Pre nesto manje od godinu dana, gledaju da sve prebace na VDSL gde postoji VDSL centrala.Kad su to počeli da puštaju 10/1 paket u VDSL varijanti?![]()
Ako prebaciš na ADSL_2plus (G.992.5) ili bilo koji drugi mod naravno da ne može da se uspostavi veza kad imaš VDSL!Isključivo preko wifi, nemamo ovde komp, da bi testirali preko lokalne mreže.
Probao sam da prebacim modulaciju sa vdsl na neki od adsl modva međutim ne moze da se uspostavi veza.
Ostaje mi da samo pozovem korisnički ali koliko će biti koristi jer je ništa nije naše, A gazda nije tu A i ne interesuje ga to toliko.
Jel uzimao neko skoro VDSL ili menjao ruter mozda? Zanima me da li ste dobili javnu ili privatnu IP adresu u tom slucaju?
Line Attenuation (Down) 15.1 to je po ADSL kalkulatoru 1.093 metra udaljenost od centrale!Hvala na odgovoru. Kako po parametrima vidis da sam 1km od centrale?
Lako je njemu da trazi i mozda ce i da dobije ali postavlja se pitanje koliko je stabilna takva veza, sto je, slozicemo se svi, ipak najbitnije ovde.....Traži,attainable rate ti je preko 66000,tako da probaj. Mislim da će ti dati. Javi.
Nisu problem kalkulatori već modemi/ruteri, njihovi softveri pokazuju na istoj liniji različitu udaljenost od centrale!@topten: Online kalkulatori "ne valjaju" (tj kod nas su očigledno u upotrebi kablovi sa dosta većim gubitkom). Po njima sam ja 640m udaljen a 315m sam žično), i naravno koristim 50/2 bez ikakvih problema.
Pozdrav drugari, koliko ste cekali da predjete na vdsl, bio sam pre skoro tri nedelje, a rekli su da se ceka 3-4 dana da izvrse merenja na liniji, zasto se ceka ovoliko?![]()
Isti slucaj kao i kod mene...Od kako su mi promenili kablove i prikacili me na drugu centralu, cekao sam par sati samo. Zvao sam istog dana kada su promenili, a cim je proslo kroz sistem (za neki par sati) pustili su mi 50/2
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari