Šta je novo?

SBB UniFi

Hm,to sam skroz zaboravio. Moze da bude problem.

Ali onda ipak ostaje argument da zivi na petom spratu :DI da nece biti toliko konekcija.

Jel unofy moze da se pali/gasi neograniceno? Posto recimo je za d3go moguce izbaciti sa liste samo jedan uredjaj mesecno.

Cisco epc3925 nema poseban Wireless modul za Unifi, vec taj ruter ima samo jedan modul. Unifi je softverski virtualni AP sa razlicitim rutiranjem interneta, razlicit SSID, ali koristi isti modul, i samim tim isti BSSID, isti wireless kanal, isti wireless bandwidth. Ne utice na Internet bandwidth ali utice na Wireless bandwidth tog rutera, ali posto je Unifi limitiran na 10mbps i 5GB po klijentu onda to nebi trebalo da bude neka bitna smetnja.

epc3928 ima dva modula, ali pitanje da li je konfigurisano da se koristi zasebno ili je po istom sistemu kao i na epc3925.

Hmm, ako primetim po speedtestu da mi je slabiji net ili vidim da se drugi kace, iskljucicu UniFi. Znam da necu moci ni ja da ga koristim, ali ne pada mi na pamet da moj net koristi neko drugi kad hoce.

Sent from my iPhone SE using Tapatalk

I mislim da se moj ruter zove Ubee, nije Cisco. Ne znam da li je to bitno ili ne. xD

Sent from my iPhone SE using Tapatalk

Niko nece koristiti tvoj net. Taj unify ume da bude koristan I da dobro dodje. Taj ruter je bolji od cisca tako da nemas brige.

Kako se menja sifra na unify, probao sam da promenim na mojsbb ali on ne prihvata novu vec trazi staru.

Unifi koristi istii user/pass kao za SBB poral. Promeni pass za portal i promenio si i za Unifi. ;)

(prilicno glupo resenje)

Uz to konekcija ide bez sertifikata. Milina.
*****izam.

A ako bih zelela preko svog SBB naloga da iskljucim UniFi, da li to znaci da niko nece moci da koristi moj UniFi vise i da ja necu moci tudje? Ili samo vazi ovo drugo?

Tvoj modem ce verovatno i dalje da radi kao da je ukljucen unifi ali ti gubis mogucnost. Testirano.

Iskjlucivanjem UniFi opcije i tvoj ruter prestaje da emituje UniFi mrezu.
Pozdrav

Da li je moguće da na UniFi povežem ruter sa DD-WRT softverom i da preko WiFi rutera delim konekciju na nekoliko klijenata (mobilnih telefona i laptop).

Ako je moguće, molim za primer podešavanja.

UniFi je jako korisna opcija, recimo za vikendice gde imamo komšije da Sbb tj UniFi.

Sent from my Lenovo K50-t5 using Tapatalk

Video sam da jos neko ima problem sa UNIFI da mu je smanjen limit na 1GB. Mislio sam da je 1gb po uredjaju ali sam probao da zakacim vise i svi trose taj 1gb. Poslao sam mail korisnickoj sluzbi i standardno trazili br. ugovora i to im posaljem i sad cekam odgovor vec 5 dana.. Imam i aplikaciju za andorid u kojoj mi pokazuje 1GB, a i na sajtu kad se ulogujem sa kompa pise 1GB.
screenshot_262.jpg

Svasta. Jeste bio neko s tim problemom, ne znam otkud im uopste 1GB u sistemu, kad je valjda za sve po 5GB.

Nemam pojma, zaista sam mislio da su podelili na 5 uredjaja, svakom po 1GB i onda probam sa drugog i ono isto. Najgore sto trenutno ne mogu uopste da se konektujem, da li rade nesto ili je ponovo problem koji sam imao, ne znam. Znaci svima na ovom grafikonu stoji 5GB?

Stoji i meni, trio gold paket, ali slabo koristim.

Mozda je 5 GB ako ne koristis, a ako koristis onda je 1 GB :D

Meni Unifi nigde vise ne radi, cak i kad je pun signal. Potpuno neupotrebljivo u BGD, bar tuda gde se krecem.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Meni Unifi nigde vise ne radi, cak i kad je pun signal. Potpuno neupotrebljivo u BGD, bar tuda gde se krecem.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Eee da i ja sam primetio da mi sad mnogo losije hvala nego ranije. Ranije mi je uvek bio pun signal za Unifi u kuci,a sad se cesto desava da ima samo jednu,dve crtice...upotrebljiv je,ali nije vise onako stabilan.

Pisao sam mejlove podršci i prestali su da odgovaraju verovatno nemaju rešenje. Ja sa ovim nalogom ne mogu da se konektujem nigde ni sa jednim uredjajem, a probao sam svasta. Zaista neozbiljno od SBBa.

Pisao sam mejlove podršci i prestali su da odgovaraju verovatno nemaju rešenje. Ja sa ovim nalogom ne mogu da se konektujem nigde ni sa jednim uredjajem, a probao sam svasta. Zaista neozbiljno od SBBa.
Такође нисам могао да се улогујем на Јунифај уопште, па сам звао кориснички сервис и прорадило је, они су нешто зајебали.

Posle potrosenih 5GB je neograničen net po smanjenoj brzini?

Da, ali ne daj boze da spadnes na tu brzinu, a da ti zatreba net.

Аха.
Mesečna kvota za internet saobraćaj pri najvećoj brzini za jedan korisnički nalog, bez plaćanja dodatne naknade, na servisima UNIFI i SBB Wi-Fi zona ukupno iznosi 5 GB. Nakon što potroši mesečnu kvotu od 5GB, korisniku će biti i dalje omogućen pristup internet saobraćaju ali pri najvećoj brzini od 64/64 kb/s.

Vidim da se vuce kao puz. Radi surf bez multimedije, TT i rade IM.

Ping 90ms :).

Vidim da je aca405 na prethodnoj strani pitao nešto što i mene zanima ali nije u pitanju ruter koji ima DD-WRT. Dakle da li mogu da se sa odgovarajućim ruterom (ruter koji to inače može da radi sa običnom Wi-Fi kućnom mrežom) prikačim na UNIFI i da delim internet na 3 uređaja putem LAN kabla? U principu da ruter napravi svoju mrežu koja bi se delila posle prihvatanja UNIFI signala. Ukoliko to može pretpostavljam da bi kod SBB-a taj ruter bio registrovan kao jedan uređaj od 5 koji mogu da se prikače preko jednog naloga.
Hvala unapred na svakom odgovoru!

Kada bi imao ruter koji podrzava WPA-Enterprise client mode, radilo bi na taj nacin. Ali 99% kucnih rutera ne podrzava takav client mode.

Hvala puno na odgovoru, pretpostavljao sam da ima neka "caka". :)

Kako namestiti da se povezuje na moj ruter na unifi gde je jak signal a ne na komsijin gde cesto ni ne moze da se konektuje?

Zasto bi se kacio na svoj UniFi kod kuce? Kod kuce se kacis na svoju mrezu, ne na svoj UniFi. Automatski ce se zakaciti za najjaci signal, to sto se kaci na komsijin je verovatno zato sto dok dolazis kuci najpre prolazis pored komsijinog rutera, pa hvatas njegov signal pre svog, pa tako i zapocne konektovanje.

Nazad
Vrh Dno