jeftinija(opravdano) u odnosu na asus 1060strix, a ti si se nadovezao ko pijan plota odma poredjenje sa Rx 480 i tumacenje testova po netu.

Pa ja koliko vidim goldi upravo i govori da se ne mogu porediti a neko drugi potencira pricu da je to sve isti djavo, verovatno si pomesao nickove :)

Ne znam na koga mislis, ali ja nisam ni spominjao modele.
Samo sam naveo cene (najnize nereferentne dostupne srpskoj raji), performanse i odnose kroz procente. To se goldi sam ubacio i zatrololovao oko MSI i Asus. :D

Poredim sta je potrebno da ohladi koji chip.

Goldi dovodi ljude u zabludu kako ovi jeftini modeli (MSI i Gigabyte Windforce) imaju lose hladnjake.
Tvrdim, a to testovi potvrdjuju, da su ovaj MSI i Gigabyte Windforce vise nego dovoljni da ohlade 1060.
Asus Strix, MSI Gaming i sl. sluze za high end karte i nema potrebe bacati 40+ sto nije beznacajno, za klartu ove klase. Nista ne dobijas. Sto ce mi karta raditi na 62C umesto 71C, pa? Cemu to? Hoce li vise da se klokuje? Ne. Bice bucnija? Neprimetno.

Amin.
Sve sto je ispod 75 stepeni je super.

Nikoga ja ne dovodim u zabludu to sto tebi nije bitna temperatura ne znaci da svi moraju da tako misle i da to prihvate, ja sam samo napisao razlog zasto je ta karta jeftinija(opravdano) u odnosu na asus 1060strix, a ti si se nadovezao ko pijan plota odma poredjenje sa Rx 480 i tumacenje testova po netu.

Inace, sve temperature iznad 65 su previsoke i stetne? :d

Poslednja izmena:
Koje su to karte jeftinije i iz kojih opravdanih razloga? Ne mogu da nađem na prethodnim stranama gde se to pominje.

Edit: našao...
Samo sto je 10c topliji od asusa u istim uslovima, samo sto mu valjaju micron memoriju i tako to ne zaboravi nikad oni ne daju za malo love dobre karte.
Taj msi je jedna od najslabiji GTX 1060 kartica.

Poslednja izmena:
Sta sad 65c odkud to izvuce :d hoces da trolujes aj nastavi. Napisao sam sto sam imao i ko hoce da cita sve mu je jasno.

mene samo interesuje, da li ovde pojedini kad kupe karticu, svaki dan klokuju i rade benchmarkove raznoraznih vrsta, i tako dok ne crkne il ne prodaju?

Sta sad 65c odkud to izvuce :d hoces da trolujes aj nastavi. Napisao sam sto sam imao i ko hoce da cita sve mu je jasno.

Necu ja, dovoljno si ti zapoceo i nastavio na ove dve stane. ;) Greska, izvinjavam se, napisao si 62 a ne 65 stepeni.

Poslednja izmena:
Ko mi "snagu vetra" nazivao krs hladjenjem?
Nemoj da kacim sad testove na 1550/4000+mhz "mlakih" 65 stepeni.
Hocete da @VectorZz sazna? :d

mene samo interesuje, da li ovde pojedini kad kupe karticu, svaki dan klokuju i rade benchmarkove raznoraznih vrsta, i tako dok ne crkne il ne prodaju?

Naravski....:type:

Sad nesto manje, sta znam, imao sam dosta ideja i planova, da odradim jos dosta nekih testova, ali, nesto mi je splasnuo entuzijazam...:smoke:

Naravski....:type:

Sad nesto manje, sta znam, imao sam dosta ideja i planova, da odradim jos dosta nekih testova, ali, nesto mi je splasnuo entuzijazam...:smoke:

Ne brini, zivnuces ti meni kada stigne 1080ti...;)

Jel msi gaming x rx 470 4gb i dalje dobra kupovina za ~220eur?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Jel msi gaming x rx 470 4gb i dalje dobra kupovina za ~220eur?

Jeste, sad ako ti je to plafon koji mozes da izdvojis nema bolje...
Ja bih cekao do Nove Godine bice nize cene, pristedis jos neki evro pa na 480 8gb/1060 6gb...sta vise volis.

Cekam od aprila kad mi je crkla r9 270x, ne mogu vise :D Ne znam ima li poente da kupujem nesto bolje od ove 470 jer uglavnom igram igre kao sto je planetside 2, battlefield, poneki mmorpg i moba..

Cekam od aprila kad mi je crkla r9 270x, ne mogu vise :D Ne znam ima li poente da kupujem nesto bolje od ove 470 jer uglavnom igram igre kao sto je planetside 2, battlefield, poneki mmorpg i moba..

Realno gledano ne, msm extra je ako imas 270e za GTX 1060, ali realno ako mozes da uzmes neku od : STRIX RX 470 4GB za 215e, Gamix X za 220e ili onaj XFX za 225e Black Edition(odlicno se pokazao, ja licno bih njega uzeo) to ti je sasvim ok.

Poslednja izmena:
Narucena MSI Gaming X RX 470 4GB :)

Sto se tice cekanja do nove godine i kupovi a grafe koliko zapravo mogu cene ici dole ???
Msm bilo je i slucajeva da neke cene odu navise sta znam povampire se rudari ;)

Jeste, sad ako ti je to plafon koji mozes da izdvojis nema bolje...
Ja bih cekao do Nove Godine bice nize cene, pristedis jos neki evro pa na 480 8gb/1060 6gb...sta vise volis.

I Sapphire je 220e. Svi kazu da je prelepa karta, najlepsa do sada. Ako je nekom izgled iole bitan, izbor pada na nju.

Ja sam uzeo XFX Black Edition i za sada sam zadovoljan, mada mozda predjem na Sapphire cisto da mi i ta lepota prodje kroz ruke. Inace, fun fact, XFX od ove serije daje 3 godine garancije na svoje kartice.

ne znam zasto ljudi toliko polazu na izgled graficke, kao da ce je nositi oko vrata svakog dana, a u stvari ce velikoj vecini korisnika sva ta "lepota" samo skupljati prasinu u zatvorenom kucistu... naravno, slazem se da je i to plus pored svega ostalog, ali zaista minorno u odnosu na ostale stvari poput specifikacije, kvaliteta izrade, hladjenja, oc potencijala itd...

Zato sto su muškarci vizuelna bica......ženama je manje vise nebitno sta je unutra sve dok je spolja roze

Sent from my iPhone using Tapatalk

ne bih isao na sapphire jer je garancija 2g, a za msi asus itd je 3g... lomim se i ja izmedju rx 470 i gtx 1060...

koja je po vama bolja izvedba - msi gaming x ili asus strix oc ?

Ja sam narucio msi gaming x, deluje mi bolje.

Sapphire na RX seriju daje 3 godine garancije...

Vrh Dno