Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne pridajem ja njima nikakav znacaj jer me zabole za njih. Ne zivim od toga sto prodajem na KP nego me nervira ljudska glupost, bezobrazuk ili kako se god mogu nazvati glupa pitanja potencijalnih kupaca i to bezobrazno spustanje cene.

A najbolja stvar je ono, vas proizvod cenim 80% od realne cene. Pa ja cu onda tvoj da cenim 30% od realne cene kad si vec bezobrazan.

Ja se ne bih tu nervirao. Ako vec prodajem fixno, i kazem coveku da je fixno, svaki put kada trazi manju cenu, ja bih digao cenu. Svako smaranje - jos jednom dignem cenu. Pa neka razmislja.

Da li je neko imao slicna iskustva?Nedugo posle registracije na Kp,postavim ja oglas za prodaju Gigabyte ploce,i Phenoma Be.Naivno sam pomislio da mogu da ih prodam zajedno,bilo naglaseno u oglasu.Javlja se neki tip,i pita posto je samo procesor.Zahvalim se ja njemu,i objasnim mu da bih da prodam zajedno-do tad mi niko to nije ni trazio.I,sad,taj isti lik pocne da mi objasnjava kako on prodaje isti procesor,i pita koliko ja cenim moj,da bi on formirao cenu za svoj:mad:.Ma vazi,evo,ako prodam moj,delimo i profit po principu 30:70...Kakvih to sve trolova ima:d.

ima li neko preporuku za prodavca laptopova?

konkretno mi traba neki laptop do 300e da zamenim mojima laptop kome su crkli baterija i punjac...bitno je da su novi laptopovi, mislim na madjarska semu i to

Da li je neko imao slicna iskustva?Nedugo posle registracije na Kp,postavim ja oglas za prodaju Gigabyte ploce,i Phenoma Be.Naivno sam pomislio da mogu da ih prodam zajedno,bilo naglaseno u oglasu.Javlja se neki tip,i pita posto je samo procesor.Zahvalim se ja njemu,i objasnim mu da bih da prodam zajedno-do tad mi niko to nije ni trazio.I,sad,taj isti lik pocne da mi objasnjava kako on prodaje isti procesor,i pita koliko ja cenim moj,da bi on formirao cenu za svoj:mad:.Ma vazi,evo,ako prodam moj,delimo i profit po principu 30:70...Kakvih to sve trolova ima:d.
Nista te nerazumno nije pitao, prodajes zajedno...covek se informisao.
Ne kapiram sta ste svi toliko osorni? pa i da pita neku glupost...ne morate mu odgovarati, kulirajte.

Nista te nerazumno nije pitao, prodajes zajedno...covek se informisao.
Ne kapiram sta ste svi toliko osorni? pa i da pita neku glupost...ne morate mu odgovarati, kulirajte.

Izvini,kolega,samo jedna mala primedba.Da zamislimo jednu hipoteticku,ali,vrlo malo verovatnu situaciju-recimo da ti odes jednog lepog dana u Gigatron,npr.,i pitas-Izvinite,ja sam iz Win win-a(npr.),dobili smo neko vodeno hladjenje Xyz(neka egzoticna marka,nebitno),ali,ne znamo kolika mu je cena,pa,recite,molim Vas,kolika je cena kod Vas,da bismo mi formirali nasu cenu?Sta mislis,kako bi te gledali:S:?Ovo je karikirana situacija,naravno,izgleda glupo,ali,ovde se radi o necemu sto nema veze sa nekom elementarnom logikom,poslovnom politikom,kako god.Dao sam mu par saveta u vezi sa tim,a,kada je nastavio da smara,popio je blokadu-nisam mu pretio,vikao,sta god,sto bih gubio vreme sa tim.

Izvini,kolega,samo jedna mala primedba.Da zamislimo jednu hipoteticku,ali,vrlo malo verovatnu situaciju-recimo da ti odes jednog lepog dana u Gigatron,npr.,i pitas-Izvinite,ja sam iz Win win-a(npr.),dobili smo neko vodeno hladjenje Xyz(neka egzoticna marka,nebitno),ali,ne znamo kolika mu je cena,pa,recite,molim Vas,kolika je cena kod Vas,da bismo mi formirali nasu cenu?Sta mislis,kako bi te gledali:S:?Ovo je karikirana situacija,naravno,izgleda glupo,ali,ovde se radi o necemu sto nema veze sa nekom elementarnom logikom,poslovnom politikom,kako god.Dao sam mu par saveta u vezi sa tim,a,kada je nastavio da smara,popio je blokadu-nisam mu pretio,vikao,sta god,sto bih gubio vreme sa tim.
Kakvo pordjenje...zasto mu ne bi otkrili cenu? koja je verovatno istaknuta na sve strane...
Covek koji je tebe pitao nije cak ni zalazio u tvoju interesnu sveru, ti prodajes polukonfiguraciju a on processor.
Ne vidim razlog tvoje ljutnje...ali dobro to sam ja, pa gledam iz neke moje perspective...mozda pogresne.

nisam znao da GT i WW prodaju polovnjake u svojstvu fizičkih lica!!!

Sta sve ima na KP, ocigledno ne zaostaje i ovde.

Послато са SM-G930F уз помоћ Тапатока

Kakvo pordjenje...zasto mu ne bi otkrili cenu? koja je verovatno istaknuta na sve strane...
Covek koji je tebe pitao nije cak ni zalazio u tvoju interesnu sveru, ti prodajes polukonfiguraciju a on processor.
Ne vidim razlog tvoje ljutnje...ali dobro to sam ja, pa gledam iz neke moje perspective...mozda pogresne.

Nije zalazio u moju interesnu sferu,a prodaje isti procesor kao i ja:D?Ne razumem bas,ali...Recimo da ja i ti izdajemo slicne stanove,ja pitam tebe,recimo,za koliko bi izdao stan,npr.Ti mi kazes,moze za 150e.Ja spustim na 140,i,sta mislis,ko ce pre da dobije podstanara?Ali,dosta vise rasprave,i off-a,stvarno...

Poslednja izmena:
Rdjavom k svaka dlaka smeta. Treba i vas tako prepametne malo propustiti kroz šake. Danas mi bas idete na nerve. Ne sme čovek više ništa ni da pita ili komentarise.

Sent from my D6503 using Tapatalk

Lol, došli smo i do vaspitnih mera ovde, šta se sve neće pročitati...

Послато са SM-G928F уз помоћ Тапатока

Tako je, evo sad mi jedan ubija cenu za plocu+procesor...stigli smo do drzanja za rukukice, posle ga vodim u bioskop.

Ma da,ubio mi je cenu:d...Taj sam procesor prodao pre mesec dana bar,covek pitao posto je,slozio se,dogovorili smo se u 5-6 poruka,i to je to...Ovo je samo jedan eksces,ali,dobro je i da se vidi kakvih tu izgubljenih likova ima.Sto se mene tice,ako je navedena cena fiksna,kao kupac,trazim jeftinije,dok se ne nadje.Kao prodavac,poredim cene za istu robu na Kp,recimo,ako mi odgovara,stavim oglas,ako ne-preskocim.Nisam nikoga nikad smarao da mi "formira" cenu,to je stvarno smesno;bolje da,npr.ispitas koja je cena,i-dovidjenja,prijatno.Tako se to radi...

Nije zalazio u moju interesnu sferu,a prodaje isti procesor kao i ja:D?Ne razumem bas,ali...Recimo da ja i ti izdajemo slicne stanove,ja pitam tebe,recimo,za koliko bi izdao stan,npr.Ti mi kazes,moze za 150e.Ja spustim na 140,i,sta mislis,ko ce pre da dobije podstanara?Ali,dosta vise rasprave,i off-a,stvarno...
Ako se dobro secam ti si prodavao u kompletu i to si napomenuo ne vidim zasto bi ti on pravio "konkurenciju" u prodaji..

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Razdvojio sam to,nije bas bilo ekstremnog interesovanja za komplet,video sam posle.Ma,jednostavno,presao sam na Intel(masina u sig-u),pa,rekoh,sta da radim sa plocom posle,to je bilo manje interesantno...550 Be je isao kao alva-moze da se otkljuca u quad,i to za male pare-zato,valjda.

Evo ga sampion.Pa ako vec laze barem je mogao bez slike iz sentinela.
BB2.jpg

BB.jpg

*** bas sampion.Ovome treba orden dati.Kakvih sve likova ima da ne poveruje covek...

Sent from my Sony Xperia Z5

Nije samo problem u nepismenosti.Neverovatno je da napise najbolja kamera.Kod nas se na buvljaku ovo prodaje za 500 din.

Poslednja izmena:
Ih ljudi, čudite se njegovoj (ne)pismenosti kao da takve stvari niste videli mali milion puta do sada - čak i na ovom forumu...

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

Svaki ciga svoga konja 'fali, a kupac treba da zna sta kupuje.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Btw, da napomenem da postoji mogućnost cenkanja sa nekim našim prodavnicama oko cene, što je meni bilo nezamislivo. Koliko znam, može u Gigatronu, i jednom lancu prodavnica iz Niša (ne sećam se imena) kao i u nekoj prodavnici u Bg-u (dal beše BC group?).

Sent from mTalk

Pre par godina (2014) je jedan drugar ušao u Game-S u Ušću, video Saitek X52 Pro na polici, prašnjav. Pitao pošto je: 22.000 RSD. Kaže on, hajde pitajte šefa jel bi moglo to za 12.000. Pozovu oni, trc mrc, mumlaju: "Kaže šef, može"

Verovatno skapirali da niko neće da im pukne 22.000 tek tako na Joystick, pogotovo u to vreme kad nije izašao još Elite Dangerous i Star Citizen.

211232.JPG

ovaj me nesto mulja ili sam ja glup? :trust:

Meni deluje da je iskren i pažljiv prodavac.

Što bi te muljao ako hoće prvo da isproba.

Ako su obe kingston na 800mhz ne moraju biti identične.

Naravno. Jedna može da bude cl5 druga cl6, ili da nemaju iste čipove, voltazu...

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno