Šta je novo?

Xiaomi Redmi Note 3

Ja sam trenutno na Miui 8 Global 6.7.29 i imam nekih problema sa prijemom SMS poruka.
Par ljudi mi je reklo da su mi slali SMS vise puta i nije mi stizala,cura isto tako,ovi moji kuci takodje. Nekad sve radi ok i poruke stizu normalno. Za poruke koristim aplikaciju GO SMS.
Cura mi ima redmi note 2 pro i njoj nekad od mene ne stizu poruke,a nekad stizu.
Ima li ko slicnih problema,i kakav savjet sto moze da bude.

Sent from my Redmi Note 3 Pro SD using Tapatalk

Hvala. :) Probaću ga za koji dan pa javljam utiske.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Ja sam trenutno na Miui 8 Global 6.7.29 i imam nekih problema sa prijemom SMS poruka.
Par ljudi mi je reklo da su mi slali SMS vise puta i nije mi stizala,cura isto tako,ovi moji kuci takodje. Nekad sve radi ok i poruke stizu normalno. Za poruke koristim aplikaciju GO SMS.
Cura mi ima redmi note 2 pro i njoj nekad od mene ne stizu poruke,a nekad stizu.
Ima li ko slicnih problema,i kakav savjet sto moze da bude.

Ja bih rekao da ta app ima neki sms blocker, spam block ili neki filter koji ti blokira sms.Prodji kroz opcije, pa vidi sta imas na tu foru aktivno i pogasi te "dodatne opcije"...Ovo je onako na "osecaj" :)

Sent from my RN3 Pro

@Kidence
Ima on svoj Blocker ali u njemu nista nije cekirano,i u stavci blokirane poruke nema nista,sve prazno.
Ovome kad mi posalje poruku stigne obavjestenje da sam primio poruku,a poruke nema nidje,cak i kad otvorim aplilaciju za poruke koja je dosla uz telefon te poruke nema. Znaci poruka nikad ne stigne.

Ako mene secanje sluzi(posto odavno ne cackam MIUI) imas u Security app podesavanja isto za blocklist... Valjda kada pokrenes Security app, pa gore u desnom cosku imas onaj zupcanik ili one tackice...Vidi tu kako je i sta podeseno...Takodje, u podesavanjima, pa aplikacije nadji message app i ocisti data i cache..Ima tu dosta stvari za probati :)

Sent from my RN3 Pro

U Security sve ok isto,evo sad sam opet gledao. U permision je kod obe aplikacije cekirano sve,u podesavanjima aplikacije isto tako,evo sad obrisah cache i data pa cu pustiti par dana da vidim sta se desava.

Probaj, ali takodje da znas, ako ti je kao def.app za message podesena go sms, onda je 99% problem u njoj...Moj savet, postavi kao def. app za sms miui org.app i vidi kako ce se ponasati.

Sent from my RN3 Pro

Vrlo moguce da jeste,jer i ja i cura imamo nju instaliranu i na oba je ona default za SMS.
Ali evo probacu jos par dana da vidim kako ce se ponasati,pa ako bude isti problem traziti alternativu ili koristiti stock aplikaciju ako se naviknem na nju [emoji1]

Kao alternativa moze da posluzi Textra :) po meni jedna od boljih sms app... :)

Sent from my RN3 Pro

Probao sam slim rom i mogu potvrditi da je extra fluidan, ali posle rr roma zaista siromasan opcijama. Dacu mu sansu da vidim ako mi bude fino radio i ne bude pravio problem kao rr rom da mi laguje i usporava u radu, mozda ga i ostavim. Za nekog manje zahtjevnog korisnika mislim da je odlican

Kako mi vi sa starim FP senzorom pravite zazubice dok pričate o romovima koje menjate, kad biste samo znali [emoji14] valjda ćemo i mi nesrećnici sa goodix senzorom uskoro dobiti priliku da probamo nešto osim Miui i Santosh - ovih romova

Probao sam slim rom i mogu potvrditi da je extra fluidan, ali posle rr roma zaista siromasan opcijama. Dacu mu sansu da vidim ako mi bude fino radio i ne bude pravio problem kao rr rom da mi laguje i usporava u radu, mozda ga i ostavim. Za nekog manje zahtjevnog korisnika mislim da je odlican

Šta ima na RR da ga koristiš pre Slim, ja sam sasvim zadovoljan onim što ima u zvaničnom CM, ne znam šta bih jos trazio od telefona ? Volio bih samo da mi Ambient Display radi kako treba, kako radi na Nexus telefonima. Šta je još zanimljivo ?

Ima brdo podesavanja, samo pod personalization\interface u rr ima gomila stavki za svaki moguci segment sistema, nisam ni stigao da odem u dubinu posto me ovo sa lagovanjem iznerviralo. Dok kod slima ima bukvalno 3 stavke. Ne kazem da je slim los, naprotiv, samo nekako imas osjecaj kao da si sa konja na magarca

To mi sada izgleda, ne treba mi ali volim da imam. :) :) :) Bez čega ne možeš ? Šta ti nedostaje u Slim ROM - u ? Konkretno ?

Vrlo moguce da jeste,jer i ja i cura imamo nju instaliranu i na oba je ona default za SMS.
Ali evo probacu jos par dana da vidim kako ce se ponasati,pa ako bude isti problem traziti alternativu ili koristiti stock aplikaciju ako se naviknem na nju [emoji1]

Pretpostavljam da nisi obavešten, ali su te Go... aplikacije još pre nekoliko godina provaljene kao najveće zlo puno bloatwera i stoji preporuka da se ne koriste. Nikad ih nisam ni koristio pa ne znam detalje, ali sam par puta naleteo na diskusije tog tipa.

To mi sada izgleda, ne treba mi ali volim da imam. :) :) :) Bez čega ne možeš ? Šta ti nedostaje u Slim ROM - u ? Konkretno ?

Nije pitanje bez cega ne mogu, na kraju moze se i bez telefona, jel tako? Kako smo nekad funkcionisali? Kad kupujemo kola volimo da ima elektronske podizace, elektronsko stelovanje retrovizora, parking senzore i ostale stvari, a realno auto moze da se koristi i bez toga, kao i nekad[emoji3]
Koristim slim rom evo drugi dan i dopada mi se kako radi, vidjecu kako ce se ponasati dalje, i ako mi ne bude usporavao kao rr rom, ostaje. Mada bi jos jednom dao sansu rr romu, ali bi isao na clean instal, od pocetka

Ma RR je no.1... Uostalom imas sada RR 5.7.3 od 29.08.2016, zadnja verzija u kombinaciji sa Radon 2.5.1 radi kao zmaj...
Evo meni npr.funkcija da zakljucavam telefon, drzanjem kockice (srednje kap.dugme) malo duze je opcija bez koje tesko da bih mogao...Navika :)
Sent from my RN3 Pro

Poslednja izmena:
Kidence, znaci ta varzija od 29.08. je za preporuku, nju da probam ako se odlucim da opet ubacim RR? A ocu sigurno [emoji3]

Da,da, jos sam ja radio dirty flash i za sada sve radi kao treba :) Ja nju koristim trenutno, pa ako nesto se pojavi sto ne bi trebalo, pisem ovde u temi...

Sent from my RN3 Pro

Kid tebra el ovaj miui.eu rom isti kao oficijelni samo sa pobrisanim kineskim sranjima ili i oni čačkaju nešto ispod haube ?

Pa nije 100% isti, cackaju.Imas na prvoj strani xiaomi.eu sajta sta je sve menjaju...

Sent from my RN3 Pro

Đubretari .. a mene mrzi da idem i brisem apk po onoj listi sa 4pda foruma

To Kidence, konkretno. Da me ne shvatite pogrešno, ne govorim ništa protiv ovog ili onog ROM - a, ne ulazim u prepisku, ja hoću da vidim da li ima nešto što može da posluži a da ne škodi. Ne treba mi dvoklik za otključavanje ali voleo bih Ambient Display koji radi. Na primer ta opcija sa srednjim digmetom ima i na čistom CM. Ako ubaciš Radon Kernel, telefon radi kao Radon, ne kao RR, CM ili neki drugi. Ostaje samo izgled i neke korisno beskorisne sitnice koje me interesuju.

Ima i tu istine, ipak je kernel taj koji "odlucuje" kako ce telefon da radi...Ma meni je RR super bas zbog tih svojih mogucnosti... :) Ne kazem ja da su CM, Slim,Exodus losi, naprotiv... ko sta voli neka izabere, a sto se tice rada...kernel je taj koji vrsi posao :)

Sent from my RN3 Pro

@Kidence

Jel ovo RR rom o kojem se prica? http://forum.xda-developers.com/red...om-resurrection-remix-m-redmi-note-3-t3394168

Prilicno je slabo sredjen prvi post, i ne update-uje se pa nisam siguran da li pricamo o istom.

Ja imam CM13, TWRP pa reko ajde kada se toliko hvali da probam mozda veceras ovaj RR.

Da li si pisao negde vec uputstvo za njega posto ne nalazim sa search-om? Uglavnom samo me zanima jel ide samo WIPE i falsh tog ROM-a? (Posto detaljnije uputstvo ne vidim u prvom postu na xda)

Meni na RR dosta stvari puca. Kamera nikako nece radi odma puca, dok fotoaparat ok radi. Dok razgovaram sa nekim obavezno popalim sve zivo u roletni i fp nekad radi savrseno a nekad nema sanse da reg prst pa moram ici na pass...

Hvala :)
Ne znam gde sam gledao. Tj pregledao sam tu prvu stranu ROM-ova na XDA ali ne vidim dobro izgleda :D

Prelazak sa CM13:

Uradim nandroid backup.
Uradim wipe i factory reset.
Flash RR rom.
Flash Gapps.
Upalim da vidim jel sve ok.
Flash kernel.

To je to? :)

Da li je moguce da nakon factory reset-a i wipe-a obrisem TWRP recovery?
Mislim da sam to jednom uspeo na drugom telefonu pa me zanima sta utice na to da mi recovery ostane netaknut?

@deklaracija

Koji ti onda RR koristis?
To u toku poziva se i meni desava na CM ali zakljucam ga pa mi to ne smeta.

Poslednja izmena:
@deklaracija i ostali

RR rom radi odlicno na starim verzijama telefona. Problem nastaje kod telefona koji imaju nove verzije hardvera...Xiaomi jos uvek nije objavio source kod i drajvere za te nove komponente koje su pocele da se ugradjuju od 06.2016. Da bi znali kada vam je telefon napravljen, pogledajte na kutiji nalepnicu , donji desni cosak pise mesec i godina proizvodnje..

Kao drugo, probem moze biti i dirty flash... Kada se flesuje nova verzija rom-a, preko starog...

@deklaracija...
Znam da si menjao cpu guvernor, vrati na interactive...moguce da sa tim darkness imas problem...

Rom je extra stabilan, Radon kernel 2.5.1 takodje...Na starijim verzijama RR rom-a se desavao po neki FC .Na ovom zadnjem jos uvek ni jedan.

Za prelazak na RR rom...

Wipe, pa advanced wipe,:system, data, cach, dalvick.

Install RR rom

Wipe cach and dalvick

Install gapps Arm64, 6.0., pico( ili po vasem izboru)

Wipe cach and dalvick

Install radon kernel

Wipe data and dalvick

Reboot

Ako puca FP, instalirati radios.zip sa ovog linka

https://app.box.com/s/j2551kdlat5kepi79tqr7dud7z3ozuqi

Uzivati u novom rom-u :)

Sent from my RN3 Pro

Prelistacu malo temu na xda. Moj je od 07.2016 pa cu da iscitam kakvi problemi mogu da budu ako ih ima :)

A mogao bih da nabacim bar taj kernel na CM 13 :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno