Šta je novo?

Php

• Začetnik teme Začetnik teme NeO_o
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

NeO_o

Poštovan
Učlanjen(a)
21.07.2016
Poena
54
Pozdrav počinjem sa php, nov, onlajn učim, sam, pa je l ima neko da mi pomogne?

Послато са K012 уз помоћ Тапатока

Oreilly's php & mysql pdf knjiga, wamp server, php editor (recimo Dw) , podešavanje za isti. Svaki dan rad, rad, rad i samo rad.

Pa kad prvi put lupis u zid, a desiće se brzo guglaj problem do iznemoglosti. Kada rešiš problem biti do sledećeg zida i sve tako dok ne postaneš master php nindža.

Ne odustaj!!!

16 godina imam, hardver poznajem 90%, ograničen je, hoću da učim nešto da se spremam, pa i na primer ako mi ne treba, treba se obrazovati,softverski deo je bezgranični deo, tako da treba učiti redovno, ne želim ništa specijalno da sam master, za početak na primer izrada nekog oskudnog sajta, a posle kada porastu apetiti kada naučim osnove biće lakše, može neko ko zna da pomogne mejlom?

preporucujem za pocetak cs50x kurs iz racunarstva

jeste da se u njemu ne radi php, ali nema nikakvog posla u bilo kojoj grani racunarstva, bez poznavanja osnovnih i kljucnih stvari

to fon godinama pokusava da progura, pa se poslodavci zale na njihove studente kako su nadobudni, a imaju rupe u znanju

znaci prvo da se razumeju algoritmi, strukture podataka, buleanska logika, operativni sistemi(ne mislim na win, linux i mac, nego na principe koji su nevezani za pojedinacni os), i ostalo, pa tek onda bilo kakvo programiranje

isto kao sto hirurg mora da prodje studije medicine da bi seckao ljude, i programer mora da poznaje racunarstvo

Pa da, počinjem od nule, nego je l l je razumljiv cs50x kurs, ima neki kurs sto odma za zadatak ti da odma baze podataka, itd.. trazio sam, IT academy je l dobra škola, msm tu je programiranje, je l mora sa nekim predznanjem?

nije dobra skola, imaju vrlo los i lazni marketing, dovode ljude u zabludu, lazu da su apple regional training center, a nisu i tako to

razumljiv je cs50x ako znas engleski, to su snimljena predavanja sa harvarda

Oreilly's php & mysql pdf knjiga, wamp server, php editor (recimo Dw) , podešavanje za isti. Svaki dan rad, rad, rad i samo rad.

Pa kad prvi put lupis u zid, a desiće se brzo guglaj problem do iznemoglosti. Kada rešiš problem biti do sledećeg zida i sve tako dok ne postaneš master php nindža.

Ne odustaj!!!
Nema boljeg saveta. Ovako nastaju najbolji programeri.

kad sam ja to rekao? ocigledno si me pobrkao sa nekim... mada je korisno imati nekakvog mentora, jer koliko znam niko od nas nije naucio da govori sam od sebe, niti je naucio matematiku sam... ovako ti bar neko pokaze sta da radis i kako da nastavis posle sam

ja sam decku stvarno predlozio logican pocetak, cs50x, jer ne moze da uci web programiranje, ako prvo nije upoznat da osnovama racunarstva, a ne vidim gde sam tu pominjao mentore

Poslednja izmena:
Krecemo cs50x da sj****

I da, znaci ne upisivati IT academiju?

kad sam ja to rekao? ocigledno si me pobrkao sa nekim... mada je korisno imati nekakvog mentora, jer koliko znam niko od nas nije naucio da govori sam od sebe, niti je naucio matematiku sam... ovako ti bar neko pokaze sta da radis i kako da nastavis posle sam

ja sam decku stvarno predlozio logican pocetak, cs50x, jer ne moze da uci web programiranje, ako prvo nije upoznat da osnovama racunarstva, a ne vidim gde sam tu pominjao mentore

Izvini onda druze, potrazicu kasnije gde je pisalo, bio sam ubedjen da si ti napisao, ali sam vrv pobrkao tvoj post sa necijim u drugoj temi.

Sent from my iPhone using Tapatalk

pazi sigurno sam ja rekao da je dobro imati mentora, tj da je za mene dobro i da mi znaci da me neko usmeri, sto sam napisao i sad u postu, ali stvarno ne znam da sam pisao da su najbitniji niti neophodni

nista, nema problema

Slažem se za mentora, niko se naučen nije rodio, danas učio iz psihologije to, mi učimo uz pomoć drugih, da smo prepušteni sami sebi išlo bi sporo i sa puno grešaka, mentor i bilo koka pomoć dobro dodje, ali da se ne odaljavamo od teme. Neka dobra škola za računare?

A ucenje preko neta nije ucenje od drugih koji su podelili sa tobom svoje znanje? [emoji23]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mislim da je poenta da je mnogo lakse kad ti neko pokaze sta da ucis, da vezbas, nego kad se sam snalazis, a pojma nemas o tome.

Ja sam trenutno na "praksi" u jednoj firmi, slozili smo se da ce me poducavati nekih 5, 6 meseci i ako se dobro pokazem, pocecu da radim kod njih. Vise od pola onoga za php sa w3schools mi jos ne treba, ne radimo u MySQL vec u postgresql i mnogo mi znaci kad mi neko kaze odradi to i to, vidi da resis taj i taj problem, da napravis tabelu sa tim i tim poljima i povezes je sa php.

Nazad
Vrh Dno