Šta je novo?

Nokia Lumia 930

Kako si taj pazario?Isao tamo, neko ti doneo/poslao ili si porucio?
Na kp ima jedan lik za 245€ nove ne otvorene.Tako bar pise...

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk

Pozdrav svima! Skoro sam prodao svoju 925 i sad hoću da kupim polovnu 930. Čitao sam dosta i svjestan sam svih problema koje mogu imati, pa ću otvoriti četvore oči pri uzimanju telefona. E sad, pitanje za vas, kako na licu mjesta najjednostavnije da testiram da li telefon ima pokvaren mikrofon(e) ili ne a da ga ne spajam na komp i koristim Lumia Phone Test Aplication, što bi u principu bila najsigurnija varijanta? Jel najlakša opcija da obavim poziv sa njim i uključim speakerphone pa da vidim da li me druga strana čuje, ili da probam sound recording app ili postoji još neka opcija? Takođe, kako sam čitao ovaj problem sa mikrofonima se ne javlja na W8.1 pa ne znam u slučaju da telefon koji hoću da pogledam je na 8.1 kako tu da testiram mikrofon? Hvala svima unaprijed.

Poslednja izmena:
Pa najlakse i najprostije ti je da obavis poziv, prebacis i na spiker i vidis kako radi. Pustis neku melodiju ili pesmu i pojacas do kraja, i tu vidis da li zvucnik krci. Mada moras znati da na W10m to zna da se desi. Meni je ponekad krcao i na 520, i 640XL i sada na 930. Jao retko, i pitaj Boga zasto, ali zna da se desi. Najcesce na alarmu (sto je opet meni jednom mesecno ili u 2 meseca, ali zna da se desi). Pogledaj da li je stako ekrana slucajno izboceno prema gore, ili stoji lepo u gabaritima lajsne. Mozes da skines Battery X pa vidis kako ti ocenjuje zdravlje baterije. To je u principu to, pored vizualnog pregleda.

Aha, hvala puno! To za ekran i za ispupčenje znam, kao i za neispravno dugme kamere, to se lako može provjeriti, samo me je za mikrofon interesovalo. A jedino je problem ako je telefon na 8.1, tada ne vrijedi valjda ta fora sa spikerfonom jer tada ne koristi te defektne mikrofone kao što radi na w10, pa ne znam kako ih tu provjeriti. A nisam znao da može imati problema sa zvučnikom, mada dok sam imao 920 imao sam taj problem, zvučnik je radio normalno, ali ako se pojača do kraja dođe do distorzije pa krči, takođe nakon nekog vremena to se pojavilo i na 925, mada ne u tolikoj mjeri kao na 920 pa je bilo podnošljivo.

Sent from mTalk on HP Pavilion dv5

Aha, hvala puno! To za ekran i za ispupčenje znam, kao i za neispravno dugme kamere, to se lako može provjeriti, samo me je za mikrofon interesovalo. A jedino je problem ako je telefon na 8.1, tada ne vrijedi valjda ta fora sa spikerfonom jer tada ne koristi te defektne mikrofone kao što radi na w10, pa ne znam kako ih tu provjeriti. A nisam znao da može imati problema sa zvučnikom, mada dok sam imao 920 imao sam taj problem, zvučnik je radio normalno, ali ako se pojača do kraja dođe do distorzije pa krči, takođe nakon nekog vremena to se pojavilo i na 925, mada ne u tolikoj mjeri kao na 920 pa je bilo podnošljivo.

sve sto ne radi na win 8.1 nece ni na win 10
ako ne,radi mic na 8.1 nece raditi ni na 10 i obranuto
Sent from mTalk

Ne znači... W8.1 nije u stanju koristiti sve mikrofone, W10 jeste! Ima od nokia test software, pa kad uzmeš telefon, instaliraj na pc, spoji telefon i odmah uradi test svih mikrofona!
Video kaže sve...
https://youtu.be/5tjrALPmltI

Znam za taj program, imam ga instaliranog na laptopu, i probao sam ga na svojoj bivšoj 925, sve može fino istestirati. Ma problem je uzeti telefon, pa donijeti kući i testirati a ono ne radi mikrofon, a ti već puko pare, pa se ganjaj da vratiš fon... Možda jedna od varijanti da ponesem laptop sa sobom pa ako potencijalni prodavač hoće da na licu mjesta istestiram telefon onda ok, ako neće, hvala i doviđenja i gotovo. Jeste malo komplikovano pogotovo što moj laptop nema bateriju, crkla skroz, al šta da mu radim, bolje i to nego pare baciti niz vodu ako je telefon defektan.

Onda možda sedneš s tim što prodaje telefon u kafić gde možeš uštekati laptop u struju, pa bolje i da "pukneš" dva pića nego pare za telefon. :) Tako bih ja bar. Inače krećem od toga da svi koji brzaju dok mi nešto prodaju hoće to nešto da mi uvale (to kažem onako uopšteno, nevezano od telefona, u zadnje vreme nisam kupovao polovan telefon). Ako je pošten, neće mu smetati da to sve proveriš na laptopu. To je baš super što postoji takav program, nisam znao za njega!

Pa tako nešto i ja kontam, sjesti u kafić pa probati. Što kažeš ako je pošten, neće mu smetati, a ako se buni, hvala i doviđenja, nije tvoj telefon jedini. Mada meni se čini da ću se načekati pošto hoću baš bijelu 930, ta mi je najljepša i nijedna druga me ne zanima, a njih ko za inat ima najmanje u prodaji. Al polako ko čeka taj dočeka :)

A nema da se kupi bela maska za telefon ili tako nešto, ili ti ipak ne bi bilo isto? U ProMobi-ju bi moglo biti za oko hiljadu dinara, možda malo više. Mada jeste bolje da odmah dobiješ tačno to što želiš. :)

Bolje dodaj jos malo para i kupi novu. [emoji4]

Naravno da ima, samo rub telefona je crn ili siv, zavisno od boje...

A nema da se kupi bela maska za telefon ili tako nešto, ili ti ipak ne bi bilo isto? U ProMobi-ju bi moglo biti za oko hiljadu dinara, možda malo više. Mada jeste bolje da odmah dobiješ tačno to što želiš. :)

Ne, ne podnosim nikakve maske na telefonu, istina štite telefon od ogrebotina, ali ga s druge strane tolliko naruže da ga ne mogu očima gledati :) Takođe zadnji poklopac telefona može da se promijeni, imaju na ebay da se kupe, ali opet to nije to, to su već kinezi koji bi stalno krckali i škripali i izluđivalo bi me, a uz to na originalnom poklopcu se nalaze modul za bežično punjenje i led blic od kamere, pa se ne bih baš zezao sa tim da to skidam i prebacujem s poklopca na poklopac. Inače hoću baš bijelu jer mi je muka više od crnih telefona, prošle 920 i 925 su obe igrom slučaja bile crne i stvarno sam se zasitio crnih telefona.

Bolje dodaj jos malo para i kupi novu. [emoji4]

Pa nije to baš "još malo para" koje treba dodati, polovne očuvane se kreću oko 150-180€ pa i više, a nova je oko 250€, znači razlika nije baš ni malena (do 100€ što mi je puno ***).

Mada se ja nisam dobro izrazio, mislio sam na poklopac, ali dobio sam više odgovora zašto to svakako me bi bilo dobro. :)

Kolega jesi pazario 930? [emoji4]

Kolega, nisam još. Jaaako je slab izbor, a ko za inat bijelih ima najmanje, a i to što ima su ofucane. Nije mi jasno da ih ima tako malo u prodaji (što novih što polovnih), kad sam kupovao 925 bilo ih je poprilično u prodaji. Gledam upravo jednu narandžastu u extra stanju, možda nju pazarim, nemam više živaca čekati bijelu, a kad mi dosadi možda ću uzeti bijeli poklopac sa ebay pa probati zamijeniti.

Gledaj da ti ekran i metalni/alu ram budu u dobrom stanju.A kao sto gari rece, zadnju masku/poklopac mozes da pazaris za 1000-2000 i to da biras boju. [emoji6]

Sad sam se vratio iz Modriče, išao iz BL da pogledam jednu u extra stanju, i stvarno pregledam telefon, ko nov bez packe. I pazarim ja njega, i odem u kafanu s kolegom da popijem kafu. U kafani uzeo da čačkam malo telefon, i uđem u settings, kad me nije šlog strefio - burn in na ekranu! Ni na kraj pameti da to pregledam pred prodavcem, svega sam ga prečačkao al mi nije palo na pamet da uđem u settings, tek u kafani kad sam ušao i na onoj sivoj pozadini se prikazalo. Ništa zovnem lika, i vratim mu telefon, on meni pare i doviđenja. Baš sam se isfurao. Vjerovatno je bio u nekoj radnji u izlogu, zato je i u extra stanju. [emoji34] A sad sam prvi put vidio 930 uživo i oduševio sam se, prava Nokia čvrsta i teška, jedva čekam da nađem neku u extra stanju, ali bogami čini mi se da to neće ići tako brzo [emoji53]

Poslednja izmena:
E steta..koliko je bila cena?
Ako mozes bolje pozajmi jos malo para za novu pa posle vrati, jer ti je tako mnogo sigurnije.

Nije bila puno para, 150€. Istina najradije bih novu, ono, da se ne mislim, ali iskreno stvarno nisam u mogućnosti da dajem toliko para, a i ne bih da pozajmljujem od nikoga. Mada iskreno, kod nas ni nove nisu sigurne, u kojekakvim radnjama su u stanju da podvale izložbeni telefon pod nov, pa ti kupiš "nov" telefon i upališ, a ono burned-in ekran, svašta se kod nas radi samo da se para dočepaju. A strpiću se, izletiće neka polovna u dobrom stanju. Pratim redovno i kupujem-prodajem pošto imam sestru u BG-u pa ako nešto tamo iskrsne gledati da mi to ona uzme i pošalje, nekako će se dati iskombinovati.

Mada, što se trgovaca tiče, trebamo biti "bezobrazni". Platio si, ne valja, menjaj. I to u te dve nedelje možeš da kažeš da nećeš da ti telefon ide u servis. Nema oni šta nama da uvale. Ko nešto gledam kod kuće, ne valja, a mami neprijatno da reklamiramo. :D Šta ja da im radim što im ta stvar ne valja, neka njima bude neprijatno...

Baš bih hteo doduše da jednom izdvojim vreme, i da sam pročitam taj zakon, a ne prežvakane verzije.

Poslednja izmena:
Mada, što se trgovaca tiče, trebamo biti "bezobrazni". Platio si, ne valja, menjaj. I to u te dve nedelje možeš da kažeš da nećeš da ti telefon ide u servis. Nema oni šta nama da uvale. Ko nešto gledam kod kuće, ne valja, a mami neprijatno da reklamiramo. :D Šta ja da im radim što im ta stvar ne valja, neka njima bude neprijatno...

Baš bih hteo doduše da jednom izdvojim vreme, i da sam pročitam taj zakon, a ne prežvakane verzije.
Nisu bas ni svi kupci cvecke,ne zaboravi,pojedini misle da na osnovu tog zakona mogu da jasu koga hoce.

Poslednja izmena:
Slažem se, ali još su manje cvećke trgovci koji bi hteli da zavlače čoveka koji tu je juče kupio neispravan telefon. Zamisli da kupiš telefon, dođeš za par dana, kažeš "to i to mi ne radi", i on da tu pošalje telefon na mesec dana u servis.

Evo, moja devojka ima sreće sa l650 ko Boris Lozac.

Poslednja izmena:
Sreca pa mu je covek vratio pare.Neko drugi tesko...

Slažem se, ali još su manje cvećke trgovci koji bi hteli da zavlače čoveka koji tu je juče kupio neispravan telefon. Zamisli da kupiš telefon, dođeš za par dana, kažeš "to i to mi ne radi", i on da tu pošalje telefon na mesec dana u servis.

nisam ispratio problematiku ložača i šta kaže devojka da li je zadovoljna ili ne?

Problem je sto potrosaci ne poznaju svoja prava. Kad kupis neku stvar, imas zakonski propisan rok (da li sedam da li petnaest dana) u kojem mozes tu stvar da vratis bez obrazlozenja zasto (ne ispunjava moja ocekivanja i kraj) uz pun povrat novca. Nakon tog perida, ako se uredjaj pokvari, kad se odnese na mesto kupovine sam KUPAC govori da li zeli da se uredjaj zameni istim, uredjajem slicnih ili boljih performansi ILI KAO ZADNJA OPCIJA pre vracanja novca da se uredjaj posalje na servis. Ljudi misle da MORA da ide na servis pre bilo kakve zamene sto je greska. To je zvaka prodavaca i ne nasedajte na to. Zakon je jasan a ako nece da ga postuju - mobilni u ruke pa poziv trzisna inspekcija. Dolaze u roku od 15min jer su kazne drakonske.

Nazad
Vrh Dno