Kojih argumenata? Rekla-kazala ostalih hejtera?
Pazi ilidane,ne znam kako ti ali ja imam vec 4 banke i odavno sam prerastao rekla-kazala,podupiranja whatever... da sam 20 god mladji tako bi se slatko raspravljao sa tobom i smarali bi ostale nasom glupom prepirkom ali sad mi zesci smor... pa cu pokusati lepo...
Win 10 je free nadogradnja na legalni (kupljeni) Win 7,8... ne uzimam u obzir ostale primenjene popularne metode... i sada Win 10 kosta 200 dolara,ako sam dobro video.
Kuci imam 4 aktivne legalne Win 7-ice,gde se Win 10 sam,bez pitanja i dozvole instalirao na 2 i takodje par programa deinstalirao,ubacio Twitt i sl sranjca koje ja ili moja familija nismo zeleli tj niko nas nije pitao... znaci isto kao sto je kolega napisao 2 posta pre tebe... na ostale 2 sam morao da primenim neke metode da bih to sprecio...
MS je u Win 10 EULA sam napisao na xyz strani da moze da pogleda,koristi i vidi sve sto ti je na kompu,vrlo cesto spominjana,rapsravljana i brisana stavka na netu...
Cak su i najvece svetske medijske kuce to objavljivale i studirale...
Mozda gresim ali ja to ovako vidim: ispred zgrade mi prakiran moj matori voljeni Ford Focus dizel kojeg znam u dusu i zato ga ne menjam.I sutra ujutro krenem na dzobus kad ono novi Ford C-max benzinac,gde je Ford odlucio da je to meni tako dobro i zamenio mi auto bez pitanja.Ok,imam nov auto,sednem u njega ali nemam vise klimu jer po Fordu mi to ne treba... ili sklonise media rucicu (ne znam strucni naziv) jer po Fordu mogu da vozim i pipkam po radiju...ali vid,imam i ugradjeni navi u autu,ali negde u uputstvu na 245 strani pise sitnim slovima da mogu ako hoce da me prate gde idem,koliko tankujem,da li vozim agresivno itd itd...
Smatram da Ford kao ni MS nemaju prava to da rade bez moje dozvole.Na stranu da su C-max i Win 10 verovatno logicniji izbor ali sta je sa onim "ja to ne zelim"?
Mene licno zabole i za MS i Google i Apple i sva ta megacorp profita gladnih fonjara i nit imam zasto da ih volim ili pljujem,ali necu dozvoliti da me neko zaebava jer je npr neki tamo CEO zacrtao da mora biti 1 milijarda Win 10 za godinu dana... jos ako dodamo da te oderu ko konja i jos te tovare,spijuniraju ako hoce i sl... onda si mega ovca... ja to tako vidim...
Prica o privatnosti je danas smesna,jer te svi prate,dovoljno je reci Google... MS je (kao i obicno) kasno skontao da danas pare ne vrede nista vec je prava moc u PRAVIM informacijama a najveci izvor profita ti je profilisanje korisnika i prodaja istih (opet Google...)... i sad kao boze moj MS daje free upgrade,brze bolje izbacuje poluproizvod koji ce biti peglan usput i debelo gleda kroz prste na muljanje sa aktivacijama a dobro se secamo kako su se borili za Win 7 legalnost...
Opet,mozda gresim ali licno imam utisak da nas tu svi gledaju kao poslednje ovce... verovatno sa razlogom...
U duhu teme :