Šta je novo?

Kupujem prodajem

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koji to ozbiljan prodavac moze da kaze da nema robu?

Roba se uvek ili prodala, ili upravo stize nova tura i samo da se istovari i sl, ni jedan kupac ne voli da cuje da ono sto njemu treba "nema na stanju", to samo totalni laik moze kupcu da kaze.

Kupac kome je ozbiljno hitno ide u drugu radnju, cak placa i skuplje ako treba (odma` za odma`, a ne danas za danas)

Ako cemo iskreno njemu jednostavno nije bilo stvarno hitno, jer on i dalje ceka.

Ti ces radije ponovo kupovati kod coveka koji te zavlaci nedelju dana, nego kod coveka koji ti odmah kaze "znas, nemam to trenutno, imacu za nedelju dana"?

Ti ces radije ponovo kupovati kod coveka koji te zavlaci nedelju dana, nego kod coveka koji ti odmah kaze "znas, nemam to trenutno, imacu za nedelju dana"?
Naravno da ne bih kupio...
Cim bih cuo evo saljem, ali samo "tetki da odnesem lek", ja bih rekao zaboravi...

Sto i vama toplo preporucujem, a ne da svaki put otvorate novu temu kako neki svercer sa KP nije ispunio casnu pionirsku, i uzdate se u neciju cast i postenje.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Ima istine u ovo sto @bakara govori. Kupujete od svercera i ocekujete da on MORA da ispostuje to sto je rekao. Ne mora. Isto kao sto i nase prodavnice masu puta ne ispostuju ono sto pise na sajtu, a to je da ima na lageru. Koliko puta sam procitao da je neko narucio robu i da su mu cak i poslali porudzbenicu, a na kraju se ispostavilo da nemaju i da mu nude nesto drugo.

Sa druge strane, krajnje je neozbiljno od tog prodavca sa 500+ ocena da se tako ponasa. I ja se slazem sa tim da je bolje da kaze da nema na stanju i da ce dobiti za x dana, pa nek kupac odluci da li moze da ceka ili ne. Ovako gubi musteriju, a mozda bi sledeci put opet kontaktirao tog istog prodavca ako mu nesto zatreba jer je ispao ok prvi put.

Pisao sam o "Veri iz Subotice".Uzeo Lumiu 830 i posle 3-4 meseca telefon ne daje znake zivota, a ona isparila.I tako ja telefon koji sam platio 240€ prodam za 100€. [emoji4]

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk

I takva osoba ima preko 500 pozitivnih i NIJEDNU negativnu!?

Svaka joj čast... Pored takvog obraza treba i znati tako "voditi biznis".

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

kako smuvaju tolike pozitivne ;)

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Pisao sam o "Veri iz Subotice".Uzeo Lumiu 830 i posle 3-4 meseca telefon ne daje znake zivota, a ona isparila.I tako ja telefon koji sam platio 240€ prodam za 100€. [emoji4]

Mislis isparila u smislu garancija vazi prvih 12 sati? :)

Posto vidim da je na KP aktivan prodavac.

I sad ce neko da napise, pa da nije dužna ni da se javi za garanciju, to je ok to je sve normalno... Ne zna se koje je veći prevarant od prodavaca na tom kp... Čast izuzecima...

Gesendet von meinem GEM-701L mit Tapatalk

U pravu si, ne zna se ko je veći prevarant. Da li prodavci koji nude razne papirić garancije i švercuju, ili kupci koji svesno kupuju švercovano i to im ni malo ne smeta dok ne dodje situacija da papirić garancija zatreba.

I jedni i drugi su jednako loši.

A ovi što polažu nadu u takve garancije su pride i glupi. [emoji6]

Poslednja izmena:
Najpošteniji prodavci su oni što lepo napišu radna garancija 10 ili 15 dana.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Pogledajte prilog 207800
Da li je neko imao iskutstva sa brisanjem(negativnih) ocena?"Castio" sam jednog lika koji me je zavlacio bar 4 dana,nije hteo da preuzme napajanje.Po-punim ja sve lepo,i vidim,nema ocene.Posaljem poruku admin-u da pitam sta se desava...Prodje par sati,oni se lepo izvinjavaju,kao,vasa ocena je uvazena,sve je Ok...Nije prosao ni dan,nema mog minusa-bas sam se zainatio da proverim:D.Lik je imao dvocifren broj pozitivnih,kao i ja,ne placa oglase...U cemu je fora?Blokirao sam ga da ne smara u medjuvremenu.

100% su mu obrisali negativnu zato što do kupoprodaje nije ni došlo.

Lupio si mu negativnu bez razloga.

Tvoja je greška što rezervišeš.
Da si mu poslao, i da nije preuzeo u redu ali do kupoprodaje nije došlo.

Ima i toga,naravno.Rezervisem,jer su me ljudi ionako cimali na tel. i posle toga,iako sam izricito naglasio da se komunicira putem poruka.Razmisljao sam da li da se cimam za taj minus(bas iz tih razloga),ali,lik me je bas iznervirao,sta da radim...Jos jedna zanimljivost,usko gledano,to glediste,koje su zauzeli i admini,je tacno.Medjutim,cl.31,39 ZOO jasno kazu da se ugovor smatra zakljucenim kada ponudjeni prihvati ponudu,tj.ponudilac primi tu izjavu.Slanje,tj.rezervisanje robe za kupca je maltene isto-fakticke radnje usmerene na realizaciju isporuke za kupca.Izmedju ostalog,zato i ne saljem nista pre uplate postarine.

Poslednja izmena:
U pravu si, ne zna se ko je veći prevarant. Da li prodavci koji nude razne papirić garancije i švercuju, ili kupci koji svesno kupuju švercovano i to im ni malo ne smeta dok ne dodje situacija da papirić garancija zatreba.

I jedni i drugi su jednako loši.

A ovi što polažu nadu u takve garancije su pride i glupi. [emoji6]
Sto sam ja prevarant ako sam zenu fino i kulturno nazvao da se raspitam za mobilni telefon koji me zanima.Nakon razgovora gde smo se dogovorili oko cene, preuzimanja i garancije j ona je meni poslala telefon.Ja uredno platio i sad ko te sisa.
A taj isti telefon sam prodao onakav kakav jeste.Nisam pisao bajke nego sam lepo rekao da sam ga nosio u servis ( budj*avi na Banovom Brdu) dva puta i prvi put naplatili pa nisu hteli da vrate pare za uslugu NULA.Da nisam i njih prevario?[emoji1]

Ovo danas (cast izuzecima) nisu ljudi nego da ne kazem sta.

Ne kažem da si ti prevarant ali si svakako svestan da si kupio švercovan telefon?

Telefon na koji je na ilegalan način ušao u zemlju.

Kakvim te to čini, tebe i ostale takve kupce?

Jel možeš ti da formulišeš epitet koji ide uz takvog kupca? Kojim imenom nazvati kupca koji svesno kupuje ilegalnu robu?

Elem sad naleteh na oglas, napisao lik da prodaje sledece graficke:

6 x 280X XFX
2 x 7950
GTX 750ti
R7 250

Dakle, 10 grafickih, I sve ih daje djuture sa OGROMNIM popustom za samo 500e!

KAd procitah oglas malo detaljnije, njemu od svih ovih grafickih, ispravno samo dve 7950 :D

Ne kažem da si ti prevarant ali si svakako svestan da si kupio švercovan telefon?

Telefon na koji je na ilegalan način ušao u zemlju.

Kakvim te to čini, tebe i ostale takve kupce?

Jel možeš ti da formulišeš epitet koji ide uz takvog kupca? Kojim imenom nazvati kupca koji svesno kupuje ilegalnu robu?
Jesam svestan, ali taj telefon nije ona ukrala tamo.Nego kupila u radnji i ima racun sa kojim moze da ostvari garanciju u narednih 12/24 meseci.Da je odmah rekla da se time ne bavi potrazio bih drugog.

Ne mogu da shvatim da ti sad branis nju ili krivis osobe koje hoce da kupe telefon za normalnu cenu, a ne ovde u Srbiji gde je sve otislo u aut.

Ne branim nju, niti napadam tebe.
Priznajem, ti nisi dobar primer za ovo što govorim ali se nekako nastavljamo i dalje.

Da, kupila ga je u Madjarskoj, ali ga je prošvercovala u Srbiju. Dakle taj telefon je ovde ilegalan.

S'obzirom da te je iskulirala za garanciju, postavlja se pitanje da ga je možda i ukrala? Jer, zašto ti ne bi uvažila garanciju? Nemoguće je da nije bilo mesta u švercerskom kombiju/torbi/šleperu za jedan telefon da Segedina i nazad?

Elem, ti si postupio ispravno. Otkačio si budalu, prodao telefon za dosta manje i kupio drugi.

Ne kažem da je ona ispravna, ona je srž problema. Ali i kupci takve robe su problem.

A kupci takve robe koji traže da budu zaštićeni u najmanju ruku kao da su švajcarski državljani su ili glupi, bezobrazni, alavi....? Ne znam kojim imenima više da ih nazovem.

Pametan čovek, ako već smatra da mu njegova država nije omogućila da na normalan način kupi telefon, kupi tako telefon, ubaci razliku od 100-200 uštedjenih evra u štek i kupi sledeći telefon ako mu se tako nešto desi.
Što si ti i uradio, pa se ovo pisanje ni ne odnosi na tebe.

Stekao sam utisak čitajući postove ovde na forumu, da ispadne najbolja varijanta da se telefoni kupuju od raznih vera iz Subotice a da ako se pokvare treba da se nose na popravku u Gigatron, win win itd...

Dakle, kupio si telefon/tv od švercera, live with it. (Ne ti, drugi).

Poslednja izmena:
Naravno, slazem se sa vecinom stvari sto si rekao. Vidim da si normalan i ok covek/decko.
Ja sam podelio moju pricu iz razloga da se slucajno neko drugi ne prevari i kupi kod nje.

A kupovina u gigatronu, ww itd..mozda jednog dana kad budem imao platu kao nasi poslanici. [emoji4]

kako smuvaju tolike pozitivne ;)

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Zahvaljujući sajtovima baš kao što su ovaj iz naslova teme. Šta je tu čudno?

Da, kupila ga je u Madjarskoj, ali ga je prošvercovala u Srbiju. Dakle taj telefon je ovde ilegalan.

E, izvini, ali ovo su teške reči da ne napišem nešto drugo.
Telefoni u srbiji su dozvoljeni odnosno legalni. Nije to Glok.

Ne kažem da je ona ispravna, ona je srž problema. Ali i kupci takve robe su problem.

Ona nije nikakav problem, to što ti misliš da je problem može da se reši za 30-ak minuta samo kada bi neko hteo da radi ili neko "naterao" nekoga da radi.
Kupac takođe nije problem, svima nama je u podsvesti da ćemo teže za garanciju ako nismo "prva ruka" korisnika već moramo da se vraćamo nekome ako nam ne daj bože zatreba.
Problem je sistem koji to sve omogućava, koji ne reaguje, koji se pravi da ne postoji jer je lenj i bezobrazan, oseća da mu se može i baš ga briga... Plate se primaju i ovako i onako.
Kada bi taj isti sistem funkcionisao, onda bi nas primorao da nemamo gde nego da kupujemo u našoj zemlji što bi naši trgovci dočekali sa bejzbol palicama i istresli nam i poslednji dinar iz džepa jer opet nema aktivnog sistema da bilo šta izreguliše... Začarani krug neko bi rekao...

Poslednja izmena:
Vrlo je moguće da ti sami prodavci ovde sami sebe hvale pod drugim imenom ovde na forumu, kao što sami sebi nameštaju ocene, ovde nameštaju svoje poslovanje, to jest sami sebe hvale... Al ko će ga znati...
Kako god, na kraju uvek ispasti kupac koji kupi na takav način telefon pa se eto fon pokvari ili sta znam i onda kreće muka...
Verujem da ima i dosta zadovoljnih kupaca a sigurno i ne zadovoljnih to jest prevarenih, takvi prodavci (prevaranti) sve obećavaju dok ne dobiju novac, kako dobiju novac, aj zdrao... (čast izuzecima naravno)
Pitanje sad, primer samo...
Npr ovde ima recimo 10 prevarenih članova od istog prodavca sa kp, prevarenih mislim, telefon crkao posle 10 dana i slično... Jel moguća npr zajednička tužba uopšte protiv tog prodavca sa kp?
Kakva bi proc3dura bila, bas me zanima... I da li bi tih 10 ljudi ostvarili neka svoja prava, ili bi prodavac nadrljao zbog prodaje svercovane robe?

Sve smo lepo utvrdili, garancija kod svercera ludom radovanje :)

Problem jeste, da ne kazem prevara a sta je drugo nego to, sto prodavac o kome trenutno diskutujemo pise na oglasim " sim free i godinu dana garancije , NOVO I NEKORIŠĆENO SA GARANCIJOM OD 1 GODINE"

A onda ispari garancija i poverenje i sve.

Garancija se razume na sta je, na koje delove.

Inace meni prijatelj u servisu rece da su Lumie ocajne izrade :(
To mi je rekao nakon sto smo devojkinu lumiu 735 (iz telenora) pokusali da ozivimo - unutra rece kao da je stojala danima u vodi, sve korodiralo. Telefon nikad nije lezao u vodi ali je izrada bila uzasna :(

Vrlo je moguće da ti sami prodavci ovde sami sebe hvale pod drugim imenom ovde na forumu, kao što sami sebi nameštaju ocene, ovde nameštaju svoje poslovanje, to jest sami sebe hvale... Al ko će ga znati...
Kako god, na kraju uvek ispasti kupac koji kupi na takav način telefon pa se eto fon pokvari ili sta znam i onda kreće muka...
Verujem da ima i dosta zadovoljnih kupaca a sigurno i ne zadovoljnih to jest prevarenih, takvi prodavci (prevaranti) sve obećavaju dok ne dobiju novac, kako dobiju novac, aj zdrao... (čast izuzecima naravno)
Pitanje sad, primer samo...
Npr ovde ima recimo 10 prevarenih članova od istog prodavca sa kp, prevarenih mislim, telefon crkao posle 10 dana i slično... Jel moguća npr zajednička tužba uopšte protiv tog prodavca sa kp?
Kakva bi proc3dura bila, bas me zanima... I da li bi tih 10 ljudi ostvarili neka svoja prava, ili bi prodavac nadrljao zbog prodaje svercovane robe?

Kolektivna tuzba(class action,actio popularis),koja je efikasnija,ne postoji kod nas,zahvalimo za to USS.A i,kakvu bi to zastitu mogli da ocekuju ti koji su kupili od svercera,npr.:D?

A kako da nas 10-oro u toj kolektivnoj tuzbi dokazemo da smo kupili bas od te osobe koju tuzimo?

Npr tuzim Miroslava Raduljicu? [emoji23]

Ma ok, onako sam samo informativno pitao kao primer.
Nisam imao to iskustvo da bilo šta kupim preko kp , vec eto pratim temu, pa reko da pitam...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno