Šta je novo?

Klima uredjaji - diskusija, pitanja - procitati prvi post!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kakve su vaše inverter klime po pitanju buke unutrašnje jedinice?
Ova moja kao da je tiša na auto nego na low koji je kao super quiet mod po uputstvu. Noću kad spavam čujem je kad se upali, sušti 10 sekundi i onda se ne čuje. Nema šanse da je to kad se pali 21 db.

Elem - usluge su u italiji skupe.
sat spremanja je minimum 8eu, sisanje 15eu, pa je nekako za ocekivati da je i ugradnja klime skupa

ne sme da se ugradjueje na spoljnu fasadu, ne sme da se busi gde ti padne napamet, ne sme ni da se pomisli ugradnja u istorijski zasticenim zgradama (centar firenze - nigde klima)

i struja je jako jako skupa, tako da je bas luksuz...

E

ne sme da se ugradjueje na spoljnu fasadu, ne sme da se busi gde ti padne napamet, ne sme ni da se pomisli ugradnja u istorijski zasticenim zgradama (centar firenze - nigde klima)

Ovako treba i kod nas.

Donekle ima rešenja i za to. Trebaju ti dve rupe od 16cm na fasadi. Problem je što je sva buka spoljne jedinice unutra, a modeli su mnogo skuplji od klasičnih split sistema.
Takođe može da se stavi maska za rupu u dezenu fasade da bude skoro neprimetno.

http://www.olimpiasplendid.co.uk/the-range.htm

Poslednja izmena:
Imam Galanz 12-ku, stara je oko 4,5 god. Primetio sam teko tiho sistanje, zujanje. To me podseca kao kada lezaj otkazuje. Jel imaju klime neke mehanicke delove koji zahtevaju posle par godina da se podmazu?

Jel neko ovde vidjao negde tablete za dezinfekciju klime?

ono sto se stavljaju u kadicu odvodnika i polako se tope

Ne sljaka to bruda

Sent from ass

Kako najbolje učvrstiti klimu u siporex blok? Jel su to one spiralne tiple i jel se navrću ili se nabiju sa čekićem malo pa onda sa šrafilicom da se ureže u meso?

Te spiralne su za gips, za siporeks idu klasicne tiple za blok

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Ne znam na koje tačno misliš za blok? Danas sam probao obične 10mm i ne drže ama baš ništa u siporexu. Pa sam uzeo ovakve, sad nisam siguran kako ih je najbolje navrnuti u blok, torex nastavkom i šrafilicom ili nabiti čekićem malo pa šraf i oboje navrtati?
d80cef56e9eb617efce4806e012aa181.jpg

One Fisher spiralne su preskupe, košta jedna 90 din.

Poslednja izmena:
:D

Fischer običan, 12x100 i nema greške

I dalje nisam kupio klimu, jer ne mogu da se odlučim, koju inverter klimu da uzmem.
Bitno mi je grejanje zimi.
Nudili su mi neki Daikin 12 sa inverterom za 480e, sa ugradnjom.
Da li ima neki predlog za inverter klimu oko 400-500e.
Hvala.

I dalje nisam kupio klimu, jer ne mogu da se odlučim, koju inverter klimu da uzmem.
Bitno mi je grejanje zimi.
Nudili su mi neki Daikin 12 sa inverterom za 480e, sa ugradnjom.
Da li ima neki predlog za inverter klimu oko 400-500e.
Hvala.

Koliko kvadrata sa njom planiras da grejes?

U principu, 1-2 sobe, zatvorim vrata i to je to. Svaka soba po npr 16m2. Imam i TA peć, nisam zimogrožljiv, i kod kuće zimi malo vremena provodim. Ipak ako zatreba voleo bi da radi i na -10 ukoliko je to moguće, da barem malo zagreje.
Ne znam koji model Daikin klime su nudili, ali su rekli da ima inverter i da je cena sa ugradnjom 480e.

U principu, 1-2 sobe, zatvorim vrata i to je to. Svaka soba po npr 16m2. Imam i TA peć, nisam zimogrožljiv, i kod kuće zimi malo vremena provodim. Ipak ako zatreba voleo bi da radi i na -10 ukoliko je to moguće, da barem malo zagreje.
Ne znam koji model Daikin klime su nudili, ali su rekli da ima inverter i da je cena sa ugradnjom 480e.

Za to ti je OK bilo koji japanac inverter, koji je ovde pomenut:

http://www.coolshop.rs/daikin-klima-uredjaj-ftxb25c-rxb25c
http://www.coolshop.rs/mitsubishi-klima-uredjaj-msz-hj35va-muz-hj35va

ili bilo koji Fujitsu inverter sa njihovog sajta, što je marko_ns linkovao

Jednu sobu od 32 kvadrata bi odlično grejala 12-ca, ali zbog rasporeda soba to širenje toplote će malo teže ići. U sobi gde je klima ima da ti bude prevruće, pa će termostat da je isključuje, a u drugoj mora da bude malo hladnije. Teorijski možeš da prođeš i sa 9 ili 7 u jednoj sobi jer obe mogu lako da greju tih 16 kvadrata. Japanci se ne šale i kada piše -15, klima bez problema radi na -15, problem je što je koeficijent iskorišćenja na niskim temperaturama mali, tako da ti preporučujem da ispod -5 uključuješ TA, a da se popodne dogrevaš sa klimom.

Ja bih lično probao sa Daikin FTXB25C ili Fujitsu ASYG09LECA ili ASYG07LECA. Gledaj samo da ti kvalitetno urade ugradnju.

Hvala, sutra zovem majstora da proverim koji je model Daikina i dogovorim kada da dođe, da to skinem sa vrata :)

U zadnjih par dana evo i veceras stavim je na 17C i opet ne radi non stop vec radi 7-8min pa odmara 5min pa tako u krug... model Venting stara 5 godina.. napolju je sunce zaslo pa mi cudno jer se spoljna jedinica sigurno ne greje jako, unutra je 26-27

U zadnjih par dana evo i veceras stavim je na 17C i opet ne radi non stop vec radi 7-8min pa odmara 5min pa tako u krug... model Venting stara 5 godina.. napolju je sunce zaslo pa mi cudno jer se spoljna jedinica sigurno ne greje jako, unutra je 26-27
Inverter ili On/Off?

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Ne bi trebala tako da radi. Moja kad dostigne zeljenu temp iskljucuje spoljasnju jedinicu dok unutrasnja nastavlja da duva. Kad skoci temp u sobi, kompresor se opet pali...

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Inventer ili On/Off?

Sent from my SM-A310F using Tapatalk

invertor, unutrasnja i dalje duva, do sad nisam imao problema, vec zadnjih par dana, klima je inace podosta radila u prosle 4 godine, jer u sobi komp salje 500w toplote, mada je soba mala 25kv

sad sam je iz zida iskljuci da se resetuje pa sad cu bas da vidim koliko ce dugo da drzi invertor ukljucen

PS: evo iskljuci opet kompresor kao da je dostigla 17C a u sobi 25, nakon 8min :(
evo 2-3 min blejela bez kompresora smanjim venitator na minumum kad opet ukljuci kompresor, j.... lud zbunjenog

Poslednja izmena:
Danas sam izvadio filter i sa otvorenim tim poklopcom je ostavio da radi, malo je jos poprskao acepsolom i sad evo vec 30+min se ne gasi, prvo se jos jednom-dvaput ugasilala na 3min i sad proradila (naravno jos je otvoren poklopac)??

Tu je naravno neki senzor na milimetar od isparivaca sad da li meri ulazni vazduh ili temperaturu isparivaca(pa gasi kompresor ako se isparivac smrzava) to ne znam... ali ovako evo radi, naravno i pre ovoga je filter bio cist tako da nije zbog protoka vazduha
Pogledajte prilog 205492

A imam i jedno pitanje, na filteru koji je iz dva dela na jednom ide ona malo parce finog debljeg filtera od 2x6cm pa preko mrezica crna da li to ide na levom ili desnom delu klime, posto mi sad stoji na levom a ako bi je stavio na desnom delu ona bi bila pa odma iznad tog senzora??? to sam skidao ranije i prao pa da nisam pogresno vratio jer sad vidim da moze na oba dela filera da se namontira, a i nemam pojma cemu sluzi...

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno