Šta je novo?

Kopernikus internet provajder i kablovska televizija

Odnedavno, Jotelov web sajt je naučna fantastika za Kopernikusov.

Kakav je ovo Exe net?To je samo u Nisu? Ponuda im je odlicna.

У Нишу и помало у околини, мислим да су скоро и у Сврљигу понудили оптику, Параћин има неке понуде али не знам за оптички интернет. Све у свему, није лоше. ;)

Ponuda im je dosta dobra - govorim o Exe Net - u...znam nekoliko prijatelja koji su presli kod njih i zadovoljni su veoma...inace su uleteli u neka naselja gde je Jotel bio kablovski operater ( i Kopernikus je uradio nesto slicno u jednom velikom niskom naselju ) i ljudi su masovno pobegli iz Jotela koji je jad i beda po pitanju izbora kanala i kvaliteta slike istih.

Poslednja izmena:
Mozda pustaju HD na test kanalu sa razlogom, uhuuu

Sent from my E2003 using Tapatalk

Ja stvarno neznam u cemu je problem ali mi u Boru nemamo ni jedan HD kanal i cini mi se da ih u skorije vreme nece ni biti.Zato me i plasi prica oko prelaska sport kluba u hd emitovanje jer ce mo u tom slucaju ostati bez sport kluba.Voleo bih da se na ovom forumu oglasi neko ko poznaje stvari u kopernikusu i da objasni zasto pojedini gradovi nemaju hd kanale.

Ja stvarno neznam u cemu je problem ali mi u Boru nemamo ni jedan HD kanal i cini mi se da ih u skorije vreme nece ni biti.Zato me i plasi prica oko prelaska sport kluba u hd emitovanje jer ce mo u tom slucaju ostati bez sport kluba.Voleo bih da se na ovom forumu oglasi neko ko poznaje stvari u kopernikusu i da objasni zasto pojedini gradovi nemaju hd kanale.

A zašto to isto pitanje ne postaviš u korisničkom servisu u Boru ?

Postavljao sam ja to pitanje i u korisnickom centru u Bg-u a jedini njihov odgovor je:to je to za sada.

Jel neko sme da resetuje modem na fabricka podesavanja ? Meni ovde nesto debelo smrdi. Rekli su mi da nikako to ne radim, ja uradio jer naravno posle 10 godina sa mts-om i sbb-om ne vidim zasto ne bih.. Kad ono nakon restarta ne mogu da pristupim admin stranici, a ni da proverim signale. Donesu meni oni nov CBN CH6640E, kazu to je najnoviji modem i nema razloga da mi donose nesto drugo (iako mi par ljudi reklo da je golo "******"), i opet mi kazu nemoj vise da resetujes, ovaj modem sto je resetovan sada ide za Bg ne mozemo mu mi nista ovde..

Prvi put nalazim provajdera sa takvim modemima.. Ne kapiram, tj kapiram da vecina provajdera ide preko telekoma ali ovo mi deluje kao firma koja lepi nalepnicu "kopernikus" preko tudje opreme ? Kapiram manja firma ali oni ne mogu ni sinhronizaciju modema da urade iz Beograda ***e.. Eto sa modemom vise nemam pucanje oko 21-22h, ali svakog jutra mi modem ostane samo sa zelenim sijalicama i sa jednim downstream/upstream kanalom umesto 8:2 sto je normala preko dana BEZ OBZIRA na brzine. Gledam i tehnicku stranu. Sa restartovanjem modema ja dobijem kanale nazad.. I onda mi oni kazu modem je super, signali super.. A ja pa mislim da iko sa malo znanja u tom polju moze da mi pruzi kompetentan odgovor kad ja vec ne znam.. Na kraju ispadne vise cu da naucim preko neta i pronadjem problem iako je neresiv sa korisnicke strane.

Poslednja izmena:
Svakako ne Kopernikusovom zaslugom, jednostavno, u DVB-T2 mreži se pojavio EPG, Kopernikus samo preuzima signal...

I kod nas se pojavili test kanali:

Frekvencija 714000 kHz, pozicija 991: SCR Test 1
Frekvencija 722000 kHz, pozicija 992: SCR Test 2
Frekvencija 730000 kHz, pozicija 993: SCR Test 3

Na navedenim kanalima na ekranu stoji poruka da nema CI modula.

imam jedno tehničko pitanje. Na jednom tv (Vox) kanali seckaju toliko da se ne mogu gledati, dok na drugom tv (Samsung) kanali rade extra i bez greške. U pitanju su kanali iz opsega od 650 KHz do 714 KHz. Ako neko zna neka napise ovde ili preko poruka. Hvala unapred.

imam jedno tehničko pitanje. Na jednom tv (Vox) kanali seckaju toliko da se ne mogu gledati, dok na drugom tv (Samsung) kanali rade extra i bez greške. U pitanju su kanali iz opsega od 650 KHz do 714 KHz. Ako neko zna neka napise ovde ili preko poruka. Hvala unapred.

Ha ha ha, pa pričali smo o tome, ja i ti preko pp... VOX = njesra, ja sam se mog kurtalisao ;)

Jel neko sme da resetuje modem na fabricka podesavanja ? Meni ovde nesto debelo smrdi. Rekli su mi da nikako to ne radim, ja uradio jer naravno posle 10 godina sa mts-om i sbb-om ne vidim zasto ne bih.. Kad ono nakon restarta ne mogu da pristupim admin stranici, a ni da proverim signale. Donesu meni oni nov CBN CH6640E, kazu to je najnoviji modem i nema razloga da mi donose nesto drugo (iako mi par ljudi reklo da je golo "******"), i opet mi kazu nemoj vise da resetujes, ovaj modem sto je resetovan sada ide za Bg ne mozemo mu mi nista ovde..

Pa pazi, ako su ti rekli NEMOJ, a ti su uradio OBRNUTO, i posle toga ti modem ne dozvoljava nešto što je pre moglo, ne vidim gde je problem. Verovatno ima neki dobar razlog zašto su ti to rekli, na kraju i sam si video šta se desilo :)

To su razliciti antenski ulazi za svaki tv, moguce da je do spajanja . Pisao sam vec da razlika moze da bude tolika da uopste ne moze da nadje digitalne ako nije dobro spojeno. Plus ako imas vise televizora i to moze biti jedan od faktora... Treba proveriti kabal koji ide u vox i spojiti ga najbolje moguce. Sa svim zicicama i onom folijom u kablu, sve dobro spojiti sa onim antenskim krajem, stao mi mozak sad ***, sto ulazi u tv.

Sent from my E2003 using Tapatalk

sada sam uporedio dva ista kanala na 2 tv-a i na jednom (vox) slika secka, dok na drugom slika je ok...a u stvari razlog seckanja je opadanje nivoa signala...samsung tv trpi te promene, dok je vox vise osetljiv i cim nije signal 100% nema ni slike. Pozz

Svakako ne Kopernikusovom zaslugom, jednostavno, u DVB-T2 mreži se pojavio EPG, Kopernikus samo preuzima signal...

I kod nas se pojavili test kanali:

Frekvencija 714000 kHz, pozicija 991: SCR Test 1
Frekvencija 722000 kHz, pozicija 992: SCR Test 2
Frekvencija 730000 kHz, pozicija 993: SCR Test 3

Na navedenim kanalima na ekranu stoji poruka da nema CI modula.
Mislim da se radi o SK HD.

sada sam uporedio dva ista kanala na 2 tv-a i na jednom (vox) slika secka, dok na drugom slika je ok...a u stvari razlog seckanja je opadanje nivoa signala...samsung tv trpi te promene, dok je vox vise osetljiv i cim nije signal 100% nema ni slike. Pozz
Jel moze ovo da resi pojacivac signala,posto sam cuo da postoji tako nesto,a ja takodje imam vox tv i jos koji tv po kuci?

Sony Z2

Zasto ne pozoves lepo Kopernikus da izmere signal i da ti sve to rese?

Ako koristi internet moze biti i do toga i samo mu stave filter... Meni se to desilo TV sve ok radilo, a preko stb nije bilo moguce gledati dok nisu stavili filter.
Tako da je najbolje da njih zovne prvo...

Da li mogu nekako da setujem novi CBN CH6541E modem koji ima mogucnost da se podesi nekoliko WIFI-a da jedan bude zakljucan i full brzina, i jedan otkljucan i brzina recimo 5 Mb/S?

Pa pazi, ako su ti rekli NEMOJ, a ti su uradio OBRNUTO, i posle toga ti modem ne dozvoljava nešto što je pre moglo, ne vidim gde je problem. Verovatno ima neki dobar razlog zašto su ti to rekli, na kraju i sam si video šta se desilo :)

Namerno sam to uradio jer nisu hteli da mi zamene modem drugacije, a "nemoj" mi je rekao serviser koji je igrom slucaja prijatelj, tako da mi niko zvanicno to nije rekao, njihova krivica. Ali opet ne kontam, ako fabricka podesavanja nisu za njihove usluge onda ono..

Vrh Dno