Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 7

Sve je jasno kad se pogleda njihova Galaxy i Note serija unazad. Samsung je isao u jednom pravcu - da bude lep, da tw bude nabacan sa sto vise funkcija da sto vise njih ubode sa necim, da bude jos lepsi, da sljasti i da bude fancy za siroku masu. I u tome su uspeli, bez brige za performanse i za podrsku. Ima tu neke ozbiljnosti, naravno, ali to im nije u prvom planu... Ni u drugom. Uspeli su do te mere sa zvucnoscu linije, da sad ima i onih koji i znaju stvari, pa ipak podlezu tome da imaju nesto sto je prosto popularno.
Ne kazem za sve, ima i onih koji stvarno uzimaju iz neke potrebe, ali njih je malo... I tako, reklamiranje, kapital i uspeh kod vecine koja guta serviranu pricu i sminku, vodi ka ovakvom stanju. Sto bi gurali pare u neku optimizaciju, kad te pare mogu da guraju u reklame - vise isplativo. U tome je razlika, Samsung je samo brutalniji kapitalista koji udara na izgled i brojke karakteristika komponenti, a ovde znamo da to nije sve. Ozbiljni telefoni sa ozbiljnim falinkama zarad popularnosti.

sta bre jedino olovka? Pa ceo sistem je razlicit...imam ip6plus kod supruge i to njesra nikada ne bih koristio zbog mnogih nemogucnosti i losih resenja...

Sent from my Note Pro 12.2

Jeste, kad se odradi JB ne moze nista da se radi. Pre ovakvih izjava proverite kakvo je stanje. Odgovara ti vise Samsung i to je ok, ali staviti softver kao prednost istog je najblaze receno smesno. No, da ne idemo dalje.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kazi vise, oslobodi to iz sebe... "Jedini jurim zenske, idem na jezero, kupam se."

Promasio si ti temu debelo. A onaj link ni ne razumes. Ne znam, lik je lepo objasnio. Mojne da ti je krivo.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Ne razumeš da ljudi kupe telefon da on njih služi, nemaju vremena da se jure sa romovima, ne mogu svaki dan da menjaju rom i da flešuju, zamisli svaki dan da idu u banku da aktiviraju online račune, bolest!

Većina u temi je negativna, sve vam smeta. Ovde najviše zameraju ljudi oni koji im uopšte ne ulazi u izbor prilikom odabira/kupovine, verovatno nisu ni imali note 5, naravno preskočiće i 7, ali bitno da se nabijaju komentari. Lično čekam da neko nabavi telefon i napiše neko o njemu, možda i uradi benč test.

Ne razumeš da ljudi kupe telefon da on njih služi, nemaju vremena da se jure sa romovima, ne mogu svaki dan da menjaju rom i da flešuju, zamisli svaki dan da idu u banku da aktiviraju online račune, bolest!

Većina u temi je negativna, sve vam smeta. Ovde najviše zameraju ljudi oni koji im uopšte ne ulazi u izbor prilikom odabira/kupovine, verovatno nisu ni imali note 5, naravno preskočiće i 7, ali bitno da se nabijaju komentari. Lično čekam da neko nabavi telefon i napiše neko o njemu, možda i uradi benč test.
+1

S7 EDGE

Procitaj opet review sa xda. Opet ti kazem, promasio si i forum i temu.

I nije mi jasno kako neko uvrce pricu jer mu je krivo kako neki uredjaj radi.

Ko ce da meri fluidnost, mozda ti? Kapiras da je nekome i to bitno, softverska strana. Kad ne razumes nesto, sta sad uplices price iz zivota? "Vazno je da ja koristim telefon maksimalno, ostali su fleseri" lol. Kao da si jedini, ***.

Mada to tebe i ne treba da zanima, kada i ne vidis razliku.

Poslednja izmena:
Ne znam kako nekom moze da ne smeta ova softverska strana za ovaj cenovni rang. Razumem da nekome smeta ali se pomiri sa tim zbog olovke u ovom slucaju, ali da mu ne smeta? Da nije vazno da ima puno jeftinijh modela sa boljim performansama?

Pa tripuju ozbiljnost i poslovnost ako imaju telefon sa olovcicom.

Složićemo se da se ne slažemo, vi koristite telefon za merenje e penisa, ja drugačije.
Softverska strana naravno da smeta ako ne valja, ali za komentar o istoj čekam neku realnu recenziju pošto propustim telefon kroz šake.

Pa nije valjda da ocekujes neko epohalno poboljsanje u odnosu na S7?

Ta suština može da se kaže i ovako "kupio je telefon od 100-200e, ubacio portovan rom i tripuje se da ima preminum uređaj".

Pa nije valjda da ocekujes neko epohalno poboljsanje u odnosu na S7?

Bila je razlika između S5 i Note 4, takođe ima razlika između S6 i Note 5, pišem o telefonima koje sam imao/koristio. Note klasa je uvek za mene bolja i više preminum.

Software je itekako bitan, jer ne postoji hardware koji će da ga izvadi. Od Samsunga sam zato i otišao, jer ako telefon košta 1000€ ne sme da radi gore nego dva, tri puta jefitniji na najosnovnijim stvarima.
Moje dalje pitanje je da li i dalje dodatno opadaju performanse posle dužeg korišćenja, jer tek to nije prihvatljivo?

Ne znam zašto treba biti "pozitivan" u vezi stvari koje godinama ne rešavaju. Što ne znači da nema i dobre strane, jedno ne isključuje drugo.

Eto, poenta je u tripovanju. :)

Cini mi se da nijedan Samsung nije imun na duze koriscenje, pri tom ne mislim na godinu. Uzmes neciji tel i po kolicini laga mozes da procenis kada ga je kupio. Karikiram. Malo.

Kazi vise, oslobodi to iz sebe... "Jedini jurim zenske, idem na jezero, kupam se."

Promasio si ti temu debelo. A onaj link ni ne razumes. Ne znam, lik je lepo objasnio. Mojne da ti je krivo.

Jedini fotka palacinke i pljeskavice

+1 i od mene...

Ljudi, to je samo telefon.. Ja imam Note 5, sem regularnog update-a nista nisam menjao na njemu.. radi kao sat.. i za posao, i za privatne svrhe.. ( a verujem da koristim telefon za posao vise od 90% ljudi ovde..)
Punim kad mi se puni, ne pazim ga kao malo dete.. kad mu dodje kraj kupim drugi...
Napraviste od telefona toliku nauku da to merenje razlika u milisekundama i razlikama u trajanju baterije postaje bolesno..
Flesuj ovo, flesuj ono, skini ovo pa pogasi ono... a onda uradi ovo i trajace ti baterija 7 minuta duze.. a kad otvoris 729 aplikacija, 730ta ce se otvoriti brze...
Kupis, nosis, bacis, kupis drugi..

+1 i od mene...

Ljudi, to je samo telefon.. Ja imam Note 5, sem regularnog update-a nista nisam menjao na njemu.. radi kao sat.. i za posao, i za privatne svrhe.. ( a verujem da koristim telefon za posao vise od 90% ljudi ovde..)
Punim kad mi se puni, ne pazim ga kao malo dete.. kad mu dodje kraj kupim drugi...
Napraviste od telefona toliku nauku da to merenje razlika u milisekundama i razlikama u trajanju baterije postaje bolesno..
Flesuj ovo, flesuj ono, skini ovo pa pogasi ono... a onda uradi ovo i trajace ti baterija 7 minuta duze.. a kad otvoris 729 aplikacija, 730ta ce se otvoriti brze...
Kupis, nosis, bacis, kupis drugi..
Kupiš, nosiš, s****š prodaš ženi [emoji1] [emoji1] [emoji1]

S7 EDGE

Poslednja izmena:
@Argentto
Ali takav stav omogucuje svima njima da budu bahati sa cenama i sa onim sto nude. Za te pare moraju da budu proporcionalniji. Mozes li da zamislis koliko bi trziste, ne samo telefona, bilo bolje kada bi svi zdravorazumski razmisljali i postavljali se kao ovi iz XDA clanka? Treba biti realan, vazi za obe strane, a ne samo slepi konzumerizam.

Ta suština može da se kaže i ovako "kupio je telefon od 100-200e, ubacio portovan rom i tripuje se da ima preminum uređaj".

Bila je razlika između S5 i Note 4, takođe ima razlika između S6 i Note 5, pišem o telefonima koje sam imao/koristio. Note klasa je uvek za mene bolja i više preminum.

Pa bolje tako nego da kupi telefon od 800e i da mu radi kao taj od 100 sa fabrickim romom. Ali bitno da ima olovcicu. Da se razumemo, meni ta olovcica veoma fali ali ne mogu da zrtvujem stabilan i fluidan rad zarad toga.
Naravno da je bila razlika jer je S5 ocajan, N4 je svakako bolji uredjaj. Uvek je Note bio bolja masina od S serije, naravno.

@Argentto
Ali takav stav omogucuje svima njima da budu bahati sa cenama i sa onim sto nude. Za te pare moraju da budu proporcionalniji. Mozes li da zamislis koliko bi trziste, ne samo telefona, bilo bolje kada bi svi zdravorazumski razmisljali i postavljali se kao ovi iz XDA clanka? Treba biti realan, vazi za obe strane, a ne samo slepi konzumerizam.

Da li stvarno verujes da ce recimo Samsung promeniti bilo sta zbog uporednih testova sa drugim brendovima ? Ili zbog toga sto recimo note 7 ovde ogovara 150 ljudi a niko ga ne poseduje ?
Sto pre shvatite da su to multi fabrike za pravljenje prara, i da ih ni ti, ni ja ni bilo ko drugi ne zanima, tim bolje.. :)

Ja ne kazem da ti nisi u pravu, ali tolika posvecenost telefonu za mene nije razumljiva.. Koji ce telefon pre otvoriti 84 aplikacije ?!?!? Uuuuu ala ga ovaj sije u brzini posle otvorene 48-e...
Ili ja gasim wi fi cim izadjem iz kuce i smanjujem osvetljenje ekrana a pogasio sam i sve sto jedan smartfon cini smartfonom i sad mi baterija traje 23 minuta duze.. WOW...
Ljudi pocinju da robuju telefonu, da im telefon odredjuje nacin zivota, da im oduzima 5-6 sati zivota svakodnevno.. o tome je covek pre par postova govorio...

Olovku za koju si se uhvatio ne potenciram, a ljudi su objasnili koji je koriste i kako, njima završava ono što ne može ni jedan drugi ma kakav dijagram da ima ma xda.

Jedini fotka palacinke i pljeskavice
Zato što ima gomila takvih kao ti. Dok god ima takvih da gledaju, slikaću, da vas ne razočaram.

Poslednja izmena:
Nije li robovanje telefonu, uzeti telefon uprkos tome što radi gore od drugog? Poenta tome da ti služi je da radi najbolje što može, i da te ne opterećuje dodatnim čačkanjima i brigama.

Zbog svog trenutnog materijalnog stanja, odustao sam od Note 7 !
:-(
Iako ima par stvari koje mi smetaju, ipak je najbolji do sada i kupio bih ga ali bice preko 600E kad se pojavi i kod nas NAJVEROVATNIJE nece biti Duos varijanta preko operatera.
Uzecu Note 5 Duos (verujem da nije 50% losiji koliko je jeftiniji :) i nadati se da je kvaliteta kao i Note3 i da ce potrajati godinu-dve (jedino sto cu mozda morati menjati bateriju)

Olovku za koju si se uhvatio ne potenciram, a ljudi su objasnili koji je koriste i kako, njima završava ono što ne može ni jedan drugi ma kakav dijagram da ima ma xda.

Zato što ima gomila takvih kao ti. Dok god ima takvih da gledaju, slikaću, da vas ne razočaram.
Ja hranu jedem, ne slikam je. Mogao bi i ti to da probas jer tome sluzi sem drzanja u frizideru

Nemoj da pričaš? Jedeš? E? A pomislio sam da gledaš hranu na slikama. Ne pravim problem, slobodnio gledaj slike, ne moraš da viriš. Biće još slika za takve fanove koji vole da gledaju. Ja slikam, ti gledaš.

Poslednja izmena:
Pa naravno da potenciram olovku, ona prodaje Note. I to je jedini razlog zasto bih se odlucio za njega. Ostatak imam na ostalim telefonima.

Nemoj da pričaš? Jedeš? E? A pomislio sam da gledaš hranu na slikama. Ne pravim problem, slobodnio gledaj slike, ne moraš da viriš. Biće još slika za takve fanove koji vole da gledaju. Ja slikam, ti gledaš.
Sad si opisao svoj celokupan zivot i heavy use telefona. Sreca pa sams izbacuje redovno telefone, pa svaki mesec moze drugi na sto ispred fast fooda. Ne moras meni da slikas, video sam jednom i dosta mi je.

Kasno je, možda si ogladneo, baci pogled na slike.

Nazad
Vrh Dno