Podneo sam zahtev za 50/2 prosli ponedeljak, pozvali su me i rekli da ima mogucnosti ali da mora da se izvrsi detaljna provera i da ce me opet pozvati nakon toga. Proslo je nedelju dana, zanima me je l' ta provera stvarno toliko traje ili sta?
Pusti sto pokazuje ruter, dva razlicita rutera na istoj parici pokazuju drasticno razlicite vrednosti, dakle ruterima ne treba preterano verovati jer ne prikazuju pravu sliku stanja i duzine parice, cak je neko i kacio rezultat sa dva razlicita rutera na istoj parici sad skoro ako se ne varam.
Veruj mi, najmerodavnije je ono sto pise kod njih u sistemu i to je pravo stanje/duzina parice.
A razumem te zasto si kivan na njih, svako bi vise za iste/slicne pare, nije to nista nenormalno.
Ali jeb, zapici do poslovnice i nek ti jazu razdaljinu, pa nam napisi sta kazu.
Pozdrav.
100 ne bi mogao ni dobiti (mogli bi da postave, ali ne bi uspelo 100 sa tim parametrima).A nisu hteli da mi daju više od 20. Navodno sam daleko od centrale. Komotno bih mogao tražiti 100. Kažu, ne može. Potpisao si ugovor.
Pa ako je tako druze onda ne znam sto ti nisu dali.Bio sam u dve poslovnice u dva različita grada. U oba su mi rekli da treba u call centru da zahtevam 50. Da bi sigurno izguralo. Ali ovi iz Call centra mi nisu dali. Čak sam pisao i molbu, odbili su me.
Nije isto stabilnost servisa na 50 i 100 i na 5,10Mbit.
Sto je veca brzina veci je i sum na parici i veca nestabilnost tj. pouzdanost neta.
Nije to bas tako prosto i jednostavno, a adsl nije isto sto i vdsl, slicne tehnologije ali rade na razlicitim frekfencijama i brzine nisu iste kao i slabljenja.
To je druga tema.
Razumemo mi tebe i znamo dobro o cemu pricas, ali zasto bi ovo prosecnog ili ne upucenog korisnika trebalo uopste da zanima, aku su mu vec odobrili 50Mb/s!?Nije isto stabilnost servisa na 50 i 100 i na 5,10Mbit.
Sto je veca brzina veci je i sum na parici i veca nestabilnost tj. pouzdanost neta.
Nije to bas tako prosto i jednostavno, a adsl nije isto sto i vdsl, slicne tehnologije ali rade na razlicitim frekfencijama i brzine nisu iste kao i slabljenja.
To je druga tema.
Upravo to i znaju da to ulaganje malo vise kosta pa im je zato i problem, ali ako hoce da zarade i gledaju u buducnost bez veceg broja IS-a ili optike do korisnika nema im opstanka i dobrog poslovanja firme!Naravno ISP treba da vodi racuna o infrastrukturi jeb ona je takva kakva jw i u skladu sa istom svi mi dobijamo brzine, neko manje neko vece i to je tako, mi nista ne mozemo tu.
Nadam se iskreno da ce poceti vise postavljati IS samim tim skracivati parice i omoguciti vecem broju stanovnistva vece brzine.
Šum je isti. Za veću brzinu je potreban veći SNR, odnosno veći odnos snage signala i snage šuma.Nije isto stabilnost servisa na 50 i 100 i na 5,10Mbit.
Sto je veca brzina veci je i sum na parici...
Upravo to i znaju da to ulaganje malo vise kosta pa im je zato i problem, ali ako hoce da zarade i gledaju u buducnost bez veceg broja IS-a ili optike do korisnika nema im opstanka i dobrog poslovanja firme!
Kada budu tezili tome onda vise niko nece morati da razmislja i strepi dal' moze 5,10,20,50Mb/s ili vise, vec da svi mozemo da uzmemo koliko se nudi!
Trenutna ponuda samo bode oci gde je 50Mb/s samo za 100 dinara skuplje od 20Mb/s je smesna i vredja korisnike,jer ako ti neko nesto nudi da kupis i to reklamira a kada hoces to isto da kupis on ti kaze ee pa nemate teh mogucnosti, ustvari nije da nemam ja vec gospodo nemati vi ono sto nudite u praksi vec samo na papiru!
Pozz!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari