Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Popustili pod pritiskom...;)

Isključivo preko wifi, nemamo ovde komp, da bi testirali preko lokalne mreže.
Probao sam da prebacim modulaciju sa vdsl na neki od adsl modva međutim ne moze da se uspostavi veza.
Ostaje mi da samo pozovem korisnički ali koliko će biti koristi jer je ništa nije naše, A gazda nije tu A i ne interesuje ga to toliko.

Послато са C5503 уз помоћ Тапатока

Treba ti samo njegov maticni, a to valjda imas. Mozda ni toliko za tehnicke probleme.

Nije potreban njegov maticni, samo da znas ime i prezime na koga se vodi i to je to....

Isključivo preko wifi, nemamo ovde komp, da bi testirali preko lokalne mreže.
Probao sam da prebacim modulaciju sa vdsl na neki od adsl modva međutim ne moze da se uspostavi veza.
Ostaje mi da samo pozovem korisnički ali koliko će biti koristi jer je ništa nije naše, A gazda nije tu A i ne interesuje ga to toliko.
Ako prebaciš na ADSL_2plus (G.992.5) ili bilo koji drugi mod naravno da ne može da se uspostavi veza kad imaš VDSL!
Zovi teh. podršku....

Ma to sam probao jer mi je ništa više nije palo na pamet...

Послато са C5503 уз помоћ Тапатока

Jel uzimao neko skoro VDSL ili menjao ruter mozda? Zanima me da li ste dobili javnu ili privatnu IP adresu u tom slucaju?

Jel uzimao neko skoro VDSL ili menjao ruter mozda? Zanima me da li ste dobili javnu ili privatnu IP adresu u tom slucaju?

Kako to misliš javnu ili privatnu IP adresu? Svi mi imamo i javnu i privatnu IP adresu, možda si mislio na statičku i dinamičku IP adresu...

Nemam svi i privatnu.

Nema pravila sta se dobije u novije vreme, nekad prebace na CG-NAT kada se modem resetuje, nekad ne. Zavisi sta je slobodno u trenutku reseta izgleda.

Samo staticka ti garantuje javni IP, ako ti je bitno.

U svakom slucaju, Telekomov Internet preko FTTB mreze je neuporedivo pouzdanija opcija od smrdljivog SBB-a, bez obzira na vrstu IP adrese.

I VDSL je (i ADSL tamo gde radi uopste :)). Ja to vec 6 godina tvrdim :)

Pozdrav! Potpisao sam pre 5 dana box3 ugovor na 24 meseca sa netom 20/2 i sada bih presao na 50/2. Kakve su mi sanse?
Untitled.JPG

Mislim da ćeš teško dobiti 50mb, po ovim parametrima ti si oko 1 km od centrale, za 50mb moraš imati manje od 500m!
Odeš do poslovnice i pokušaš.

Poslednja izmena:
Ovo ti je max sto mozes da izvuces.
Mozes da probas ali se bzv cimas

Traži,attainable rate ti je preko 66000,tako da probaj. Mislim da će ti dati. Javi.

@topten: Online kalkulatori "ne valjaju" (tj kod nas su očigledno u upotrebi kablovi sa dosta većim gubitkom). Po njima sam ja 640m udaljen a 315m sam žično), i naravno koristim 50/2 bez ikakvih problema.

Inace 20/2 po testu izlazi oko 19/1.9, ping 7-8 i veza je stabilna. Trazicu 50/2 pa vam javljam

@topten: Online kalkulatori "ne valjaju" (tj kod nas su očigledno u upotrebi kablovi sa dosta većim gubitkom). Po njima sam ja 640m udaljen a 315m sam žično), i naravno koristim 50/2 bez ikakvih problema.
Nisu problem kalkulatori već modemi/ruteri, njihovi softveri pokazuju na istoj liniji različitu udaljenost od centrale!
Pouzdano znam jer sam na mojoj liniji probao nekoliko Huawei i ZTE modela i DSL informacije se razlikuju.

Poslednja izmena:
Pozdrav drugari, koliko ste cekali da predjete na vdsl, bio sam pre skoro tri nedelje, a rekli su da se ceka 3-4 dana da izvrse merenja na liniji, zasto se ceka ovoliko? :D

Pozdrav drugari, koliko ste cekali da predjete na vdsl, bio sam pre skoro tri nedelje, a rekli su da se ceka 3-4 dana da izvrse merenja na liniji, zasto se ceka ovoliko? :D

Od kako su mi promenili kablove i prikacili me na drugu centralu, cekao sam par sati samo. Zvao sam istog dana kada su promenili, a cim je proslo kroz sistem (za neki par sati) pustili su mi 50/2

Sad idem do poslovnice da vidim o cemu se radi, rekose mi da sam oko 300 m i da bi trebalo 50/2 da radi, ako ne 20/2 sigurno, hvala na odgovorima ;)

Nazad
Vrh Dno