Šta je novo?

Xiaomi Mi4c

Ja koristim silikonsku masku koju sam dobio na poklon od topone i telefon je cist kao suza :)
Spell checker se moze iskljuciti na miui7 tako da vjerovatno ima i na 8. Telefon ima pregrst opcija samo ih treba naci :D

Sent from my Mi-4c using Tapatalk

Ja tražio poprilično vremena i ne nađoh u 8.

Mi-4c

Ne postoji u miui8. Fali on/off toggle u opcijama. Za ranije verzije ne znam da li isto fali. Ali sad je to rešeno :)

mi4c/miui8

Trebalo bi ako se podesi tastatura na Alphabet da ne podvlaci...

Sent from my RN3 Pro

77f4cf2ae0a70df9c1f6041c198ca7f7.jpg

Jel ok rezultat? Valjda sam pogodio gde da okinem screen [emoji1] .

Mi-4c

Poslednja izmena:
Odlično je izradjen mi4c. Sinoć mi je pao na beton, mislio sam gotovo je, kad ono samo orgebotinica na ledjima i jedna tačkica na ekranu.

mi4c/miui8

Sad kad sam ga nažalost novog malo slupao sad mogu da uživam u njemu a ne samo da ga mazim i pazim :-D

@r!sc! za bateriju screen on time slikaj. Ja sam zadovoljan baterijom. Ekran je baš svetao (malopre uporedio sa sony z2, na z2 pao mrak kad staviš mi4c pored njega) i na 60-70% autobrightness izvlačim 4 - 4 i po sati upaljenog ekrana. Internet, lokacije i sve ostalo upaljeno.

mi4c/miui8

Ono što sam primetio je da stock miui8 browser zagreje telefon.

Mi-4c

Možda recent apps dugme? :)

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Instalirao Chrome browser i radi bolje no stock na MIUI8. Da li postoji neki dobar adblocker za Chrome?

Ja koristim firefox i adblock addon kao na kompu. Za chrome ne znam.
Pošto imaš root možeš da instaliraš adaway pa da imaš adblocker za ceo sistem.

mi4c/miui8

I ja sam probao ff + neki adblocker, ali sam morao da odustanem od te opcije i vratio se na chrome. Razlog je zato sto mi ff nije lepo prikazivao neke stranice, konkretno stranicu fakulteta koju bas cesto posecujem i jos neke stranice. Bas cudno i neocekivano za tako poznat i rasprostranjen browser. A bas mi se dopala i ona opcija da yt radi u pozadini.

Meni gubi mobilni net ako celu noć ostane na wifi. Neće da uključi mobile data i ako je ikonica aktivna u opcijama. Za sada nađoh rešenje u vidu reboot ili odlazak/izlazak iz Airplane moda. Inače, sve ostalo fercera sjajno. Možda probam CM13.1 čisto iz radoznalosti [emoji18] .
Meni se takođe Chrome pokazao najbolje od svih browsera. S njim se i fon skoro i ne zagreje.

Poslednja izmena:
Boat browser rules( samo se snadjite za full verziju zbog reklame prilikom izlaska iz programa, koga to nervira).

Sent from my RN3 Pro

Meni gubi mobilni net ako celu noć ostane na wifi. Neće da uključi mobile data i ako je ikonica aktivna u opcijama. Za sada nađoh rešenje u vidu reboot ili odlazak/izlazak iz Airplane moda. Inače, sve ostalo fercera sjajno. Možda probam CM13.1 čisto iz radoznalosti [emoji18] .
Meni se takođe Chrome pokazao najbolje od svih browsera. S njim se i fon skoro i ne zagreje.

O ovome sam pisao odavno, desava se samo prvi put posle reboot a. Ja samo promenim opcije za data iz global u nesto drugo pa opet u global. Ovako vise ne gubi data posle dugog perioda na wifi. Sve do sledeceg restarta kada mora ponovo da se uradi ista procedura. Mislim da ima veze sa registracijom kartice na mrezu. Evo je i jedi bug koji sam pronasao.

Danas i meni stize ovaj telefon, procitao sam poslednjih 10-tak strana ali ako mi bude trebala pomoc....ako zaglavim negde posto nikad ranije nisam menjao OS na telefonu :)
Iz vec pomenute radnje, verovatno ce i kod mene biti verzija 7.5 pa cu par dana prvo probati tu verziju da vidim kako mi odgovara
Nisam ja neki zahtevan korisnik najbitnije mi je da sve radi

U vezi mobilnog neta. U podešavanjima za mobilne mreže>access point names (APN)>kliknite na kružić sa strelicom>apn type i obrišite sve tj ostavite prazno. To mi je pomoglo na više kineskih ili custom romova na više različtih telefona. Meni mobilni net radi bez problema a wifi je uvek uključen pa i noću kod kuće. Kad ujutru izadjem iz kuće radi mobilni net bez problema.

mi4c/miui8

I da, Autobrightnes zna da se ne prilagodi okruženju...

verovatno ce i kod mene biti verzija 7.5 pa cu par dana prvo probati tu verziju da vidim kako mi odgovara
Nisam ja neki zahtevan korisnik najbitnije mi je da sve radi

Tako sam i ja mislio dok Šone Kinez nije stigao :D
Nakon 3 i po sata sam već pokrenuo avanturu na MIUI8 :D

A sad CM golica da se proba :D

Ja na MIUI nisam ostao ni dan, stavio CM 13.1 i prezadovoljan. Kao da imam Nexus uredjaj.

Kako ti radi gps? Vidim da javljaju da ne radi baš sjajno. U pitanju je teamsuperluminal cm13.1.

Mi-4c

Nazad
Vrh Dno