Šta je novo?

koji telefon do oko 22000

mspot

Poštovan
Učlanjen(a)
25.05.2016
Poena
54
to bi bilo za zenu koja nije bas tehnicki nastrojena.

primetio sam npr galaxy j5 i j3, huawei honor, lenovo vibe k5, redmi 3, mi4c htc desire itd.

Gde bi bilo dobro kupiti.

Da li je u redu kupiti od ekupi.rs i slicnih. Da li su ovlasceni prodavci za samsung huawei xiaomi lenovo i sl.

hvala

Poslednja izmena:
Po meni najbolja opcija uzeti od proverenog prodavca sa KP, konkretno J5 2016 za 190, doduse Dual SIM, ali od viska glava ne boli, po mom misljenju najbolje za te pare, a s obzirom da se telefon verovatno koristi za slikanje, poruke, pozive, s obzirom da nije tehnicki nastrojena, onda ce joj sve odgovarati.

Sa KP zbog nize cene?

Da li su ove firme ovlascene da prodaju npr samsung:
ekupi, mobilni shop, speedshop, jakovsistem.

Vidim da su cene nize nego benchmark, tehnomanija, winwin i taj tip prodavnica.

Bude ih na KP ili ovde na Benchu za ~200e uzeti preko operatera. To bi bilo pun pogodak kad bi naleteo.

Kojih telefona bude za 200?

Da li to znaci da su KP, Bench i operateri sigurniji, a da prodavnice koje sam naveo prodaju nesto sumnjivo i da nisu ovlasceni?

Sta bi bio pun pogodak? Preko koga i koji telefon?

Bude ih na KP ili ovde na Benchu za ~200e uzeti preko operatera. To bi bilo pun pogodak kad bi naleteo.

Poslednja izmena:
SIM-free znači da će raditi na karticama svih operatera.
Najbolje ti je da tražiš nov sa garancijom operatera (najčešće je to VIP), i za 200e ga komotno možeš naći.
Da li je bolji zavisi od mnogo faktora, od kojih nisi naveo nijedan sem cene.

Da li moze da se nadje u vip prodavnici po toj ceni ili samo kod privatnih lica. Da li su to potpuno novi nekorisceni telefoni (nije otvorena kutija) ili su korisceni kratko.
Sad sam poredio sa j5. Po hardware karakteristikama deluje bolje osim dual sim kartice.

SIM-free znači da će raditi na karticama svih operatera.
Najbolje ti je da tražiš nov sa garancijom operatera (najčešće je to VIP), i za 200e ga komotno možeš naći.
Da li je bolji zavisi od mnogo faktora, od kojih nisi naveo nijedan sem cene.

Na te jeftinje Samsung telefone ne bacaj pare.

P9Lite ako moze jeftinije da se nadje na KP, ovi navedeni Xiaomi iznad su takodje odlicni.

Moj predlog bi mozda bio i Huawei Honor 5X, ako moze isto na KP da se nadje.. a moze ako se potrudis.

S' obzirom na sve napisano verujem da je najbolja opcija p9 lite da se kupi direktno u vip-u preko paketa.

Izadje oko 10.000 din uz neki srednji paket.

1 Da li treba izbegavati ove firme ili je u redu kupiti kod njih; da li nesto rizikujem ako kupim kod njih. Njoj bi odgovarale rate i oni to nude. Da li su to isti telefoni kao i kod operatera ili KP.
ekupi, mobilni shop, speedshop, jakovsistem

2. Da li nesto rizikujem na KP. Npr falsifikovani telefoni. Da li su oni tipcino u zatvorenim kutijama ili ih je neko otvorio, koristio dan, dva pa se odlucio da mu ne odgovara.

1 - Sve su to ok sajtovi i mesta, samo sto su im cene uglavnom vece.

2 - Zavisi kod kakvog prodavca naidjes. Rekao sam, da pretrazis i nadjes dobru ponudu.. neki prodaju potpuno nove telefone, koji jedva da su iz kutije izvadjeni, a neki bas polovnjake, ali cene dosta nize. Sve se to uglavnom vidi na slikama (ako nema dovoljno, trazis jos), a vidi se i po ocenama drugih clanova.
Odlican telefon moze da se nadje, za relativno malo novac, puno ces da ustedis u odnosu na ove pod 1.

ovo bi svakako bilo najjednostavnije za nju i da ja ne moram da se petljam. Ne znam da li je ona sposobna da kupi sa KP i onda bih ja bio odgovoran ako se tu nesto dogodi sem ako to nije skroz sigurno. Zatvorena kutija, sigurno dolazi od VIP-a sa samsung garancijom itd. Idealno bi bilo da ne dodje ni do kakvih problema.

Ako bi vec uzela paket u Vipu i telefon na 24 meseca, da li se onda situacija menja i ima drugih telefona ili P9 ostaje kao najbolja varijanta.

Problem se isto pojavljuje zato sto bi morala da uzme nova 4 da bi dobila za oko 10000.
Nova 2 za oko 20000.

Ja sam mislio da je stavim na nesto kao miks M i da nije zavisna od operatera.

S' obzirom na sve napisano verujem da je najbolja opcija p9 lite da se kupi direktno u vip-u preko paketa.

Izadje oko 10.000 din uz neki srednji paket.

Poslednja izmena:
Da li na oglasima ima telefona koji nisu izvadjeni iz kutije sa punom garancijom?

Npr. ekupi ima J5 za 22000. To je nov telefon sa svim zastitama potrosaca i sl

. Ako je na KP isto 200 evra, zasto je bolje na KP ako je telefon izvadjen iz kutije i od privatnog lica?

Shvatam da bi bilo bolje za p9 zasto sto se on nov prodaje trenutno za 40000.

1 - Sve su to ok sajtovi i mesta, samo sto su im cene uglavnom vece.

2 - Zavisi kod kakvog prodavca naidjes. Rekao sam, da pretrazis i nadjes dobru ponudu.. neki prodaju potpuno nove telefone, koji jedva da su iz kutije izvadjeni, a neki bas polovnjake, ali cene dosta nize. Sve se to uglavnom vidi na slikama (ako nema dovoljno, trazis jos), a vidi se i po ocenama drugih clanova.
Odlican telefon moze da se nadje, za relativno malo novac, puno ces da ustedis u odnosu na ove pod 1.

P9 lite trenutno je najbolja varijanta u VIP-u koliko sam ja upoznat. Cenovno i uloženo/dobijeno.

Proveri cene na njihovom sajtu, imaju trenutno odlične promocije, dobre pakete i popuste.

Bolje ti ja za to da se raspitaš u VIP temi jer mnogi članovi prate ponudu svakodnevno.

Ja ti dajem informaciju od pre 15 dana i koja može biti zastarela.

kakvi komentari u temi, dodje mi da se upucam.
p9 lite za te pare, nadje oglas ode s likom da mu pare on njoj telefon i garanciju i to je to.
sad vidim da su malo iznad tih 200e..
od samsunga pogledajte j5 2016 odlican model, ima ih sa ispod 200e..
j serija od samsunga je generalno odlična za uložen novac.

ne znam šta se komplikuje tu

Poslednja izmena:
Stavio sam post u Vip temi ali niko nije odgovorio. Pokusacu jos jednom sa vise detalja. Ona ima vise od 30 god. Istice joj ugovor za 3 meseca i rekli su joj da moze sada da potpise novi. Sta bi bilo dobro?

Da li postoji broj u Vipu za prodaju i informacije.

Poslednja izmena:
Čitao sam malo komentare po VIP temi, ukinuta je promocija 3GB net-a mesečno zauvek za sve nove korisnike.

Nije više tako dobra ponuda.

Ne mogu da se setim da li je bio 10.000 sa Nova 2 ili 3.
Pogledaj cene.

Na cenu sa sajta uz tarifu je bilo do 31.08 dodatno 25% snizenje ako se ne uzima na rate telefon i 3000 din popust na cenu telefona ako se naruci online.

Na sve to kada dodaš odlično izbalansirane i povoljnr pakete i +3GB data saobraćaja u ceni, to je bilo povoljnije nego da ga kupiš na oglasima.

Retki su takvi slučajevi.

Sada je verovatno najjolje da na KP kupi telefon pa kada joj istekne ugovor onda neka vreba dobru ponudu.

Na kp su naibolje kupovine Mi4c (ako neki prodavac hoce da postavi dobar rom)
Redmi 3, 3s, 3s pro

Redmi note 3 pro

vazi, hvala na proveri i odgovoru

Sada je nova 4 sa 8400 a nova 2 sa 21000

Za koliko se prodaje mi4c.

kako se poredi P9 sa xiaomi (raznim)
Čitao sam malo komentare po VIP temi, ukinuta je promocija 3GB net-a mesečno zauvek za sve nove korisnike.

Nije više tako dobra ponuda.

Ne mogu da se setim da li je bio 10.000 sa Nova 2 ili 3.
Pogledaj cene.

Na cenu sa sajta uz tarifu je bilo do 31.08 dodatno 25% snizenje ako se ne uzima na rate telefon i 3000 din popust na cenu telefona ako se naruci online.

Na sve to kada dodaš odlično izbalansirane i povoljnr pakete i +3GB data saobraćaja u ceni, to je bilo povoljnije nego da ga kupiš na oglasima.

Retki su takvi slučajevi.

Sada je verovatno najjolje da na KP kupi telefon pa kada joj istekne ugovor onda neka vreba dobru ponudu.

Na kp su naibolje kupovine Mi4c (ako neki prodavac hoce da postavi dobar rom)
Redmi 3, 3s, 3s pro

Redmi note 3 pro

Poslednja izmena:
msport, bez uvrede, ali čitajući od početka teme, zaključujem da se dama koja kupuje telefon nimalo ne razume u telefone, a da se ti razumeš samo za nijansu više od nje. Opet naglašavam, nije mi nimalo namera da vređam, niti je iko obavezan da se razume u bilo šta, a ovakvi forumi i služe, između ostalog, da informišu manje upućene ili neupućene, i zato poštujem tvoje neznanje i istovremenu želju da dođeš do znanja.

Ali, pošto je situacija sa tom damom i tobom takva kakva je, moj ti je predlog da, ako u Vipu ne uzme P9L, apsolutno zaobiđe sajtove tipa 'Kupujem - prodajem', jer je ogromna šansa da, usled neiskustva i neznanja, naleti na nekog prevaranta i baci pare, kao i da zaboravi na te male radnje po kojekakvim sokacima i šupicama, jer one uglavnom ne daju dvogodišnju garanciju propisanu zakonom, već svoju polugodišnju ili jednogodišnju garanciju - koja opet ne vredi mnogo, jer je pitanje, ako se telefonu nešto desi, da li će hteti da je uvaže, to je samo njihova dobra volja. A da se bakćete sa inspekcijom, tužbama i slično, samo ćete pogubiti živce i ti i ona, od toga moue da se ima koristi, ali ne uvek i apsolutno ne brzo. Dakle: firme koje drže najveće cene i koje imaju svoje lance prodavnica, a u kojima dobijaš validnu dvogodišnju garanciju za uređaj legalno unet u zemlju, za koji je plaćen porez državi, kao i sve ostale dažbine, bile bi sledeće: Tehnomanija, Gifatron, Komtrejd, Vin Vin, Big Beng - možda sam neku izostavio. U Komtrejdu primaju čekove, to znam iz iskustva moje dame s kojom sam išao da kupi telefon, a možda je takva situacija i sa ostalim pomenutim radnjama. To bi bilo (kao) plaćanje na rate.

I još jedna vrlo bitna stvar: obavezno pogledaj Samsung J5 (2015) - dakle, prošlogodišnji model, jeftiniji je od ovogodišnjeg, a svejedno odličan. Ima ga moja sestra, radi joj 9 meseci savršeno, kao prvog dana, a ima ga i još par drugih mojih poznanika. Za taj model pouzdano znam da je odličan za svoju cenu i siguran sam da bi dama o kojoj ovde govoriš bila zadovoljna.

Naravno, šta god na kraju da izaberete i kupite, bilo bi lepo da to ovde napišeš, čisto da zadovoljiš radoznalost nas koji smo odvojili vreme i komentarisali u ovoj temi.

Pozdrav. :)

Poslednja izmena:
Prvo si hteo do 20.000 i otvorio 2 teme pa zena kada je produzila budzet za 2.000 novu si temu otvorio 2 sata kasnije :)

Capture.PNG

Salim naravno ali nema potrebe za tri teme i uzastopnih nekoliko postova , msport jeste u pravu posto se vidi da se ne razumete oboje u telefone onda je moguce da ce vas neko nasamariti , j5 2016 nije losa kupovina 24.300 je nov https://www.mobilnishop.com/mobilni-telefoni/samsung/Galaxy-J5-(2016)-4847/

Onda joj ti rešavaj problem kad nema notifikacija iz Vibera ili whatsapp. W10 je mrtav u ovom trenutku.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno