Šta je novo?

Aplikacije za Windows 10 Mobile , nove,univerzalne

Код мене радило на AU али после HR је стао. Ко ме теро на HR, ипак је то кад нешто дебело неради ;) а онда добијеш нову *******цију за календар.

Poslednja izmena:
Našao sam i kornjaču (slo-mo), treba u okviru windows kamere da se prebaci na video snimanje da bi se pojavila opcija (što je i logično, već ja nisam dovoljno čačkao [emoji4])
g5GZQ6k.jpg

Extra stvar, cijeli dan trošim bateriju i punim memoriju snimajući gluposti [emoji3]
Panoramu imam, našao sam je kasnije i napisao to u postu ispod [emoji6]

Sent from mTalk on Lumia 930

Napravi neku kolekciju fotki pa okaci i za nas a i za one druge koji se jeze kad cuju i procitaju rec Lumia :D samo strpljenja i mnogo isprobavanja treba za kameru, i ne stedi ni nju ni sebe.

Steta sto nema slow-mo za 640-650 i za te telefone srednje klase.:(

Ja nisam dobio ni tu njihovu panoramu... Mada imam ipak onu staru sa wp8.1, pa ajde de. :)

Ja imam panoramu,ali kormjacicu bih voleo ali ocigledno da je 8MP malo po Microsoft proceni.Mada ne vidim sto nisu dodali,ali *** sta je tu je.Mozda dodaju,zakukacu na njihovom forumu.:d

Hmm, a mozda i nije do kamere (samo), nego (i) do procesora? Sto bi mi imalo smisla. Ali vredi zakukati. :D

Ako mislite na slo-mo kamkorder - potreban je i cipset koji podrzava takvo snimanje (120-240fps/hd su limiti za sada) ali i odgovarajuci senzor.

A takav hw je rezervisan samo za smartfone vise srednje i visoke tj flagship klase i to traje 2-3 godine. Sto vise i nije neki problem jer odlicni ex-flagship smartfoni, nekoliko meseci stari ili cak novi, mogu da se kupe po ceni novog low end/mid telefona.

Sent from my D6503

Poslednja izmena:
Hmm, a mozda i nije do kamere (samo), nego (i) do procesora? Sto bi mi imalo smisla. Ali vredi zakukati. :D

Ds CPU je mozda preblem i sto hsv.stoned kaze cipset,senzor al pitacu.:d 120 FPS u prevodu mogu samo da sanjam o kornjaci.:S:

Poslednja izmena:
Pre par dana vratio 930 na fabričke postavke jer Vajber, Votsap i Mesindžer nisu radili, i danas konačno odem na kafu u komšijski kafić sa vaj-fajem da poskidam neke aplikacije - kad više nema Fhotoroom-a u Prodavnici. Imam ga u odeljku 'Moja biblioteka', ali neće da se skine, a baš odatle je uspelo skidanje obe verzije TT-a, iako ni njih više nema u Prodavnici.
Jedina dobra stvar je da na kafi nisam bio sam, imao sam žensko društvo. ;)
Uglavnom, Fhotoroom je jedina aplikacija te vrste koja mi se dopadala i koju sam iole koristio, tako da sam danas i ja rekao "MS dizgori". :D
Društvo, šta predlažete umesto Fhotoroom-a? :)

Mislim da slo-mo zavisi od procesora, zato stariji flagship telefoni sa S4 procesorima nisu ni dobili tu opciju poput 920/925 pa čak ni 1020 iako je imala top kameru u svoje vrijeme (a i danas je). Evo jedan kratki slo-mo, nisam imao ništa pametnije da snimim [emoji3]
https://youtu.be/j6gXE9qvLGg

Ugrađena panorama je vrhunski odrađena, brzo radi, slika se ko na iPhone-u, znači kao da se snima video klip, samo je dovoljno da se okreće kamera bez "pomjeri pa stani" kao kod lumia panorame. Inače lumia panorama mi više ne radi, uslikan prvu sliku i kad treba da pomjerim da uhvatim sledeću onaj krug mi "bježi" u vis i ne mogu da ga "uhvatim". Al pošto mi ugrađena panorama extra radi ova će ići na uninstall [emoji6] Evo slika jedne panorame:
u37HJHM.jpg

I jedna slika u HDR (slajder na sredini):
bRkV7gh.jpg

Poslednja izmena:
Ti bas hoces da ti ja odem u Bijeljinu da ti maznem tu Lumiu 930... :D (Izvini ako nisam dobro zapamtio odakle si.)

Haha, nije Bijeljina već Banja Luka [emoji6]

Aha, malo vise voznje imam, izvukao si se ovaj put. :D ,)

Zavisi najvise od cipseta ali i od senzora (mada svakako niko ne bi napravio SD800+ uredjaj sa matorim 1/4" senzorom iz low end telefona), te Lumie koje si naveo su matore pa nemaju tu opciju dok L930 koju imas poseduje i dobar soc i noviji senzor.

Dok 1020 hebe pre svega mator soc.

Sent from my D6503

Poslednja izmena:
Inace, pre nekoliko strana smo pricali o aplikacijama za skeniranje. Ipak mi je Office Lense bio dobar danas, bas zbog OneDrive-a. Kod kuce sam, imam wifi, slikam neki racun, napravim pdf, i odmah mi je i na kompjuteru. :)

Inace, pre nekoliko strana smo pricali o aplikacijama za skeniranje. Ipak mi je Office Lense bio dobar danas, bas zbog OneDrive-a. Kod kuce sam, imam wifi, slikam neki racun, napravim pdf, i odmah mi je i na kompjuteru. :)
Dobar je Office lense ja ga takođe često koristim. Jes da kas nemaše wi-fi ždere ali ***...

Sent from mTalk

Ne mogu edit inace bih isao,skinuo sam App Camera 1020 i pravi dosta bolje fotografije i video zapise od deafult camere.Mislim da je app namenjem jacim modelima ali ja sam kvalitetom na 640 prezadoboljan,ustedeo sam 4$ :) Od sad samo nju koristim dok se ne pojavi bolja,ili dok ne kupim surface phone :d

Dobar je Office lense ja ga takođe često koristim. Jes da kas nemaše wi-fi ždere ali ***...

Sent from mTalk

Jeste, ali sa druge strane moram priznati, tesko da cu tako neki dokument hteti da "skeniram" kad nisam kod kuce ili na poslu. Ako u gradu vidim neku glupost koju hocu da uslikam da to nesto ne bih zaboravio, to cu uslikati kamerom na brzinu, i nastaviti dalje, necu se njakati sa nekom aplikacijom za skeniranje. Mislim, to je i poenta slikanja tako necega - uslikam, i odmah idem dalje, ne vadim olovku i papir pa sve da zapisujem. (Mislim na primer kad na poslu na oglasnoj tabli objave neki raspored, ili ne znam ni ja sta.)

Tako da je Office Lense i ovakav kakav je, sa wifi-jem prilicno koristan. Imaju i te druge aplikacije podrsku da nesto kace na OneDrive, ali ako hocu nesto na OneDrive, onda mi je Office Lense bolji. I olaksava po nesto to sto se pdf ili kakav vec dokument podigne na OneDrive. :)

Poslednja izmena:
@ gari slazem se sa robom u potpunosti mislimda je Office lense izuzetna aplikacija,miskimda si pogresno protumacio moj post. :dKoristim ga barem par puta nedeljno.:)

Kupih ja NBA JAM 299 din ,:dnije hteo da primi eure,ni USD na kraju sam promenio refiju na Srbija i pazario.Sa telenor n=bankom mi je lalo da baratam sa valutama posto imaju onlie nenjacnicu,Sad cu bas da probam da instaliram na lap top da vidim da li ce da sljaka.Inace igra je ocekivano bruralna,Stari onaj smek iz 93 i Sega Mega 2 sistema,Odigrao 2 tekme po 20 min ima i opcija multyplayer ali sa jos jednjim telefonom i wi fi pa jedan krejira igru.Najbolje potrosenih 300 din u posledje vreme,komentator je vrh,fizika solidna i ako je igra cista sprdacina,mene podseca na detinstvo i dao bih i 2000din za nju,Ono sto je najvaznije osecaj i uzbidjenje su isti kao 93.Idem da raspalim jos koju a ako moze lap top milina za multy.:)

Mompu je ni nema na storu,kao sto sam i predpostavljao zbog kontrola.No dosta je i ovo. boomshakalaka:d

https://www.youtube.com/watch?v=dvjIpOM6zhU&spfreload=10 rebablicans vs, demokrats show :d

Poslednja izmena:
Ne mogu edit inace bih isao,skinuo sam App Camera 1020 i pravi dosta bolje fotografije i video zapise od deafult camere.Mislim da je app namenjem jacim modelima ali ja sam kvalitetom na 640 prezadoboljan,ustedeo sam 4$ :) Od sad samo nju koristim dok se ne pojavi bolja,ili dok ne kupim surface phone :d

Koliko memorije zauzima jedna fotografija ? U kom formatu cuva slike, samo jpeg ili ima i dng ?

Koliko memorije zauzima jedna fotografija ? U kom formatu cuva slike, samo jpeg ili ima i dng ?

os 2 do 6mb a za foramt cu da proverim pa ti pisem,ja mislim samo jpeg ali ne mogu da tvrdim,video zapis 1080p/30 vidno bolje of defuslt kamere,nisam se puno igrao sa fotografijama vise me zanimao video.Ali provericu,nazalost fon je sad prazan isrkao sam mu svaki atom sa NBA JAM ali ocekuj sabajle info.

kad sma kod Jam-a *** kako je ono zarazno mator konj od 34 godine a igrao sam ko klinja sa trinest.Ta igra me bas asocira na lep deo detinsta.Moram jij nekof ortaka sa lumiom da napalim da kupi,ma cak cu i ja da mu kupim samo da mozemo da cepamo multyplayer.Igra razvaljuje.Ali da sam video Obamu i Busha,Hilary i Bill Klinton,ona budaletina sa Aljaske Sara Peylen,Jo Budem,onda onaj McCain ma plakanje svi sa velikim glavama :d

os 2 do 6mb a za foramt cu da proverim pa ti pisem,ja mislim samo jpeg ali ne mogu da tvrdim,video zapis 1080p/30 vidno bolje of defuslt kamere,nisam se puno igrao sa fotografijama vise me zanimao video.Ali provericu,nazalost fon je sad prazan isrkao sam mu svaki atom sa NBA JAM ali ocekuj sabajle info.

kad sma kod Jam-a *** kako je ono zarazno mator konj od 34 godine a igrao sam ko klinja sa trinest.Ta igra me bas asocira na lep deo detinsta.Moram jij nekof ortaka sa lumiom da napalim da kupi,ma cak cu i ja da mu kupim samo da mozemo da cepamo multyplayer.Igra razvaljuje.Ali da sam video Obamu i Busha,Hilary i Bill Klinton,ona budaletina sa Aljaske Sara Peylen,Jo Budem,onda onaj McCain ma plakanje svi sa velikim glavama :d

wp_ss_20160907_0001[1].jpgwp_ss_20160907_0001[1].jpg

Izradjuje foto u jpg/ iskluucivo.A vide zapis 1080p/30 rps u mp4 i testirao vise puta(barem 5 snimaka od tacno 10 min) zauzima 20 % manje mb nego deafult cam a kbalitet je bolji.

Evo dve slike. outdoorCamera1020_2016_09_06_11_39_34_689.jpg indoorCamera1020_2016_09_07_11_03_23_371.jpg slikano Lumoim 640 Dual Sim *** 8 MP Za tu lovu tlrkrfona naov sam pazario za 90 rura sa garanxcijim 2 god,i obim app-om koliko se ja amaterski kao bavim fitifrafijom prezadovoljan sam,Jos sam juce Pazario microS 32BG clsas 10 (Do sad sam iam naki matori SD od 2GB sad sam sa ovim progkedao).Dao 20eura:) i toliko sto se tice ulaganja za telefon.Sad sledi klupljanje ako bog da za surface fon.

Poslednja izmena:
@ DeLarge izvinjavam se na barem 20 gramatickih gresaka,probao sam da editujrm i sredim ali proslo je 60min od poslednjeg edita,ali skapiraces sve :d

Lumia 950 xl je surface phone pre surface phonea :d

@kjager
Hahah snasao sam se, bez brige :D
Uopste ne izgleda lose, verujem da bi moj 830 pravio malo bolje slike, ali to je to.
Hvala na info i preporuci aplikacije, testiracu je u sledecih par dana, pa da vidim da li je pouzdana i da li moze da mi postane default.
Mada veliki minus sto ne pravi jpg+dng fotke.

Poslednja izmena:
Brzo se startuje, ima slikanje na jedan dodir, opcije malo starinski izgledaju ali dovoljne, poneki bug.
Meni je velika mana što ne beleži GPS lokaciju u sliku.

@kjager
Hahah snasao sam se, bez brige :D
Uopste ne izgleda lose, verujem da bi moj 830 pravio malo bolje slike, ali to je to.
Hvala na info i preporuci aplikacije, testiracu je u sledecih par dana, pa da vidim da li je pouzdana i da li moze da mi postane default.

Mislim da ce biti dosta bolje 830 koliko znam ima Carl Zeiss optics 10PM ,mada ovo imd i prezime tu igra kljucnu ulogu vise od ta dodatna 2MP:) Ja je koristim koristim vec par dana kao default,Mislim da ce ces iti ti jedino ako ti bas nesto zasmeta.

Ja sam danas instalirao app 1Shot Camera pa cu je probati narednih par dana..za sada je ok mada je cinjenica da ima malo stariji interfejs. Fotke imaju rezoluciju ( 2592 x 1936 ), malo vise nego Windows Kamera a isto kao One Shot. Aplikacija se otvara mnogo brze nego OneShot kome treba citava vecnost da se otvori.

Nazad
Vrh Dno