Šta je novo?

GeForce GTX 1080 Thread

Sa povecanjem broja piksela raste i kvalitet grafickog prikaza. Nije da nije nesto. Hteo si mozda reci nije neka revolucija, to stoji ali da ima napretka ima, i bice kako vreme bude odmicalo.
Problem je u hiperprodukciji. Ovo se odnosi na hardver u globalu. Tehnoloski se malo daje a mnogo naplacuje. Tehnologija koja je sada prisutna je ostavljena za kasnije i tako se rasteze u nedogled, a nisu u pitanju troskovi proizvonje.
Neke stvari recimo u produkciji izadju jeftino, kao neki "patenti" od Apple ali ih zato naplacuju kao da su od zlata. Robovi smo sistema, ili su tu ili nisi. Ides u prirodu i cuvas ovce :D

Ovi gore su placeni da tako pricaju, ja dok ne kupim ne verujem nikome...

Onda mozes da koristis 1070 kao physx karticu....:D :d

Evo nekih rezultata:
http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?t=18665940

3D Firestrike, TitanP vs 1080, obe overklokovane, razlika je oko 30%

http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?t=18740536

3D Time Spy DX 12, razlika kod overkloka oko 30%.

http://forums.overclockers.co.uk/showthread.php?t=18722471

Tomb 2016, razlika je oko 27 - 30% itd....

Poslednja izmena:
Hilbert je rekao da su sadasnji procesori nedovoljno jaki za Titan X. I to treba uzeti u obzir. Znaci i sa te strane postoji usko grlo.

pa ovi gore su lovatori, oni razmisljaju parama, a ne glavom:D da se igre prave kao witcher 3 i doom 4 mislim da bi mi furali jednu grafiku 8 godina :D a iskreno mislim da je u gamingu doslo do zasicenja, sta jos moze bolje od 2k 4k 8k 10k i tih gluposti...mislim da je VR jedini pravi pomak napred, a rezolucija ko rezolucija to moze da se dize i na 50k ako zele, a ne menja puno nesto...

27' na stolu sa rezolucijom 2560x1440 kod mene ostaje za sva vremena, sa takvom postavkom veca dijagonala je previlika za ugodno igranje a veca rezolucija na 27' potpuno besmislena :p Ovako je taman :)

Generalno veoma sporo napreduju procesori i to Intel radi namerno. A kada smo vec kod napretka da bi kompletirali sliku napomenucemo i i PCI-E 3 standard koji takodje koci.
@*******i

Jedan monitor od 32-34" sa 4k i G Sync i 144hz bi mi legao kao kec na deset.
Prizeljkujem takav monitor.

27' na stolu sa rezolucijom 2560x1440 kod mene ostaje za sva vremena, sa takvom postavkom veca dijagonala je previlika za ugodno igranje a veca rezolucija na 27' potpuno besmislena :p Ovako je taman :)

ma normalno ja sam na 23 inca full hd pa uzivam, jedino cu tv da uzmem neki posto vozim simulacije i to je to :D

Daj link, molim te, da se smejem malo. :D

Brate to sam citao u jednom od onih tekstova, nemam pojma gde.
Ako se secas pricali smo na tu temu, DAS je komentarisao sa mnom i jos neki, mislim da je bio rAMA itd.

Mene ako pitas, to je sasvim logicno, mnogo brze napreduju graficke karte od procesora i vec sada je primetan disbalans.
Volta kada izadje sve sto bude bilo od procesora tada aktuelno ako izadje kako se reklamira za sledecu godinu bice usko grlo za
nju. Kad kazem usko grlo konkretno mislim na izvlacenje potencijala iz grafike pogotovu kod ovih velikih cipova.

Previse su kompleksni graficki procesori a kako vreme ide i sa njima i nizi procesi proizvodnje sve su kompleksniji a samim tim i zahtevniji.

I dodjose tu "beskorisni" DX12 i Vulkan, rasteretise CPU i resise problem :D
Mada meni u startu zvuci glupo izjava da procesori nisu dovoljno jaki.

Generalno veoma sporo napreduju procesori i to Intel radi namerno. A kada smo vec kod napretka da bi kompletirali sliku napomenucemo i i PCI-E 3 standard koji takodje koci.
@*******i

Jedan monitor od 32-34" sa 4k i G Sync i 144hz bi mi legao kao kec na deset.
Prizeljkujem takav monitor.

Načekaćeš se onda. Sa novim Displayportom 1.4 smo dobili mogućnost za 4K i 120 Hz. Mada, realno, više od toga i nije potrebno.

Ja sam u višeumici glede toga šta je potrebno. Za rad u Winu uz lako skaliranje interfejsa je 4K skroz solidan. Problem je što u igrama zaista previše udara na performanse. A tu je i 3440 x 1440 21:9 opcija, nije samo 27". Razumem logiku o kojoj *******i priča i podržavam je, a 3440 x 1440 je baš prošireni 27" uz veoma dobar odnos piksela i upotrebljivosti. Dobra strana mu je što ne udara toliko na performanse kao 4K jer je dosta manje piksela u opticaju, a loša što su to najskuplji monitori. Nemam pojma šta uzeti. Samo znam da mora G-Sync i više od 60 Hz.

Načekaćeš se onda. Sa novim Displayportom 1.4 smo dobili mogućnost za 4K i 120 Hz. Mada, realno, više od toga i nije potrebno.

Ja sam u višeumici glede toga šta je potrebno. Za rad u Winu uz lako skaliranje interfejsa je 4K skroz solidan. Problem je što u igrama zaista previše udara na performanse. A tu je i 3440 x 1440 21:9 opcija, nije samo 27". Razumem logiku o kojoj *******i priča i podržavam je, a 3440 x 1440 je baš prošireni 27" uz veoma dobar odnos piksela i upotrebljivosti. Dobra strana mu je što ne udara toliko na performanse kao 4K jer je dosta manje piksela u opticaju, a loša što su to najskuplji monitori. Nemam pojma šta uzeti. Samo znam da mora G-Sync i više od 60 Hz.

Pa izgleda da cu se nacekati. Mada ima jedan model koji bi donekle zadovoljio moje potrebe ali je skup.

http://www.saturn.de/de/product/_acer-predator-x34bmiphz-2044356.html?rbtc=gei|pf|2044356||||

Ako mi prekipi na kraju cu da ga pazarim. Cekas na jedno, cekas na drugo, stalno nesto cekas :S:

Rama ja uzeo 27 inca sa gsync 2k acera ali je i meni to preskupo preko 700 evra za monitor, pa da ga ****m ne dam...

Pokusaj to da vidis iz drugacije perspektive. Dao si za graficku kartu 500 evra koja je vec sada prevazidjena ako uzmes u obzir Titan X :D.
Sledece godine izlazi Volta i to je vec pregazeno. Monitor neces menjati svake godine, on ce da ti traje bar 3-4 godine najmanje, nekima i vise.
Graficka ti je u poredjenju sa monitorom potrosna roba.

Ljudi grese u startu kada kupuju komponente, stede tamo gde ne treba. Isti je slucaj sa napajanjima. Kupe jeftino napajanje gde najmanje treba da zakines.

Pokusaj to da vidis iz drugacije perspektive. Dao si za graficku kartu 500 evra koja je vec sada prevazidjena ako uzmes u obzir Titan X :D.
Sledece godine izlazi Volta i to je vec pregazeno. Monitor neces menjati svake godine, on ce da ti traje bar 3-4 godine najmanje, nekima i vise.
Graficka ti je u poredjenju sa monitorom potrosna roba.

Ljudi grese u startu kada kupuju komponente, stede tamo gde ne treba. Isti je slucaj sa napajanjima. Kupe jeftino napajanje gde najmanje treba da zakines.

Brate ubijen sam u pojam sad :D a to je tako sta cu kad volim :D a monitor ne znam kad cu menjati sa ovim sam zadovoljan 23 inca ips fullhd prilicno dobar i uzivam kao i drugi u igrama...icu na tv neki zbog simulacija, a sad da li ce Volta sledece godine videcemo, to su jos nagadjanja...a napajanje imam FSP 1200 W od 200 evra aha cutimo sad??? :D

Brate ubijen sam u pojam sad :D a to je tako sta cu kad volim :D a monitor ne znam kad cu menjati sa ovim sam zadovoljan 23 inca ips fullhd prilicno dobar i uzivam kao i drugi u igrama...icu na tv neki zbog simulacija, a sad da li ce Volta sledece godine videcemo, to su jos nagadjanja...a napajanje imam FSP 1200 W od 200 evra aha cutimo sad??? :D

Car si. Tako te volim pozitivnog :D:D:D

P.S. Naravno da je sve individualno koliko u samim afinitetima ;)

Car si. Tako te volim pozitivnog :D:D:D

P.S. Naravno da je sve individualno koliko u samim afinitetima ;)

ja kad sam presao sa 19 inca na 23 inca jedino sto sam primetio su boje koje su lepse na ips, a velicina i rezolucija to je po meni isti djavo, i tamo sam sve dobro vidio kao i ovde...nisam rekao vauuuuuu, samo su me boje odusevile ips je tata :D

Mene 32" Samsung fullhd televizori odusevljavaju. Ne idem po turnire a online mi placu 144hz gejmeri. Ja sam se resio monitora. Dsr 1440 ili 4k i poz hah.

Sent from my Lenovo YT3-X50F using Tapatalk

I dodjose tu "beskorisni" DX12 i Vulkan, rasteretise CPU i resise problem :D
Mada meni u startu zvuci glupo izjava da procesori nisu dovoljno jaki.
Kako da ne :d

Pg4xTmn.png

Mene 32" Samsung fullhd televizori odusevljavaju. Ne idem po turnire a online mi placu 144hz gejmeri. Ja sam se resio monitora. Dsr 1440 ili 4k i poz hah.

Sent from my Lenovo YT3-X50F using Tapatalk

Apsolutno, trenutno dobitna kombinacija, za igre,( bar po meni :trust:), osim MP igara.
Samsung TV imaju odlicnu crnu boju i jak i kvalitetan kontrast , sto su stavke koje najvise uticu na kvalitet slike na display-u u igrama.
I jos jedna stvar, koja je odlicna, Samsung Clear Motion Rate tehnologija, u teoriji, ovaj feature je vrlo slican sa monitorima koji imaju 120Hz osvezavanje slike, tako da se dobija ( sa CLR-om ) na kvalitetu gaminga.......
I jos malo zapazanje, za NV DSR skaliranje, misim, da bi se videle razlike u kvalitetu slike sa razlicitim rezolucijama, ipak je potreban neki display od najmanje 32-incha.....

Poslednja izmena:
Sto se tice grejanja i buke, pa nista manje se ne greje a nista vise bucan nije od prvog Titana kojeg si imao.
Lepo ja kazem dere se ko magarac eheh :d
http://www.guru3d.com/articles-pages/nvidia-titan-x-(pascal)-overclock-guide,5.html

Al zato otkida sa performansama kada se valjano klokne na 2100mhz, konacno su to uradili kako treba ovi bilmezi na guru3D :p Sto se vise optereti manje gubi na performansama nego ostale karte kao recimo 1080 samim tim ta razlika u korist Titana varira od oko 20% u HD rezoluciji do preko 40% u 4K... Steta sto je referentna, da nije odma bi je kupio :D
http://www.guru3d.com/articles_pages/nvidia_titan_x_(pascal)_overclock_guide,7.html

Iih kad bih *******i nasao neki vodeni blok za titana al bi vijao klokove samo tako uz respektabilne temperature razume se... :)

Ima da se nadje blok odmah od EKWB, ali skupa je to generalno investicija 1300$+, to ti je kao dve jako skupe 1080 ako cemo realno i to da se bahatis sa founders edition :d

Lepo ja kazem dere se ko magarac eheh :d
http://www.guru3d.com/articles-pages/nvidia-titan-x-(pascal)-overclock-guide,5.html

Al zato otkida sa performansama kada se valjano klokne na 2100mhz, konacno su to uradili kako treba ovi bilmezi na guru3D [emoji14] Sto se vise optereti manje gubi na performansama nego ostale karte kao recimo 1080 samim tim ta razlika u korist Titana varira od oko 20% u HD rezoluciji do preko 40% u 4K... Steta sto je referentna, da nije odma bi je kupio :D
http://www.guru3d.com/articles_pages/nvidia_titan_x_(pascal)_overclock_guide,7.html
Da postoji procesor koji može da izvuče sve performanse u 1080p i tamo bi izvlačila tih 30-40%.

Rekoh ti da nemam predstavu kako se magarac dere. :d

Al zato otkida sa performansama kada se valjano klokne na 2100mhz, konacno su to uradili kako treba ovi bilmezi na guru3D :p Sto se vise optereti manje gubi na performansama nego ostale karte kao recimo 1080 samim tim ta razlika u korist Titana varira od oko 20% u HD rezoluciji do preko 40% u 4K... Steta sto je referentna, da nije odma bi je kupio :D

Ja to pricam od samog pocetka da Paskalu treba malo posvetiti vreme i nastelovati to kako treba. ;)

Titan X bih uzeo odmah samo da je :

1. Kompletan cip
2. Da kosta do 600 evra
3. Da postoji i u nereferentnom izdanju.

Ovako mogu samo da imam odredjenu impresiju nista vise.

^
Mozda evga izbaci sa vodenim i eto za mene nove igracke :p

Yeeeyy... stigla mi juce EVGA 1080 FTW, mada moram da priznam da sam ipak imao zelju da kupim Inno3D 1080 iChill X3, medjutim, niko je nije imao na lageru.

IMG_0434.JPGIMG_0437.JPGIMG_0438.JPGIMG_0439.JPGIMG_0440.JPG

Kao sto se vidi, testirano na 3DMark.
GPU - +110MHz
Memorija - +425MHz
Fan - 65%
Capture8.PNG

Juce sam karticu testirao par sati u igrama i drzala je konstantan clock na 2062 MHz s povremenim boostovima do 2113 MHz, ali nikad ispod 2062 MHz.
Doduse, i podesavanja su bila konzervativnija, Cini mi se da je GPU bio na +90 MHz, a memorija na + 100 MHz.
EVGA-2062 stable.gif

Jos malo testiranja u Unigine Heaven bechmarku. Sve stabilno.
Capture unigine 2088MHz stabil gpu110 mem425.PNG

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno