Šta je novo?

Samsung Galaxy Note 7

Naravno da kupuju, ne zuje po xda i ne vrte neke grafikone i ne bulje u keširanje posle frižidera u kom je rađen antutu, koriste telefon.
Čekam rezenziju Flossy Carter. Crnja je realan, koristi fon maksimalno, onako kako se koristi.

ps.
Ovde su ljudi zaboravili da telefon služi njima, počeli ste da služite telefonu, vrtite se oko frižidera sa antutu, umesto da u frižideru držite hranu vi držite telefone. Merite brojke i štopujete vreme skakanjem iz app u app umesto da jurite žene, odete na jezero, bazen, reku... snimate se pa gledate kad budete matori...

Po tvojoj logici, zasto mi uopste pisemo po ovom forumu? Ajmo svi da jurimo zene, odemo na jezero, sta cemo ovde? Trenutak kad pocnes da sluzis telefonu je kad pocnes da nalazis opravdanja za svaku njegovu manu i bezuslovno ga volis i kupujes.
Ti grafikoni predstavljaju njegove stvarne performanse koje su prilicno lose. Ti pricas o tome kao da su ti spajkovi nesto sto se ne primeti golim okom.
A sto se tice frizidera, pa moras da drzis Samsung telefon u frizideru kad se toliko pregrejava :D

Da li stvarno verujes da ce recimo Samsung promeniti bilo sta zbog uporednih testova sa drugim brendovima ? Ili zbog toga sto recimo note 7 ovde ogovara 150 ljudi a niko ga ne poseduje ?
Sto pre shvatite da su to multi fabrike za pravljenje prara, i da ih ni ti, ni ja ni bilo ko drugi ne zanima, tim bolje.. :)

Ja ne kazem da ti nisi u pravu, ali tolika posvecenost telefonu za mene nije razumljiva.. Koji ce telefon pre otvoriti 84 aplikacije ?!?!? Uuuuu ala ga ovaj sije u brzini posle otvorene 48-e...
Ili ja gasim wi fi cim izadjem iz kuce i smanjujem osvetljenje ekrana a pogasio sam i sve sto jedan smartfon cini smartfonom i sad mi baterija traje 23 minuta duze.. WOW...
Ljudi pocinju da robuju telefonu, da im telefon odredjuje nacin zivota, da im oduzima 5-6 sati zivota svakodnevno.. o tome je covek pre par postova govorio...

Neverovatno. Na ovom forumu bih ocekivao da nadjem entuzijaste, a nalazim ljude koji pricaju o jurenju zena, robovanju telefonu i sl. Nije smak sveta ako telefon otvara aplikacije 2x duze od drugih, ali je neprihvatljivo da je telefon od 900e toliko spor. Cak i ako ti to nije bitno, ne bi to trebalo da opravdavas.

Po tvojoj logici, zasto mi uopste pisemo po ovom forumu? Ajmo svi da jurimo zene, odemo na jezero, sta cemo ovde? Trenutak kad pocnes da sluzis telefonu je kad pocnes da nalazis opravdanja za svaku njegovu manu i bezuslovno ga volis i kupujes.
Ti grafikoni predstavljaju njegove stvarne performanse koje su prilicno lose. Ti pricas o tome kao da su ti spajkovi nesto sto se ne primeti golim okom.

Cim vidis da tako pise odmah provalis koliko je nabedjen lik.

Ali dobro, nije to bitno... Nego sto uplice u pricu, neke nepotrebne stvari, posle onakvih detaljnih review-a. Znaci ne razume sta pisu i odmah standardno "nemate zivot" :)

Imas drugi forum, tamo to prolazi.

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

A sto se tice frizidera, pa moras da drzis Samsung telefon u frizideru kad se toliko pregrejava :D

Po tvojoj logici forum treba da bude patkometrija? Čiji je najbrži? Ima takva tema:
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?369625-Patkometrija-(Antutu)
Nisam primetio lag, čekam da stigne telefon, pošto istestiram napisaću da li laguje, spajkuje.

Neverovatno. Na ovom forumu bih ocekivao da nadjem entuzijaste, a nalazim ljude koji pricaju o jurenju zena, robovanju telefonu i sl. Nije smak sveta ako telefon otvara aplikacije 2x duze od drugih, ali je neprihvatljivo da je telefon od 900e toliko spor. Cak i ako ti to nije bitno, ne bi to trebalo da opravdavas.

I, definiši entuzijastu? On ne izlazi iz kuće? Ne juri žene, dobro, juri momke, ok ako si se za to uhvatio, više sam mislio da se izađe iz kuće i odlepi od kutije sa slikama. Nema samsung frižider, ima neki koji na patkometriji naviše hladi?

Fora je što ti ne možeš da primetis lag i trzanje jer si se navikao na tw, a ako na to dodamo da ti je iz nekog čudnog kompleksa bitno koji telefon drzis na astalu , svaki tvoj zaključak kako radi neki telefon pada u vodu. To možda prolazi na ms forumu ali ovde ne..

Nema objašnjenja da daš 900e a da ti se uspori mob kao prebijena mačka .. *** svaki dan gledam kako s5 radi sa tw ,pa to je užas živi ,bolje rade Kinezi od 85$.(redmi3)

Sent from my Kinez

Naravno da nema opravdanja, prvi neću takav telefon koristiti i nervirati se. Problem je što ljudi pišu o telefonima koje nisu imali, pogotovo ovaj model. Ti gledaš S5, neko može i taj redmi 3 uspori, isti način, instalira neke gluposti, tri antivirusa... usporiće šta hoćeš. Ne koriste svi isto telefon.

Telefoni ovde postaju kao pasta za zube, ljudi je koriste za sve i svašta, stavljaju na bubuljice, poliraju i šta sve nisam video, samo ne koriste za pranje zuba!

Poslednja izmena:
Danas imamo da svaki drugi sebe smatra da je zaluđenik za tehnikom, pogotovo za telefone. Brzo se vidi da tu ima dve osnovne podele: paljevine koje to koriste za status u društvu i entuzijaste.
Da nije entuzijasta, ne bi bilo ni XDA, ko ne podržava/razume taj pristup razmišljanja, običan je podanički potrošač koji samo prihvata ponuđeno. A na kraju imamo i pristup zdravog razuma i šta očekivati za najskuplju ponudu tržišta.
Ovaj forum odavno i sve više liči na fejs kokošarenje, a ne na skup entuzijasta.

Ili je problem što su svi postali stručnjaci, znaju sve o androidu a zadnju put poziv obavili na fiksnom. I zaboravljaju gde su, nije ovo IT akademija, ovo je davno postao benchmark shop.

Ko je rekao da je IT akademija?

Zato strucnjak zna gde je problem, eto pronasao si ga.

Obavis poziv fixnim, tj. mobilnim i znas sve. Dodjes ovde i ucis ljude, svaka ti cast.

Druze, drzi se ti non-forumske filozofije, slusalicu uz uvo, sto vise da roka, malo Live sa Ade i niko nece da te dira. Samo se mani pametovanja o Androidu i software-u, molim te.

Koja je tvoja filozofija? Menjaj rom, feluj ovo, probaj ono... telefon ne stigneš da koristiš, nemaš kad, kad je upaljen onda nešto ne radi pa vrti na staro. Super filozofija. To nije korišćenje, to je tester! To je posao, to što pokušavaš da budeš to, to je već nešto drugo.

Ko kaže da mora da se menja rom i fleshuje nešto ? Ima dosta mobova koji imaju ozbiljan software i rade kako treba ,htc ,Motorola ,neki Nexus ,sony ,opo ..

Na kraju krajeva mislim da si se lično ti hvalio kako si zatezao sw na s6..
Sent from my Kinez

Poslednja izmena:
I sve te nabrojane marke imaju nešto što im fale, kameru, zvuk, izradu, udpate, ružan, nisu stavili ovo, izbacili su ono... samo otovrite prvih par strana bilo kog top modela, kreni od prve strane, pogledaj komentare, ništa ne valja, fali mu ovo, fali mu ono, a kada se omasovi telefon i postane pristupačniji postaje "ekstra".
Jesam budžio zvuk na S6, radom telefona sam zadovoljan i na fabrici, lepo može da se podesi, kao što i svaki podešavaš koji kupiš.

Danas imamo da svaki drugi sebe smatra da je zaluđenik za tehnikom, pogotovo za telefone. Brzo se vidi da tu ima dve osnovne podele: paljevine koje to koriste za status u društvu i entuzijaste.

Postojimo i mi treći. Mi koji smo se igrali kao što se igraju entuzijasti, a koji nemamo više vremena da se mlatimo sa tim stvarima već prosto koristimo telefone za posao i znaš kako nas savršeno zabole da li će neko videti koji telefon koristim ili neće. Šta više, telefon izvadim tek kada ga koristim i po obavljenom ga vraćam u džep ili tašnu. Zanimljivo nam je da pročitamo nešto novo, ali prosto je život takav da više nemamo vremena da se toliko igramo sa telefonima.

U jednom delu mogu da se složim sa ljudima koji pišu da ne valja ovo ili ono, da uspori, da šta god, ali sa druge strane ipak se tu radi o delovima sekunde koje nikako nisu od životnog značaja i tu nikako ne mogu da se složim sa vama koji samo o tome pišete. Jeste, postoje telefoni koji možda ovo ili ono bolje odrade, ali svaki od njih ima po neku manu. Npr htc ima bolesno dobar zvuk i tu niko ne može da mu parira, ali zato kamera, spuštanje takta procesora zbog grejanja koje direktno rezultira smanjenju performansi, baterija... ili recimo LG sa pločom ili baterijom ili displejom sa očajnim osvetljenjem ili pregrevanjem ili pucanjem lajsne. Svaki brend, svaki model, ima neku falinku. Na samsungu je to tw koji je dosta olakšan i osetno upeglaniji nego na s5, ali se i to može srediti ako se izdaješ za entuzijastu ili se prosto opustiš i ne opterećuješ delovima sekunde, baš kao što se velika većina softvera na drugim modelima može srediti. I opet dođemo na isto. Platiš, pa rutuješ, flešuješ, probaš ovo ili ono, izgubiš vreme koje više nećeš moći da vratiš. Eno recimo iPhone, pljuneš 1200€ (koliko je bio kad se pojavio) za verziju od 128gb, pa moraš da radiš JB kako bi elementarnu stvar uradio, namestio snimanje razgovora ili uopšte mogao da manipulišeš najobičnijim fajlom.

Ne razumem zašto se prepucavate oko ovakvih stvari. Jedno je ukazati i navesti razlog zbog kojeg hoćeš ili nećeš kupiti taj neki telefon, ali drviti nekoliko strana o jednom te istom je apsurdno. Svako od nas koristi telefon na različit način i to prosto treba poštovati.

Sent from my SM-G935F

Ko kaže da mora da se menja rom i fleshuje nešto ? Ima dosta mobova koji imaju ozbiljan software i rade kako treba ,htc ,Motorola ,neki Nexus ,sony ,opo ..

Upravo tako. Radi se o tome da treba da ti smeta da na samom vrhu premijum uređaja, sa najboljim hardverom, posle toliko godina razvoja - yebeni scroll i osnovni korisnički meni i dalje štuca.
6fb98103162961444b809054271f9c56.gif

Kako ste toliko sigurni da nešto štuca? Da li ste ga već testirali?
Ako meni na S7 edge to isto sa ovog gifa ne štuca, a hardverski su gotovo identični, onda nema razloga ni da štuca na Note 7.

Sent from my SM-G935F

Izgleda da i ovde ima previše youtjubera i puno filozofa koji svakom telefonu traže dlaku u jajetu...
Pola njih neće ni kupiti ovaj fon, a pljuju ga na veliko...

Gesendet von meinem GEM-701L mit Tapatalk

Charge time remains fast, but the lack of QC 3.0 or anything more advanced makes the device get fairly warm and reduces battery lifespan.

As far as system performance goes the Note7 is pretty much a dead ringer for the Galaxy S7. It actually gets even slower in Discomark on cold runs although thankfully it improves over the Galaxy S7 for hot runs. The Galaxy Note7 performs well in benchmarks but the closer we get to real-world testing the more apparent it is that Samsung is not really doing well in real-world benchmarks which is concerning. Obviously if Samsung continues to see rising profits they’re going to completely overlook everything written here, but I wouldn’t be surprised to see people notice relative differences in performance more and more as people get used to devices like the HTC 10 and iPhone 6s which are smooth and fast in real-world usage.

If you only value speed, dynamic range, and extreme low light capability then the Note7 is probably still the best camera on the market, but if image quality outside of extremely dark situations matters I would argue that HTC has done a better job with the HTC 10’s camera even with its issues with optics and lack of 1080p60 or 720p240 video modes.

O tw:
My major complaint here continues to be a general lack of performance as things like scrolling don’t feel like they have the momentum or response that they should and I still see frame drops that don’t happen in comparable devices.

http://www.anandtech.com/show/10559/the-samsung-galaxy-note7-s820-review/11

Ima tu još mnogo toga.. pričamo o najboljem sajtu za test uređaja.

Sent from my Kinez

Poslednja izmena:
@fkloznica Ne vazi se anandtech, mnogo je kompleksan... To je isto kao YouTube.

Postojimo i mi treći. Mi koji smo se igrali kao što se igraju entuzijasti, a koji nemamo više vremena da se mlatimo sa tim stvarima već prosto koristimo telefone za posao i znaš kako nas savršeno zabole da li će neko videti koji telefon koristim ili neće. Šta više, telefon izvadim tek kada ga koristim i po obavljenom ga vraćam u džep ili tašnu. Zanimljivo nam je da pročitamo nešto novo, ali prosto je život takav da više nemamo vremena da se toliko igramo sa telefonima.

U jednom delu mogu da se složim sa ljudima koji pišu da ne valja ovo ili ono, da uspori, da šta god, ali sa druge strane ipak se tu radi o delovima sekunde koje nikako nisu od životnog značaja i tu nikako ne mogu da se složim sa vama koji samo o tome pišete. Jeste, postoje telefoni koji možda ovo ili ono bolje odrade, ali svaki od njih ima po neku manu. Npr htc ima bolesno dobar zvuk i tu niko ne može da mu parira, ali zato kamera, spuštanje takta procesora zbog grejanja koje direktno rezultira smanjenju performansi, baterija... ili recimo LG sa pločom ili baterijom ili displejom sa očajnim osvetljenjem ili pregrevanjem ili pucanjem lajsne. Svaki brend, svaki model, ima neku falinku. Na samsungu je to tw koji je dosta olakšan i osetno upeglaniji nego na s5, ali se i to može srediti ako se izdaješ za entuzijastu ili se prosto opustiš i ne opterećuješ delovima sekunde, baš kao što se velika većina softvera na drugim modelima može srediti. I opet dođemo na isto. Platiš, pa rutuješ, flešuješ, probaš ovo ili ono, izgubiš vreme koje više nećeš moći da vratiš. Eno recimo iPhone, pljuneš 1200€ (koliko je bio kad se pojavio) za verziju od 128gb, pa moraš da radiš JB kako bi elementarnu stvar uradio, namestio snimanje razgovora ili uopšte mogao da manipulišeš najobičnijim fajlom.

Ne razumem zašto se prepucavate oko ovakvih stvari. Jedno je ukazati i navesti razlog zbog kojeg hoćeš ili nećeš kupiti taj neki telefon, ali drviti nekoliko strana o jednom te istom je apsurdno. Svako od nas koristi telefon na različit način i to prosto treba poštovati.

Sent from my SM-G935F
+1

S7 EDGE

Upravo tako. Radi se o tome da treba da ti smeta da na samom vrhu premijum uređaja, sa najboljim hardverom, posle toliko godina razvoja - yebeni scroll i osnovni korisnički meni i dalje štuca.
6fb98103162961444b809054271f9c56.gif

Upravo ovoga što ste se uhvatili za poređenje, upravo sam i ja! Meni na note 5 izbaci brže od ovog sa snimka! Član @azimuth piše da je njemu brže na S7E od ovog. Ali ne, neki baja sa xda je zbacio ovo, Bog, kraj, ne valja, zaustavite proizvodnju.

Ako želite fer da poredite telefone, ubacite na note 7 neki CM, nešto ogoljeno i slično kao što je na OP3, pa ga merite, ovako nije fer. Ili OP3 da se nakrca sa opcijama i mogućnostima kao note 7 (počnite sa pisnajem olovkom po zaključanom displeju, sjajana stvar). Kao da poredite dva različita auta sa istim motorom, hamer i audi.

Dusa me boli

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Donekle sebe nalazim među "ovim trećima" pre svega kao neko ko više nema vremena da se bavi tim stvarima, ali, i sto me to čačkanje sve manje i manje privlači...Ali nije mi to osnovni razlog zašto ne bih pazario Note, barem ne u narednih x meseci...Kada su u pitanju pare koje dajem, ne pada mi na pamet da dam 850 eur za ovako nešto i mnogo pre gledam da što više profitiram u odnosu uloženo/dobijeno, a tu je po mom mišljenju trenutno Note5 sa svim svojim vrlinama i manama daleko ispred Note7, ali bolji su i S7E, pa i S7, i naravno još dosta modela, uključujući i model koji je trenutno u mom posedu...

SM-A9000

To je već neka druga priča i to u potpunosti i razumem i podržavam.

Sent from my SM-G935F

Da ne bude zabune - nema trećih [emoji4]
To što se nema vremena, želje, a danas i sve manje potrebe za custom ROM i tome slično, ne znači ništa. I takvi znaju (koliko vidim iz komentara ovih što se izjašnjavaju za nepostojeće treće [emoji4] ) šta se dešava na sceni, šta je bitno, prate razvoj i upućeniji su daleko više od okoline... I to je i dalje druga skupina, entuzijasti koji prepoznaju i cene bitne stvari. Podela se vrši samo po dubini koliko se ceni cela ta priča.

Počeli ste da palamudite kao ovi u skupštini

S7 EDGE

Po tvojoj logici forum treba da bude patkometrija? Čiji je najbrži? Ima takva tema:
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?369625-Patkometrija-(Antutu)
Nisam primetio lag, čekam da stigne telefon, pošto istestiram napisaću da li laguje, spajkuje.

I, definiši entuzijastu? On ne izlazi iz kuće? Ne juri žene, dobro, juri momke, ok ako si se za to uhvatio, više sam mislio da se izađe iz kuće i odlepi od kutije sa slikama. Nema samsung frižider, ima neki koji na patkometriji naviše hladi?
Pa valjda je bitno koji je brzi i koji lepse radi. Ti ne ocekujes na uredjaju od 900e da radi bez lagova? A Note 7 ih ima u izobilju u svim klipovima do sada.
I sve te nabrojane marke imaju nešto što im fale, kameru, zvuk, izradu, udpate, ružan, nisu stavili ovo, izbacili su ono... samo otovrite prvih par strana bilo kog top modela, kreni od prve strane, pogledaj komentare, ništa ne valja, fali mu ovo, fali mu ono, a kada se omasovi telefon i postane pristupačniji postaje "ekstra".
Jesam budžio zvuk na S6, radom telefona sam zadovoljan i na fabrici, lepo može da se podesi, kao što i svaki podešavaš koji kupiš.
Pa i na S6 fali, baterija je katastrofalna. Softver uzasan itd. Svaki model ima mane, ali je softver osnova.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Tebi baš dosadno u apple delu?

Skroz. Sve radi pa nemam o cemu da pisem.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno