Šta je novo?

PotPlayer (naslednik KMPlayer-a)

To je Pan (in/out) I on se podešava na +/- tasterima. To si čačkao verovatno slučajno.
Mislim da je reset Pan-a na taster nula. Nisam pored kompjutera, pa javi ako ne nađeš da pogledam kasnije.

El to se zezate? kao da nikada nije koristio nijedan player? idi u opcije/desni klik/video...sta god.
Tu imas sva moguca podesavanja...sve pise.

Hvala drugari, to sto sam trazio je bilo Pan (in/out), ne bih imao tih probema a i jos nekih drugih da nisam sa CCleaner-om brisao i svasta nesto, svuda negde mi je podesavanja poremetio pa tako i u PotPlayer-u.

Evo malo i 8K/60 fps u Pot-u...

Bilo bi extra kad nekog ne bi mrzelo da napise u jednom postu kako u sitna crevca podesiti ovaj plejer i taj post nalepiti na prvi post u ovom topiku, da mogu ljudi lako da ga nadju.
Meni recimo zanima kako pustati cirilicu u ovom plejeru, a da ne izlazi u kodovima, kako titlovi da se automatski ucitavaju sa pokretanjem videa, kako da se namesti plejer da sam online pretrazuje srpski prevod i takve neke finese.

E, da, sta koristite za renderer?
Meni madashi nesto ne izgleda divno (nesto mi je kockast sav), a haali mi ne radi na desetci (samo crna slika, ton ide). Doduse, oba su native (iz pot-a jelte).

Moze, ali evo konktretno za tvoj slucaj...
Cirilicna slova...prvo podesi da ti opsti jezik za plejer bude srpski.

Screenshot (79).png

Zatim u izgled slova promeni na Russian.

Screenshot (80).png

Prevodi...skidanje auto sa neta, "ucitaj prevode sa OSBb"

Screenshot (81).png

Stikliras zeljeni sub. i "ucitaj zeljeni prevod/sacuvaj"

Screenshot (83).png

Postoji li opcija da plejer strimuje preko wifi na tv?

Послато са Nexus 5X

@Vuk hvala puno, mada mene zanima dal moze kad pustim neki film da automatski sam potrazi titlove i skine najbolji guess, vidim da tu ima opcija autosearch-a kad se pusti video, kao i opcija da izabere prvi nadjeni, sto uglavnom i jeste pravi titl, pa cu da isprobam kako radi.
Mislio sam takodje sto mi se titl koji sam vec prethodno skinuo i u folderu filma je, sto se ne ucitava sam, vec moram ja uvek sam rucno da ga ucitam, cak i kad se koristi ona opcija da se sacuva titl, ne pomaze... jedino resenje je da titl preimenujem potpuno isto kao ceo naziv filma, jedino ih tad sam, automatski ucitava na pri pokretanju video fajla.

Poslednja izmena:
E, da, sta koristite za renderer?
Meni madashi nesto ne izgleda divno (nesto mi je kockast sav), a haali mi ne radi na desetci (samo crna slika, ton ide). Doduse, oba su native (iz pot-a jelte).

Moras prvo da instaliras madvr, pa onda da ga izaberes u plejeru.
http://madvr.com/

Kada ga skines, raspakujes folder u c/program files (recimo) i pokrenes instal.bat fajl.

Poslednja izmena:
Recimo uspelo mi je da se povezem na zvucnik sa Movies & TV app.
Verovatno moze i na TV prko wifi, hajde ako je neko raspolozen da proba.

Screenshot (92).png

Radi na tv preko wifi dokle god kompresija nije prevelika
Tv je taj koji obrađuje podatke dok ih komp samo šalje. Sa filmovima do nekih 30gb nije bilo problema, sve preko secka za medalju.
Takođe ako je film u .dts audio mnogi modeli tv-a neće da ga reprodukuju.

Sent from mTalk

Jel moze neko ko je ovo detaljno podesavao, da mi posalje setings fajl?

Možeš da ugasiš normalizer ako želiš pun dinamički opseg.
I nema nikakve potrebe da radiš resample.

Znaci resample mogu da ostavim same as input, ne pravi razliku.
Normalizer sam sad isprobavao i zvuci mi bolje kad je on ukljucen, tisi mi je ton kad nije, zbog gain-a... znam da je to vestacki boost, ali bolje mi zvuci.

Hvala u svakom slucaju, da pitam samo jos za video, jel ovo ok?

Captureeeee.JPG

Znaci resample mogu da ostavim same as input, ne pravi razliku.
Normalizer sam sad isprobavao i zvuci mi bolje kad je on ukljucen, tisi mi je ton kad nije, zbog gain-a... znam da je to vestacki boost, ali bolje mi zvuci.

Hvala u svakom slucaju, da pitam samo jos za video, jel ovo ok?

Pogledajte prilog 210274

Koju graficku kartu imas?

Trenutno imam neku krsinu, GeForce 8600 GT, pa zato nisam koristio MadVR koji vidim da svi savetuju, ali treba jaka graficka za njega.

Trenutno imam neku krsinu, GeForce 8600 GT, pa zato nisam koristio MadVR koji vidim da svi savetuju, ali treba jaka graficka za njega.
Dovoljno je da madVR radi, slobodno prebaci na madshi video render.
Predhodno ga ukljuci u filter priority.
Pazi dovoljno je da ti bude ukljucen madVR, render mozes i drugi da koristis.
Naprimer video render da ti graficka gura preko DX.

Poslednja izmena:
Uradio sve to. Ne znam, ja nigde ne primecujem da je kvalitetniji prikaz sa MadVR, cak neki primeri koje sam izguglao mi deluje ko da je cak i nesto mutnija slika sa madvr, nego bez.
Nego cudna stvar se desila, kad sam selektovao madvr za video render, sve druge opcije su postale gray out, ne mogu nista vise da menjam kod njih, to se nije desavalo pre par dana kad sam isprobavao madvr... mozda ima neke veze sa ovim filter priority.
Takodje desava mi se da ekran blink-ne crno kad sirim sliku preko celog ekrana i obrnuto kad vracam u prozor, takodje kad premotavam film, ili se jednostavno nekad random tokom gledanja filma desi da blink-ne na sekund, ne deluje mi da radi bas brzo i tecno zbog tih nekih sitnih gliceva.
Ne znam dal treba MadVR detaljnije nekako da se podesava...

Poslednja izmena:
Priority stavi na prefer, slika ti se zacrni za to sto radi upscaling /descaling.
Za render stavi video odmah je ispod auto.

Ovo prvo sam odradio, ovo drugo ne mogu, evo skrin-a, sve je grayed out

Captureeeeeeeee.JPG

Naravno da jeste kad te opcije nemaju veze s njim. Stavi da je full-screen exclusive mode enabled.

Ukljuci DXVA i podesi na video render.

Desktop_2016_09_20_23_21_20_906.jpg Desktop_2016_09_20_23_21_39_031.jpg Desktop_2016_09_20_23_22_56_218.jpg

Uradio sve to, ali mi scaleru ne pise DXVA ko tebi, vec nesto drugo:

Capturecccc.JPG

Takodje, sad sam se zbunio, ako sad render ide preko DXVA, sto sam se zezao sa madvr, kad preko njega ne ide nista vise? mislim ne razumem se, samo slusam sta mi govorite :D

edit

Dark, sto da ukljucim fullscreen excl? to jedino sto radi jeste da proizvodi da mi video stucne na par sekundi kad iz prozora ide u full screen i obrnuto, a to me jako nervira.

Poslednja izmena:
Zasto si se zezao sa madVR recice ti se kada pogledas fps i zauzece graficke i rasterecenje procesora.:D
Skini neki 4K sampler pa probaj. https://kodi.tv/media-samples/
Imas DXVA da stikliras, na prvoj slici sto sam kacio na dnu imas "built in codec/dxva settings"
Udi ti i stikliraj.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno