Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imaju nevidjenu sansu da sa'rane PC gejming i Microsoft, valjda ce odigrati pametno.

@driver: Prvog dana cega? Kad si kupio, prosle godine? Batali te price "meni radi znaci da je super". Coveku ne radi trcanje na nekoliko dzojpeda, ja morao da menjam posle manje od godinu dana svoj zbog analoga a drugaru se pokvarila 2/2. Dzojped je katastrofa u svakom pogledu pocev od kvaliteta izrade, da ne pricam o besmislenom svetlu i jos besmislenijem touchpadu, gumama na pecurkama koje se ljuste... Microsoft je izmislio dzojped za ove pacere.

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Poslednja izmena:
Lepo sam pitao za FPS, ne znam zašto se pojedini ponašaju kao sveznajuća inkvizicija.
A voleo bih da vidim kako bi ti igrali QuakeLive protiv nekog sa mišem.

Lepo sam pitao za FPS, ne znam zašto se pojedini ponašaju kao sveznajuća inkvizicija.

Isto kao sa misem. Ko igra casual i for fun i hoce da se izvali iza igrace i sa misem i ubijace nubare ili kada ti dodje tajming. I gde nadje QuakeLive ? Da li je FPS samo MP ? Vise sam zabave imao kada sam igrao FC igre dzojstikom iz fotelje na 43" nego ispred monitora misem. Oces da vidis kako igra poljak CSGO na streamu bez ruka (posto ih nema), samo nogama na dzojstiku i to ispod stola dok on sedi i gleda gore u monitor i streamuje za par stotina/hiljada ljudi ? I to sabija kako puca pa mu i pasha donira jedno 1000 eura ? Eto kao razlog i cinjenice da je moguce.

Ajde de.. Ako ti se raspravlja i brani m+kb nemoj na ovoj temi. Niko nije spominjao competetive stranu niti FPS na prvom mestu, vec je covek rekao da koristi dzojstik na PC-u, a ti se uhvatio da hejtujes.

Poslednja izmena:
Ako kupuješ ps4 da igraš igre kao Quake live, ne čini to. Imaš pc za takve stvari, zar ne?

Pitaš baš ono što je nemoguće, da li igra koja je 100% pravljena za miša može da funkcioniše na joypadu.

I sam znaš odgovor.

A važi i obrnuto. Mnogo je jadno igre koje su pravljene za joypad igrati na mišu i tastaturi.

Cela gaming industrija se promenila, doduše, pa je manje-više sve pravljeno za joypad osim igara koje su bukvalno point n click u nekom obliku.

Poslednja izmena:
@driver: Prvog dana cega? Kad si kupio, prosle godine? Batali te price "meni radi znaci da je super". Coveku ne radi trcanje na nekoliko dzojpeda, ja morao da menjam posle manje od godinu dana svoj zbog analoga a drugaru se pokvarila 2/2. Dzojped je katastrofa u svakom pogledu pocev od kvaliteta izrade, da ne pricam o besmislenom svetlu i jos besmislenijem touchpadu, gumama na pecurkama koje se ljuste... Microsoft je izmislio dzojped za ove pacere.

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Džabe mu pričaš, driver je poznati sony bot. Neće da prizna ništa što je loše kod sonyja :D

Isto kao sa misem. Ko igra casual i for fun i hoce da se izvali iza igrace i sa misem i ubijace nubare ili kada ti dodje tajming. I gde nadje QuakeLive ? Da li je FPS samo MP ? Vise sam zabave imao kada sam igrao FC igre dzojstikom iz fotelje na 43" nego ispred monitora misem. Oces da vidis kako igra poljak CSGO na streamu bez ruka (posto ih nema), samo nogama na dzojstiku i to ispod stola dok on sedi i gleda gore u monitor i streamuje za par stotina/hiljada ljudi ? I to sabija kako puca pa mu i pasha donira jedno 1000 eura ? Eto kao razlog i cinjenice da je moguce.

Ajde de.. Ako ti se raspravlja i brani m+kb nemoj na ovoj temi. Niko nije spominjao competetive stranu niti FPS na prvom mestu, vec je covek rekao da koristi dzojstik na PC-u, a ti se uhvatio da hejtujes.
Sobzirom na veliki rast cena grafičkih karata, kao i većina i ja sam pomislio na prelazak na PS, pa zato i pratim ovu temu. Pominju neki ovde da će možda ubaciti podršku za tastaturu i miša što bi mi odgovaralo.

Čovek je rekao da koristi džojstik i ja sam ga pitao šta igra jer ne vidim kako može FPS da igra time.
SympathyChan mi je lepo odgovorio, a korisnik koji igra to na PC-a je rekao šta igra i ja ništa nisam rekao. Pošteno dobio odgovor i to je to.

E onda se javljaju dvojica-trojica koja počinju da me pljuju, da ne može ako nemam pojma...
Pa ko se ovde raspravlja i brani, ja ili oni?

Kako je i Ivan mogao normalno da odgovori?

Samo sam tražio odgovor na pitanje vezano za džojstik i konzolu, ništa više.
Dobijam hejt i još treba da ćutim da me ne bi napadali kako branim nešto što očigledno ne branim?!
Zar ne može lepo i civilizovano da se odgovori?

Čoveka bez ruku ne bih da komentarišem jer nema veze sa ovom pričom.

Hvala @SympathyChan i @Ivan

Konzolne puriste nervira da priznaju kako je dzojped inferioran u odnosu na mis i tastaturu za FPS. Ja sam dosao do zakljucka da je to zato sto zapravo oni sami nemaju pojma da koriste mis i tastaturu, pa su mozda i iskreno ubedjeni u sopstvenu deluziju. Neretko se takve diskusije zavrse sa "nemas pojma", iako je potpuno ocigledno da je dzojped svetlosnim godinama daleko od komfora i preciznosti misa, taj nivo diskusije mi je toliko nubovski, kao da li postoji vidljiva razlika izmedju 30 i 60 fps.

A naravno da mozes biti dobar i los sa bilo kojim sredstvom kontrole. Nateraj ljude da koriste samo strelice / d-pad kao u stara vremena, pa ce se i tu izdvojiti "pro igraci". To samo po sebi ne znaci da je zgodno za FPS.

Džabe mu pričaš, driver je poznati sony bot. Neće da prizna ništa što je loše kod sonyja

Ne pisem ja to da bih coveka od 40+ godina ubedio u bilo sta, kome se danas forumska aktivnost svodi na saljive opaske.

Meni klinac posle 5 dana korišćenja novog ds4 odvalio 2-3 velika delića gumice sa levog L3 sto mi je bilo neverovatno jer je gulio ds3 godinu dana i bez ogrebotine je i dan danas... znaci kvalitet ds4 je smesan bar sto se pečuraka tiče, ostalo je i danas posle par godina korišćenja bez greške. ( posle sam na ds4 stavio one kupovne zaštitne gumice preko pečuraka )

Sent from my D6603

Poslednja izmena:
Sobzirom na veliki rast cena grafičkih karata, kao i većina i ja sam pomislio na prelazak na PS, pa zato i pratim ovu temu. Pominju neki ovde da će možda ubaciti podršku za tastaturu i miša što bi mi odgovaralo.

Čovek je rekao da koristi džojstik i ja sam ga pitao šta igra jer ne vidim kako može FPS da igra time.
SympathyChan mi je lepo odgovorio, a korisnik koji igra to na PC-a je rekao šta igra i ja ništa nisam rekao. Pošteno dobio odgovor i to je to.

E onda se javljaju dvojica-trojica koja počinju da me pljuju, da ne može ako nemam pojma...
Pa ko se ovde raspravlja i brani, ja ili oni?

Kako je i Ivan mogao normalno da odgovori?

Samo sam tražio odgovor na pitanje vezano za džojstik i konzolu, ništa više.
Dobijam hejt i još treba da ćutim da me ne bi napadali kako branim nešto što očigledno ne branim?!
Zar ne može lepo i civilizovano da se odgovori?

Čoveka bez ruku ne bih da komentarišem jer nema veze sa ovom pričom.

Hvala @SympathyChan i @Ivan

Ti si druže prvi počeo,čovek napisao da koristi DS4 na PC-u a ti se čudiš kao da je prikačio šivaću mašinu za PC i posle se još čudiš komentarima ljudi koji reaguju na tebe. Zamisli ima oko 40 miliona PS4 konzola i svi oni igraju FPS na njemu i živi i zdravi su.

Pravo pitanje je zasto bi neko igrao QuakeLive na next gen konzoli?

Ja ne vidim problem da se igra QuakeLive na konzoli sa dzojstikom. Neka pogleda statistiku za Battlefield 4, Battlefront. Nekoliko PUTA vise igraca ima na konzolama. Ako nije crossplatform naslov i QuakeLive moze da se igra. Overwatch se igra, ako poredis jedno sa drugim normalno je sta je bolje u smislu brze reakcije i sl. Ali ne postoji razlog da se NE igra nesto na platformi na kojoj je competetive aspekt izmedju igraca na samoj platformi.

P.S Ako i dodaju kb+m na PS nece biti u igrama (bar ne mp) jer je to prinudna kupovina za sve ostale onda, mozda ce je biti zbog interfejsa i koriscenje odredjenih aplikacija. Xbox to radi jer pustaju Windows 10 u crossplay i moraju da dozvole i konzolasima jednake sanse.

To što se aktuelni BF-ovi više igraju na konzolama isključivo je pokazatelj toga da PC igrači ne vole takve casual naslove.

Ali zato recimo naslovi poput cs:go imaju po 600.000-800.000 igrača u peak-u sa čime ne može da se mere ni svi bf-ovi i cod-ovi na svim platformama zajedno, verovatno ni svi mp sa bilo koje konzole kulmulativno.
xAZuApT.jpg

Poslednja izmena:
Onog momenta kada budu ukrstili "pro" konzolne igrace sa PC gamerima u istu arenu, to ce biti kraj iluzija konzolnih igaraca da je dzojped podjednako dobar za FPS :)

Ja celog zivota igram MP FPS na konzolama ( ako izuzmemo American Army, dok je radio na Linuxu )
Naravno da se ne moze porediti m+kb sa padom, ali su zato na konzolama svi isti i zato ne zele da uvedu tu kombinaciju za konzole jer bi tim ljudima dalo prednost....
Mada ja volim kada se sporije okreces na padu, nego uradis 360 no scope u 0.1 ms na misu....
Daje dozu realnosti.....
A o udobnosti da ne raspravljamo...
To su potpuno 2 razlicita sveta... I ne treba ih mesati....

To što se aktuelni BF-ovi više igraju na konzolama isključivo je pokazatelj toga da PC igrači ne vole takve casual naslove.

Ali zato recimo naslovi poput cs:go imaju po 600.000-800.000 igrača u peak-u sa čime ne može da se mere ni svi bf-ovi na svim platformama zajedno, verovatno ni svi mp sa bilo koje konzole kulmulativno.

Mene u ovim godinama "kompetitivno" onlajn igranje ne zanima uopste. To je za klince i one malo starije, od 12-24 godine. Ionako sam vec potrosio oko 10 hiljada sati zivota igrajuci takve igre. Od mene dosta.

Ako uzmem Neo probacu da igram BF One, pa da vidimo jel mogu da se naviknem. Nemam aspiracija da budem neki pro, vec samo da se zabavim.

Interesantno je sto pise u onim procurelim slajdovima. Pominju se neke nove rendering metode a upscale nece ici sa 1440p na 2160p kao sto sam mislio vec sa 1800p+ na 2160p uz ocuvanje 30/60 fps. 1080p/60fps je osigurano po njima. Sony stvarno zeli da pogura 4K gejming sa Neo, nece biti samo za filmove.

"Naslovi kao cs go" su zapravo samo CS, nema drugih. Možda donekle team fortress zbog free to play-a.

Onog momenta kada budu ukrstili "pro" konzolne igrace sa PC gamerima u istu arenu, to ce biti kraj iluzija konzolnih igaraca da je dzojped podjednako dobar za FPS :)

A što bi to radili? Niko ovde ne tvrdi da je kontroler superioran nad mišem i tastaturom,već da je moguće sasvim lepo igrati kontroleru. A za ove što čekaju miš i tastaturu na ps4 možete sa ovim ako ste već nesposobni za DS4 http://www.gamespot.com/articles/officially-licensed-ps4-mouse-and-keyboard-control/1100-6429210/

Udobnost i realisticnost su potpuno odvojeni koncepti od onoga o cemu raspravljamo, a to je da li je lakse pogoditi bez autoaim pomagala udaljenu metu u pokretu sa misem ili sa dzojpedom. Besmisleno je poredjenje, kao kada bi pitao da li je lakse dizajnirati logo uz pomoc dzojpeda, misa, ili stajlusa. Potpuno je jasno.

Pritom, meni je mis i daleko udobniji i realisticniji. Dzojped je kao da upravljam dizalicom. Ne postoje niti ce ikada postojati efikasnije kontrole od dobrog gamerskog misa za FPS, dok ne ugrade neuronske implante i ne omoguce nam da "pucamo" pogledom. Imam tu nesrecu da novi Doom igram na PS4, igram se vec trecu generaciju na konzolama, navikao sam na dzojped, nije u tome stvar, jednostavno je uzasan za FPS i svakom bivsem PC gameru ce to da zasmeta.

Mene u ovim godinama "kompetitivno" onlajn igranje ne zanima uopste. To je za klince i one malo starije, od 12-24 godine. Ionako sam vec potrosio oko 10 hiljada sati zivota igrajuci takve igre. Od mene dosta.

Dzabe ti. Videces kada se budes prebacio na PS4. Ne zanima ni mene, nemam vise vremena da se bavim time, ni reflekse, ali mi je smanjeno uzivanje kada igram FPS na konzoli, svaki put kada promasim dodje mi da razbijem dzojped o zemlju, frustrira. Kada sednem za PC, imam osecaj kao da mogu da poletim.

Poslednja izmena:
"Naslovi kao cs go" su zapravo samo CS, nema drugih. Možda donekle team fortress zbog free to play-a.

Arma 3 recimo u peaku ima po 40-50k igrača, isto koliko ima i BF4 na PS4. Ark, Rust i slični naslovi takođe su oko cifre od 40k u peak-u. Overwatch će se uskoro takođe iskristalisati kao naslov gde PC odskače po broju igrača. Jednostavno drugačija demografija je u pitanju, ne igraju se iste stvari i ne može se suditi po broju igrača u BF4..

Za sportske igre, platforme, casual TPS... naravno da je fantastican izbor, ali mi je FPS, pogotovu kompetativan FPS, bas lame na konzolama, nekome ko je ranije igrao Quake, CS, UT, pratio turnire... tuga jedna.

Onda ti smeta svaka vrsta razlicitosti, npr pratis SP u fudbalu i SP u malom fudbalu.... i mali fudbal ti je tuga.... Ili kosarka i 3 na 3.... Ja ne vidim da se iko od igraca BF-a, ili COD-a na konzolama zali....
Ali je poenta da sve to smeta PC igracima..... Konzolasi se sasvim lepo snalaze u tome :)
I pri tome ne izazivaju PC igrace u njihovom delu foruma :d

Mene je odavno počelo samo da frustrira, a još više se iznerviram kad svi krenu sa "Get good" pričama u tom kontekstu.

Vrlo retko mi predstavlja zadovoljstvo, najčešće isprobam takve igre da bih video kako sve izgleda, osetio malo atmosferu i gasim. Baš nemam živaca više.

Tu mislim pre svega na shootere, mada mi je coop potpuno druga priča i to mi baš prija da igram sa nekim koga znam.

Možda poneki meč nekog fudbala Online, to mi je dovoljno jednostavno, mada i od toga ludim u poslednje vreme.

Ali onaj standardni mp momenat da sve pršti na sve strane, a ja kao treba da izvršavam svoje zadatke za ekipu i slično, pa baš bi morao neko da mi plati :D.

Videćemo da li će biti nekih inovacija tu koje će iskustvo da učine malo manje frustrirajućim...

Naravno, nekom više odgovara kada ne postoji kriva učenja u nekom naslovu, da upali, da ne razmišlja, da ugasi i zaboravi, kao i kod gledanja holivudskih filmova i čitanja lake literature. :)

Kakva bre kriva učenja, pričamo o konceptu multiplayera generalno. O svim "kompetitivnim" igrama.

Komentar za invalide ti je, ono... [emoji58]

Poslednja izmena:
Udobnost i realisticnost su potpuno odvojeni koncepti od onoga o cemu raspravljamo, a to je da li je lakse pogoditi bez autoaim pomagala udaljenu metu u pokretu sa misem ili sa dzojpedom. Besmisleno je poredjenje, kao kada bi pitao da li je lakse dizajnirati logo uz pomoc dzojpeda, misa, ili stajlusa. Potpuno je jasno.

Pritom, meni je mis i daleko udobniji i realisticniji. Dzojped je kao da upravljam dizalicom. Ne postoje niti ce ikada postojati efikasnije kontrole od dobrog gamerskog misa za FPS, dok ne ugrade neuronske implante i ne omoguce nam da "pucamo" pogledom. Imam tu nesrecu da novi Doom igram na PS4, igram se vec trecu generaciju na konzolama, navikao sam na dzojped, nije u tome stvar, jednostavno je uzasan za FPS i svakom bivsem PC gameru ce to da zasmeta.

Dzabe ti. Videces kada se budes prebacio na PS4. Ne zanima ni mene, nemam vise vremena da se bavim time, ni reflekse, ali mi je smanjeno uzivanje kada igram FPS na konzoli, svaki put kada promasim dodje mi da razbijem dzojped o zemlju, frustrira. Kada sednem za PC, imam osecaj kao da mogu da poletim.

Zašto dolazoš u ovaj deo foruma? Idi u PC deo foruma i tamo uživaj sa tvojim istomišljenicima i pucajte se kompetitivno pravo u glavu sa mišem i tastaturom, a nas pusti da lomimo prste na kontroleru.

Taj rad :)

Sent from my Nexus 6P

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno