Šta je novo?

Lumia 950 , 950 XL

Čekamo da Microsoft omogući "Cortana, start the Camera" uz vađenje telefona iz džepa (bez otključavanja telefona). :)

Ma sporo reagujem ja kad naidju vanzemaljci,dok uzmem fon ,oni vec nestali ,kamo srece da uspem i njih da uslikam,gde li bi mi bio kraj ;)

Ne, ne, ne. To tvoja uboga Lumia 950 XL, koja se topi u ruci koliko se pregreva, koci i stuca jer windows 10 ne moze da se upali kako treba a kamo li da pokrene kamera app. Ako se nekim slucajem i desi da se OS zezne pa pokrene app onda se dogodi da fotografise samo IR i UV zrake svetlosti. Treba ti to da menjas za najbolji kamerafon "marke android" xD Bice ti to najveseliji dan u zivotu jer ces videti zvuke i cuces boje a granice prostorno-vremenskog kontinuuma (pravog a ne onog sto ga je majkrosoft napravio a koji opet ne radi jer mu nije android tata) ce nestati jer ces postati bice vise dimenzije. Svoje nove sposobnosti iskoristi da se svaki dan hvalis kako si uspeo da prilagodis univerzum (ili multiverse posto je multi rec koja je big thing u svetu droida) svojim zeljama tako da jedna supernova moze da ti napaja ekran cak 5h. I samo da znas, to sto je letelo po nebu nisu vanzemaljci vec ljudi koji su vec presli na android pa sad uzivaju u nekoj visoj dimenziji a nas posete tako s vremena na vreme pa nas spijuniraju jerLI imaju nameru da vide u kakvom je stanju nasa uboga tehnologija i da li je to vredno kradje, odnosno pocinjanja rata protiv nas kako bi istu prisvojili a mi da im budemo work force za po neki selfi sa hestagom #galaksijazakrivljenau e^(i*Pi) osa kako bi se i mi osetili delicem te elitne mase koja cini preko 70% svog fizickog postojanja. Ljubi braaaaaaaaaat xD

:D :D

Downloading 10.0.10586.545 official :).

Ne, ne, ne. To tvoja uboga Lumia 950 XL, koja se topi u ruci koliko se pregreva, koci i stuca jer windows 10 ne moze da se upali kako treba a kamo li da pokrene kamera app. Ako se nekim slucajem i desi da se OS zezne pa pokrene app onda se dogodi da fotografise samo IR i UV zrake svetlosti. Treba ti to da menjas za najbolji kamerafon "marke android" xD Bice ti to najveseliji dan u zivotu jer ces videti zvuke i cuces boje a granice prostorno-vremenskog kontinuuma (pravog a ne onog sto ga je majkrosoft napravio a koji opet ne radi jer mu nije android tata) ce nestati jer ces postati bice vise dimenzije. Svoje nove sposobnosti iskoristi da se svaki dan hvalis kako si uspeo da prilagodis univerzum (ili multiverse posto je multi rec koja je big thing u svetu droida) svojim zeljama tako da jedna supernova moze da ti napaja ekran cak 5h. I samo da znas, to sto je letelo po nebu nisu vanzemaljci vec ljudi koji su vec presli na android pa sad uzivaju u nekoj visoj dimenziji a nas posete tako s vremena na vreme pa nas spijuniraju jerLI imaju nameru da vide u kakvom je stanju nasa uboga tehnologija i da li je to vredno kradje, odnosno pocinjanja rata protiv nas kako bi istu prisvojili a mi da im budemo work force za po neki selfi sa hestagom #galaksijazakrivljenau e^(i*Pi) osa kako bi se i mi osetili delicem te elitne mase koja cini preko 70% svog fizickog postojanja. Ljubi braaaaaaaaaat xD
Bravooo :wave:

Hm, imam cudan utisak da je poslednji update upropastio stvari sa autofocus-om na 950. Jel ima jos neko problem? Meni bas lose radi autofokus u polu mraku. Fotka bude puna suma i dosta zamucena.

Aj okaci neku fotku da vidimo osim ako nije u pitanju osetljiv sadrzaj jer pominjes nekakav polumrak :D U uslovima jako slabog osvetljenja je potrebno da se fotografise sa duzom ekspozicijom a tad svako pomeranje dovodi do izrazenog zamucenja. Sum je neizbezan jer je u pitanju senzor jako male povrsine. Cak ni FF senzori ne mogu da izvuku besumnu fotografiju u tavkim uslovima. Pokusaj da budes nadljudski miran ili stavi telefon na nesto cvrsto (sto, ograda, krov automobila, sta god) i ne mrdaj.

Ah, moja greska. Nije mi bio ukljucen HDR tek sada vidim. Sada sam okinuo fotku sa HDR-om, odradio je odlicno. Juce sam fotkao bez HDR opcije. Okacicu danas u toku dana, samo da sredim nesto na poslu.

stvarno, kakve veze ima hdr i fokus? ima veze sa šumom, više šuma kad je uključen hdr

btw ja pravim fotke bez HDR pa opet budu odlične. Da ne bude zabune u pitanju je L735 iako bih jako želeo da imam jednu 950 :)

WP_20160812_14_05_00_Pro.jpg

Poslednja izmena:
Tosa, super slike pravi 735 za nas amatere.
Moj neprežaljena Lumija, nikad je nisam imao a uvek mi se sviđala.

Tosa, super slike pravi 735 za nas amatere.
Moj neprežaljena Lumija, nikad je nisam imao a uvek mi se sviđala.

Slažem se iako ima tu nekih opcija da se podesi kamera, kao što si rekao za amatere je vr. Ja se bukvalno ne snalazim u tim posebnim podešavanjima na kameri nemam pojma šta i kako treba, a vidim da ih ima, verujem da se kamera može lepo namestiti, za amatera i nooba je extra :)

Poslednja izmena:
Pa kada upalim HDR i kada ne upalim ogromna je razlika.

Naišao sam na novi problem, dali se i vama to nekad desilo, naime...
Nekad iz buđenja telefona, double tap... Telefon ne reaguje, ne reaguje ni na dugme... Nije ugašen, već radi, a onda nekad upali ekran. Jednom sam morao soft reset uraditi...
Lumia 950

Poslednja izmena:
Ps

Jel imaš instaliran .545 update ili si na insideru?

Ja imam iste probleme na L950, zadnji redstone insider build. Sad ne mogu da vratim film od kada se ovo desava, ali znam da sam radio dva updatea firmwarea od kako imam ovaj telefon. Moguce da je predzadnja verzija donijela ovaj bug ili ova zadnja koja je donijela double tap to wake?

Sent from my Lumia 950

Meni je sad na 10586.545, ali mislim da je od zadnjeg firmware počelo... Hoće li neko otvoriti problem, pa da damo glasove...

E sad, mislim da ti ima veze sa double tapom, tako da sam ga isključio, pre toga WDRT čista instalacija i zadnji 10586.545 update. Do sad nisam imao ni jednu situaciju, javljam ako ih bude...

https://youtu.be/e2x3h5QHWXA
Meni je UI lepše urađen na 8.1, ulazak u app i to... Pločice...

Poslednja izmena:
Meni je UI lepše urađen na 8.1, ulazak u app i to... Pločice...
Krenuo update L950/650 Švedska, SIM free.

[YOUTUBE]e2x3h5QHWXA[/YOUTUBE]

Zna li neko postupak hakovanja za FM radio na L950. Pokušavam sa programčićem "RootTool.xap" ali instalacija na mob ne ide nikako.

Radio FM Phone

Vrh Dno