Meni je FCIII bio i ostao omiljeni kertridž za c64 i koristio sam ga godinama.
I meni je ponekad smetalo to što nema linija kod učitavanja u turbo režimu, ali sam u isto vreme imao i disk drajv, tako da je kasetofon bio ređe u upotrebi.
Imao je jako brz disk turbo load i ugrađen monitor, tako da je rad u mašincu bio prava pesma.
Inače što se tiče tih rasterskih pruga po ekranu, tu je Spectrum zakon sa svojim loaderima, c64 čak i u kasetnim originalima imaprilično neinventivne loadere, jedva se sećam nekih gde se uz pruge po borderu slika iscrtavala piksel po piksel iako je tehnički to bilo sasvim moguće.
Pruge po celom ekranu meni su bile čak i rogobatne za oči, uglavnom svanulo mi je kad sam 90-e, nabavio disk drajv i FCIII.
Imao sam još i Action Replay 6, on je imao Turbo 250, ali je FCIII meni uvek bio prvi izbor u radu sa diskom.
I jedan mali offtopic, juče sam posle dugo vremena priključio svoj c64 i disk 1541-II, isprobao stare diskete koje imam ali nisam uspeo da nađem igru No Mercy, iako sam mislio da je imam negde snimljenu.
PIratske kasete sam na žalost sve bacio još pre nekoliko godina.
Inače, diskete su mi nakupile gomilu prljavštine, tako da sam posle samo desetak isprobanih, morao da čistim glavu drajva od prljavštine, jer je počeo da odbija čak i direktorijum da pročita.

Ko ima slične probleme, dovoljno je skinuti poklopac i štapićem za uši sa malo alkohola očistiti glavu i sve će biti u redu.
Meni je drajv stajao neuključivan 8 godina (kupljen na buvljaku) jer nisam imao ispravljač i evo posle čišćenja, radi kao zmaj, nisam čak ni podmazivao šine niti bilo šta drugo.