Dobre brzine si postigao, mada slične rezultate možeš dobiti i programom wav-prg, koji je jedna od najboljih alatki za konverziju c64 fajlova.
Ja sam za nekoliko minuta isprobao jednu igru (3d tennis international, 36.5Kb) na 160 clock cycles i učitao je za nekih 55 sekundi.
Onda sam stavio najmanju podržanu vrednost (102 cycles) i Hoxs64 je i ovo učitao bez greške za nekih 40 sekundi.
Verovatno ova druga varijanta otpada na pravom c64, ali nisam imao čime da učitam i isprobam, pa ko ima mogućnosti može da proba, oba fajla su ovde u tap i wav formatu:
c64_turbo.zip
Prednost ovog metoda je što ti ne treba poseban turbo koji uvek moraš prvo da učitaš, ovde samo kucaš standardno load i više ne misliš, a brzine su praktično iste.
Na sličnom principu rade i Spectrum turbo loaderi, ali su oni dosta napredniji i brži, a ima i nekoliko jako dobrih alatki za kreiranje kao recimo otla.
Primera radi igra Knight Lore iste dužine kao onaj tenis za c64, učitava se za samo 17 sekundi.
Može i brže ali to radi samo na emulatorima, recimo moj rekord je Manic Miner (32k) emulator učita za samo 7 sekundi.
🙂
Evo ih ovde oba, ko želi da proba:
Spectrum_turbo.zip