msport, bez uvrede, ali čitajući od početka teme, zaključujem da se dama koja kupuje telefon nimalo ne razume u telefone, a da se ti razumeš samo za nijansu više od nje. Opet naglašavam, nije mi nimalo namera da vređam, niti je iko obavezan da se razume u bilo šta, a ovakvi forumi i služe, između ostalog, da informišu manje upućene ili neupućene, i zato poštujem tvoje neznanje i istovremenu želju da dođeš do znanja.
Ali, pošto je situacija sa tom damom i tobom takva kakva je, moj ti je predlog da, ako u Vipu ne uzme P9L, apsolutno zaobiđe sajtove tipa 'Kupujem - prodajem', jer je ogromna šansa da, usled neiskustva i neznanja, naleti na nekog prevaranta i baci pare, kao i da zaboravi na te male radnje po kojekakvim sokacima i šupicama, jer one uglavnom ne daju dvogodišnju garanciju propisanu zakonom, već svoju polugodišnju ili jednogodišnju garanciju - koja opet ne vredi mnogo, jer je pitanje, ako se telefonu nešto desi, da li će hteti da je uvaže, to je samo njihova dobra volja. A da se bakćete sa inspekcijom, tužbama i slično, samo ćete pogubiti živce i ti i ona, od toga moue da se ima koristi, ali ne uvek i apsolutno ne brzo. Dakle: firme koje drže najveće cene i koje imaju svoje lance prodavnica, a u kojima dobijaš validnu dvogodišnju garanciju za uređaj legalno unet u zemlju, za koji je plaćen porez državi, kao i sve ostale dažbine, bile bi sledeće: Tehnomanija, Gifatron, Komtrejd, Vin Vin, Big Beng - možda sam neku izostavio. U Komtrejdu primaju čekove, to znam iz iskustva moje dame s kojom sam išao da kupi telefon, a možda je takva situacija i sa ostalim pomenutim radnjama. To bi bilo (kao) plaćanje na rate.
I još jedna vrlo bitna stvar: obavezno pogledaj Samsung J5 (2015) - dakle, prošlogodišnji model, jeftiniji je od ovogodišnjeg, a svejedno odličan. Ima ga moja sestra, radi joj 9 meseci savršeno, kao prvog dana, a ima ga i još par drugih mojih poznanika. Za taj model pouzdano znam da je odličan za svoju cenu i siguran sam da bi dama o kojoj ovde govoriš bila zadovoljna.
Naravno, šta god na kraju da izaberete i kupite, bilo bi lepo da to ovde napišeš, čisto da zadovoljiš radoznalost nas koji smo odvojili vreme i komentarisali u ovoj temi.
Pozdrav.