Šta je novo?

GeForce GTX 1080 Thread

Svidja mi se temperatura na 50% ventova ^^ Fino za ACX 3.0 :)

Ovo nesto nije u redu,zar ne treba da ta karta pici preko 120 FPS?:trust:

Hvala DoX na cestitkama :)

Sredjeno i sa snimanjem RGB profila, mora se PrecisionX OC namjestiti na Auto-Run i to je to. Samo ostaje ta bijela koja je zapravo svijetlo plava :d

@*******i Ne znam sta bih ti rekao... Da ti pokusam nekako slikovito objasniti koliko mi ustvari ̶z̶n̶a̶c̶e̶ ovi Heaveni i Valleyi mislim da ne bih uspio :D
@nenad970 Pojma nemam stari, vidjecemo ovih dana, izvucemo sve iz nje :D

Poslednja izmena:
@K e n z o
Nije poent da li znaci nego mozda nesto ne stima u tvom sistemu, ne bi trebalo da ima iste rezultate kao 980ti nikako to je ponta... Provrti fire strike, za g1 gpu scor 21730 pa uporedi, ne zbog mene nego zbog tebe, zasto si dao 800e ako imas performanse na nivou 980ti, pa ako nesto ne stima nadji o cemu se radi pa vidi to resi. Kako hoces meni nije bila namera da te mracim nego da ti ukazem na nesto, mada ako ti nije bitno onda teraj tako ;)

Mora to da ide preko 3000 poena u 4.0 sigurno ali ako te vec to ne zanima moze i neki game bench ili eventualno Firestrike (kad budes mogao i hteo naravno) :p

Nadam se da stize u ponedeljak jedna 1080 G1 za 710e :)

Jel taj klok od 4.4 valjano pretestiran ili si samo tako podesi ? Gpu scor je tu negde gde treba da bude za taj klok...

Poslednja izmena:
Testirao sam ga koliko sam mogao da ga testiram za cetiri godine, nisam imao problema, [email protected]

Gledao sam rezultate ljudi sa mnogo jacim konf. i graphics score im je oko 20 000 dok je physics tri puta visi naravno... Jos ce ova moja proci sito i reseto u danima koji dolaze to je sigurno :)

^
Pretestiraj sistem uz pracenje temperature i performansi procesora pre i posle testa stabilnosti, prime95 4h za igracku masinu sasvim dovoljan pokazatelj stabilnosti... Ovo ti kazem ako nisi tako radi. Ne znam da li znas ali moze sve da ti radi i da ne znas da je neko jezgro trotluje zato sto je sistem sustinski nestabilan. Memorija isto tako moze da radi, vidis neki klok 2400mhz za DD3 nista ne puca milina a u stvari performanse na novou ddr1 800mhz. Koristi AIDA64 da izmeris perforamanse memorije i procesora pre overkloka, posle overkloka, i posle testa stabilnosti...

^
Pretestiraj sistem uz pracenje temperature i performansi procesora pre i posle testa stabilnosti, prime95 4h za igracku masinu sasvim dovoljan pokazatelj stabilnosti... Ovo ti kazem ako nisi tako radi. Ne znam da li znas ali moze sve da ti radi i da ne znas da je neko jezgro trotluje zato sto je sistem sustinski nestabilan. Memorija isto tako moze da radi, vidis neki klok 2400mhz za DD3 nista ne puca milina a u stvari performanse na novou ddr1 800mhz. Koristi AIDA64 da izmeris perforamanse memorije i procesora pre overkloka, posle overkloka, i posle testa stabilnosti...

kad si vec kod tog prime95 da se dodam malo i ja, prime95 mi nije pucao kad sam testirao klok cpu-a, a aida64 stres test mi pukao posle 10 minuta, na istoj voltazi i kloku...iskreno da kazem ti testovi mi nisu jasni...

^
Verovatno si testirao 4h poslednjom verzijom pa zato ;)
http://www.mersenne.org/download/

Aida64 cpu test na 5ghz sa masinom stabilnom na 4.7ghz pretestirano prime95, nista ne puca i sistem dok sam koristio ovu platformu nije zabadao, a svasta se zahtevno radilo na masini...
Aida64.jpg4960x 4.7 Final.jpg

Poslednja izmena:
Nadam se da stize u ponedeljak jedna 1080 G1 za 710e :)
Ne mozes ti bez G1 koliko vidim :D

Gledao sam rezultate ljudi sa mnogo jacim konf. i graphics score im je oko 20 000 dok je physics tri puta visi naravno... Jos ce ova moja proci sito i reseto u danima koji dolaze to je sigurno :)
Eto vidis kako onih pola pina nema nikakave veze :D

Inace za rezultate mozes ovde da ispratis neke pa da napravis referencu.
https://forums.overclockers.co.uk/showpost.php?p=27903763&postcount=3

Poslednja izmena:
^
Izgleda da mi je sudjena :d Tako je sipalo, najniza cena trenutno a nasa garancija uz to bez cimanja sa madjarima, svakako to je samo dok se ne pojave 1080ti...

Sad odradio OC test, samo +100 GPU Core i 50% Fan Fpeed.

Firestrike :

OCFirestrike_JPG.jpg

GPU-Z :

OCFirestrike2113_MHz.gif

Sad sam malo gledao po netu, kod ovog testa ti je sve kako treba i Graphics Score i Physics Score za taj klok procesora... Cisto da znas :)

Super :) Tek poslije drugog-treceg testa i malo kopanja i uporedjivanja s drugima sam shvatio da mi je sve u redu, cak i malo vise od toga :) Mislim da, uz odgovarajuci BIOS, ova karta moze veoma dobro da se klokne. Mada sam ja za sada veoma zadovoljan i sa trenutnim performansama, boostom i OC-om :) Da ne pisem koliko je hladna i tiha.

Jos malo fotki :D

IMG_2848.jpg

IMG_2849.jpg

IMG_2856.jpg

IMG_2855.jpg

Poslednja izmena:
Evga sabija :)

@Kenzo
Moze za moju dusu ventovi na 100% da vidim temperaturu ? :D A ti probaj dodatni OC ako bude pomoglo pa mozda i preskocis 2150Mhz ^^

To je to! Odlicno :)

Jel imas artefakte na jacim klokovima od toga ?

Moze malo i memorija da se klokne, bice jos bolji rezultat, 3D Mark fino skalira sa sto brzom memorijom...

@DoX Na +115 GPU Core mi puca Firestrike i mislim da je to limit na trenutnoj voltazi, temperature su fenomenalne pa kontam da bi neki custom BIOS klokove u nebo digao...
@reviewseb Probacu i varijante sa memorijom :)

Batali taj 3d mark nego probaj ti da stabilizujes kartu na 2.1 Ghz.
Cestitam na kupovini, zaista lepa kartica :smash:

Ovo je maximum koji sam izvukao iz moje karte
Screenshot_12.jpg
Sve prko ovog nije stabilno ni za gpu ni za memoriju sa fanovima na 100%

Poslednja izmena:
Vratio sam BIOS postavke na stock jer sam u par navrata imao BSOD u GTA V, mislim da mi je OC ipak nestabilan pa cu sad vidjeti kako ce se ponasati ali ono sto sam primjetio je sledece:

GTX1080.gif

Zar ovde ne bi trebalo stajati PCI-E 3.0 x 16 ?

Ma do ploce je, moracu namjestiti manuelno jer mi na Auto prebaci na PCI-E 1.1, zasto ne znam...

Nazad
Vrh Dno